..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Hemen yüzüne gül suyu seperek Leyla'yý ayýlttýlar." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Birkan ASKAN




2 Ocak 2003
Aðlatan kadýnsýn sen  
Kýrlangýç kaçýran gecede..

Birkan ASKAN


Aðlayan kadýnsýn sen, /Güldüðünde../ve biriken yaðmurla teninde../Avuçlarýma býraktýðýn su, /Kenarsýz../Kýrlangýç kaçýran gecede../Daha soyunuk bir düþle, /Daha giyinik...


:BAJE:
Günce’den..(36)../Gözlerin olsun../Yüreðin../Dudaklarýn bir parça..

‘Aldýðýn þu hayat, /fena deðildir, /üstü kalsýn../nasýlda yakýþýyor þairinin diline.. güvercinleri Süreya’nýn, bir o kadar uzak../Ölümü yakýn kýlan her sessizlikten.. kanatlarýnda okunan þiiri../Rumeli gibi yabansý..uçarý..ve dudaklarý arasýnda dumanlanan cigara’nýn dokunduðu../kelimesiz diller.. Nerede kýrýlýr../bu dilsizliði aþk’ýn..Nerede benzer birbirine../hiç yaþanmamýþ..düþlerini öpen korunaklý binlerce geceden.. Yazýyorum../suskun kalmadan..Sen, yüzümü güneþ’le yýkayan kadýn../Okyanus teninde../Karaya oturan bir gecenin dilinde../Bana þarkýlarýný söyle../Gözlerin olsun, /Yüreðin olsun, /düþlerin olsun içinde../ve daha kadýnsý halinle../Dudaklarýn bir parça../Bir parçasý ölüm../Bir parçasý bende../..

Günce’den..(37)../Unutan kadýnsýn sen../Unutulmayacak olan../..

Aðlayan kadýnsýn sen, /Güldüðünde../ve biriken yaðmurla teninde../Avuçlarýma býraktýðýn su, /Kenarsýz../Kýrlangýç kaçýran gecede../Daha soyunuk bir düþle, /Daha giyinik, /Bir uykusuzluk üzerine../Sabahtan.. /Aðlayan kadýnsýn sen, /Öptüðünde, /Özlediðim yüreðini../Özlettiðin her gecede../Bu eksiklik bize fazla gelmez../Aðlatan kadýnsýn sen../Sen, yaman kadýnsýn..Birbiri üzerine yakýlmýþ bir zamanýn merdiven basamaklarýna yazýlan../Yaðmurlu düþlerimle, kelimeleri küllerinden doðuran../.. Bekletmeyen bir yalnýzlýðýn peþisýra../Ne zaman öldü kelimeler, /sahibinin dilinden.. /Ne zaman bu çýðlýklar..bölündü gittiðinde.. /düþlerden.. /Unutan kadýnsýn sen.. /..Unutulmayacak olan../..ardýmdan..

Günce’den..(38)../Ne düþündük../ne düþünmedik../belki de..

Sabahýn geliþini bekleyen bir tabut duruyor caminin önünde../Çýnar aðacýnýn hemen altýnda..Naylon ile üzeri örtülmüþ../Su damlacýklarýnda serçelerin duasý.. /Suskun geçiyor gözler önünden..boynu bükük../Görerek ama, /düþünmeden belki../Neyi, ne kadar, ne zaman../Mahallenin berberi týraþ ediyor bir çocuðu.. /Mavi önlüðünde siyah saçlarý takýlan../sahipsiz artýk../düþerken yere..Üstü açýk bardaklarla, çay taþýyor kahvenin çýraðý../Yaðmur altýnda..erimesini beklemeden þekerlerin../Pencerede sigarasýný içiyor zamanýn..Kalýn gözlükleri ardýndan..gelen geçeni selamlayan bir beyamca../hayli aðýr../Kendi cüssesinden../Çatý katýnda diðeri.. Yaðmur oluðuna sýðýnan güvercinlere veriyor son bulgurlarý../dibindeki kavanozun../Düþünmeden../deðil belki de hiçbirþeyi../..Sensiz..(Pi)/..

Günce’den..(39)../Nasýl rahatlasam../uyurken../Kollarýndaki gecede..

Ne alsam, nereye baksam../Ya da bir kaçýþ mý daha çok../Sýkýldýðým zamandan../ Koþarak çýktýðým caddelerde../Vitrin sayýklamalarý geçirirken../El deðiþtiren bir manavýn, kimsesizliðine dokunarak tezgahýndan../Satanlarýn hep deðiþse de, satýlanlarýn deðiþmediði gerçeðine kendimi inandýrarak../Büyük bir alýþveriþ merkezinin../tam ortasýnda durarak..kendi dýþýmda bir aðýrlýk merkezi hesabýna.. /fazlasýyla kafa tutarak../..Ne yapsam da../Nasýl rahatlasam diyerek../kendimden oldukça habersiz../Uyurken../Kollarýnda../..

Günce’den..(40)../2002 Aralýk../Hazýrlýksýz bir gece../Kemancý kenarlarý..

Geceyi bekledim../Ve kapýma dayanmasýný dostlarýn../beklemedim oysa../ ’Gidiyoruz çabuk!’ demelerini../ansýzýn../Hazýrlýksýzdým..zamansýz../Ýlk yarýsýna varmamýþtý gece../her geceden kendini farklý kýlan../Daha çok farkýndaydý bizden.. Yelkovan ve akrebin sabýrsýzlýðýnda terketti bizi bir sene../sevindik bir sene daha yaþlandýðýmýza../Umut olsun en azýndan../olmadýðýnca..Yýkýldý her yer../Duman ve toz kaplanan bir daðýlmýþlýk../Göz açýp kapadýk..ve alýþtýk hemen yeni zamana../.. Beklemeden../Peþime takýlan bir suskunluðun..yorgun ayakizleri kaldý bana../Oysa herkes tamamdý../bir ben eksik../Düþünürken, yüzünde gülmeyi../Sesini.. Ellerini daha çok../Birbaþýma kemancý’da../..Böyle sessiz../Uzaktayken benden daha çok.. (Aralýk 31/Kemancý)../..

Günce’den..(41)../Ne çabuk bugün../Ne çabuk yarýn../Yaðmurlu burasý..

Hep ilk’ler zordur derler../Ýlk gün../Ýlk sabah../Ýlk iþ zamanlarý../Ýlk hafta../Ýlk aþk../Ýlk ayrýlýk../Alýþýrsýn../Bugünse..alýþana kadar süren bir sessizlikti kentin sokaklarý../Kuþlarý bile uykudayken../ve yapraklarý kýmýldatmayan rüzgarýnda aðaçlarýn../Yine yaðmur, yine ezbere yaðýyor ayýn birine../Biri olduðunu ýslanan düþleriyle.. /Bilmeden../Açýlmýyor gözlerim../Oysa dün..böyle deðildim../Ne çabuk bugün oldu gecelerim..Ne çabuk yarýn../..Ne çabuk ben../Senin../..

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: günceler..
Gönderen: pelin / izmir
3 Ocak 2003
günlerin içinden geçip de günceleri yaþamak ve sýðýnmak sevdaya, uzaklarý yakýnlarda hissetmek isteyerek..özlemek, yanýnda olmasýný istemek..eksikli olmak..etkileyici..Umarým bu eksiklik biter ve sevda kýyýlarýna yavaþça vurur..çünkü çaðýrýyorsun..kutlarým yürekten..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýsmini unuttuðum bir zamandý
Bu Aþk Kimin

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir aþk'a kaç aþk sýðar..?/
Zahrad"a Bir Ýki...
Geldigim Yerden
Sarýlmak gelir içinden
Ýstasyon
Öldümse senin için öldüm
Sen hayatýn bir ucundasýn
Assos kýyýlarýnda iki melek
Suçlusun... /otur
Daha saklý bir yalnýzlýk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðuna adandým [Þiir]
Hüzünde eskiyen bir geceyim [Þiir]
Seni yaþamaktan dönüyorum [Þiir]
Deli Mavi [Þiir]
Çünkü [Þiir]
Yüzü koyun günaha [Þiir]
Ne Diyorsun [Þiir]
Düþdenizim [Þiir]
Vakitsizce [Þiir]
Pencereler [Þiir]


Birkan ASKAN kimdir?

Kim olmadýðýmý biliyorum en azýndan. . /Bir öncesizlik mi desem, bir sonrasýzlýk mý, ya da evvel zaman içinde bir masal. . /kahramanlarýnýn hepsi ölen. . /tarafýndan. . Kuru bir kuyu mu desem, gidemediðim bir uzak mý. . hiçbir an, göremediðim bir sevda mý, manasý olmayan bir bakýþ mý. . /bilemedim. . Ama herþeye raðmen, kim olmadýðýmý biliyorum. . /Artýk kullanýlmayan bir köprüden. . aþk’ý sallandýrýyorum. . Bilmem. . / Kimi anlatmak gerekir kendi yerime. . /ya da kim beni anlayabilir. . /Sadece kim olduðum mu önemlidir, yoksa kimse olamayacaðým mý. . /Bunu da bilmek gerekir. . / Birkan tekilden sakin, çoðuldan delidir. . /Kelimesiz deðildir. . /Kendidir. . /Kýsaca kim ne þekilde düþünürse, öyledir. . /Býrakýn öylece kalsýn. . /Önemsizdir. .

Etkilendiði Yazarlar:
Lorca / O. Auroba / M. Mungan / B. Brecht / E. A. Poe / Gülten Akýn / C. Süreya / E. Batur / H. Hesse / Nietzsche / C. Ersöz / P. Celan..


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Birkan ASKAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.