..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bana ev hikayesinden söz açmayýn. Artýk benim oraya gideceðim yok!" Fuzuli, Leyla ile Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Polisiye > erdal divriklioðlu




28 Mart 2014
Yüz Kitabý  
bölüm 7 devam

erdal divriklioðlu


Emin olduðu ve gözlerinle þahit olduðu tek þey,kendisi hakkýnda arama motorunda sürekli olarak güncelenen kýsa ve öz bildirimlerdi.Onun hakkýnda çýkan en son bildirim,Ýstanbul’un sessizliði ve ýssýzlýða ile bilinen geniþ bir ova’nýn tam ortasý’na kurulmuþ cayra kasabasýna gitmesi gerektiðini anlatan açýk ve net cümlelerdi.


:BAHC:
YÜZ KÝTABI 7 BÖLÜM (DEVAM...1)

Sana bir þey söyleyecem. Dedi Nihal.
“Engin nerede? Ondan bir haber alabiliyor musun?”
Sevcan’ýn ise aklýndan bambaþka þeyler geçiyordu.Adýný sanýný bilmediði yol üstü bir motelde pencereden dýþarýdaki karanlýða bakarken içi ürperiyordu. Böyle bir yerde ilk defa kaldýðýndan ötürü çok da temiz ve hiç tekin görünmeyen bu moteli yadýrgýyor,sabahýn ilk ýþýklarý ile buradan hemen gitmek istiyordu.Arama motorlarýna yazýlan saçma sapan bir hikaye için dostu Nihal’in hatrýna peþinden koþmak akýldýþý birþeydi. Her ne kadar Nihal’in yanýnda olsa da aklý ve mantýðý “Ona asla güvenme” diyor. Hatta onun delirmiþ olmasýndan endiþe ediyordu.Dalgýn ve içinden çýkýlmaz düþüncelerle yarým yamalak cevap verdi.
“Bilmiyorum,ortalýkta yok uzun zamandýr.”
“Senin doðum gününden sonra,hiç aramadý.Ben aradým bir kaç defa numarasý kapalý cevap vermiyor.”
“Erkek milleti iþte,bilirsin yeni birini bulmuþtur.”
Nihal ,Sevcanýn yüzündeki hafif ve alaysý tebessümü þüpheye çeviren bir cevapla karþýladý.
“Herþey onu yüz kitabý’nda eklememden sonra baþladý.”
“Nasýl yani?”
“Senin haberin yok tabi”
“Doðum günümden evvel gece yarýsý bana ekleme talebi gönderdi,bende ekledim,ama sonra; profil resmi kalktý.”
“Eee....” dedi Sevcan, “Ne varki bunda...”
Engin zaten saðý solu belli olmayan bir adamdý Sevcanýn gözünde. Böyle adamlarýn aðzý iyi laf yapardý.
Aþtan bahsederler,duygularýn yoðunluðundan, yataða atýncaya kadar bu ilgi alaka devam eder,sonra da yeni birini bulurlardý. Macera ve yeni tatlar aramak için bedenden,bedene koþan tiplerdendi Engin.
Duygusal yoðunluklarýna ya da Aþk’tan çok sýk söz etmelerine pek dikkate almamak lazýmdý.Nihal’e göre aslýnda ruhlarý çok çorak ve ýssýzdý bu tip adamlarýn. Aslýnda kendisi içinde fark etmezdi. Aþk diye birþey yoktu zaten. Kelimeler ve cümlelerle ifade edilen ve hep ihanetle nihayete eren sürecin adý idi:Aþk.
Bir anda bir kýskançlýk sardý içini. Ýþte o anda laf çarpmasý gerekiyordu.
“Belkide sana göz koymuþtur,Nihal ne dersin olamaz mý?”
“Biliyorum güldürme beni diyeceksin,evli barklý kadýným diyeceksin,Bu tip adamlar için evli,bekar olman farketmez,onlar sadece kendilerinin tabiri ile “Götürme” iþi ile meþgullerdir.Kocanýn arkadaþý olmasýda bir þey ifade etmez. Hedefi her zaman bellidir bu adamlarýn.”
“Saçmalama .” dedi Nihal.
“Profil resminin yerine koyulan sembole benzer bir þeydi.Ben ondan bahsediyorum,Zaten benle oradan geçmiþ bir muhabetti yok.”
Sevcan merak etmiþti.
“Nasýl bir sembolmüþ bu?”
Anýmsamamak hiç de zor deðildi Nihal için. Öylesine akýlda kalacak bir semboldü ki.Unutmanýn hiç bir þekilde imkaný yoktu.
“Sanki hat sanatý ile arapça harflerden oluþturulmuþ bir aslandý.”
Sevcan pek dikkate almadý.Hatta kahkalarla gülesi geldi bu cevaba.
“Dua et pornografik bir þey koymamýþ “
Nihal’in anlatmak istediði baþka idi. Hayatýnda bir anda hýzla deðiþen arama motorlarýnda kendisi hakkýnda yazýlan hikayelerin baþlangýcý bu eklemeden sonra baþlamýþtý.Kocasýnýn bir anda ortadan kaybolmasý ve þu an burada oluþlarý sonrasýnda ise kendi hakkýnda yazýlan þeylerin ne olacaðýnýn baþlangýcý hayatýna bir anda giren ve bir anda çýkan bu gizemli adamdan sonra geliþmiþti.”
Ama þimdi ortada yoktu. Bütün bu olanlarýn onunla bir ilgi ve alakasý olmalýydý.
Sevcan yoðunlukla Nihal’in delirmek üzere olduðunu düþünmeye baþlamýþtý.Aslýnda gerisin geriye dönüp,Nihal’in bir an önce psikolojik bir destek almasý gerektiðine inanýyordu.
“Kimin aklýna gelir kuzum. Arama motorlarýna kendi adýný soyadýný yazmak.Sen böyle bir þeyi aklýna nerden getirdin bunu anlamýyorum. Ha tamam arada bir bunu bende yaparým.Ýnternette hakkýmda neler yazýlmýþ,yada hangi kayýtlar tutulmuþ,evet olumsuz þeylerin ya da yanlýþ bilgilerin bu lanet olasý internet ortamýnda, arama motorlarýnda çok zor silindiðini biliyorum.Ama senin ki farklý,Kim niye senin hakkýnda deðiþen ve güncelenen þeyler yazsýn ki? Neden?...” Senin özelliðin nedir yani?”
Nihal sonunda dayanamayýp,cevapladý.
“Arama motorlarýna kendi hakkýmda bakmak aklýma gelmedi. Bunu bana o söyledi.”
Sevcan çok þaþýrmýþtý.
“Nasýl yani bunu yapman gerektiðini sana engin mi söyledi?”
“Evet. Engin yada bilmiyorum o her kimse..”
Nihal eklediði kiþinin engin olduðundan þüphe duymaktaydý.Kaldý ki profil sayfasýnda ona göre bir iki sahte arkadaþtan baþka kimse yoktu.Böylesine çapkýn bir adamýn sayfasý da mutlaka arkadaþ kaynýyor olmasý lazýmdý. Ama 2 kiþiden baþka kimse yoktu.
“Yani bu gizemli arkadaþýnýn engin olduðundan emin deðilsin.” Dedi Sevcan.
Nihal çok basit bir cevap verdi.
“Enginin,engin olduðundan bile emin deðilim.”
Hatta peþi sýra geliþen süreçte kendinden bile emin deðildi. Kimdi ve niçin bunlar onun baþýna gelmiþti? Bütün olan bitenlerden ve kendinden hiç emin deðildi Nihal.


Emin olduðu ve gözlerinle þahit olduðu tek þey,kendisi hakkýnda arama motorunda sürekli olarak güncelenen kýsa ve öz bildirimlerdi.Onun hakkýnda çýkan en son bildirim,Ýstanbul’un sessizliði ve ýssýzlýða ile bilinen geniþ bir ova’nýn tam ortasý’na kurulmuþ cayra kasabasýna gitmesi gerektiðini anlatan açýk ve net cümlelerdi.
Sevcanla ikisi defalarca kendisi hakkýnda çýkan bu bildirimin ilgili linkine ulaþmak isteselerde karþýlarýna çýkan sayfa içeriðinde baþka hiç bir bilgi yada görsel öðe yoktu. Nihal, sevcanýn ona güvenmediðini ve hatta delirmiþ olduðunu düþündüðünü bilse de.Þiirsel anlatýmýn tamamý ile kendi yaþadýðý süreci eksiksiz anlattýðýný ve ona yol gösterdiðine inanmaktaydý. Derin bir yarýk ya da çatlak hayatýnýn ve kalbinin tam ortasýna yerleþmiþ,kayýp yada ölü olan kocasýnýn akibeti ise belkide bildirimin yol gösterdiði gibi bu gizemli kasabada çözülecekti. Sevcan, Nihal hakkýnda son gelen bildirimin bir tuzak olabileceðini de düþünmekteydi.Nihal’in bu kasabaya gitmesi belkide ona bilmedikleri kiþiler tarafýndan kocasý kullanýlarak hazýrlanan bir tezgah ve acýmasýz bir tuzaktý.
Nihal her ne olursa olsun oraya gitmeliydi.Kocasý hakkýnda hiç birþey bulamasa da,öðrenemesede,oraya gitmek zorundaydý.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn polisiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Evet Sende Haklýsýn Jale / Bölüm 8
Evet Sende Haklýsýn Jale / Bölüm 7
Evet Sende Haklýsýn Jale. / Bölüm 6
Evet Sende Haklýsýn Jale Bölüm 5
Yüz Kitabý
Yüz Kitabý
Yüz Kitabý
Yüz Kitabý
Yüz Kitabý
Yüz Kitabý

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Evet Sende Haklýsýn Jale!..
Evet Sende Haklýsýn Jale!.. (Bölüm 4)
Yüz Kitabý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Humanarþist 2 [Þiir]
Kakavanlar [Þiir]
Gözyüzü [Þiir]
Madenci [Þiir]
Humanarþist [Þiir]
Takipdeydik. [Þiir]
Ben Senim,sen Aþk... [Þiir]
Mülteci [Þiir]
Yetmez! [Þiir]
Çelik Devrimi [Þiir]


erdal divriklioðlu kimdir?

Yazdýklarým ve yazacaklarýma dair. . .

Etkilendiði Yazarlar:
En iyi etkinliðim yazmaya kaçýþlarým...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © erdal divriklioðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.