..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bilmezlik ile ne hoþtum; hayalimde ne güzellik, ne de aþk vardý." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Vildan Sevil




22 Ekim 2013
Aþksýz Býraktýn Bizi Hera, Aþksýz Býraktýn Bizi…  
Sözümona, en güçlüsüydün Tanrýçalarýn. Ve Afrodit’ten sonra en güzeli… Ve salt SADAKAT’tin. Çevrende dört dönen erkeklerin, aþk dolu bakýþlarýný, kul köle oluþlarýný hep reddettin.

Vildan Sevil


Gömülü kaldý aþk ateþi, Hades’e yakýn bir yerlerde. Ne Hades’i boylayabildi, ne gün yüzüne çýkabildi. Kimsesiz, yapa yalnýz , ancak acýlarýn en derininde, umutsuzluklarýn en kuytusunda kapkaranlýk kaldý o Ateþ, söndü o Ateþ… Tanrýlar, tanrýçalar, yarý tanrýlar, satirler, sirenler, Pan’ýn flütü… Ormanlarýn perileri Musalar, Nympha'lar, Dionysos…Elbette ölümlüler… Tümü, aþký aradý döne dolana yeryüzünde. Ekho, kara sevdaya düþüp öldü, ona yüz vermeyen Narkissos yüzünden, tüm kemikleri darmadaðýn dolup kayalara yapýþtý, eko oldu, kayalardan çaðýrdý aþký.


:AAHH:
“Zeus ile Hera’nýn el ele, göz göze geri döndüðünü gören Olimpos sakinleri sevinçle el çýrpmaya baþladýlar. Tanrýlar, tanrýçalar, peri kýzlarý, satirler, cinler, velhasýl tüm doðaüstü varlýklar onlarý tebrik ediyorlardý. “Pek yakýnda düðünümüz olacak!” diye baðýrdý Zeus elini kaldýrarak. “Hepiniz davetlisiniz! Kimse düðünüme gelmemezlik etmesin.”( Robert Krugman –Evliliðin koruyucusu Hera)

Ey Hera! Homeros’un “Ýnek gözlü” güzel ler güzeli kadýný! Kendi kendine karar verdin bir çocuk yaptýn, Hepaistos’u doðurdun. Zeus’un ihanetlerinden býkmýþtýn ama neslin sürmesi görevinden vazgeçemedin. Yalnýz baþýna yaratýp doðurduðun o çocuk, çirkin mi çirkindi. Erkeksiz var ettiðin o çocuðu sevmedin beðenmedin, Olimpos’un uçurumlarýna attýn. Ölmedi Hepaistos, büyüdü. Geldi, öcünü aldý. Altýn tahtla kandýrdý, önce gözlerini kamaþtýrdý, oturttu; sonra da kelepçeledi altýn tahta seni.
Zampara Zeus’un vazgeçilmeziydin nedense. Güç, beceri, güven, üreme ve cesaret’tin. Ama ne öfken terbiye eðitti o zampara Zeus’u ne de cezalarýn. Ýhanetini gördüðünde boðaya çevirmen bile yetmedi, o hep bildiðini okudu. Hep aldatýldýn Hera, aldatmaya karþý olduðun için.
Sözümona, en güçlüsüydün Tanrýçalarýn. Ve Afrodit’ten sonra en güzeli… Ve salt SADAKAT’tin. Çevrende dört dönen erkeklerin, aþk dolu bakýþlarýný, kul köle oluþlarýný hep reddettin.
Kelepçelendin o altýn tahta, oturdun. Oysa ben biliyorum, o altýn tahtý hiç ama hiç sevmedin.
Neydi derdin Hera, neydi derdin? Tanrýlar tanrýsý Zeus’u çok mu yücelttin? Oysa sen de tanrýçalar tanrýçasýydýn.
Neydi derdin Hera, neydi? Gerçekten neydi derdin? Koruduðun o kutsal aile miydi sana göre, ölümsüzleri ve ölümlüleri kurtaracak olan?
Çok zekiydin Hera, çok zekiydin. Yoksa çok aptal mýydýn Hera? Eriþilmez bir umudu mu yücelttin? Binlerce yýldýr yanýldýn, yanýlttýn… Hem kendini hem bizleri kandýrdýn Hera. Kurnaz ve hilekâr olamayan ölümlü ölümsüz nice kadýn ve erkeði , aþksýz býraktýn. Hilekâr ve kurnazlarla, sinsiler ve riyakârlar zaten anlamazdý ki AÞK’tan.
Aþksýz býraktýn Hera, aþksýz býraktýn bizi… Gömülü kaldý aþk ateþi, Hades’e yakýn bir yerlerde. Ne Hades’i boylayabildi, ne gün yüzüne çýkabildi. Kimsesiz, yapa yalnýz , ancak acýlarýn en derininde, umutsuzluklarýn en kuytusunda kapkaranlýk kaldý o Ateþ, söndü o Ateþ… Tanrýlar, tanrýçalar, yarý tanrýlar, satirler, sirenler, Pan’ýn flütü… Ormanlarýn perileri Musalar, Nympha'lar, Dionysos…Elbette ölümlüler… Tümü, aþký aradý döne dolana yeryüzünde. Ekho, kara sevdaya düþüp öldü, ona yüz vermeyen Narkissos yüzünden, tüm kemikleri darmadaðýn dolup kayalara yapýþtý, eko oldu, kayalardan çaðýrdý aþký.
Kibirli Narkissos ise suya bakakalýp yalnýzca kendini severek öldü yapayalnýz. Vücudu, Nergis çiçeðinde, o asla bulunamayan aþkýn, buram buram yayýlan güzelim kokusu oldu, her ilkbaharda yayýldý yeryüzüne… Doðaüstü ve doðadaki tüm yaratýklar, AÞK’ýn kokusunu ve kayalýklardan yansýyan çýðlýðýný duydu yalnýzca. Duydukça umutlandý, duydukça umutlandý.
O zampara Zeus, o sözümona en güçlü tanrý, o sözümona en güçlü erkek… Tenden tene konan o kanatlý böcek… Sen, altýn tahtýn tutsaðýyken salt tenden tene gezerken elbette beceremezdi aþký kutsamayý.
Ah AÞK… Tümünüzü yaratan evrenin aklý, evrenin ruhu, evrenin bedeni, ayný anda, sarýlýp birbirine dolaþmasa, aþk, AÞK olur muydu hiç? Aþkýn olmazsa olmaz Teslis’i yani üçbirliði vardý evrende. Ne sen anladýn Hera ne de o tenden tene konan kanatlý böcek, o zampara Zeus…
Siz ki Olimpos’un sahipleri… Siz ki yüve tanrýlarla tanrýçalar kavrayamazsa bu gerçeði, biz ölümlülerin suçu ne Hera, suçu ne?
Benim suçum ne Hera, benim suçum ne?
22.10.2013
Vildan Sevil





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Þaþýracak Ne Var Bunda?.. Gözyaþlarýnýn Tadý Baþka Baþka Olur

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýpek Nehir, 1 Mayýs, Vay Ýstanbul...
Okurun Sevinç Çýðlýðý ve Yazarýn, Kitabýn Çilesi
Yine Tecavüze Uðradým!.. Yine Tecavüz Ettim!..
Sen Kaç Kere Doðdun Sevgili Okur?..
Konuðum Var: Cengiz Akýn, Post - Modern Edebiyatta "Zaman" Kavramý, Zaman - Bilinç Ýliþkimiz
Ant Olsun ve Þart Olsun ki Umursamayacaðým!.. Nerde Benim Þu Cýmbýzla Ayna?..
Kassandra'nýn Güncel Kehaneti
Poetika// Sanatsal Yaratý Üstüne Fikir Uçuþmalarý (Iv)
Ahhh Ýstanbul... Çekme Beni Böyle Kendine Kendine... Yorgunum...
Kýrk Katýr mý, Kýrk Satýr mý? Mutluluk, Onur ve Bölünmek

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Duruþma [Þiir]
Dedem Düþlerime Giriyor [Öykü]
Çocuklarýn Çýðlýðýndan Göklerin Týlsýmýna [Öykü]
Dolunayda Uyku Tutmaz [Öykü]
Ýlk Sosyalist Muhtar Fevzi Aðabey [Öykü]
Oy Madimak, Madimak!.. Sen Artýk Türkülerle Deðil, Ateþlerle Anýlmaktasýn [Öykü]
Düþselin Gerçeðinde, Gerçeðin Düþselliðinde [Öykü]
Ben Ölürken [Öykü]
Gece, Mehtap, Selene, Apollon ve Ben [Öykü]
Aþk"a Geldin, Hoþ Geldin!.. [Öykü]


Vildan Sevil kimdir?

Koþuþturmaktan yoruldu. Altmýþýndan sonra, çok yabancýsý olduðu teknolojiyle, sanal ortamda kalem oynatmaya kalktý. Ýletiþim kurmak, duygu, düþünce, birikim paylaþmak, genç kuþaklardan yeni þeyler öðrenmek istedi. Yazarlýk deneyimine burada adým attý. Ýþte böyle sýnýr tanýmaz bir "dinazor ". . . Baþarýr mý acaba ?

Etkilendiði Yazarlar:
Marx, Engels, Freud, Nietzsche, Adorno, Horkheimer, Foucault, Antik Grek, Rus , Fransýz yazýný, Amado, Marquez, Llosa, Asturias, Lübnanlý Amin Maalouf...Elbette Nazým, Aragon, Neruda ve nice ozan/þair...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Vildan Sevil, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.