..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Olgular görmezden gelindikleri için var olmaya son vermiyorlar. -Huxley
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Türkiye > HAMZA EKÝZ




31 Ekim 2014
Yeni Türkiye!..  
Yepyeni Türkiye.....

HAMZA EKÝZ


Güzel Ülkem ve daha da güzelleþen ülkem....


:ADGJ:
Yeniliklere kolay kolay alýþamaz insan. Hele hele benim gibi eski kafalý, yeniliklere açýk olmayan biri olursanýz vay halinize. Hani demiþ ya atalarýmýz “ alýþmadýk götte don durmaz” benim ki iþte tam o misal. Hani ne deðiþti diyeceksiniz? Oldumu þimdi bizim siyasi hafýzamýz üç ay, gerçi deðiþen bir þey yok buradan bakýnca ha üç ha beþ ay dersek. Mayýs Ayýnda Soma, Þimdi de Ermenek. Akan göz yaþlarý, öksüz kalan çocuklar ve televizyon ekranlarýnda çizmelerini giymiþ olay yerinden demeç veren deðerli büyüklerimiz. Ýþte yeni Türkiye…
Bu yeni Türkiye’de deðiþmeyen tekþey deðiþimin ta kendisi. Mesela çöp toplayan insanlarýn sayýsý günden güne deðiþirken, sokak ortasýnda iþlenen kadýn cinayetlerinin sayýsý günden güne tazelenirken ve Aile babalarý yoksulluktan bunalýp kapýlarýna dayanan cinnettin ile el ele verip eþlerini çocuklarýný ve sonrada kendilerini azrailin eline teslim ederken. Emekliler artýk banka kuruklarýnda sýra beklerken ölmek yerine evlerinde açlýktan ölmeyi beklerken ve sokaklarda, pazarlarda memed’lerin kanlarý kaldýrým taþlarýndan sýzarken ve en güzeli de dört kiþilik bir ailenin açlýk sýnýrý 1.205 lira iken asgari ücretin 846 lira olmasý ve Yeni Türkiye’nin yenilenen vatandaþlarýnýn aç yaþamayý öðrenmeleri.
Yeni Türkiye, yahu bu kadar yenilik arasýnda mutluluktan içmeyide unuttum artýk. Bakýyorumda bana Alkolü hatýrlatacak bir ibare yok sokaklarda caddelerde. Tabi ya yeni Türkiye burasý artýk öle büyük alkol firmalarýnýn tekelleþmesini önlemek için tabelalarda isimlerinin yazmasý yasak. Aslýnda Alkole gelen ÖTV den dolayý artan fiyatlar ve dolayýsýyla bu fiyatlar altýnda ezilen vatandaþýn bu isimleri görüp canýnýn çekmemesi ve bir taraflarýnýn þiþmemesi için alýnan bir önlemde olabilir aslýnda. Burasý yeni Türkiye…
Öyle bir yenilendik ki þöyle bakýnca hayretler içinde kalýyorum. Mesela artýk öyle askere gitdip geldikten sonra evlenmek filan hak getire. Al eline 10 paket kaðýt mendil, sonra bak kafana uyan birini bul evlen daha 12,13 yaþýnda. Ha kzýsan daha iyisi var ne gerek var arkadaþ öle okuyacaksýn da, iþ stresi filan yaþayacaksýn nasýlsa iþþizlik almýþ baþýný gitmiþ kaf daðýnýn tepesine anka kuþu ile sohbet ediyor sen onumu bekleyeceksin daha 15 demeden eli ekmek tutmuþ birine var git. Hatta bu eli ekmek tutumuþ mubarek zatý muhteremin bir ayaðý çukurda ise ve Azrail köþe baþýnda tuzaðýný kurmuþsa tamam iþte erkenden kondun mirasa kurdurdu tez elden hayatýn. Hem sadece kendi hayatýn da deðil sülaleni kurtardýn gitti. Akýllý ol yeni Türkiye’m. Öle askerden geldiysen iþ güç yoksa sýkma be canýný arkadaþým. O sokakta bu caddede köþe baþýnda satýlan haplardan al birkaç tane sonra bir bardak su eþliðinde yut onlarý; sonrasýmý oooo bir binanýn üçüncü katýmý desem beþinci katýmý sen bana bakma at kendini aþþaðý mubarek sanki her yan Akdeniz olmuþ memleketin kim tutar seni. Öyle demiyormuydu Türküde “At kendini denize ne duruyorsun” at gitsin. Sonrasýmý yahu denizden en çýkarsa gözü yaþlý bir Ana bir Baba bir karþey varsa eþ dost. Kim satar bunu deme, “Devlet Baba buna bir çare” hiç deme devletin iþi var. Ne iþi var deme senin aklýn ermez yeni Türkiye burasý. Koskoca peþmerge Ýþid ile savaþmak için Ayn’el Arap yolunda ona koridor açýyor. Sen sus dizini izle, Bak bakalým Vadide ne oluyor Kara dayý ne yapýyor aman aramýzda kalsýn hani ya zengin kýz duyarda fakir oðlan üzülürse ya kurt seyit seksenlerde kalýp þura doksanlarda olsaydý vay halimize. Bu bölümde küçük aða ne yaptý bilen var mý?
Yeni Türkiye’min Yenilenen yüzü… Yahu takdiri ilahi. Açalým ellerimi havaya yalvaralým Kadir Mevlaya; “ Rabbim Günahlarý afola, mekanlarý Cennet ola Devletimize zeval vermeye baþýmýzdan eksik etmeye” aman nice olur halimiz Devlet babamýzýn bize verdiði kömürler olmasa nasýl ýsýnýrýz kara kýþta ya karnýmýzý doyuran o vitamin kaynaðý makarnalarýmýz. “Aman Rabbim zeval verme!....” Ýþte Yeni Türkiye ve Ýþte Milletin gücü.. Millet gücü Kömürün kalorisinden, Makarnadan alýrsa kim tutar o ülkeyi. Hatta bu yeni Türkiye o kadar düsturuplu bir ülke oldu ki sözüm meclisten dýþarý kuru fasulye pilav yeyip gerneþe gerneþe ossurmak bile haram oldu. Niyemi yeni Türkiye yepyeni zamlarý birlikte getirdi. Aman bundan þikayetçimi olunur yeni Türkiye’de Ossuruk bile zengin götüne yaraþan bir eylem oldu herkez haddini bilecek öyle fakir isen ne aðzýn laf yapacak yada afedersiniz ama götün söz hakkýna sahip olacak…
Evet. Yeni Türkiye. Merhaba bende eski kafalý vatandaþlarýndan. Tanýþmak nasip olmadý sanýrým olmayacakta ama senden önce ben Yeni muhalefetle tanýþma fýrsatýda yakaladým. Önceleri ideolojiler arasýnda giden gelen siyaset Makarna tüketiminin üst düzeye çýkmasýnýn ardýndan Cemaat yönelmiþ Parelel olarak devam eden siyaset yamuk olarak meclise oturmuþ. Öyle bir oturmuþ ki maþþallah Ýktidarý bir yanda, Muhalefeti diðer yanda hoca efendiler çatýlarýn baþýnda ülke gündemi belirlenir olmuþ. Ceaatin kanalýnda daha düne kadar býçak bilediði Muhalefet partisi baþ tacý olurken , Ýz düþümü iktidarla kardeþ kavgasýna girmiþ. Savcýlar, Polisler Hakimler ordan oraya eski Türk filimlerindeki gibi yer beðenir olmuþlar. Hukuk tarifi imkansýz sýzýlar içinde hastaneye kaldýrýlýrken Adalet haným uzun süreli bir tatile çýkmýþ. Polislerimize Toma adýnda oyuncaklar alýnmýþ, su gýtlýðý çeken þehirlerde halk meydanlara çýkýp bu tomalar sayesinde banyo yapar olmuþ. Halkýn amacý evdeki kesik su deðilmiþ ama Polisimiz iyi niyetli tavrý ile durumu bildiðinden bedava duþ hizmetini bir görev bilmiþ.
Ey gidi Yeni Türkiye’m.. Bu yenilikler içinde Madenlerden, otoyollardan, kadýn cinayetlerinden baþýný alamayan Azrail’in iþini aksatmasýndan korkan bazý muhteremler sokaklarda insan öldürmeye baþlamýþlar. Maksat hakkýný arayan halka göz daðý vermek filan deðil hani o tamamen kendini bilmezlerin uydurmasý, onlar Azrail’e karþý insanlýk vazifelerini yapýyorlar. Baþka türlü düþünenin iki gözü önüne aksýn….
Eh tabi… Yüz karasý deðil bu, kömür karasý… Sizin yüzünüzdeki kara bu halkýn alýn yazýsý.. Mahkemenin yapýlacak dediði yaþam odalarýnýn ne öenemi var 301 canýn yanýnda asýl olan mahkemenin yapma dediðini 1000 odalý yapmak hem nerede 1000 oda nerede 301 can. Bugün 301 kiþi gider yarýn 602 kiþi doðar. Hem ölümde Allah’ýn emri doðumda.. Ne gelir elden alýn yazýsý öyle yazýlmýþsa. Kimisinin alýn yazýsý bir yaþam odasý olmamasýndan gözü yaþlý çocuklar býrakmak geride kimisinin alýn yazýsý da Saraylara sýðdýrmamak ömrünü. Açýk denizlere gemilerle açýlmak. Çalýþ kardeþim Yeni Trükiye bu Çalýþmayý sevenlererin ülkesi.
Yeni Türkiye; ciddiyemi aldýnýz yoksa. Yahu olurmu öyle þey. Hangi televizyon kanalýnda hangi haber bültenlerinde yada hangi gazetede okuyorsunuz bunlarý? Yapmayýn Allah aþkýna bu okuduklarýnýz hayal ürünü olup Yazýda timsali verilmiþ kiþilerin gerçele uzaktan yakýndan bir ilgisi yoktur. Gerçek olan tekþey vicdanlarýnýzýn hala yerinde olup olmamasýyla ilgilidir. Gerisi teferruattýr. Hedef 1923 þey pardon dilim þürçtü kaç diyecektim bilen var mý?



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gündem
Olacak Tabi O Kadar

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hiþt Oradakiler….
Asosyal Bir Paylaþým
ve Zaman Durdu…. Konuþtu Yürek Pervasýzca……
Yoruldum
Özür Diliyorum!..

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yürek Sýzýsý [Öykü]
Gökyüzü [Öykü]
Kalemle Aydýnlanan Düþler [Öykü]
Gülüp Geçin…… [Deneme]
Deðiþim [Deneme]
Þuursuz Bir Yazý… [Deneme]
Sen Sevmek Nedir Bilirmisin? [Deneme]
Biz Kimiz* [Deneme]
Ama Ben Seni Çok Sevdim……. [Deneme]
Yorulur Mu Bir Ýnsan? [Deneme]


HAMZA EKÝZ kimdir?

ÝNSAN OLMAYA ÇALIÞAN BÝRÝ ÝÞTE.

Etkilendiði Yazarlar:
CAN YÜCEL


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © HAMZA EKÝZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.