..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ölümden önce yaþam var mý? -Duvaryazýsý
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Çocuk > Serdar Yýldýrým




17 Aðustos 2014
Yavru Balina Ýle Köpekbalýklarý  
Serdar Yýldýrým
Annesi balina avcýlarý tarafýndan öldürülen yavru balina Atlas Okyanusu’nda yüzerken etrafýný yirmi kadar köpekbalýðý sardý. Baþkan köpekbalýðý yavru balinanýn yanýna gelerek: “ Seni tanýyorum ve durumunu çok iyi anlýyorum yavru balina. Ama üzülmekle eline bir þey geçmez. Anneni insanlar öldürdü. Sen bunu onlarýn yanýna býrakmamalýsýn. Annenin intikamýný almalýsýn. Biz senin dostunuz. Sana öldürmeyi öðretip, insanlarýn üstüne salacaðýz. Çok yakýnda insanlar yavru balinayý tanýyýp, ondan korkacaklar “ dedi.


:ABGI:



Annesi balina avcýlarý tarafýndan öldürülen yavru balina Atlas Okyanusu’nda yüzerken etrafýný yirmi kadar köpekbalýðý sardý. Baþkan köpekbalýðý yavru balinanýn yanýna gelerek: “ Seni tanýyorum ve durumunu çok iyi anlýyorum yavru balina. Ama üzülmekle eline bir þey geçmez. Anneni insanlar öldürdü. Sen bunu onlarýn yanýna býrakmamalýsýn. Annenin intikamýný almalýsýn. Biz senin dostunuz. Sana öldürmeyi öðretip, insanlarýn üstüne salacaðýz. Çok yakýnda insanlar yavru balinayý tanýyýp, ondan korkacaklar “ dedi.

“ Annemi yerler mi insanlar? “ diye sordu yavru balina.

“ Yerler yavrum. Ýnsanlar acýmasýzdýr. Onlar dünyadaki tüm canlýlarý acýmasýzca öldürürler. Hoþ, insanlar birbirlerine karþý da acýmasýzdýr. Ben buralarda çok gördüm gemiler içinde savaþan insanlarý. Dedem insanlarýn toprak üstünde de savaþtýklarýný söylerdi. Savaþý kazanan kahraman olurmuþ. “

“ Ýnsanlar kötü yaratýk desene? “

“ Hem de çok kötü yaratýk. “

“ O zaman beni annesiz býrakan, bana günlerce gözyaþý döktüren insanlarý cezalandýracaðým, ama bunu nasýl yapacaðýmý bilemiyorum. “

“ Öðrenirsen bilirsin. Haydi, yavrucuk peþimden gel. Siz de peþimden gelin sevgili kardeþlerim. Derinlikler bizi bekliyor. “

Aradan bir ay geçti. Bu sürede köpekbalýklarý bildikleri öldürme yöntemlerini yavru balinaya öðrettiler. Hedef, insanlarýn toplu halde yüzdükleri plajlar olacaktý. Plajlar, insan kanýna boyanacaktý. Yavru balina, öldürürüm, parçalarým, diyordu ama onu plaja salmadan önce bir deneme yapmalýydý. Bakalým öldürebilecek miydi? Beþ köpekbalýðý yalnýz yüzen insan aramaya baþladý. Deniz fenerinin yakýnýnda bir çocuk yüzüyordu. Ýlk kurban o olacaktý. Köpekbalýklarý sahilden uzak kaldýlar. Çocuðu ürkütmek istemiyorlardý. Yavru balina hýzla çocuða doðru yüzmeye baþladý. Fenerin oralar derin demiþti köpekbalýklarý, çocuk demek ki, usta yüzücüydü. Yoksa onun ne iþi vardý böyle derin yerde. Yavru balina kafasýný suyun üstüne çýkardý, daha sonra gövdesi ve kuyruðu göründü. Çocuk, yavru balinayý hemen fark etti. Derin bir nefes alýp suya daldý. Balina yavruydu ama dört metre boyundaydý. Sahile doðru yüzmeye kalksa bunu baþaramazdý, çünkü yavru balina ondan çok daha hýzlýydý. Yetiþmesi an meselesiydi. Bundan dolayý çocuk sahile paralel yüzüyordu. Yavru balina çocuða yetiþti, bir süre onunla yan yana yüzdü ve aniden dönerek aðzýný açýp kapadý. Yavru balina köpekbalýklarýnýn yanýna döndüðünde:

“ Görevimi baþardým. Çocuðun iþi tamam “ dedi.

“ Çocuðu parçaladýn mý? “ diye sordu, baþkan köpekbalýðý.

“ Hayýr, parçalamadým “ dedi yavru balina.

“ Parçalamadýn mý? O zaman ne yaptýn? “

“ Çocuðu yuttum. “

“ Yuttun mu? “

“ Evet, yuttum… Çocuk þimdi midemde. “

“ Öyle veya böyle, çocuðu öldürmüþsün iþte. Seni kutlarým yavru balina. Biz yarýn uzaklara gidip bir toplantýya katýlacaðýz. Birkaç gün yokuz. Sen þu ilerdeki plaja git, yakaladýðýný ister parçala, ister yut. Sýradan bütün plajlarý dolaþ. Ýnsanlara acýma yok. “

Köpekbalýklarý döndüðünde yavru balinayý buldular. Yavru balina yirmi insaný acýmadan öldürdüðünü, insanlarýn plajlara çýkamadýðýný, etrafa korku saldýðýný söyledi. Köpekbalýklarý bu habere çok sevindiler. Ertesi gün bir köpekbalýðý deniz fenerinin yakýnýndaki sahilde yavru balinanýn yuttum dediði çocuðu gördü. Baþkaný bularak durumu anlattý. Baþkan, bunun üzerine çok sinirlendi. Nefretle yavru balinanýn üstüne gitti:

“ Hani yutmuþtun o çocuðu, bak fenerin oradaymýþ. Sen bizimle dalga mý geçiyorsun? “

Köpekbalýklarýnýn etrafýný sardýðýný gören yavru balina:

“ Þey, yutmuþtum ama hazmedemedim, kusuverdim. Çocuk midemi tekmelemiþti. “

“ Sus, yalancý seni, çocuðu yutmadýn, plajlara saldýrmadýn, bütün plajlar dolu. Hani plajlara kimse çýkamýyordu, hani etrafa korku salmýþtýn. Yalan, hepsi yalan. Madem öldüremiyorsun, ölürsün. Þimdi seni…”

Baþkan köpekbalýðý sözlerini tamamlayamadý, çünkü yavru balina:

“ Beni ne yaparsýn? Sýktýn artýk, çekil önümden “ dedikten sonra, ona sert bir kafa vurarak denizin derinliklerine yolladý.

Yavru balinanýn önü açýlmýþtý. Gücünün yettiði kadar hýzlý yüzmeye baþladý. Karþýsý sahildi. Artýk geriye dönüþ yoktu. Peþinde sürüyle köpekbalýðý vardý. Yakalarlarsa parçalarlardý. Yavru balina kendini sahile zor attý. Debelendi kumun üstünde biraz daha, biraz daha ilerledi. Gücü tükenince baþýný sýcacýk kumun üstüne býraktý. Çocuk yavru balinayý tanýmýþtý. Onun yanýna geldi:

“ Ne oluyor, yavru balina? Neden sahile çýktýn? “

“ Oh, sen miydin? Nasýlsýn çocuk? Adýn neydi senin? “

“ Benim adým Mark. Ýyiyim de burada ne iþin var? “

“ Benim adým de Sili. Geçenlerde tanýþmýþtýk, hatýrladýn mý? “

“ Hatýrladým. Bir süre yan yana yüzmüþtük, sonra sen gitmiþtin. Üstüme gelirken beni yiyeceksin sanýp korkmuþtum.”

“ Kim? Ben mi seni yiyecektim? O bir þakaydý. Seni korkuttuðum için özür dilerim. Beni affet.”

“ Affettim gitti. Anlat bakalým Sili, neler oluyor? Neden denizde deðil de buradasýn? “

Yavru balina olanlarý anlattýktan sonra:

“ Ya, iþte böyle Mark, köpekbalýklarý peþimde, sayýlarý yirmiden fazla. Onlarla yalnýz baþýma çarpýþamam. Acý gerçek ama benim için böylesi daha iyi olacak. “

“ Köpekbalýklarý toplantýya gittiðinde kaçýp gitseydin uzaklara veya balinalardan yardým isteseydin? “

“ Kaçsam kýsa zamanda yakalanýrdým. Kurtuluþu yoktu. Okyanustaki bütün köpekbalýklarý peþime düþerdi. Balinalardan yardým isteyemezdim, çünkü bu korkunç bir savaþýn baþlangýcý olurdu. Yüzlerce balina ve köpekbalýðý birbirine girerdi. Arada belki ben de ölürdüm. Oysa þimdi sadece ben ölüyorum, hiçbir balinayý tehlikeye atmýyorum. Bir benim için baþkalarýnýn keyfini kaçýramam. Sili ölürse kýyamet kopmaz. Hayat devam eder. Dünya uzayda nokta kadar, fakat Sili dünyada nokta kadar bile deðil. “

“ Annen yaþasaydý köpekbalýklarý sana sokulamazdý. Bu duruma düþmezdin. “

“ Onun orasý öyle de annemi insanlar öldürdü. Asýl suçlu annemi öldüren insanlar. Mark, sence insanlar annemi neden öldürdü? “

“ Kazanç uðruna. Bazýlarý kendileri kazansýn diye can alýyorlar. Öldürürken düþünmezler ki, balinanýn yavrusu ne olacak? Yavru annesiz ne yapacak? Örneðin; annesiz, babasýz bir çocuk ne olur, ne yapar, nasýl yaþar? Çocukken bunu düþünen biri büyüdüðünde diðer canlýlarýn hayatýna saygý duyar, onlara zarar vermez. Tanrý þahidimdir ki, ben insan olsun, diðer canlý varlýklar olsun hiçbirine zarar vermeyeceðim. Yemin ediyorum. “

“ Seni seviyorum, Mark.”

“ Ben de seni seviyorum, Sili. “

Mark oradaki deniz feneri bakýcýsýnýn çocuðuydu. Biraz sonra koþarak deniz fenerine gitti ve babasýyla annesine durumu anlattý. Babasý, telsizle olanlarý yetkililere bildirdi. Hep birlikte ellerinde kovalarla yavru balinanýn yardýmýna koþtular. Denizden kovalarla aldýklarý suyu yavru balinanýn üstüne döktüler. Fakat ne çare, gücü gitgide tükenmekte olan yavru balina, çocuða; Mark, hatýram unutulmasýn, insanlar beni unutmasýnlar, dedi.

Yetkililer olay yerine ulaþtýðýnda, baba, anne ve çocuðun hýçkýrýklarla aðladýðýný gördüler. Yavru balina kurtarýlamadý.


SON




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn çocuk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Atatürk'ün Ýlkokul Anýlarý: Kaplan
Atatürk'ün Çocukluk Anýlarý: Büyük Kurtarýcý
Korkak Tavþan
Kardeþ Ali - Ýyilik Timsali
Atatürk'ün Ýlkokul Anýlarý
Konuþan Leylek
Lepistes - Beta ve Gromi'ye Karþý
Keloðlan Mücevher Aðacý
Yakýþýklý Geyik
Ahtapot

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Simitçi Çocuk - Serdar Yýldýrým
Solar Gezegeni - Serdar Yýldýrým
Karagöz Ýle Hacivat: Ýki Elin Nesi Var
Karagöz Ýle Hacivat: Karagöz Bilmece Soruyor
Hikaye Yazarý Ömer Seyfettin Ýle Serdar Yýldýrým
Erdemli Olmak
Karagöz Ýle Hacivat: Harami
800 ve 1500 Metre Türkiye Þampiyonuydu
Sepetçi Ýle Zengin Adam
Ressam Van Gogh Ýle Serdar Yýldýrým

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
23 Nisan ve Cumhuriyet Þiirleri [Þiir]
Kardeþlik Hikayeleri [Þiir]
Ben Mustafa Kemal Olsaydým - Serdar Yýldýrým [Þiir]
Devrimci Olmak Ýstiyorum - Serdar Yýldýrým [Þiir]
Atatürk Ýlkeleri - Serdar Yýldýrým [Þiir]
Milli Boksör Mustafa Genç Ýle Ýlgili Bir Hikaye [Þiir]
Taarruz Kemal - Serdar Yýldýrým [Þiir]
Kahraman Mustafa Kemal - Serdar Yýldýrým [Þiir]
Savaþ Kahramaný Atatürk - Serdar Yýldýrým [Þiir]
O Cesur Yürekte Yüzlerce Aslan Yatar - Serdar Yýldýrým [Þiir]


Serdar Yýldýrým kimdir?

Hikaye ve masallarýmý 7'den 77'ye herkesin okuyup keyif alabileceði bir biçimde ve maceralý olarak yazmaya çalýþtým.

Etkilendiði Yazarlar:
Kerim Korcan, Ömer Seyfettin, Hasan Kýyafet


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Serdar Yýldýrým, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.