..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bulanmadan ve donmadan akmak ne hoþtur. -Mevlânâ
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Sinema ve Televizyon > M.NÝHAT MALKOÇ




2 Haziran 2013
Nurdan Tümbek Tekeoðlu"yla "Öyle Sevdim ki Seni" Filmi Üzerine…  
M.NÝHAT MALKOÇ
Aslen 1965, Ýstanbul doðumluyum. Avusturya Lisesi’ni, sonrasýnda ise Boðaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nü bitirdim. 40’ýma doðru Metro AG’nin Türkiye Temsilcilik görevini yürütürken, Marmara Üniversitesi’nde Üretim Yönetimi ve Pazarlama alanýnda yüksek lisans ve doktora yaptým. 1988- 2013 yýllarý arasýnda Galleria, Ram Dýþ Ticaret, Geliþim Yayýnlarý, Güneþ Gazetesi, Turquoise Dergisi, Egebank, Garanti Bankasý, Bayraktar Holding, Siemens, Ritz Carlton, Metro AG gibi firmalarda orta ve üst yöneticilik kademelerinde çalýþtým. 1983-1988 yýllarý arasýnda okuduðum Boðaziçi Üniversitesi’nde daha sonra çalýþmaya devam ettim. Profesyonelliðin ilkelerini öðrencilik yýllarýnda çalýþtýðým Tekfen, Vip,Vizitur, Setur, Entaþ, Ufaþ gibi firmalarda yarý zamanlý çalýþarak öðrendim. 2010 yýlýnda Ýstanbul Aydýn Üniversitesi’ne yardýmcý doçent olarak atandým ve 2012’de de Okan Üniversitesi’ne Ýþ Geliþtirme Direktörü ve yardýmcý doçent olarak transfer oldum. Ayný zamanda eþimle ortaðý olduðum Medya Ton Ltd. isimli þirketimizle belgesel ve uzun metrajlý film üretimi de gerçekleþtiriyoruz. Toplumsal sorunlara vurgu yaptýðýmýz ilk filmimiz Ýfakat ile yurtdýþý ve Türkiye’de birçok ödüller aldýk. Þimdi de 3 yýldýr çalýþmalarý süren “Öyle Sevdim Ki Seni” isimli filmimizin çekimleri için Trabzon’dayýz. Medya Ton isimli þirketimiz ile Cisco, Praktiker, Arkas gibi þirketlerin kurumsal dergilerini eþim Orhan Tekeoðlu üretirken , ben de Alman kökenli Foreverclean Ltd., RWE, Tisva gibi kuruluþlara iletiþim ve iþ geliþtirme danýþmanlýðý yaptým. Sivil toplum çalýþmalarýný da severek yapýyorum. Rotaryenim. Alman-Türk Ticaret Odasý’nda, Kagider’de, Bümed ve ALD’de üyeliklerim var ve Türsak’ta Baþkan Yardýmcýsýyým.


:AGFD:
M. Nihat MALKOÇ: Kendinizi kýsaca tanýtýr mýsýnýz? Kimdir Nurdan Tümbek Tekeoðlu?

Nurdan Tümbek Tekeoðlu: Aslen 1965, Ýstanbul doðumluyum. Avusturya Lisesi’ni, sonrasýnda ise Boðaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nü bitirdim. 40’ýma doðru Metro AG’nin Türkiye Temsilcilik görevini yürütürken, Marmara Üniversitesi’nde Üretim Yönetimi ve Pazarlama alanýnda yüksek lisans ve doktora yaptým. 1988- 2013 yýllarý arasýnda Galleria, Ram Dýþ Ticaret, Geliþim Yayýnlarý, Güneþ Gazetesi, Turquoise Dergisi, Egebank, Garanti Bankasý, Bayraktar Holding, Siemens, Ritz Carlton, Metro AG gibi firmalarda orta ve üst yöneticilik kademelerinde çalýþtým. 1983-1988 yýllarý arasýnda okuduðum Boðaziçi Üniversitesi’nde daha sonra çalýþmaya devam ettim. Profesyonelliðin ilkelerini öðrencilik yýllarýnda çalýþtýðým Tekfen, Vip,Vizitur, Setur, Entaþ, Ufaþ gibi firmalarda yarý zamanlý çalýþarak öðrendim. 2010 yýlýnda Ýstanbul Aydýn Üniversitesi’ne yardýmcý doçent olarak atandým ve 2012’de de Okan Üniversitesi’ne Ýþ Geliþtirme Direktörü ve yardýmcý doçent olarak transfer oldum. Ayný zamanda eþimle ortaðý olduðum Medya Ton Ltd. isimli þirketimizle belgesel ve uzun metrajlý film üretimi de gerçekleþtiriyoruz. Toplumsal sorunlara vurgu yaptýðýmýz ilk filmimiz Ýfakat ile yurtdýþý ve Türkiye’de birçok ödüller aldýk. Þimdi de 3 yýldýr çalýþmalarý süren “Öyle Sevdim Ki Seni” isimli filmimizin çekimleri için Trabzon’dayýz. Medya Ton isimli þirketimiz ile Cisco, Praktiker, Arkas gibi þirketlerin kurumsal dergilerini eþim Orhan Tekeoðlu üretirken , ben de Alman kökenli Foreverclean Ltd., RWE, Tisva gibi kuruluþlara iletiþim ve iþ geliþtirme danýþmanlýðý yaptým. Sivil toplum çalýþmalarýný da severek yapýyorum. Rotaryenim. Alman-Türk Ticaret Odasý’nda, Kagider’de, Bümed ve ALD’de üyeliklerim var ve Türsak’ta Baþkan Yardýmcýsýyým.

M. Nihat MALKOÇ: Bugüne kadar birçok büyük þirkette reklam, halkla iliþkiler, pazarlama ve iletiþim bölümlerinde üst düzey yöneticilik yaptýnýz. Bu alanda önemli baþarýlar elde ettiniz. Bu baþarýlý iþ kariyerinden sonra þimdi de sinemaya el attýnýz. Çok iyi bildiðiniz bir alandan sinemaya sert bir geçiþ yapmýþ olmadýnýz mý? Sinemaya yapýmcý düzeyindeki ilginiz nasýl baþladý? Bu geçiþin belli bir hikâyesi var mý?

Nurdan Tümbek Tekeoðlu: Benim geçiþim bayaðý eski, diyebiliriz. 2002 senesinde Türkiye Temsilciliðini yürüttüðüm Metro AG’nin ilk sosyal sorumluluk projelerinden olan kýsa film yarýþmasýný Türsak’ýn danýþmanlýðýnda 9 sene boyunca planladýk ve organize ettik. Hatta Cumhuriyet Gazetesi bizi kýsa film Oscar’ý ilan etti, zira arkamýzdan Akbank ve benzeri nice firma kýsa film yarýþmasý düzenlemeye baþladý. Birinci gelen öðrencileri New York Film Akademisi’ne gönderiyorduk ve hatta orada eðitim Ýngilizce olduðu için gitmeden 1 yýl önce de çocuklara Ýngilizce ders aldýrýyorduk. Sonrasýnda ise yine Türsak’ýn düzenlediði Altýn Portakal’a 2 yýl ana sponsorluk ve her sene Aralýk’ta düzenlediði Randevu Istanbul gibi büyük çaplý organizasyonlara Metro olarak ana sponsorluklar oldu. Dolayýsýyla 10 yýlý aþkýn süredir zaten sinemanýn içindeyim. Eþim Doðu Karadeniz kadýnlarýnýn doðaya karþý verdiði mücadeleyi anlatan Ýfakat belgeseli ile ilgili hayalinden bahsedince, konu kadýn olduðu için ve ben de bu konulara eskiden beni duyarlý olduðum için finansmaný ve yapýmcýlýðý ile ilgilendim. Çabalarýmýz çok iyi sonuç verdi ve yurt dýþý ve yurt içi olmak üzere birçok ödül aldýk. Þimdi de Ýfakat’tan aldýðýmýz güçle 3 yýldýr üzerinde çalýþtýðýmýz “Öyle Sevdim Ki Seni” isimli filmimizin çekimlerine baþladýk. Özetle sinemaya sert deðil, yumuþak geçiþ yaptýk. Aslýnda benim konum iletiþim ve pazarlama olduðu için, ürün sinema filmi de olsa domates de olsa pazarlar ve satarým. Yapýmcýlýk da aslýnda özünde bir pazarlama iþi.

M. Nihat MALKOÇ: Filmde kimler rol alýyor? Bu isimleri seçmenizin özel bir tercih sebebi var mý?

Nurdan Tümbek Tekeoðlu: Alma Terzic, Angelie Jolie’nin “Kan ve Bal” isimli filminde oynamýþ olan ve dünyada takdir edilmeye baþlanmýþ yükselen bir yýldýz. Türk seyircisi Veda dizisinden tanýyor. Dedesi Türkiye’den Bosna’ya göç etmiþ bir Boþnak. Kadýnýn sorunlarýna duyarlý ve önyargýlardan nefret ediyor. Kendisi de Veda dizisini Istanbul’da çevirirken insanlarýn kendisine önyargýlý bakýþlarýný hissetmiþ ve rahatsýz olmuþ. Oktay Gürsoy, Trabzonlulara benziyor ve o da bu rolü çok isteyerek, hevesle, heyecanla kabul etti. Ayþe’yi canlandýran Duygu Yýldýz’ýn babasý Rizeli ve yöreye yabancý deðil. Kayhan Yýldýzoðlu filmde bilge bir insaný temsil ediyor ve zaten kendisi de bizzat bilge bir kiþi, 170’den fazla filmde oynamýþ bir usta. Tevfik Erman, Trabzon Devlet Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Fatih Dokgöz, Ukrayna’da dizilerle yeni parlamaya baþlayan Alina Golovenko da filmde rol alan diðer oyuncular.

M. Nihat MALKOÇ: Bilindiði gibi Karadeniz insanýnýn renkli hayatýyla ilgili birçok film ve dizi çekildi. Bunlara her yýl yenileri de ekleniyor. Bu, adeta bir modaya ve furyaya dönüþtü. Sizin çektiðiniz film bunlarýn neresinde duruyor? Yani sizin filminizi özgün kýlan özellikler nelerdir?

Nurdan Tümbek Tekeoðlu: 2010’da hiçbir ticarî amacý olmadan çekilen Ýfakat, birçok dizi, belgesel ve uzun metrajlý film yapýmcýsýna ilham oldu ve tüm dikkatleri yöreye çekti. Hatta Sümela’nin Þifresi’nde yapýmcý olan Emin Albayrak, Ýfakat’ýn birçok yapýmcý ve yönetmene ilham verdiðini söyledi. Karadeniz’in sorunlarýna temas eden çok az film yapýldý. Hep Karadeniz insanýnýn özelliklerini komedi dili ile anlatan filmler var. Çernobil’e, kansere, Sovyetler Birliði daðýldýktan sonra yöreye gelen eðitimli ve donanýmlý Rus kadýnlarýna âþýk olan yörenin erkekleri yüzünden ailesi daðýlan Karadeniz kadýnlarýna, gurbet nedeniyle yaylalarda, dað köylerinde son derece zor koþullarda çalýþan kadýnlara ciddi ve dramatik olarak kaç yönetmen ve yapýmcý deðinmiþtir? Çok az olsa gerek. Ben sadece Volkan Konak’ýn Cerrahpaþa ile ilgili yaptýðý þarkýyý hatýrlýyorum ve bir de arada sýrada sýrtýnda sepet taþýyan kadýnlarla röportaj yapan TRT muhabirlerini. Ya siz?

M. Nihat MALKOÇ: Bundan önceki yýllarda Karadeniz insanýný cahil, görgüsüz ve nefsine düþkün insanlar olarak gösteren birçok yerel temalý film ve diziler yapýldý. Umarým sizler ortaya koyacaðýnýz bu filmle bu çürük zincirin bir halkasý olmayacaksýnýz? Yöre insanýný yanlýþ yansýtan bu filmlerle ilgili düþünceniz nedir?

Nurdan Tümbek Tekeoðlu: Biz Ýfakat ile ciddi olduðumuzu gösterdik. Aðlayan kadýnlarýn çilesini dünyaya anlattýk. Þimdi de ekmek parasý için göç eden insanlarýn yerinden yurdundan ayrýlmanýn verdiði elemi, acýyý, göç eden insanlara önyargýlý davranýþý, fakat bu önyargýyý silmeye çalýþan ve hümanist Cemal’in tertemiz yüreðini, istemeden Olga’ya aþýk olmasýný ve ikilemlerini, Ayþe’nin üzüntüsünü, fakat boyun eðmeyip, Cemal’i terk edecek yüreðe sahip olmasýný anlatýyoruz. Trabzon insanýnýn kiþilik özelliklerini yüceltiyoruz. Göç, önyargýlar, parçalanmýþlýk bu filmin konularý. Ciddi olmasak Uluslararasý Göç Örgütü (IOM) destek vermezdi.

M. Nihat MALKOÇ: Bildiðim kadarýyla “Öyle Sevdim ki Seni” filminin senaryosunu eþiniz Orhan Tekeoðlu yazmýþ. “Ýfakat” belgeselinin hikâyesi de Orhan Bey’e aitti. Bu filmin senaryosunun yazýlýþ sürecinde katkýlarýnýz ve müdahaleleriniz oldu mu?

Nurdan Tümbek Tekeoðlu: Sadece danýþmak istediði zaman sorularýna yanýt verdim. Hikâyesini kendi yazdý.
M. Nihat MALKOÇ: Filmin oyuncularý bildiðim kadarýyla bu yörenin insaný deðil. Doðal olarak da Doðu Karadeniz aðzýný bilmiyorlar. Onlarý bu konuda belli bir eðitimden geçirdiniz mi? Aksi halde konuþmalar yapmacýk olmaz mý?
Nurdan Tümbek Tekeoðlu: Ayþe’yi canlandýran Duygu Yýldýz’ýn babasý Rizeli. Fatih Dokgöz Trabzon Devlet Tiyatrosu’nun baþýnda ve eþi Trabzonlu ve yöre aðzýný çok iyi biliyor. Cemal’i canlandýran Oktay Gürsoy da Trabzon’da Süleyman Hakan Aydýn gibi eðitimcilerle çalýþtý.

M. Nihat MALKOÇ: Trabzon’da çekimleri baþlayan “Öyle Sevdim ki Seni” filminin yapýmcýsýsýnýz. Filmin yönetmeni de “Ýfakat” belgeseliyle tanýdýðýmýz eþiniz Orhan Tekeoðlu. Çekimlerine baþladýðýnýz bu yapým bir aile filmi mi? Daha doðrusu bir aile organizasyonu mu? Bu filmi aile þirketiniz olan Medya Ton olarak mý çekiyorsunuz?

Nurdan Tümbek Tekeoðlu: Evet, aile yapýmý. Zaten birçok yönetmene baktýðýnýzda hep aile þirketleri ile film yapýmcýlýðý yürütülüyor. Nuri Bilge Ceylan, Derviþ Zaim ve daha birçok yönetmenin arkasýnda eþleri var. Sponsorlarýn katkýsýný da küçümsememek gerekiyor; ama halen yetersiz.

M. Nihat MALKOÇ: Daha önce sinema geçmiþiniz yok. Böyle bir film fikri nerden doðdu? Bu fikrin çýkýþ noktasý nedir? Niçin böyle bir film çekme ihtiyacý duydunuz?

Nurdan Tümbek Tekeoðlu: 10 seneyi aþkýn bir sinema geçmiþim olduðunu az önce anlattým. Eþim Orhan Tekeoðlu da zaten Gazi Üniversitesi Radyo-Televizyon mezunu. O da sinema tutkunu bir gazeteci. Niye böyle bir film çekme ihtiyacý duyduk? Çünkü kadýn, birçok ülkede olduðu gibi ülkemizde de eziliyor, ihmal ediliyor, duygularý, duyarlýlýklarý önemsenmiyor, hatta dövülüyor ve öldürülüyor. “Öyle Sevdim Ki Seni” isimli filmimizde aslýnda sadece çalýþmak için Trabzon’a gelen eðitimli ve masum Olga’ya önyargýlý bakýþý, dað köyünde çalýþmaktan kendine bakamayan, eðitimini tamamlayamamýþ ve dolayýsýyla eþi Cemal’i eðitimli, kültürlü Olga’ya âþýk olduðu için kaybeden Ayþe’nin dramýný iþliyoruz. Konu kadýn. Ýfakat’ta da konu kadýndý. Çalýþmak için eþini gurbete gönderen Ýfakat gibi kadýnlar içi ot dolu ve aðýrlýklarýnýn iki katý sepetleri dað yollarýnda taþýmak zorunda kalýyor, ineklerine bakýyor, çocuklarýyla ilgileniyor, süt, ayran, tereyaðý üretiyor, yemek piþiriyor ve bitap vaziyette yataðýna uyumak için giriyordu. Orhan Tekeoðlu bu kadýnlarýn içinde doðmuþ, büyümüþ ve memleketini önemseyen entelektüel bir gazeteci. Ben de sosyoloji okuduðum için her zaman toplumsal sorunlara ilgi duydum ve 25 yýl çalýþtýðým çeþitli firmalarda kýz çocuklarýnýn eðitimi, sinema gibi konularda sosyal sorumluluk projeleri geliþtirdim.

M. Nihat MALKOÇ: Çekmekte olduðunuz film, basýnda “kýrýk bir aþk hikâyesi” olarak ifade edildi. Nedir bu kýrýk aþk hikâyesi? Filmin konusundan kýsaca bahseder misiniz? Filmde anlatýlanlarýn gerçek bir olaydan alýndýðý iddiasý doðru mu?

Nurdan Tümbek Tekeoðlu: Orhan Tekeoðlu filmin senaryosunu yazmadan önce defalarca Trabzon’a geldi, hem hayat kadýnlarý hem de maðdur olmuþ Trabzon kadýnlarýyla röportajlar yaptý. Dolayýsýyla bu filmin konusu, sizin benim gibi gerçek. Kýrýk bir aþk hikâyesi, zira Olga’nýn âþýk olduðu Cemal, evli ve evli olduðunu bir türlü söyleyemiyor. Aslýnda Cemal, karýsý Ayþe’yi de seviyor. Tamamen tesadüfen karþýlaþtýðý ve yardým ettiði Olga’ya istemeden âþýk oluyor.

M. Nihat MALKOÇ: Bildiðim kadarýyla bu sizin ve eþinizin ilk uzun metrajlý filmi olacak. Bu konuda yeterli birikiminiz var mý? “Ya baþarýsýz olursam…” endiþesi taþýyor musunuz?
Nurdan Tümbek Tekeoðlu: Allah’a sýðýnýyoruz. Allah çalýþanýn hakkýný verir. Çok çalýþtýk ve halen çalýþmaya devam ediyoruz. Ýyi bir ekibimiz var. Biz masum kadýnlarýn sesini dünyaya duyuracaðýz ve eminim Allah bu çalýþmalara destek verecektir.

M. Nihat MALKOÇ: “Öyle Sevdim ki Seni” filminin çekimleri ne zaman baþladý, çekimler ne kadar sürecek, çekimler hangi mekânlarda yapýlacak?

Nurdan Tümbek Tekeoðlu: 15 Mayýs’ta baþladý. 5-6 Haziran gibi sona erecek. Çekimler Ortahisar’da, Ganita’da, çarþýda, Bedesten’de, þehir içindeki birçok dükkânda, Boztepe’de, limanda, Santa’da gerçekleþtiriliyor.

M. Nihat MALKOÇ: Filmin görüntü yönetmeni Ercan Yýlmaz “Salkým Hanýmýn Taneleri” filmi gibi önemli yapýmlarda görev almýþ usta bir isim… “Solgun Bir Sarý Gül” filmindeki görüntü yönetmenliðiyle Altýn Koza’da en iyi görüntü yönetmeni seçilmiþ. Biraz da filmin perde arkasýndaki kadrodan bahseder misiniz? Bu film de “Ýfakat” belgeseli gibi müstakbel ödüllere aday olacak mý?

Nurdan Tümbek Tekeoðlu: Ercan Yýlmaz eþim Orhan Tekeoðlu’nun Gazi Üniversitesi’nden sýnýf arkadaþý. Çok baþarýlý bir görüntü yönetmeni. Dolayýsýyla iki arkadaþ bir filmde çalýþma imkâný buldular. Ayrýca Taylan Demir, Avþar kökenli ve 13 senesini sinemaya vermiþ bir yürütücü yapýmcý. Müzikler rahmetli Kazým Koyuncu ile çalýþmýþ olan Selim Bölükbaþý’na ait. Þelale Baskýcý yardýmcý yönetmen. Sanat Yönetmeni Erdem Özçelik, ses Yekta Danabaþ, ýþýk þefi Hüseyin Öncü, Kostüm sorumlusu Hülya Ýri. Daha ne olsun? Ýyi bir ekibimiz var.

M. Nihat MALKOÇ: Bunu sormak için belki erken; ama filmin galasýný nerede yapmayý düþünüyorsunuz? Trabzon mu, Ýstanbul mu?

Nurdan Tümbek Tekeoðlu: Hem Ýstanbul, hem Trabzon. Trabzon galasýný Varyap YKB Süleyman Varlýbaþ yapacak, söz verdi.

M. Nihat MALKOÇ: Biraz da aile þirketiniz olan Medya Ton’dan bahseder misiniz? Niçin kuruldu, ileriye dönük neler yapmayý planlýyor?

Nurdan Tümbek Tekeoðlu: Ýnþallah nice belgesel ve uzun metrajlý filme imza atarýz. Tabii her þey biraz da þans meselesi. Medya Ton, iletiþim ve stratejik iþ geliþtirme alanlarýnda danýþmanlýk yapmaya ve kurumsal yayýncýlýða devam edecek. Aðýrlýklý olarak eþim Medya Ton’daki çalýþmalarý yürütüyor.

M. Nihat MALKOÇ: Bu filmden sonraki projeleriniz nelerdir? Sinemaya devam etmeyi düþünüyor musunuz? Belirlenmiþ bir iþ takviminiz var mý?

Nurdan Tümbek Tekeoðlu: Orhan Tekeoðlu bir hayal makinasý. Hýrvatistan’ýn Zadar kentinde Ýfakat nedeniyle davet edildiðimiz bir festivalde Schindler’s List’in yapýmcýsý ile tanýþmýþtým ve bana hayal kurmanýn daha zor olduðunu ve hayaller var ise, gerçekleþtirmenin çok daha kolay olduðunu söylemiþti. Cebinizde trilyonlarýnýz olabilir ve film çekmek isteyebilirsiniz; ama hayalleriniz yoksa bir hiçsiniz. Bir proje fikrimiz var, fakat kýsmet diyoruz.

M. Nihat MALKOÇ: Bu yoðun tempo içerisinde bize zaman ayýrdýðýnýz için size çok teþekkür ediyorum. Filminizin giþeleri zorlamasýný temenni ediyorum.

Nurdan Tümbek Tekeoðlu: Teþekkürler. Aslýnda en zor soruyu atladýnýz. Bu film Herry ve Makyol’un ana sponsorluðu, TAV’dan Sani Þener’den bir maille gelen kurumsal sponsorluk bedeli, Turkmall, Beþler, Foneks, Cevahir, Ekþioðlu Hukuk Bürosu, Perfetti-Vivident, Oltan Gýda, Trabzon Ticaret Odasý, Trabzon Büyükþehir Belediyesi, Sürmene Belediyesi, Arsin Belediyesi, Uluslararasý Göç Örgütü, filme ürün ve hizmet saðlayan Tekno-Sa, Damat-Tween, Yeni Ýnci, Scooter, Vakko, Euromoda, Reki Ajans, Varyap, Twigy, Amazon Ýletiþim, Körfez Köfte, Tekzen, Ford, Novotel, Carrefour, Tad Pizza, Okan Üniversitesi, e-tessettür.com, Collezione, Özdilek, Asiye Aydýn, Nuri Aydýn, Süleyman Aydýn, Kýbrýs Eczanesi, BAKANIMIZ FARUK ÖZAK olmasa idi olmazdý.
Trabzonlu iþadamlarý destek oldu, fakat küçük küçük destek oldular. Oysa bu projenin maliyeti çok yüksek. Özellikle Trabzon içindeki þirketlerin daha fazla destek olmasýný beklerdik. Buradan yetkililere duyurulur.





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sinema ve televizyon kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Trabzon Devlet Tiyatrosu 20 Yaþýnda...
Ýddialý Bir Yapým: "Öyle Sevdim ki Seni "" Filmi Üzerine…

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tevfik Serdar Anadolu Lisesi"nin Semender Dergisi
Hocalarýn Hocasý: Ahmet Hilmi Ýmamoðlu
Cemil Meriç"in Akýl Defteri
Trabzon"un Ýkinci Özel Hastanesi: Ýmperial
Köprübaþý - Beþköy Dostluðu ve Kardeþliði
Mersin Yenice 4. Barýþ ve Kültür Festivali
Gerçek Hayaller Dükkâný
M. Nihat Malkoç Kerbela Þiir Yarýþmasýnda Türkiye Birincisi Oldu
Zigana'nýn Gür Sesi: Herfene Dergisi
"Güneþli Bayýr" ve Serkan Türk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Neslin Hamurkârý [Þiir]
Muhsin Baþkan [Þiir]
Önce Ahlâk, Maneviyat [Þiir]
Tutumlu Ol Çocuðum [Þiir]
Ân Bu Ân, Vakit Þimdi [Þiir]
Babamýn Dönüþü [Þiir]
Yerli Malý Kullanýn [Þiir]
Ýfrit Ýle Karýnca (Manzum Masal) [Þiir]
Çanakkale Geçilmez [Þiir]
Halep'e Kelepçe [Þiir]


M.NÝHAT MALKOÇ kimdir?

NÝHAT MALKOÇ’UN BÝYOGRAFÝSÝ Beþ çocuklu bir ailenin en küçük ferdi olarak 1970 senesinin 1 Haziran’ýnda Trabzon’un Köprübaþý ilçesine baðlý Gündoðan Köyü’nde hayata “Merhaba” dedi. Ýlkokulu komþu köy olan Güneþli Köyü’nde okudu. Orta ve lise öðrenimini Köprübaþý Lisesi’nde tamamladý. En büyük emeli iyi bir hukukçu olmaktý. Lise son sýnýfta girdiði üniversite imtihanýnda KTÜ/Fatih Eðitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatý Öðretmenliði Bölümü’nü kazandý. Dersaneye gitme imkâný ve zaman kaybýna tahammülü olmadýðý için kazandýðý fakülteyle yetindi. 1992 yýlýnda okulu bitirdi. Ýlk göz aðrýsý olarak nitelediði Gümüþhane’de beþ yýla yakýn öðretmenlik yaptý. Her geçen gün öðretmenliði daha çok sevdi. Artýk öðretmenliði bir tutku olarak görüyor. Vatan borcunu Ýstanbul’da Kara Kuvvetleri Lisan Okulu’nda Yedek Subay Öðretmen olarak onurla yerine getirdi. Bu peygamber ocaðýnda yüzlerce yabancý subaya güzel Türkçe’mizi öðretti. Ankara’da girdiði sýnavý kazanarak Akçaabat Anadolu Ýmam-Hatip Lisesi’ne Türk Dili ve Edebiyatý Öðretmeni olarak atandý. Burada iki yýl görev yaptý. Daha sonra girdiði yazýlý ve sözlü imtihaný kazanarak Türkî Cumhuriyetlerden Türkmenistan’ýn baþkenti Aþkabat’a,üç yýl görev yapmak üzere, öðretmen olarak gönderildi. Burada Mahdumkulu Türkmen Devlet Üniversitesi Ýlâhiyat Fakültesi’nde ve Ýlâhiyat Lisesi’nde Türk Dili öðretmeni olarak çalýþtý. Yine Aþkabat’ta Türkçe Öðretim Merkezi’nde(TÖMER) bir yýl boyunca deðiþik milletlerden kiþilere Türkçe’yi sevdirerek öðretti. Þu anda Akçaabat’a baðlý Derecik Ýlköðretim Okulu’nda görev yapmaktadýr. Bugüne kadar,en büyüðünden en küçüðüne kadar onlarca dergi ve gazetede fikrî,edebî,felsefî ve kültürel konularda yüzlerce yazý ve þiir yazdý. Bu yayýn organlarýndan Türk Edebiyatý,Türk Dili,Bizim Çocuk,Çýnar,Bizim Azerbaycan,Anadolunun Sesi,Üniversitelinin Sesi,Türkiye,Bizim Okul,Þenliðin Sesi,Ýnsanlýða Çaðrý,Yeni Sesleniþ,Gençliðin Sesi gibi dergilerde;Türksesi,Demokrat Gümüþhane,Kuþakkaya,Ortadoðu,Yeni Mesaj,Hergün,Candaþ,Edebiyat,Bolu Üçtepe,Akçaabat Yeni Haber,Karadeniz Olay,Hizmet gibi gazetelerde yýllardan beri deneme,makale,fýkra ve þiirler yazmaktadýr. “Bizim Okul” isimli kültür,sanat ve edebiyat dergisinin Yazý Ýþleri Müdürlüðü’nü yaptý. Kültürel organizasyonlarýn çoðunda aktif olarak görev aldý. Sevgi,Dostluk ve Kardeþlik konulu þiir yarýþmasýnda birincilik,Trabzon Belediyesi’nin düzenlediði Çevre ile ilgili yarýþmada birincilik,yine ayný belediyenin düzenlediði “Ýki binli Yýllara Doðru Trabzon” konulu makale yarýþmasýnda mansiyon,Akçaabat Belediyesi’nin deðiþik zamanlarda organize ettiði þiir yarýþmalarýnda birincilik,ikincilik,üçüncülük ödülleri kazandý. Karadeniz Yazarlar Birliði kurucularýndandýr. Halen bu birliðin üyesidir. Bunlarýn yanýnda elinin altýndaki öðrencilere rehberlik ederek ve bizzat örnek olarak,onlarýn da pek çok kültürel yarýþmada ödüller almasýna zemin hazýrlamýþtýr. Ýkisi kýz,biri erkek olmak üzere üç çocuk babasýdýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Necip Fazýl Kýsakürek,Mehmet Akif Ersoy,Yahya Kemal Beyatlý


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © M.NÝHAT MALKOÇ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.