..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamak için topu toplam altý haftam kalsaydý ne mi yapardým? Tuþlara daha hýzlý basmaya bakardým. -Isaac Asimov
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > Hikmetullah Yetkin




14 Mart 2014
Bu Yazýyý Bayanlar Okumasýn!  
Bu yazýyý bayanlar okumasýn!

Hikmetullah Yetkin


Bayanlarýn bakýmsýzlýðý bedene vurursa ne olur? Bakýmsýz bayanlar… Yani tabiri caiz ise çirkin bayanlar… Erkeklerin onlarý fark etmeleri için, yarým kilo badana, oje, far, sürme ve birçok çeþit malzemeyi yüzlerini sürerek, adeta bakmamamýz için fedakarlýklar gösteriyorlar. Yüzleri boya tutmayan sakallý ablalara, teyzelere ne demeli...


:ADAG:
Bayanlarýn bakýmsýzlýðý bedene vurursa ne olur?
Bakýmsýz bayanlar… Yani tabiri caiz ise çirkin bayanlar… Erkeklerin onlarý fark etmeleri için, yarým kilo badana, oje, far, sürme ve birçok çeþit malzemeyi yüzlerini sürerek, adeta bakmamamýz için fedakârlýklar gösteriyorlar. Yüzleri boya tutmayan sakallý ablalara, teyzelere ne demeli...
DÜÞÜNSENÝZE!
Makyaj yaptýklarýnda sakallarý, hatta býyýklarý nasýl ortaya çýkýyordur. Tabi teknoloji geliþmiþ. Eskisi gibi mi? Ýplerle yüzün bütün gözeneklerini mayýn tarlasýna benzetirdiler. Þimdi lazer denilen kanser radyasyon cihazý çýkmýþ ta onlarý aldýrýyorlar. Sanki kökleri yakýlýnca kýlcal damarlar iþlev görmeyecekler… Býrakýn nevigasyon sistemini! Zaman, cilt kanseri yapma devri. Gerçi kanser riski deðil! Ölüm riski de olsa bayanlar, makyajsýz balkona bile çýkmazlar. Onu býrakýn kenara da gece yattýklarýnda yeþil salatalýðý yüzlerine sürmeleri cabasý… Zaten o halde gece görürsem. – Öcü ya da içine þeytan kaçmýþ derim.
Siz badana da yapsanýz, gece rüyama da korku filminin baþkahramaný da olsanýz, cila da vursanýz... Hatta! Ayakkabýya sürülen badem yaðýda vursanýz… O kelebek suyuna benzeyen yüzünüz güzelleþmez. Ama siz ne fenasýnýz. Erkeklere güzel görünmenin yolunu da bulmuþsunuz maþallah. Ne mi?
KALÇA DA MÝMÝK…
Yüzlerinde fayda bulamayan minik ve kocaman tipsizler…
Dar pantolon ve kalçalarýnýn çizgileri bacak arasýnda yarým ay þeklinde geçmesi… Ya da minik eteðin altýnda et rengi ince çorap… Hiç ince çorap giymeyende var. Tabi bacak tüyleri aðda, lazer veya makineyle almýþ ama… Tavuðun tüysüz hali gibi görünen baldýrlarý, bir de ayak kaslarý… Tabi bunlarý yapmayan, ince zarif sýfýr beden olan bayanlarda pek giymez. Neden mi? Çýta gibi bacaklara hangi erkek bakar. Ha… Tahtaya baktý. Ha… o bacaklara... Her neyse, konu daðýlmadan toparlayayým. Pantolonla erkekleri tahrik edenler var. Bel üstü ile tahrik eden var. Güzelliklerini fark edemeyen bayanlar, bedenlerine saldýrýyorlar. Uzun yýllar insan görmeyen bacaklar, kalçalar, cinsi kaldýrým sapýklarýna sergileniyorlar. Erkekler ne kadar çok laf atarlarsa o kadar hoþlarýna gidiyorlar. Gören diyecek: Yiðidi öldür. Hakkýný yeme! Anneler ne kýz doðurmuþ… Ne güzel bir kýz. Bu algýda karmaþýklýktýr. Yani karþý cinsin dikkatlerini bel altýna çekerek, güzel görünmeleri… Güzel olmalarýnýn sebebi yüzlerinin badanadan görünmemesinden deðil! Bedenlerinin kýþlýk sabun gibi görünmeleridir.

Bel üstüne takke takmayýn ki sizi doyaca güzel görsünler.

GÖGÜSTE SAHTE FAVORÝLER
Kýrmýzý tiþörte ne güzel gider bayanlara… Biraz boðaz bölgeleri açýk… diðer adýyla dekolte ve göðüs üstü görünecek þekilde erkeklere doðru göstermeleri. Ya da göðüsleri olmayan bayanlarýn, peçete ile sutyen býrakarak dolgun gösteren bayanlara ne demeli? “Aha da yeliz benim ki daha büyük…” diyerek, erkekleri baþtan çýkaran bayanlara söylüyorum. Altýn suyuna da girseniz, denizde yedi yirmi dörtte yüzseniz veya zemzem suyunu da içseniz. Güzelliðiniz badana, boya, dar pantolon veya Dekolte elbiselerde giyseniz.
“Güzelliðinizi fark etmediðiniz sürece, çirkinliðinizi padiþah kraliçesi olarak görürsünüz.”
Uzun lafýn kýsasý: anlattýklarým bir kenara… Bayanlarýn en büyük hatasý, çirkin olduklarýný düþündükleridir. Oysa… Boya vurmasalar, dar giyinip erkekleri kendilerine çekmezseler inanýn en güzel hayat onlarýn olur.
Eleþtiriye ve tartýþmaya açýk…
Unutmayýn! Güzelliðin sýrrý kalbinizden geçer.
Kalbiniz yaðmur yaðýp çamur olmuþsa, zamaný gelince zehirli bataklýkta güzelliðiniz yok olur.

Bayanlarýn bakýmsýzlýðý bedene vurursa ne olur?
Ýþte yukarýda ki gibi olur. :D


Hikmetullah YETKÝN





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Senden Gizlediðim Her Ne Varsa, Gizleyeceðim Kadar Yakýn Olur.
Yön Veren Pusulam
Oysaki Bugün Ayýn Üçü
Sisli Pencerem

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Katýksýz [Þiir]
Ölümün Hatrý [Þiir]
Ýz Edebiyat [Þiir]
Gülþen-i Delalname [Þiir]
Aþk Þarabý [Þiir]
Ýçimde Derin Bir Soluk… [Þiir]
Kelimeler Sana Küs [Þiir]
Var Ya... [Þiir]
En Kötüsü… [Þiir]
Neden Herþeyin Sonu Var. [Þiir]


Hikmetullah Yetkin kimdir?

ilk kitabý sessiz gecelerde suskun çýðlýklar ikinci kitabýda Nevm-i aþk,Dark Devil,Saat 15

Etkilendiði Yazarlar:
Yazar


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hikmetullah Yetkin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.