..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir gün karþýma biri çýkacak ve bana: "Herþey olmasý gerektiði gibi olmaktadýr, efendim" diyecektir. -A. Aðaoðlu, Yazsonu
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Din > Mehtap Gözükan




26 Ekim 2014
Peygamberimizin, Zeyd'in Eþi Ýle Evliliði  
Mehtap Gözükan
Yakýn zamana kadar eþcinsel dediðinizde insanlar lakaplar takardý. Ama þimdi, yoðun telkinle normalleþti toplumda bu durum. Bu tür iliþkileri normal görüp ''bu onlarýn seçimi ve özgürlüðü'' diyerek savunanlarýn, peygamberin evlatlýðýnýn eþi ile evlenmesine bu kadar takýlýyor olmasý enteresan bir durum. Ki Zeyd, peygamberimizin öz evladý da deðil. Hiç bir kan baðý yok.


:AACF:
Ateist arkadaþlarýn en çok takýldýðý ayetlerden biri, Peygamberimizin, evlatlýðý olan Zeyd'in eþi ile evlenmesi konusu. Bu ayete bakarak Kuran'ýn, Muhammed peygamberin þahsi menfaatleri doðrultusunda yazdýðý bir Kitap olduðunu söylerler. (Haþa)


Zeyd'in, eþinden ayrýldýktan sonra peygamberin eski eþle evlenmesinde bir yanlýþlýk yoktur. Sonuçta Nisa Suresi 23. ayetteki sýnýrlara aykýrý olmadýkça, bir yakýnýnýzýn eski eþi ile evlenmeniz sorun teþkil etmez.. Ýtiraf etmese de bir çok kiþi, arkadaþýnýn vs.. eþini beðeniyor da olabilir. Bu anormal deðil, ahlaksýzlýk da deðil. Ahlaksýzlýk, o bayan evli iken onunla iliþki yaþamanýzdýr. Zira ateist birinin karþý cins ile iliþkiye girmesi için o kiþi ile evlenmeye gereksinimi de yoktur. Hatta birden çok kiþi ile beraber olmasýnda da bir sakýnca olmaz. Kendi özgür sistemlerinde bunlara mani bir durum yoktur.


Yakýn zamana kadar eþcinsel dediðinizde insanlar lakaplar takardý. Ama þimdi, yoðun telkinle normalleþti toplumda bu durum. Bu tür iliþkileri normal görüp ''bu onlarýn seçimi ve özgürlüðü'' diyerek savunanlarýn, peygamberin evlatlýðýnýn eþi ile evlenmesine bu kadar takýlýyor olmasý enteresan bir durum. Ki Zeyd, peygamberimizin öz evladý da deðil. Hiç bir kan baðý yok.


Asýl konuya gelecek olursak; Ýlgili ayet, olay olup bittikten sonrasýný anlatýyor. Yani ayet geliyor da, bundan sonra Zeyd eþinden boþanýyor gibi bir durum yok. Ayetin ilk bölümüne bakalým; ''Hani sen, Allah'ýn kendisine nimet verdiði ve senin de kendisine nimet verdiðin kiþiye: "Eþini yanýnda tut ve Allah'tan sakýn" diyordun; insanlardan çekinerek Allah'ýn açýða vuracaðý þeyi kendi nefsinde saklý tutuyordun; oysa Allah, kendisinden çekinmene çok daha layýktý. '' (Ahzab Suresi 37) Peygamber Zeyd'e öðüt veriyor. ''Eþini yanýnda tut ve Allah'tan sakýn''. Eþini yanýnda tutmasý için öðüt verdiðine göre aralarýnda anlaþmazlýk olmasý muhtemel.


Ýlgili ayetin ikinci kýsmýna bakalým; ''Artýk Zeyd, ondan iliþkisini kesince, biz onu seninle evlendirdik; ki böylelikle evlatlýklarýnýn kendilerinden iliþkilerini kestikleri (kadýnlarý boþadýklarý) zaman, onlarla evlenme konusunda mü'minler üzerine bir güçlük olmasýn. Allah'ýn emri yerine getirilmiþtir.'' (Ahzâb Suresi 37)Ýlk bölümde Peygamber, Zeyd'e eþini yanýnda tutmasý için öðüt vermiþti. Ama bu gerçekleþmemiþ ve Zeyd, eþinden ayrýlmýþ. Ayrýldýktan sonra Peygamberle evlilik gerçekleþmiþ. Ve evlilik gerçekleþtikten sonra ayet gelmiþ. Çünkü ayet, olmuþ ve bitmiþ bir olayý anlatýyor. Olacak bir durumu deðil. O zaman ateistlerin savunduðu gibi, Peygamberin kendi nefsi için böyle bir ayet uydurmasý söz konusu olmuyor (haþa).


Zaten peygamber böyle bir niyet içinde olsa ve Kuran'ý kendi yazsa (haþa), ''Bundan sonra (baþka) kadýnlar ve bunlarý baþka eþlerle deðiþtirmek -güzellikleri senin hoþuna gitse bile- sana helal olmaz; ''(Ahzab Suresi, 52) ayeti ile evliliklerine sýnýr getirmezdi. (En doðrusunu Allah bilir)



Mehtap Gözükan

https://www.facebook.com/MehtapGozukan


https://twitter.com/MehtapGozukan



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.



Mehtap Gözükan kimdir?

1971 doðumluyum. Heykeltraþým. Yaklaþýk 10 yýldýr dini konularda makale yazýyorum.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mehtap Gözükan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.