..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Eðer bir kelebeði sevebiliyorsak, týrtýllara da deðer vermemiz gerekir. -Antonie de Saint-Exupery
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > Veysel Baþer




9 Aðustos 2014
Kolay Gelsin  
Veysel Baþer
Yavuz hýrsýz olun. En iyi savunma hücumdur. Size karþý bir hareket mi yapýldý, acýmasýz þekilde devlet þiddetiyle karþýlýk verin. Eylemleri bastýran devlet güçlerine hak etmedikleri iltifatlarda bulunun ki kraldan çok kralcý olsunlar.


:AFEC:
Kolay Gelsin

Tek yetkili siz olun. Her þey size sorulmalý ve sizden emir alýnmadan hiçbir iþ yapýlmamalý. Tüm kurum ve kuruluþ yöneticileri, iki dudaðýnýzýn arasýndan çýkacak sözlere odaklanmalý. Ve bu sözleriniz talimat kabul edilmeli.

Sýklýkla yalan söyleyin. Söylediðiniz yalan ne yaman büyüklükte olursa o kadar etkili olur. Halk, küçük yalanlardan daha çok büyük yalanlara çabuk inanýr.

Yalan bile olsa bazý söylemleri sürekli tekrarlayýn. Halk, o söylemin nereden geldiðini unutur ve kendi fikriymiþ gibi benimsemeye baþlar.

Asla kendinden baþka bir seçeneðe hareket alaný býrakmayýn. Gündemi daima kendiniz belirleyin. Her gündem deðiþtirmede rakiplerinize zoka yutturun.

Asla kabahat ve suç üstlenmeyin. Aðzýnýzdan kaçýrdýðýnýz bazý yaramaz sözler olsa bile tersini söyleyin. Halkta, kafa karýþýklýðý yapýn. Seni eleþtirenleri ve iktidarýný sorgulayanlarý uyduruk suçlamalarla hemen enseleyin. Aklýnýza esen suçlarý yöneltin onlara. Sana uzak olanlarýn bile kafalarýna fit sokun. Kuþkulandýrýn onlarý.

Kendine sadýk olduðunu sandýðýn kitle dýþýndakileri insan yerine koymayýn. Onlarý her yerde ve her ortamda aþaðýlayýn. Hakaret edin. Sana kul olanlara yuhalatýn.

Sana ve çevrene gelecek tehlikelere karþý aldatmacý olun. Çok þeyi örtbas etmekten çekinmeyin. Adam harcamaktan asla kaçýnmayýn. Dün kardeþ ve kahraman yaptýklarýnýzý yeri geldiðinde yerine dibine batýrmaktan çekinmeyin. Akla hayale gelmedik suçlamalar yöneltin onlara.

Politik bir sadakat kültürü yaratýn. Devlet kademesindeki en yüksek ve en alttaki görevlilerden sadakat göstermeyenleri çil yavrusu gibi daðýtýn.

Beðendiðiniz tarihleri geri getirin. Çok önemli tarihi þahsiyetlerden kerhen söz edin.

Hedef kitle; yasal zeminde, insani ve doðasal deðerlerde toplumsal gösteri yaptýklarýnda, asla hoþgörülü olmayýn. En acýmasýz þekilde tepelerine binin. Yapmadýklarý, asla yapmayacaklarý suçlamalarda bulunun onlara.

Bir lider, daha çok güçsüz insanlarý manevi yönden kullanmalýdýr.

Yavuz hýrsýz olun. En iyi savunma hücumdur. Size karþý bir hareket mi yapýldý, acýmasýz þekilde devlet þiddetiyle karþýlýk verin. Eylemleri bastýran devlet güçlerine hak etmedikleri iltifatlarda bulunun ki kraldan çok kralcý olsunlar.

Kitlelerin dikkatini, belirlediðin tek bir düþmanlara odaklamalýsýn.

Kiþi, yaþamýnda ne kadar ilkelse, o kadar çok hayvana benzer ve sonunda yaþamýn amacýný yalnýz beslenme olarak görür. Onlarý besleyerek sürü fedai olarak kullanmalýsýn.

Zayýfa acýmak, doðaya ihanettir. Daima kuvvetli görüneceksin.

Tanrýnýn yeryüzündeki temsilcisi gibi empoze ettireceksin kendini. Öyle yalakalarýn olmalý ki, Tanrýnýn tüm güzel özelliklerini sende gördüklerini söylemeliler. Býyýðýnýn kýlý olmak istediklerini haykýrmalýlar.

Kendini ülkeden ve milletten daha önemli göstereceksin. Sen olmazsan ülkenin batacaðýný, milletin felakete sürükleneceðini sýklýkla vurgulayacak ve yandaþlarýnca tekrarlatacaksýn.

Halkýn, kuþ beyinli, balýk hafýzalý olduðunu bilerek günlük politikalara önem vermelisin.

Kendine çok baðlý bir istihbarat örgütü kurmalýsýn. Halký da ispiyonculuða yönelterek ondan yararlanma yoluna gitmelisin.

Basýn ve yayýn araçlarýný kendine baðlayarak devamlý boy göstermelisin. Bunun dýþýnda, basýn ve yayýn organlarýnda seni övecek, rakiplerini yerden yere vuracak yalaka yazarlar ayarlamalýsýn. Yetmez deyip, sendika, sermaye velhasýl ne varsa hepsine kendi borunu öttürmelisin.

Dört bir yana korku salmalýsýn. Sana karþý olduðunu sandýðýn kurum ve kiþileri tehdit etmekten çekinmeyeceksin.Korkuyu, toplumun her kesimine yayacaksýn ki, her tarafta rahat at oynatabilmelisin. Örneðin, devlete baðlý memur, emekli, dul ve yetim maaþý alanlara “ben yoksam maaþ bile alamazsýnýz” korku algýsý yaratacaksýn.

Rakiplerinizi, geçmiþleriyle yargýlayacaksýn. Bunu sürekli yaptýðýnda halkýn kafasýna, “dediklerinin doðru olduðu olgusunu yerleþtireceksin.

Bir zaman önce sana muhalefet eden dönek politikacý, yazar, sendikacý, sanatçý, dinci, bilim adamý ve sermaye kesimindeki kiþilere makam, mevki ve fazla kazanma fýrsatý vererek onlarý kendine ram edeceksin.

Toplumu ayrýþtýrmaktan çekinmeyeceksin. Dinsel, ýrksal ve toplumsal yönden bölmekten asla geri kalmayacaksýn. Kavga ve maðduriyeti hep kendine yontacaksýn. Halký, kin ve düþmanlýða odaklayacaksýn ki, barýþý da sizden bilmelerini saðlayacaksýn.

Daha çok, sadece bir rakibine odaklanacak ve kötü giden her þeyi onun üzerine yýkacaksýn. Onu sindirirken öbür rakiplerine de sataþacaksýn. Kendini savunmak yerine rakip gördüklerini savunmaya yönelteceksin. Onlarý alaya almaktan ve aþaðýlamaktan çekinmeyeceksin.

Hatalý olduðunu veya yanlýþ yaptýðýný asla kabul etmeyeceksin. Her türlü siyasi ve çýkar iliþkilerinde suçlandýðýnda, “Darbe yapýlýyor” diyerek maðduriyet edebiyatý yapacaksýn. Halk, maðdurun yanýnda olmayý sever.

Sýklýkla kalabalýklar önünde, þarkýlý türkülü, þiirli ve gözyaþlý hitabetlerde bulunarak halký devamlý ateþleyeceksin.

Halkýn bazý deðerlerini iyi kullanacaksýn. Bazýlarýný da çöpe atmaya çalýþýn. Engel olamadýðýnda ise o deðerlerin bir kenarýna yapýþýn.

Halka, hayal bile edemeyecekleri hedefler söyleyin. Büyük kitlelerin kavrayýþý çok sýnýrlý, akýllarý kýsadýr. Unutma yetenekleri ise çok küçüktür. Halkýn en önemli deðerlerini sürekli söyleyin ki, sizi kendilerinden biri bilsinler. Sýklýkla basit ve onlarýn anlayacaðý dilden söz ederseniz size daha çok baðlanýrlar.

Kendine baðlý bildiðin kitleye, nabzýna göre þerbet verin. Onlara düþman gösterin. Sana biat edecek þekilde gaza getirin onlarý.

Kafanýza göre yeni bir nesil yetiþtirin.

Dünya lideri olmalýsýnýz. Bu hedefe ulaþmak için ne gerekiyorsa yapmaktan çekinmeyin.

Yukarýda yazýlý bazý propaganda taktikleri aklýnýza, gözünüzün önüne kimi ya da kimleri getirdiðinizi bilemem. Fazla meraklýsý da deðilim zaten. Ama, faka bastýðýnýzý söyleyebilirim. Tarihten bir örnek vermek için bunlarý yazmýþtým. Bu propaganda taktiklerini Nazi Almanya’sýnýn; Aydýnlatma ve Kapsamlý Propaganda bakaný Paul Joseph Goebbels ortaya koymuþ. Hitler; daha da katký yaparak eksiksiz uygulamýþ.

Bu devirde böyle davranan devlet büyüðü olur mu derseniz eðer, ülkemiz haricindeki bazý devletlerde pekala olabilir. Bizde neden mi olmaz? Demokraside aþama yapmýþ bir milletiz biz. Yani, demokrasinin de ilerisine geçmiþiz(!) nasýl bir þeyse…Ýleri demokrasiyle idare edilen bir ülkede böyle bir devlet büyüðünün olmasý mümkün deðildir. Biat kültürü olmayan(!) özgür bireylerin bulunduðu bir toplum olduðumuz için devleti yöneten büyüklerimiz asla böyle davranmazlar. Özellikle hukukun üstünlüðüne inandýklarý (!) ve adaletli davranmayý ilke edindikleri için (!) böyle yöntem belirlemezler. Ayrýca, sözde deðil (!) özde (!) din kardeþi olduðumuz için, asla yalan söylemezler. Yolsuzlukla iþleri olmaz.(!) Haram yemedikleri gibi çoluk çocuklarýna da haram lokma yedirmezler.(!) Dil sürçmeleri gerçeði yansýtsa bile…Bu konuda bir olasýlýk yürütmek bile insaný cehennemlik yapabilir. Kýrpýntý günahý olsa bile kafanýza takýlan kiþinin günahýný almayýn. Benden söylemesi.
Mesela dedik.

Veysel Baþer



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Þah ve Mat

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dünyayý Sessize Al
Gelin Aðaçlar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Çanakkale'nin Bir Baþka Yüzü [Öykü]
Çoban Lazým 1 [Öykü]
Ece ve Törüngey [Öykü]
Alkarýsý [Öykü]
Koca Seyit [Öykü]
O Þey [Öykü]
Çise ve Sarýkýz [Öykü]
Sýndýrgýlý Emmi [Öykü]
Esma Kadýn [Öykü]
Bir Tutamlýk Bulut [Öykü]


Veysel Baþer kimdir?

Yazmak kadar eleþtiri de önemlidir.

Etkilendiði Yazarlar:
Atatürk


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Veysel Baþer, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.