..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Özgürlük sevdasý insanýn baþkalarýna duyduðu sevgidir; güç sevdasý insanýn kendine duyduðu sevgidir. -Hazlitt
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Toplumcu > Nermin Güday Kaçar




17 Ekim 2014
Savaþta Barýþta Ýnsan  
yAÞAMDAN

Nermin Güday Kaçar


Dünya, insanlar, iklim deðiþiyordu. Son zamanlarda etrafýndaki deðiþimleri takip etmekte güçlük çekiyordu. Sokaða çýktýðýnda aþina olduðu yüzlerle karþýlaþamaz olmuþtu. Farklý dilde konuþan insanlarýn varlýðý ve çokluðu onu þehrine yabancý hissettiriyordu. Rahat bir þekilde dolaþýyorlar, hatta yol vermeyip, ezecek gibi üzerine doðru geliyorlardý. Sinirleniyordu bu tür davranýþlara.


:ACBB:
Günlük yaþamý olaðan bir þekilde devam ediyordu Elif’in. Sabah kalkýyor, neþeyle kahvaltý sofrasýný hazýrlýyordu. Uyanmakta zorlansa da yeni bir güne “Merhaba “ demek harikaydý doðrusu. Çalýþmak, onu hayata baðlýyor, özgüvenini ayakta tutuyordu. Masasýna oturup, emek verdiði evraklarla uðraþýrken zaman su gibi akýp gidiyor, mesai saatinin bitiþini anlayamýyordu bile.

Son zamanlarda yaþýnýn etkilerini hissetmeye baþlamýþtý. Eskisi kadar kendini enerjik hissetmiyor olsa da yine de çalýþmak, üretmek harikaydý. Yine yorucu bir gün geçirmiþ ve eve zorlukla gelmiþti. Yorgunluðun yanýnda, son zamanlarda yaþadýðý acýlar da buna en büyük nedendi.

Dünya, insanlar, iklim deðiþiyordu. Son zamanlarda etrafýndaki deðiþimleri takip etmekte güçlük çekiyordu. Sokaða çýktýðýnda aþina olduðu yüzlerle karþýlaþamaz olmuþtu. Farklý dilde konuþan insanlarýn varlýðý ve çokluðu onu þehrine yabancý hissettiriyordu. Rahat bir þekilde dolaþýyorlar, hatta yol vermeyip, ezecek gibi üzerine doðru geliyorlardý. Sinirleniyordu bu tür davranýþlara.

Hep birlikte yenen akþam yemeðinden sonra sofrayý topladý. Bulaþýklarý yýkadý ve televizyon karþýsýna geçti. Ali elindeki kumandayla kanallar arasýnda dolaþýrken sýkýldýðýný fark etti.Çocuklarý ise çoktan odalarýna çekilmiþ olmalýlardý. Haber programlarýnda hep ayný konu vardý. Dünya git gide savaþýn kucaðýna gidiyordu. Filmlerde bile çok az romantizm iþleniyordu. Her filmin genelde konusu savaþ ve stratejiydi.

Sessizse odadan ayrýldý. Ayaklarý onu bilinçsizce kütüphanesine yöneltti. Okumak onu daha çok rahatlatýyordu. Okuduðu her kitapta kendinden bir parça vardý sanki. Kitabýn içine giriyor, kahramanla birlikte sahneleri yaþýyordu çoðu zaman. Kütüphaneye göz gezdirdi. Ýki gün önce bir kitabý bitirmiþti henüz. Kütüphanesine göz attý. Savaþtan nefret ettiði halde savaþý anlatan bir kitap seçmiþti.Kitabý eline aldý ve okumaya baþladý.

***

Silah sesleri çok yakýndan geliyordu.Ýnsanlar baðrýþýyor, anlamadýðý dildeki askerlerin baðýrýþlarý ile cama yapýþtý adeta.Komþularý sokaktaydý. Nezaket teyze, Hasan amca, Betül abla, Bülent ve tanýmadýðý bir sürü insan ,ayný koyun sürüsü gibi toplanmýþ silahlý askerler tarafýndan itekleniyorlardý. Korkuyla evin içinde dolanmaya baþladý. Kocasýnýn uykudaydý. Habersizce uyumaya devam ediyordu.Yanýna gitti, onu uyandýrdý.Adam, gözlerini açtý. Boþ gözlerle karýsýna baktý.

-Kalk caným! Dýþarýda yabancý askerler var.Kaçalým.
-Ne diyorsun Elif! Ne kaçmasý?Ne askeri?
-Düþman askerleri. Bak dýþarý.Çocuklarý uyandýrayým. Korkmasýnlar. Hem Annemler var.Senin annenler var.Kardeþlerimiz.Onlarý da lütfen buraya getir.Hep birlikte olalým.Daha güçlü oluruz.
-Sakin ol lütfen.Panik yapma!
-Lütfen caným.Þimdi buraya da gelecekler.
-Tamam korkma.Bakacaðým.

Kocasý ayaða kalktý.Cama Yaklaþtý. Geri çekildi. O sýrada kapý kýrýlacak þekilde çalýnýyordu.Çocuklarda uyanmýþlar ve aðlayarak salona gelmiþlerdi. Birbirlerine sarýlmýþ halde bekliyorlardý. Kapý kýrýlmýþ ve içeri giren askerlerle dolmuþtu. Sonlarý gelmiþ olmalýydý. Askerler konuþuyorlar fakat onlar anlamýyorlardý. Askerlerden biri ayný cümleyi tekrarlayýp, Elif’ e bakýyordu. Elif’in yanýnda duran küçük kýzý çekip aldý. Ve silahýný doðrulttu. Dünya durmuþtu sanki. Elif, koþtu. Askerin önüne kendini attý. Gümmmmmmm.

Sýçrayarak kalktý yataðýndan. Etrafýna baktý. Yanýnda yatan kocasýna. Sonra koþarak odadan çýktý karþýdaki odaya ulaþtý. Kýzý ve oðlu derin bir þekilde uyuyorlardý. Odasýna döndü.Okuduðu kitap yerde ters duruyordu…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplumcu kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Musa Firârda
Has Adam
Bir Demet Maydonoz
Bir Demet Maydanoz - Tanýk - Son
Þaþkýn Hýrsýz
Kurbanýn Diþleri - Final
Bir Demet Maydanoz - Davalý
Kurbanýn Diþleri - 4
Kurbanýn Diþleri - 2
Kurbanýn Diþleri - 3

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Parça Simit
Výdý VIdý
Ya Benimsin Ya Topraðýn
Aptal Âþýk
Elvedâ Yalancý Aþkým!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kardelen Çiçeðim [Þiir]
Yazý - Yorum [Eleþtiri]


Nermin Güday Kaçar kimdir?

1969 Bolu doðumluyum. Evli ve 1 çocuk annesiyim. 2012 yýlýnda basýlmýþ olan " Hüzün Dalgalarý " adlý bir öykü kitabým var. Çeþitli internet edebiyat sitelerinde yazýlarýmý paylaþýyorum. www. mobidik. com adlý sitede 3 e- kitabýmý okutrlarýmla buluþturdum.

Etkilendiði Yazarlar:
Yaþar Kemal, Marguez, Orhan Kemal, Sait Faik Abasýyanýk, Orhan Kemal, Rýfat Ilgaz, Aziz Nesin, Ayþe Kulin


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Nermin Güday Kaçar, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.