..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanýn en iyi tarafý ürperebilmesidir. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Çocuk > Þefika Ünal




16 Þubat 2014
Sihirli Pabuçlar  
Þefika Ünal
Eve koþtum ayakkabýlarýmý sakladýðým yerden çýkarýp, bir kutuya koydum. Küçük çocuðun yanýna gidip kutuyu uzattým. Çocuk kutuyu alýp açtýðýnda ayakkabýlarý görünce gözleri parladý, çok mutlu oldu.


:AIJI:
Annem ve babam çalýþýyorlar. Bir gün babacým pabuçlarýmýn eskidiðinin fakýna varýp “Sana yeni bir pabuç alalým oðlum" dedi, ben de “Alalým babacým” dedim. Babam iþ yerinden izin alýp beni pabuç almaya götürdü. Babamla pazara gidip, pazarýn kýyýsýný köþesini gezdik, sonra ayakkabý satan ihtiyarýn tezgahýna uðradýk. Orada bir pabucu çok beðendim. Babama “Bunu alalým baba, bunu çok beðendim” dedim. Babam biraz tereddüt etti. Yaþlý adam babama “Evde giysin beðenmezse bir hafta içinde geri getirebilirsiniz” dedi. Ben babama “Baba çok beðendim, alalým" diye ýsrar ettim. Babam pabucu aldý, çok sevindim, sevinçten içim içime sýðmýyordu. Daha önce babamlarýn aldýklarý hiçbir pabuçta bu kadar sevinmemiþtim. Babam ayakkabýyý satan ihtiyar adamý hiç üzmedi, hep pazarlýk yapardý, bu sefer hiç yapmadý, ne istediyse verdi. Satýcý ihtiyar adamda babama dua etti. Bana da “Hadi küçük güle güle iyi günlerde giy. Hayatta baþarýlar. Her iþin rast gider inþallah. Yine söylüyorum beðenmezsen evde giy haftaya getir” dedi.

Eve gittim, ayakkabýlarýmý giydiðimde içime bir sevinç doldu. Okulda arkadaþlarým pabuçlarýmý çok beðendi. Pabuçlarým ayaðýmda olduðunda iþlerim rast gitmeye baþladý, sýnavlarým hep baþarýlý geçiyordu.

Pabucu giyince çok sevinçli oluyorum, gökyüzünde uçar gibi hissediyorum kendimi, aklýmdan geçen her þey gerçekleþiyor. Þu kýyafet çok güzel, param olsa da alsam diyorum, babam alýp getiriveriyor, bir yemek caným çekiyor annem o akþam o yemeði piþiriyor, sýnavlarým iyi geçsin istiyorum hep bildiðim sorular çýkýyor. Pabuçlarýmý giymezsem bir þey yapamýyorum. O yüzden pabuçlarýma sihirli pabuçlar diyorum.

Bir gün kanaryam olsa istedim, o gün babam kanarya alýp getirmiþ evimize. Babama “Babacým pazara gidip o ihtiyarý bulalým” dedim. Babamla pazara gittik, ihtiyar ayakkabý satýcýsýný aradýk, bütün pazarý dolaþtýk, bulamadýk. Satýþ yapan komþularýna sorduk ihtiyar ayakkabýcýyý o günden sonra kimse görmemiþ. Biz de aramaktan vazgeçtik. Pabucumu büyüyünceye kadar giydim, þimdi artýk giyemiyorum. Hiç kimseye vermiyorum, öyle duruyor.

Geçen gün mavi gözlü güzel bir çocuk gördüm. Çocuk çok fakirdi, üzerindeki elbise yýrtýk pýrtýktý, ayaklarýnda ayakkabý yoktu. Eve koþtum ayakkabýlarýmý sakladýðým yerden çýkarýp, bir kutuya koydum. Küçük çocuðun yanýna gidip kutuyu uzattým. Çocuk kutuyu alýp açtýðýnda ayakkabýlarý görünce gözleri parladý, çok mutlu oldu. Tam o sýrada baþka bir çocuk çok güzel bir elbise getirdi. Çocuðun þansý dönmüþtü. Çocuðun yanýndan uzaklaþýrken bu ayakkabýlarýn hiç eskimemesini diledim.

Þefika Ünal (15 Þubat 2014)

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Papuçlar Eskimesin :)
Gönderen: Leyla ÜNAL / , Türkiye
23 Þubat 2014
Ne güzel yazmýþsýn, kendi mutluluðunu baþkalarýnda da görmek ve bunun hiç bitmemesini dilemek. Yüreðine saðlýk...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn çocuk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Altýn Nine
Ýki Papaðanýn Hikayesi
Arýlar
Tilki ile Kirpinin Hikayesi
Hayvanlarýn Ýsyaný
Manavla Kurdun Hikayesi
Eþek Adasý
Þehzade ile Fakir Bir Kýz

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Padiþah ile Kör Dilencinin Hikayesi
Ölümsüz Köy Arayýþý
Þeytana Pabucu Nasýl Ters Giydirilir?
Son Av
Hamam Böcekleri
Sen Ýçeriden, Ben Dýþarýdan
Eren Ýki Kardeþ
Üç Genç, Üç Ýstanbul ve Bir Ulema
Titiz Yoðurtçu Teyze
Kaðýlan Dikeni Söyler

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ah Þu Gençlik [Þiir]
Çakýr Gözlüm [Þiir]
Yavrum [Þiir]
Torunum [Þiir]
Ne de Güzel Ýlkbahar [Þiir]
Annem Neredesin? [Þiir]
Þu Daðýn Arkasýndan [Þiir]
Doða Yenileyici [Þiir]
Her Þey Doðada Gizlidir [Þiir]
Beddua [Þiir]


Þefika Ünal kimdir?

Sizden Biriyim. Doðayý, hayvanlarý ve yaratýlaný çok seviyorum. . . .

Etkilendiði Yazarlar:
Halkýmýz çünkü ben Halk Öykülerini yazýyorum.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Þefika Ünal, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.