..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçek sanat, gizlenmesini bilen sanattýr. -Anatole France
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > 21. YÜZYIL > yavuz hasdemir




18 Haziran 2014
Hey Uzaylý Yeter da  
TEKNOLOJÝ > insanlýk

yavuz hasdemir


biz zaten küçükdük yada teknolojimi bizden büyük yada uzaylýlarmý bizi küçülttü ne oldu ya böyle ha ne oldu...


:AEAI:
Geliþen teknolojiden midir yoksa baþka birþeymi... sanýrým artýk inandýðým ve kabul etmek zorunda kaldýðým ülkemin ve sevgili dünyamýn günümüzdeki hikayesi þöyle:
Efendim uzaylýlar teknolojik olarak onlardan geride kalmýþ biz dünyalýlarýn üzerinde yeni icat ettikleri bir bombayý denemek istediler. Ki ortadoðuyu etkisi altýna alan bu uzaylý yapým nükleer bomba insanlarý bitür zombiye dönüþtürdü. Bombanýn daha fazla tesir gösterdiði dünyanýn diðer bölgelerindeki insanlarý ise (yani bizler) bu vahþete ""bilader normal arap milleti iþte yada ah siz ortadoðulular "" diye baþlayan eleþtiri yada lafzal geçiþtirmelerle olaylara duyarsýz hale getirdi. Burada uzaylýlarýn amacý ne mi? Hemen söyleyeyim biliyonuz bizimle birlikte 7 alem var yaradýlan. Uzaylýlarda bunlardan biri ve kendisi gibi geliiþmiþ baþka alemlere karþý savaþ durumuna hazýrlýklý olmak için... Ýnanmadýnýzmý ozaman 2.tahminimi söyleyeyim mi oda þöyle:
Efendim uzaylýlar 7 alemin sinema sektörünü tanýmýþlar ve biz daha gerçekçi,vahþetli,þehvetli,sapýk,yalan,entrikalý vb gibisini yaparýz demiþler ve yine sýrrýný bilemediðimiz bir þeyle biz dünyalýlarý filimde oynatmaya baþlamýþlar. Filmde mesela ölüm gerçek ama sebebi yalan gibi entrikatsal 3 belkide 4 boyutlu uygulamalarý çok kullanmýþlar.Zekice hazýrlanmýþ bir filmde olmasý gereken her þey var. Sinema eleþtirmenlerine böyle 10 filim yapsan aç kalýr adamlar. Tüm ayrýntýlar düþünülmüþ abiciðim. Onca vahþet kasvet bilmem neyin içinde küçük detaylarý dahi atlamamýþlar. Mesela vahþetten kaçabilen insanlar güya ayný dine mensup baþka bir ülke insanlarýna sýðýnýrlar. Orada sokakta yaþamaya razýdýrlar. Ama beden beslenecek ekmek su meselesi yani. Tabi bu durumda dindar kardeþi onu öyle býrakýr mý hemen alýr iþ yerine fabrikasýna baþlatýr çalýþtýrmaya ekmek su parasýna kaç saat mi durmak yok ölümüne deniyor iþte bedava iþ gücü. Ekmek su bir dam vermiþ daha ne olsun savaþtan kaçmýþ biri o maðdur yani yapabileceði bir þey yok iþine gelirse baba. Düþünün bombanýn etkisi yada filmin kalitesini. Bir örnek dahamý detaydan veririm asýla dilim varmýyor sizde bir zahmet duymasanýz da filmi izlerseniz asýl ozaman anlarsýnýz filmin nasýl büyük bir yapým olduðunu. Örnek diyordum ha evet mesela kendini ormanlarýn kralý (orman dediðim ülkelerimiz)olduðunu sanan bir maymun var aðacýn gölgesinde ne içiyorsa artýk ara ara sallýyor heryere gider yapýyor. Maymun dediðimde ormanlardan birinin kralý oluyor. Neyse gerçek kral arada sýrada yokluyor tabi nevar ne yok diye sorunca hiç diyor o zaman maymun içip içip amck amck konuþuyorum var mý emrin diyor. Kýsacasý efendim bu uzaylýlarýn fantastik sinema keyfi yada nükleer savaþ denemeleri inþallah tez zamanda biter de normale döneriz. Aynaya bakmaya utanýr oldum yahu. Þimdi öyle böyle deðil benim gibi bombadan az tesir almýþ yada filmde figüran dahi yapýlmayan okuyucu katýlýmcý arkadaþým þu kesin BU FÝLÝM UZUN METRAJLI. Bak cümlenin sonuna noktayý da koydum. Bu kadar kesinim eminim. Ha yok bu film deðil uzaylýlar deneme yapýyor derseniz bu daha fena çünkü evrende bilimsel araþtýrma bitmez. Bir ihtimal araþtýrma durumunda þöyle bir sürpriz olabilir: uzaylýlar birgün sýkýlýp yahu bu dünyalýlarý hep öldürtüyor yedirtiyor becertiyoruz birde birbirini sonsuz sevdirebilirmiyiz diye bir deneme içine girerlerse varya oooooooohhhhhhhhh ki oooooohhhhhh bunca vahþeti becerebilen uzaylý o sevgi nükleerinden neler yapmaz deðilmi. Bu konu üzerindende devam edebilirim ama daha sonra þimdi lik bukadar.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Oymalý Amca [Öykü]


yavuz hasdemir kimdir?

yazmak açýn doymasý susamýþýn su içmesi sex yapmak koþmak dörtnal bir atýn üstünde rüzgarda birlikte süzülmek gibi. . . býrakýn kötü yazalým ama yazalým rahatlayalým.

Etkilendiði Yazarlar:
yok


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © yavuz hasdemir, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.