..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamdan korkmayýn çocuklar. Ýyi, doðru bir þey yaptýnýz mý yaþam öyle güzel ki. - Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Toplum ve Birey > Emine Piþiren




27 Eylül 2013
Ýstersem, Kendimi Öldürebilirim..!  
Emine Piþiren
"...Gerçeði kabul etmiþ ve derin bir sessizliðe dalmýþtý. O akþam gardiyanlar mahkûmlarý iþkenceye götürmek için koðuþa gelince adamýn ölüsünü bulmuþlardý; zavallý, gerçeðe dayanamamýþtý.” Hikâyeleri yazarken bile ürperdim, inanýn…"


:AJJA:
“Yeryüzü kuruldu kurulalý deðiþmez bir yasadýr:
Ýblis’in yüreði SAVAÞ, insanýn yüreði BARIÞ diye atar…”
Emine PÝÞÝREN
Ýnsan beyninde yaklaþýk 13 milyar sinir hücresi vardýr. Bilim adamlarýnýn söylediðine göre her bir hücre yaklaþýk 7,3 kilo-volt gibi enerjiyi açýða çýkartmaktadýr. Belki þu andan itibaren “bu mümkün deðildir!” gibilerinden pratikte düþünebiliriz. Ama þu düþünce insaný ürpertmeye yetmiyor mu?
Beyindeki tüm sinir hücrelerinin ayný anda enerjilerini saldýðýný varsayarsak; 350 milyon kilovoltluk bir enerjinin koca bir þehrin elektrik gereksinimini karþýlayabileceðini..!
Ýnsan beyni günümüzde bile halen gizemini korumaktadýr. Bir avuç et parçasý öyle bir güçtür ki, bütün organlarý yönetmektedir. Hatta vücudumuzun ateþini yükseltebiliriz de…
Yýllar önce ; T. Lobsang Rampa’nýn “Üçüncü Göz” adlý okuduðum bir kitapta insan beyninin pratikte gözle görülebilir gücüne tanýk olmuþtu gözlerim. Uzakdoðu bilgelerin (Lamalarýn) nasýl 10 dakikada 45 cm’lik buz kütlesini erittikleri gibi, insan beynini þartlamasýyla kendisini bazý hastalýklara da neden olmaktadýr: Örneðin, kalp, kanser ve felç gibi hastalýklarla da insan kendisini de öldürebileceðini kanýtlanmýþtýr.
Nasýl mý?
Günümüzde gerçekleþen beyin ölümleriyle ilgili birçok hikâye anlatýlýr. Ýçlerinden ikisi beni oldukça etkilemiþtir. Ýlkini birlikte okumaya ne dersiniz?
“Et taþýmaya yarayan soðutuculu bir tren, temizlenmek için bir istasyonda duruyor. Ýþçiler vagonlarý temizlemeye baþlýyorlar, iþçinin biri bir vagonu temizlerken diðer iþçi o vagonu boþ sanýp kapýsýný dýþarýdan kilitliyor. Biraz sonra tren hareket ediyor ve bir durak sonra et almak üzere bir istasyonda duruyor. Kapalý kalan iþçinin vagon kapýsý açýldýðýnda iþçinin donarak öldüðü görülüyor. Fakat bir bakýyorlar ki, vagonun ýsýsý normal ýsýda yani dondurucuya geçirilmemiþ. Ama kapalý kalan iþçi bunu bilmediði, donarak öleceðini sandýðý için beyin aynen donmanýn þartlarýný hazýrlayarak, donmanýn tüm belirtilerek göstererek vücudunu buna uyduruyor.”
Diðer hikâye ise akýllarý adeta deepfreeze sokuyor, insanýn kaný donuyor:
“…Askeri darbeden sonra iþkenceleriyle ünlenen doðu hapishanelerinden birinde, mahkûmlarýn önemli bir kýsmýnýn aileleriyle ve yakýnlarýyla görüþmeleri yasaklanmýþtý. Kalýn taþ duvarlý karanlýk hücrelerde çýrýlçýplak soyulup köpeklerin saldýrýsýna býrakýlýyorlar ya da diz boyu pisliklerin içine çýrýlçýplak atýlýp üstlerine buz gibi sular dökülüyordu. Filistin askýsý, falaka, boðazýna su doldurmak sýradan iþkencelerdi; ya kendileri iþkence görüyor ya da iþkencedeki bir arkadaþlarýnýn çýðlýklarýný dinleyerek biraz sonra kendi baþlarýna gelecekleri düþünüyorlardý.
Kalabalýk ve karanlýk koðuþlarda yaralý bedenlerinin sancýlarýyla inleyerek iþkenceyi bekleyen mahkûmlardan biri, çektiði acýlara dayanamaz bir hale gelerek yavaþ yavaþ gerçeklerle iliþkisini koparmaya baþlamýþtý. Hep ayný þeyi tekrarlýyordu:
“Biz öldük, biz hepimiz ölüyüz, burasý öteki dünya.”
Arkadaþlarý ona ölü olmadýklarýný, yaþadýklarýný anlatmaya çalýþýyorlardý. O da onlara soruyordu:
“Yaþýyorsak nerede öbür canlýlar, niye bizden baþka kimse yok? Hayýr, biz ölüyüz, biz öldük, ailelerimiz dünyada kaldý.”
Arkadaþlarý hapishane idaresine baþvurup bir doktor çaðrýlmasýný istemiþlerdi; ama doktor yoktu. Bunun üzerine ailesiyle görüþmesine izin verilmesini istemiþlerdi, hapishane idaresi bunu da reddetmiþti; ama içeridekilerin ýsrarý ve mahkûmun gittikçe kötüleþmesi üzerine adamýn ailesi hapishaneye çaðrýlmýþtý.
Adam, müdürün odasýnda karýsýný ve çocuklarýný görmüþ, onlara sarýlmýþ, onlarla öpüþüp konuþmuþtu.
Koðuþa döndüðünde arkadaþlarý hep bir aðýzdan konuþmaya baþlamýþlardý:
“Gördün mü, yaþýyoruz, bu dünyadayýz.”
Adam da sessizce baþýný sallamýþtý:
“Evet yaþýyoruz, bu dünyadayýz, ölmemiþiz, bütün bunlar bu dünyada oluyormuþ.”
Gerçeði kabul etmiþ ve derin bir sessizliðe dalmýþtý.
O akþam gardiyanlar mahkûmlarý iþkenceye götürmek için koðuþa gelince adamýn ölüsünü bulmuþlardý; zavallý, gerçeðe dayanamamýþtý.”
Hikâyeleri yazarken bile ürperdim, inanýn… Bundan da anlaþýlýyor ki, bizler istersek kendimizi öldürebiliriz.
Hiç düþündünüz mü: ilk insanlarýn konuþma yetileri geliþmeden önce nasýl iletiþim kuruyorlardý?
Ýlk insan ateþi bulmadan, telgraf, telefon, fax, bilgisayar, cep telefonlarý, vb gibi teknoloji iletiþim araçlarý keþfetmeden önce duygu ve düþüncelerini “telepati” veya “maji” diye adlandýrdýðýmýz düþünce gücüyle ilettikleri, iletiþim kurduklarý anlaþýlmaktadýr. Yani beyin gücü ile okyanuslarý aþan insan, teknolojinin çok üstünde bir enerji ivecenliðine sahiptir.
Sonuç olarak; insan beyninde bulunan “hipofiz” adlý küçük bir bezin salgýladýðý hormonla vücudun fizyolojisini deðiþtirip, “nefret, öfke, aðrý, korku, stres, hastalýk, vb” hormonlarýnýn yaný-sýra “oksitosin” adlý “sevgi” hormonunu da salgýladýðýný artýk biliyoruz.
Dünya barýþýný etkileyecek olan SEVGÝ’YÝ yitirmemek dileði ile…
D Ü N Y A B A R I Þ G Ü N Ü M Ü Z K U T L U O L S U N

Emine PÝÞÝREN-2013
Edremit



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum ve birey kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Deðerli Yazým Dostumuz Sayýn...
Hadi Yýkayalým Ruhumuzu!..
Yoksa Öldüm de Cehennem de mi Yaþýyorum Ben Anne?
Sinerji... (- I - )
Ben Yaþarken Ölmüþüm de Haberim Yokmuþ!..
Utandým Ýnsan Oluþumdan
Anasýný Öpen Kadý Olursa...
Acýdan da Zevk Alýrýz
Kadýnýn Özü O Yasak Kelime
Yüzlerce Hayattan Biri...

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yarým Somun Yemek Ýçin Orospuluk
Entellektüel Kadýnlar Nasýl Bir Erkek Arar?
Yoksa Canýnýz Hoþaf mý Çekti?
Allah'ýn Laneti Üzerlerine Olsun!..
Her Ýkisi de Bir Þairin Asil Yüreðine Sahiptiler
Eh, Burasý Türkiye
Atatürk'e Duyulan Bu Öfke, Bu Nefret Nedendir?
Havada Bok Kokusu Var Baba
Siz Böyle Yanmýyor Musunuz? - 2 -
Kýsa Kes Aydýn Havasý Olsun!..

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Adamdan Saymýþýz [Þiir]
Ah Ulan Istanbul! [Þiir]
Çekinme Söyle [Þiir]
7. Didim Þiir ve Þairler Buluþmasý [Þiir]
Yaðmur Kuþu Suskunluðu [Þiir]
Hangi Dua Ýle Sana Gelelim? [Þiir]
Ýsterdim [Þiir]
Davetsiz Konuk - 1 - [Þiir]
Madem ki... [Þiir]
Git Demene Gerek Yok [Þiir]


Emine Piþiren kimdir?

Yazmayý, okumayý ve birikimlerimi paylaþmayý seven biriyim. Edremit'in yerel bir gazetesinin köþe yazarýyým. Bazý web sayfalarýnda da edebiyat adýna paylaþýmlarým yayýnlanmaktadýr. Sevgi ve ýþýk sizle olsun.

Etkilendiði Yazarlar:
Mehmet Emin Yurdakul, Nazým Hikmet, Aziz Nesin, Victor Hugo, Balzac, Leo Buscaglia, Eric Frrom, Irvýn Yalom, Dale Carneige, Doðan Cüceloðlu, Haluk Yavuzer...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Emine Piþiren, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.