..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tarih, hiçbir zaman orada bulunmamýþ kiþiler tarafýndan anlatýlan hiçbir zaman olmamýþ olaylarla dolu bir yalan. -Santayana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Alp Þahin




2 Kasým 2014
Bir Kadikoy - Eminonu Hatirasi  
Alp Þahin
Onunla bittikten sonra Istanbul'la da bitmistim. Geri donmem artik buralara diyordum. Seviyordum Istanbul'u aslinda ama bu sehirde o varken nasil burada kalabilirdim ki?


:AACC:
Onunla bittikten sonra Istanbul'la da bitmistim. Geri donmem artik buralara diyordum. Seviyordum Istanbul'u aslinda ama bu sehirde o varken nasil burada kalabilirdim ki? Yine de oyle ya da boyle cesaretimi topladim ve geldim gecen gunlerde.

Her zamanki gibiydi Istanbul. Asil, gozu yasli ve kaprisli. Soguga ragmen cikarmistim yagmurlugumu. Birseyler hissetmek istiyordum cunku. Kadikoy sahilini, uzerime ciseleyen yagmuru biraz da defalarca tesekkur etmeme ragmen bana kahve satmaya calisan mini kapitalist amcayi. Sahil boyunca yurudukce eski gunler geliyordu aklima. Gelmesin diye cabaliyordum ama an itibariyle devre disi birakmistim koruma kalkanlarimi. Birak dedim kendi kendime, gelsin anilar...

Bindim Kadikoy - Eminonu seferi yapacak olan ilk vapura. Arkalara dogru sessizce ilerledim ve oturdum. Onunla da boyle arkalarda oturur, gule eglene karsiya gecerdik dedim kendi kendime. Sarilirdi bana, sevdigini soylerdi o sahte gozlerle. Aklima bunlar geldikce icim burulmustu. Oyle ki o da yalan cikmisti. Icten ice bu zamanda kime guveneceksin ki diye dusunuyordum.

Derken, karsima soguktan olsa gerek basina atkisini dolamis uzerinde mavi - sari yagmurlugu, icinde bordo kazagi ve altinda siyah kumas pantolunu olan yasli biri oturdu. Normalde yasli biri yerine yasli amca deyimini kullanirim ama adam pisligin ta kendisiydi. Begenmemistim tipini ve adam gelip benim karsima oturmustu. Elalemin karsisina guzel bir kiz haydi o olmasa bile siradan normal bir vatandas otururdu ama benim karsima gele gele boyle biri gelirdi iste. Tanri'nin, hayatin ve evrenin bana her zamanki tatli bir sakasiydi bu ve sahsen alismistim bunlara. Bu talihsizligi fazla sorgulamadan camdan disari bakmaya devam ettim.

Vapur kalkmis ve yolculuk gercek anlamda baslamisti. Yasli adamin tipinden dolayi yanimiza baska kimse gelmemisti ve sahsen ben de bunu pek umursamamistim. Aklimda hala onla gecen guzel zamanlar ve Haydarpasa acaba yikilacak mi dusunceleri geliyordu. Biz bitmistik ama Haydarpasa bitmemeliydi diye sacmaliyordum ama nedendir bilinmez belki ilgimi ceken baska bir sey olmadigindan adama iyice bir baktim. Nedense kendimi gordum bir anda. Aska ve kadinlara bakisimi yansitiyordu o kucumsedigim yasli adam. Kalbim o kadar yorgun, o kadar bitkin ve o kadar soguktu ki herhangi biriyle eslestir deseler kesin o ihtiyar cikardi.

Boyle olmamaliydi hatta boyle hissetmemeliydim dedim kendi kendime. Kalbim bu yasli adam gibi oldukca sadece kendine zarar verecekti. Sevilmeyecek, sevmeyecek, hissetmeyecek belki de ansizin gocup gidecekti. Guzelce silkelendim, oturusumu duzelttim ve saga sola soylece bir baktim. Guzel kadinlar vardi ki sadece vapurdaydik hani. Sevmeye muhtac, sevgiyi hakeden ve belki de beni uzmeyecek insanlardi bunlar.

Ne kadar mantiksal kararlari her zaman tercih etsem de duygularin ve hislerin bana bu kararlari aldirdigini o yasli adam sayesinde anca o zaman fark etmistim. Oyle ki daha ben dogru ve duzgun hissetmezken nasil dogru ve mantik dolu kararlar alabilirdim ki? Vapurdan indigimde yenilenmis hissediyordum kendimi ve uzulmeden, gecmisi hic umursamadan yuruyordum Istiklal sokaklarini... Biliyorum bu hayatta her sey istedigim gibi gitmeyecek ama istemedigim, hor gordugum ve tanimadigim biri bana istemeden de olsa yardim ediyorsa devam etmek gerekir, hem de her seye ragmen.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: tesekkur
Gönderen: Alp Þahin / , Türkiye
2 Kasým 2014
Guzel dilekleriniz icin tesekkurler

:: ............
Gönderen: Kâmuran Esen / ,
2 Kasým 2014
Beðendim naçizane. Güzel bir iç dökümüydü. Devamýný dilerim. Sevgiyle.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Evlilik Kurumu
Amin Diyelim
Çekilememek
Herþeyime
Kalp...
Vicdan
Ne Fark Eder?
Achilles
Ýyikimsin Bal Gözlüm
Aile

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Uðruna Nefes Alýp Verdiðim
Kadersel Realite
Gece Gündüz
Azmi Karamahmutoðlu
Zebur
Erdemlik
Ýyi Biri
Derya
Hayýrlý Ramazanlar
Ne Yapacaðýz Bu Ýnsanlýkla?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Öngörü [Þiir]
Müslüman [Þiir]
Seçim [Þiir]
Üç Ýlahi Din [Þiir]
Vatan [Þiir]
Sümükdaroðlu [Þiir]
Dedekuþ [Þiir]
Yansýma [Þiir]
Oysa Yozlasir Herkes [Öykü]
Karmaya Daha Var [Öykü]


Alp Þahin kimdir?

Deneme ve elestiri agirlikli yazmayi seviyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Machiavelli, Nietzsche


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Alp Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.