..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyada insandan çok aptal var. -Heinrich Heine
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Hakan Yozcu




8 Nisan 2014
Eti Senin Kemiði Benim  
Hakan Yozcu
Eskiden büyüklerimiz, çocuklarýný okula yazdýrýrken, öðretmenlere güvenmiþler ve onlara “Eti senin, kemiði benim” demiþlerdir. Bu da öðretmenlerimize olan güvenin tam bir ifadesi olmuþtur.


:AJAA:

     
     Eðitim, ileri toplumlarýn en büyük deðer verdiði ve asla vazgeçemedikleri bir olgudur. Çünkü toplumlar geleceklerini eðitim sayesinde kurar ve olgunlaþtýrýrlar.
     Eðitim, insanýn yaþamý süresince hiç bitmez. Her an devam eder, süreklidir. Aile içi eðitimi, çever eðitimi, okul eðitimi vs vs...
     Okul eðitiminde en önemli iki unsur öðretmen ve öðrencidir. Okullarda eðitim, öðretmenlere teslim edilir. Onlara güven tamdýr. Öðretmen bilgisiyle, tecrübesiyle ve görüþleriyle öðrenciyi yoðurur. Ona þekil verir. Onu hayata, geleceðe hazýrlar. Bunu yaparken öðretmen hep kendinden verir. Mum gibi erir. O, eridikçe öðrenci olgunlaþýr, piþer ve kendini geleceðe hazýrlar.
     Bunun için öðretmenlik en kutsal meslektir. Ulu önderimiz “Asker olmasaydým, öðretmen olurdum” demiþtir. Ve topluma ilk öðretmenliði kendisi yapmýþtýr.
     Eskiden büyüklerimiz, çocuklarýný okula yazdýrýrken, öðretmenlere güvenmiþler ve onlara “Eti senin, kemiði benim” demiþlerdir. Bu da öðretmenlerimize olan güvenin tam bir ifadesi olmuþtur.
     1 Nisan 2014 tarihinde Dipkarpaz Ortaokulu’nda bir öðretmenimize yönelik sopalý saldýrý yapýlmýþ. Ne kadar üzücü bir durum. Okul dýþýndan birileri gelerek, okul içine izinsiz girmiþler ve çocuklarýnýn ihtimal abartarak anlattýðý bir olay üzerine öðretmeni sopalarla darp etmiþler.
     Bu olayýn suç olduðunu bir yana býrakýn, öðretmene yapýlan bir saygýsýzlýktýr. Kendini bilmezliktir. Hadsizliktir.
     Konuþarak, anlaþarak çözüm yolu varken, sopalarla saldýrmak doðru deðildir. Çocuðu dinledikleri kadar öðretmeni de dinlemeleri gerekti oysa. En azýndan okul idaresine gidip durumu anlatmalarý gerekiyordu. Soruþturup, araþtýrýp, gerçeðin su yüzüne çýkmasýndan sonra tepki göstermeleri gerekiyordu. Ama yine de sopalarla deðil, hukuk yoluyla, yargý yoluyla hak aramalarý gerekiyordu. Oysa kendileri hem avukat olmuþlar, hem yargýç olmuþlar ve cezayý kendi kafalarýna göre vermiþler. Bu cahillikten baþka bir þey deðildir. Bu anlayýþ asla kabul edilemez.
     Öðretmen sendikalarý haklý olarak tepki gösterdiler bu olaya. Öðretmenlerin ve öðrencilerin savunmasýz ve güvenlikten yoksun olduðunu belirttiler. “Okul alanlarý öðrencilerin ve öðretmenlerin dokunulmaz ve kamusal alanlardýr. Kamusal alanlara yapýlan saldýrý ciddi ve topluma yapýlan saldýrý anlamýný taþýmaktadýr.” dediler.
     Hukuk devletiyiz. Eminim ki polisimiz, Milli Eðitim Bakanlýðýmýz bu olayý takip edecekler ve gerçek suçlular hak ettikleri cezayý alacaklardýr.
     Okullarýmýz yol geçen haný olmamalý. Neticede buralarý dað baþý deðil.
     Öðretmene biraz daha saygý diyoruz. Asabi vatandaþlarýmýzý da daha duyarlý olmaya, haklarýný zorbalýkla deðil, yasal olarak aramalarýný, eðer maðdur duruma düþtüklerine inanmýþlarsa bunu hukuk ve yargý yoluyla çözmelerini salýk veriyoruz.
     Eðitimi ve eðitimcilerimizi ucuza heba etmeyelim...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
ve Ýlk Bölüm Yayýnlandý
ve Ýlk Bölüm Yayýnlandý
Beþik Gibi Sallandýk
Olcay Kýraç Ýle Kýbrýs Sorunu
Adanalýyýk Allah’ýn Adamýyýk
Ayhan Menteþ Hoca’mýzýn Ardýndan
öðretmene Verilen Deðer Her Þeye Deðer
Hatay Gezisi
3. Dünya Savaþý mý?
Kktc Çukurovalýlar Derneðini Ziyaret Ettim

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cevahir Caþgir’den "100süz Þiirlerim"
Orhan Pamk'un "Kar" Romaný
Boyacý’ya Büyük Ýlgi
"Bitemeyen Proje" Üzerine
Nkl Sanat Gecesi Büyük Ýlgi Gördü
Ýlk Yerli Operamýz: Arap Ali Destaný
"Kýrmýzý Pazartesi" Romanýnýn Düþündürdükleri
"Beyaz Gemi" Aytmatov
Nkl’de Edebiyat Sokaðý
Erdinç Akgür Ýle Devlet Tiyatrolarý’ný Konuþtuk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yüreðimde Ýhtilal Var [Þiir]
Hayat Seni Çözemedim [Þiir]
Helallik Ýstiyorum [Þiir]
Yörük Kýzý [Þiir]
Nasihat 2 [Þiir]
Seninle Olayým [Þiir]
Geliyoruz [Þiir]
Nasihat [Þiir]
Aþk Var mý? [Þiir]
Minik Bir Þaire Rastladým [Þiir]


Hakan Yozcu kimdir?

1964 doðumluyum. Kuzey Kýbrýs'ta yaþýyorum. 1988 Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatý Bölümünden mezun oldum. 20 yýl çeþitli okullarda edebiyat öðretmenliði yaptým. Uzun yýllar Yenivolkan ve Güneþ Gazetelerinde köþe yazarlýðý yaptým. Þu an Habearkýbrýslý ve Güncelmersin Gazetelerinde yazýyorum. Birçok internet gazete ve sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Þiir, öykü ve tiyatro oyunlarý yazýyorum. Bu alanlarda çeþitli ödüllerim var. Kendime ait basýlmýþ "Güzel Bir Dünya" ve "Mesela Baþka" isimli iki adet öykü kitabým var. 7 tane tiyatro oyunum var. 6 yýl Kýbrýs Türk Devlet Tiyatrolarý Genel Müdürlüðü görevinde bulundum. Halen Baþbakan Yardýmcýlýðý Ekonomi, Turizm, Kültür Ve Spor Bakanlýðý'na baðlý Müþavirim.

Etkilendiði Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hakan Yozcu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.