..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
En büyük mutluluk ve en büyük sýkýntý anlarýnda sanatçýya gereksinme duyarýz. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Çocuk > Serdar Yýldýrým




21 Aðustos 2014
Koþucu Penguen  
Serdar Yýldýrým
Güney Kutbu’nda koþuya çok meraklý bir penguen yaþardý. Bu penguen devamlý olarak antrenman yapar, yarýþmalara hazýrlanýrdý ve hep ön sýrada yarýþmayý bitirmeyi hayal ederdi, fakat ya sonuncu ya da sondan bir önceki olarak yarýþý tamamlardý. En büyük baþarýsý ise, beþ penguenin katýldýðý bir yarýþta üçüncü olmaktý. Bu duruma caný sýkýlan koþucu penguen bir gün doðup büyüdüðü yerleri terk etti ve yüzerek Arjantin’e gitti. Koþucu penguen burada bir maymunla arkadaþ oldu. Bir gün maymuna: “ Þu yüz metre ilerdeki aðaca kadar yarýþsak, beni geçebilir misin? “ diye sordu.


:AEEA:
Güney Kutbu’nda koþuya çok meraklý bir penguen yaþardý. Bu penguen devamlý olarak antrenman yapar, yarýþmalara hazýrlanýrdý ve hep ön sýrada yarýþmayý bitirmeyi hayal ederdi, fakat ya sonuncu ya da sondan bir önceki olarak yarýþý tamamlardý. En büyük baþarýsý ise, beþ penguenin katýldýðý bir yarýþta üçüncü olmaktý. Bu duruma caný sýkýlan koþucu penguen bir gün doðup büyüdüðü yerleri terk etti ve yüzerek Arjantin’e gitti. Koþucu penguen burada bir maymunla arkadaþ oldu. Bir gün maymuna:
“ Þu yüz metre ilerdeki aðaca kadar yarýþsak, beni geçebilir misin? “ diye sordu.
Maymun gülümsedi:
“ Belli olmaz. Yarýþalým da görelim bakalým kim önce aðacýn yanýna varacak. “
Biraz sonra yarýþ baþladý. Son metrelere kadar koþucu penguen yarýþý bir adým önde götürdü, fakat aniden hýzýný azaltýp, maymunun yarýþý kazanmasýný saðladý. Bunda koþucu penguenin, yarýþý kazandým gibi ama ya maymunun geçildi diye caný sýkýlýr da bir daha benimle yarýþmazsa, diye düþünmesi etkili oldu.
Sonraki günlerde koþucu penguen ile maymun arkadaþlýklarýný sürdürdüler. Ara sýra yaptýklarý yarýþlarda bazen koþucu penguen, bazen de maymun birinci oldu.
Günlerden bir gün iki kafadar tam yarýþa baþlarken, otlarýn arasýnda bir hýþýrtý duydular. Hemen doðrulup sesin geldiði tarafa döndüler ve bir kaplumbaðanýn kendilerine doðru geldiðini gördüler.
Koþucu penguen:
“ Merhaba arkadaþ, biz karþýdaki aðaca kadar yarýþacaðýz. Bu yarýþa sen de katýlmak ister misin? “ diye sordu.
Kaplumbaða:
“ Ben ikinizi de geçerim “ dedikten sonra, koþucu penguenin ilk, maymunun ikinci sýrada tamamladýðý yarýþta onlardan çok çok sonra yarýþý tamamladý. Üçü daha sonraki günlerde defalarca yarýþtý, kaplumbaða her yarýþtan önce iddialý konuþtu fakat hep sonuncu oldu.
Bir gün kaplumbaða kaplumbaðalar arasý koþu yarýþmasýna katýlacaðýný ve birinci olacaðýný söyledikten sonra:
“ Kesin birinci benim. Bak görürsünüz, ben yarýþý en ön sýrada tamamlarým. Onlar benle boy ölçüþemez. Zafer benimdir “ dedi. Kaplumbaða yarýþý baþtan sona önde götürüp birinci oldu.
Maymun da maymunlar arasý koþu yarýþmasýna katýldý ve dördüncü oldu. Maymun yarýþma öncesi hep birinci olamayacaðýný söyledi. Koþucu penguen çok uðraþtý birinci olacaðýna inandýrmak için. Aralarýndaki tartýþmalar neredeyse kavgaya dönüþecekti ki, koþucu penguen fazla ileri gitmedi:
“ Sen birinci olacaðým demedikten sonra, kendini buna inandýrmadýktan sonra zaten birinci olamazsýn. Kazanmak için, kazanacaðým demek gerekir. Bu kibirlilik demek deðildir, büyük düþünmek demektir. Büyük düþünmeden büyük iþler baþarýlamaz. Kazanacaðým, birinci olacaðým de, birinci ol “ diyerek çok ýsrar etti fakat dinletemedi.
Burada maymunu fazla suçlamamak gerekir. Maymun yakýn çevresinden büyük düþünmenin ve büyük konuþmanýn yanlýþ olduðunu pek çok defa dinlemiþti. Bu ortaçað kalýðý zihniyeti onun kafasýndan söküp atmak zordu. Koþucu penguen bu durumun farkýna vardýðý için, yarýþmadan sonraki günlerde ayný konuyu maymunla tekrar tekrar konuþmak ihtiyacýný hissetti. Maymunun þampiyon olacaðýna inancý sonsuzdu. Aradan zaman geçti ve öyle bir an geldi ki, maymun birinciliklere abone oldu.
Bir süre sonra koþucu penguen, Güney Kutbu’na geri dönmeye karar verdi. Tanýdýklarýyla vedalaþtýðýnýn ertesi günü sahile indiðinde on binlerce orman hayvanýnýn göz alabildiðince okyanusun önünde sýralandýðýný gördü. Az sonra giderek geniþleyen birçok dairenin ortasýnda kalan koþucu penguen, on binlerin “ Arjantin senin vatanýn, gitme burada kal “ þarkýsýný söylemeye baþlamasýyla duygulandý ve gözleri doldu. Bu kadar çok sevildiði Arjantin’de kalmayý düþündü. Þarký bitince koþucu penguen gür sesiyle: “ Arjantin benim vataným, gitmiyorum, burada kalýyorum “ diye baðýrdý.

SON

Facebook'a
Serdar Yildirim
yazarsanýz beni masal okurken görürsünüz.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn çocuk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Atatürk'ün Çocukluk Anýlarý: Büyük Kurtarýcý
Kardeþ Ali - Ýyilik Timsali
Atatürk'ün Ýlkokul Anýlarý
Konuþan Leylek
Atatürk'ün Ýlkokul Anýlarý: Kaplan
Lepistes - Beta ve Gromi'ye Karþý
Keloðlan Mücevher Aðacý
Yakýþýklý Geyik
Ahtapot
Korkak Tavþan

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Karagöz Ýle Hacivat: Ýki Elin Nesi Var
Karagöz Ýle Hacivat: Harami
800 ve 1500 Metre Türkiye Þampiyonuydu
Karagöz Ýle Hacivat: Karagöz Bilmece Soruyor
Hikaye Yazarý Ömer Seyfettin Ýle Serdar Yýldýrým
Erdemli Olmak
Simitçi Çocuk - Serdar Yýldýrým
Solar Gezegeni - Serdar Yýldýrým
Sepetçi Ýle Zengin Adam
Ressam Van Gogh Ýle Serdar Yýldýrým

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
23 Nisan ve Cumhuriyet Þiirleri [Þiir]
Milli Boksör Mustafa Genç Ýle Ýlgili Bir Hikaye [Þiir]
Devrimci Olmak Ýstiyorum - Serdar Yýldýrým [Þiir]
Atatürk Ýlkeleri - Serdar Yýldýrým [Þiir]
Kardeþlik Hikayeleri [Þiir]
Taarruz Kemal - Serdar Yýldýrým [Þiir]
Kahraman Mustafa Kemal - Serdar Yýldýrým [Þiir]
Savaþ Kahramaný Atatürk - Serdar Yýldýrým [Þiir]
Ben Mustafa Kemal Olsaydým - Serdar Yýldýrým [Þiir]
O Cesur Yürekte Yüzlerce Aslan Yatar - Serdar Yýldýrým [Þiir]


Serdar Yýldýrým kimdir?

Hikaye ve masallarýmý 7'den 77'ye herkesin okuyup keyif alabileceði bir biçimde ve maceralý olarak yazmaya çalýþtým.

Etkilendiði Yazarlar:
Kerim Korcan, Ömer Seyfettin, Hasan Kýyafet


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Serdar Yýldýrým, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.