..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bu kitap çok gerekli bir açýðý dolduruyor. -Moses Hadas
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Ramazan Karalar




4 Ocak 2014
"En Sonunda Gelip Beni Götürdüler"  
Ramazan Karalar
Asýl tehlike Cumhuriyet mitinglerinde meydana çýkan Türkiye’nin ulusal, milliyetçi ve Atatürkçü potansiyelidir. Bu potansiyel, Türkiye’nin faþizme direnme gücünü ve olanaklarý göstermektedir. Bu potansiyelin sindirilmesi AKP açýsýndan esas hedeftir.


:ACFA:
“En sonunda gelip beni götürdüler”
Asýl tehlike Cumhuriyet mitinglerinde meydana çýkan Türkiye’nin ulusal, milliyetçi ve Atatürkçü potansiyelidir. Bu potansiyel, Türkiye’nin faþizme direnme gücünü ve olanaklarý göstermektedir. Bu potansiyelin sindirilmesi AKP açýsýndan esas hedeftir.
O nedenle bir hayali ulusalcý çete düþmaný yaratýlmýþtýr. Þimdi o hayali çeteye operasyon düzenlenmektedir ve insanlara þu mesaj verilmektedir: Sakýn ha örgütlenmeyin! Eðer örgütlenecek olursanýz, yarýn siz de bu çete davalarýnýn içine dahil edilirsiniz.
Bu yolla ulusal güçler ve halk sindirilirken ikinci bir mesaj daha verilmektedir: Sizi savunacak kimsenin çýkacaðýný da asla ummayýn!
Burasý oldukça önemli kýsmý sindirme operasyonunun.
Birincisi ulusal duruþu olan, hükümetle uðraþan, terör örgütleriyle uðraþan avukatlar, bu operasyonlarda çete kapsamýna alýnmaktadýr. Böylelikle vatandaþa þu mesaj verilmektedir; sizi savunacak avukatlar bile içerde olacak, o nedenle sessiz oturun.
Ýkincisi, sizi savunacak herhangi bir parti veya kitle örgütü olmayacaktýr. Bakýn MHP’ye kendi eski adamlarýný savunuyor mu? Ya da bakýn CHP’ye bu kadar hukuksuz bir operasyon karþýsýnda çýtý çýkýyor mu?
Üçüncüsü, Ordu’ya hele hiç güvenmeyin. Bakýn yüzbaþýdan baþladýk tuðgenerale kadar geldik. Ama ne eski yüzbaþýyý ne de eski tuðgenerali savunan bir Ordu yok. O nedenle ayaðýnýzý denk alýn.
Ýþte böylesi bir sindirme operasyonu ile karþý karþýyayýz. AKP’nin hedefini çok iyi bilmeliyiz. Bunlarýn derdi çete deðil ulusal güçlerdir. Çünkü demokratik siyaset yoluyla var olan her tür ulusal örgütlenmeye de karþýdýrlar. Onlar kendi iþbirlikçiliklerinin karþýsýna dikilecek her tür ulusal güce bu nedenle çete muamelesi yapmaktadýrlar.
Burada kritik nokta ise örgütlenmektir. Aslýnda faþistler toplumun kendi karþýsýnda örgütlenmesine karþýdýrlar. Onlar suskun toplum, sindirilmiþ toplum istemektedirler. Toplum susacaktýr, örgütlenmeyecektir ki faþizmi rahat rahat getirebilsinler.
Ama bu sindirme operasyonunun bir de ters etkisi var. Yine tecrübeyle sabittir ki faþist uygulamalar toplumun örgütlenmesine engel olmaz aksine örgütlenmeyi zorunluluk haline getirir.
AKP’liler istiyorlarsa örnek aldýklarý faþist rejimlerin nasýl yýkýldýðýna bir baksýnlar, toplum susmuþ mu!
     Ve sessiz çoðunluk, þu öyküye bir kulak verin:
Almanya’da Nazilerin iktidara geldiði dönemdir. Naziler, cadý avýný baþlatmýþlardýr. Olaylara tanýklýk eden bir bilim adamýnýn dilinden bu cadý avý aynen þöyle gerçekleþir:
“Önce gelip mahalledeki Yahudileri götürdüler. Kimse sesini çýkarmadý. Sonra gelip Komünistleri götürdüler. Yine kimse sesini çýkarmadý. Sonra gelip sosyalistleri ve sosyal demokratlarý götürdüler. Yine kimse sesini çýkarmadý. En sonunda gelip beni götürdüler. Yine ses yoktu. Çünkü ses çýkaracak kimse kalmamýþtý.”



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Pkk Þimdi Kimin Güdümünde
Bildiðini Bilen mi, Bilmediðini Bilmeyen mi?
"Ne Yaptýn Kardeþ?"
Onu Tanýmak ve Anlamak
Þah! …ve Mat…
Geri Dönen Sevgili Olursun Kýrþehir
Baþkaný ve Vekili Kim Seçiyor?
Güçlü Demokrasi Ýçin Güçlü Yerel Basýn
Neler Oluyor, Açýlýmý Niye Kimse Açamýyor?
Cesur Yüreklere Ne Oldu

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
"Senin Eline Diken Batar Mý?"
Kaçmak Ýstiyorum Buralardan…
Güneþ Tekrar Parlar mý?
Saadet Zinciri ve Türkiye Treni
Bakalým Daha Nelerimiz Çalýnacak?
Güneþ Tekrar Parlar mý?
Halimiz Belli de Ýlmihalimiz Eksik

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dikiz Aynasý [Öykü]
"Satýldýk, Uyandýrýn Bizi!" [Deneme]
Ýþte Bu Benim Ramazan’ým [Deneme]
Sizin Ampul Kaç Mumluk? [Deneme]
Her Þeyi "Örtün"! [Deneme]


Ramazan Karalar kimdir?

Lise çaðlarýmdan itibaren yazýyorum. Güncel olaylardan yola çýkarak yazdýðým bir çok öyküm var. Ancak bir türlü yayýnlayamadým. Bu öykülerin bir bölümünü Çaðdaþ Kýrþehir gazetesinde yayýnladým. Ayný gazetede güncel siyasi olaylarla ilgili köþe yazarlýðý yapmaktayým. Yazdýðým yazýlarýn konusu ile yönetenlere, topluma, sisteme, yolsuzluklara, düzene, adaletsizliðe, haksýzlýða karþý kendi düþünce ve fikirlerimle bir duruþ sergilemeye çalýþýyorum. . .


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ramazan Karalar, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.