..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýyi bir aþk mektubu yazmak için, neler yazacaðýný bilmeden oturman, kalktýðýnda da ne yazdýðýný bilmemen gerekir. -Rouesseua
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aný > Hilal Ünal




18 Þubat 2014
Ölüm Arkadaþým  
Hilal Ünal
Aralýk rüzgarlarý soðuk,soðuk esiyor.100 tane kaldýlar daha 2 gün önce daha 150 tanelerdi.yakýnda kar yaðacak.ilk karla birlikte o gün son yaprakta düþecek .iþte o zaman öleceðim þimdi yaptýðým sadece ölümü beklemek…


:ACDB:

Bugün eski bir günlüðümü buldum yine hastalýklý yýllarýma ait bir günlük.Her zaman güçsüz bir çocuktum ben.Sürekli hasta oluyordum.12 yaþýmdayken artýk mutlaka öleceðime karar vermiþtim kurtuluþum yok gibiydi takii o gelene kadar.elime günlüðümü alýp okumaya baþladým

12 aralýk
Aralýk rüzgarlarý soðuk,soðuk esiyor.100 tane kaldýlar daha 2 gün önce daha 150 tanelerdi.yakýnda kar yaðacak.ilk karla birlikte o gün son yaprakta düþecek .iþte o zaman öleceðim þimdi yaptýðým sadece ölümü beklemek…

Sonbahar rüzgarlarýný doyasýya dinliyorum.bir daha bu rüzgarlarý dinleyemeyeceðim.eski bir evin bahçesinde yapraklarýn düþüþünü izliyorum onlarýn her birinin düþüþünde ölümün daha da yakýnda olduðunu hissediyorum.artýk kalbim daha da sýk aðrýyor.baþ dönmelerim de sýklaþtý.bütün bunlar tükenen günlerimin habercisi.

13 aralýk
Annemlerle küsüm.beni kandýrmaya çalýþýyorlar.benim yaþayacaðýmý düþünerek bana yalan söylüyorlar.Yaðmurun yaðdýðýný görünce direk men buraya geldim .yaðmurun yüzümü yýkayýþý çok hoþuma gidiyor.Belki de son mutlu anlarým.yaðmurun altýndayým Yapraklar dökülüyor 90 tane kalmýþlar iþte. Rüzgar sanki ölümün sesiydi.ölüm bana her þeyde ben geliyorum derken onlar bana hala yalan söylüyorlar.Þu anda beni izliyorlar biliyorum.Onlara bakmayacaðým.Onara ses vermeyeceðim.elimi çamurlu toprakta gezdiriyorum.gitmem gerek.

15 aralýk
Gidiyorum.ölmeden önce görmek istediðim yerlerin listesini yaptým.annemlere verdim.annemlerse sevindi.benim umutlu olduðunu düþündüler.umut benim için anlamsýz bir kavram.ölüm her þeyde kendini bana hatýrlatýyor.yarýn yola çýkýyoruz


17 aralýk
Günler ne kadarda çok geçiyor deðimli.kum taneleri bile bu hýzla akamaz..evin karþýsýndaki aðacý seçtim.65 yapraðý kalmýþ.listemdeki ilk yer yetimhane.orayý merak ediyorum.


18 aralýk
Ne kadarda çok çocuk var.bir banka oturdum.rüzgar eserken aðaçlarda yapraklarýný dökmeye baþladýlar.ölüm yine hatýrlatýyordu kendini rüzgar sanki ölümün fýsýltýsýydý.sanki geliyorum diyordu.yanýma oturan kýzý görmedim.Elindeki topu uzatarak benimle oynar mýsýn dedi. Ben öleceðim dedim sakince.kýz affalamýþ bir edayla eee tamam bende öleceðim dedi.ama ben son yaprakla öleceðim çok hastayým ben.ölüm geliyor her yanda kendini hatýrlatýyor anladýn mý diyerek kýza baðýrdým.kýz baþýný önüne eðerek biraz düþündü.sonra kafasýný kaldýrarak kulaðýma yaklaþtý.Sana bir sýr vereceðim tamam mý ama kimseye söyleme bende hastayým hem de çok bende ölümü bekliyorum.benimle ölümü bekler misin diye sordu.elimi uzatarak tamam dedim adýný sordum duru dedi.


20 aralýk
Duru bana harýl , harýl yapraklarla yapacaklarýmýzý anlatýp duruyor.duru diye sözünü kestim.Duru dedim bak þu aðacý görüyor musun.kuru bir aðacý göstererek.evet dedi.bak o aðaç bizim aðacýmýz olsun dedim.tamam diye cevap verdi ve aðacýn dibine oturduk.yüzümü aðacýn dallarýna doðru kaldýrarak 25 dedim.hý diye cevap verdi duru.25 yaprak kalmýþ ölmeme dedim.Duru biraz durduktan sonra beni burada bekle diyerek içeri girdi.geldiðinde elinde 2 bant rulosu vardý.bunlar ne diye sordum. Bunlar umut baðlarýmýz dedi.umut mu dedim kayýtsýzca evet umut dedi ve bankýn üzerine çýktý.elindeki bantla yapraklarý kuru dallara bantlamaya baþladý.iþi bittiðinde bana dönerek yapraklar dökülmeden ölmezsin deðimli dedi.bense gülümsememle karþýlýk verdim.

25 aralýk
Günlerim çok eðlenceli geçiyor.yapraklara çok takýlmýyorum.çünkü artýk sürekli daldalar.yaðmurun tadýný çýkarýyorum.duru tuhaf , tuhaf oyunlar buluyor.

2 ocak
Son iki haftadýr kar yaðýyor ama umrumda deðil.Yapraklar düþtü ama bantlar hala orda.Baþ dönmelerimde azaldý kalbimse hiç sýkýþmýyor.Karlarda yuvarlanýyoruz.Umut baðlarýmýn daha da saðlamlaþtýðýný hissediyorum.

10 þubat
Duru artýk iyiden iyiye dalga geçmeye baþladý.Ölüm günün geçti galiba diye.Birlikte kahkahalarla gülüyoruz .Annemler bizi izlerken çok mutlular.Onlara dönerek gülümsüyorum.Kendime yalan söylediðim için kýzýyorum.Ama yinede mutluyum.Duru bana ilaç gibi geldi.

14 mart
duru suçlu gibi duruyordu.Ne var duru dediðimde cevap vermedi.Duru söylesene diye üsteleyince aðlayarak konuþmaya baþladý.Tuba ben gidiyorum dedi.Ne nereye dedim çok þaþýrmýþtým.Beni evlatlýk edindiler.izmir e gideceðiz bu son günümüz yardým edermisin diye sordu.e.. evet diye cevap verdim.Beraber eþya toplamaya baþladýk.tek kelime dahi konuþmadýk.Aðacýmýzýn altýna gidip saatlerce orda sarýlarak oturduk.ayrýlýk vakti gelince beni kenara çekip tuba ben sana bir kez yalan söyledim oda hasta olduðum yalanýydý diyerek yanaðým dan öptü.seni seviyorum diye fýsýldadýk.Araba hýzla uzaklaþýrken Ölüm arkadaþýmýn arkasýndan uzun uzun baktým.Günlerini benim için feda eden ölüm arkadaþýmýn.

günlüðü bitirip elimden býraktýðmda uzun süre boþluða baktým.Duru acaba þimdi neredeydi nasýl bir yaþam sürmüþtü ve beni hatýrlýyormuydu.Kararýmý vermiþtim.onu arayacaktým.Þansýmýn ne kadar olduðunu bilmiyordum ama yinede arayacaktým...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aný kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Melek (Giriþ)
Kelebeðin Rüyasý

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Lanet ve Kurban
Kayan Yýldýz 1. Bölüm
Siyah Kuðu (2. Bölüm)
Siyah Kuðu

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bana Bulutlardan Bahset [Roman]
Kar Tanesi [Deneme]


Hilal Ünal kimdir?




yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hilal Ünal, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.