..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Hemen yüzüne gül suyu seperek Leyla'yý ayýlttýlar." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > Nermin Güday Kaçar




16 Ocak 2015
Elvedâ Yalancý Aþkým!  
Nermin Güday Kaçar
Ne zaman caný sýkkýn olsa rýhtýmdaki koca çýnarýn altýna giderdi. Sonbahar gelmiþti. Dalgýn dalgýn otururken, esen rüzgârla savrulan bir yaprak ayaðýnýn dibine düþtü. Sararmýþtý. Hiçbir varlýk, zamana karþý koyamýyordu. Aþklar bile…


:ACEE:
Ne zaman caný sýkkýn olsa rýhtýmdaki koca çýnarýn altýna giderdi. Sonbahar gelmiþti. Dalgýn dalgýn otururken, esen rüzgârla savrulan bir yaprak ayaðýnýn dibine düþtü. Sararmýþtý. Hiçbir varlýk, zamana karþý koyamýyordu. Aþklar bile…

Tam tamýna bir hafta olmuþtu ondan ayrýlalý. Fakat hâlâ sol yanýndaki sýzý dinmemiþti. Dineceðe de benzemiyordu. Hele ayrýlacaklarý son anýn görüntüsü iyice kavuruyordu yüreðini.
Kolay mýydý? Koskoca on yýllýk bir beraberliði bir anda silip atmak. Onunla dolu dolu geçen on koca yýl. Onunla büyüyüp, onunla olgunlaþmýþtý. Sýkýntýlarýný, sevinçlerini, içinde kopan fýrtýnalarý beraber atlatmýþlardý. Onunla ilk tanýþtýðý günü hatýrladý.

Gençti ve yakýþýklýydý. Etrafýnda bir sürü kýz vardý. Fakat içlerinden hiç birine kaný kaynamamýþtý. Onun istediði yýldýrým aþkýydý. Onu gördüðünde heyecanlanacak, dizleri titreyecek, dahasý göklere uçacaktý. Ne kadar çabaladýysa da karþýsýna çýkmýyordu Leylâsý.

Arkadaþýyla çay bahçesinde buluþacaklardý. Çay bahçesine girdi ve masalara bakmaya baþladý. Sonunda görmüþtü arkadaþýný. Kucaklaþtýlar ve oturdular. Sohbete baþladýlar. Sonra o katýldý aralarýna. Ýlk tanýþtýðýnda çok kayýtsýz kalmýþtý. Onu tanýmaya çalýþýyordu. Hatta arzu ettiði aþk tanýmýnýn dýþýnda bir duyguydu hissettiði.

Ertesi gün tekrar buluþtular. O, bütün cazibesini kullanarak onu baþtan çýkarmýþtý. Onu ilk öptüðünde midesi bulanmýþ, ayný zamanda da baþý dönmüþtü. Kokusunu ciðerlerine çekmiþ, ruhununun ruhuyla bütünleþtiðini hissetmiþti. Her an, her gün daha fazla baðlanýyordu. El ele, göz göze dolaþýyorlardý.

Ne olmuþtu da bu duruma gelmiþlerdi. Bir türlü anlam veremiyordu. Tek bildiði, onu çok özlediðiydi. Onlarýn ayrýlýðýna o adam sebep olmuþtu. Karþýsýna geçmiþ, bilmiþ bir tavýrla,“[ italik ]Ondan ayrýlmanýz gerekiyor. Yoksa canýnýz tehlikede! “ demiþti. Çok düþünmüþ, çýkýþ yolu bulamamýþtý bir türlü. En sonunda onu þimdi oturduðu yere çaðýrmýþ, ayrýlýk kararýný bildirmiþti. Ayrýlmaya razý olmuþtu. Son bir isteði vardý. Son kez öpüþmek, sonra da ardýna bakmadan gitmekti. O son öpücüðün ardýndan tam tamýna bir hafta geçmiþ olmasýna raðmen onun tadý hâlâ dudaklarýnda ve damarlarýndaydý. Hayat onsuz nasýl devam ederdi? Bilmiyordu.

Düþünceleriyle boðuþurken yanýna birinin oturduðunu fark etti. Orta yaþlý bir adamdý. Sessizce iliþti banka. Döndü adama baktý. Gözlerine inanamadý. Ayrýlalý bir hafta olmasýna raðmen o baþkasýný bulmuþtu bile. Þimdi o adamla öpüþüyordu. Hem de kendisine aldýrmadan. Hepsi yalan mýydý? Aþk aldatmaca mýydý? Katlanamazdý bu ihanete. Yerinden kalktý ve yürümeye baþladý.

Orta yaþlý adam, bir taraftan onu öpüyor, bir taraftan da yaydýðý dumanlarý büyük bir aþkla seyretmeye devam ediyordu.

Arkasýna baktý son kez.” Elveda yalancý aþkým” dedi sessizce. En yakýndaki büfeden gýcýr gýcýr bir sigara paketi aldý. Özenle açtý. Ýçinden tertemiz bir dal sigara çýkardý ve ateþledi. Oh olsundu eski aþký. O yeni bir aþk bulmuþtu yeniden. Ciðerlerine çekti eski sevgilisine inat.
      



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ya Benimsin Ya Topraðýn

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Parça Simit
Musa Firârda
Has Adam
Bir Demet Maydonoz
Bir Demet Maydanoz - Tanýk - Son
Þaþkýn Hýrsýz
Kurbanýn Diþleri - Final
Výdý VIdý
Aptal Âþýk
Bir Demet Maydanoz - Davalý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kardelen Çiçeðim [Þiir]
Yazý - Yorum [Eleþtiri]


Nermin Güday Kaçar kimdir?

1969 Bolu doðumluyum. Evli ve 1 çocuk annesiyim. 2012 yýlýnda basýlmýþ olan " Hüzün Dalgalarý " adlý bir öykü kitabým var. Çeþitli internet edebiyat sitelerinde yazýlarýmý paylaþýyorum. www. mobidik. com adlý sitede 3 e- kitabýmý okutrlarýmla buluþturdum.

Etkilendiði Yazarlar:
Yaþar Kemal, Marguez, Orhan Kemal, Sait Faik Abasýyanýk, Orhan Kemal, Rýfat Ilgaz, Aziz Nesin, Ayþe Kulin


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Nermin Güday Kaçar, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.