..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Aþk eski bir masaldýr ama her zaman yepyenidir. -Heine
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Sinema ve Televizyon > M.NÝHAT MALKOÇ




31 Mayýs 2013
Ýddialý Bir Yapým: "Öyle Sevdim ki Seni "" Filmi Üzerine…  
M.NÝHAT MALKOÇ
Bir kültür, sanat ve tarih kenti olan Trabzon; her dönemde sahip olduðu önemi korumuþ, geçmiþten bugüne kadar hep gözde kalmayý sürdürmüþtür. Bu þehrin adý hep sanatla birlikte anýlagelmiþtir. Bu kent üzerine þiirler, öykü ve romanlar yazýlmýþ, türküler söylenmiþ, filmler çekilmiþtir. Bundan sonra da bu etkinlikler artarak devam edecektir. Bunun bir delili de son zamanlarda Trabzon’da çekimleri yapýlmakta olan “Öyle Sevdim ki Seni” filmidir.


:ADID:

M. NÝHAT MALKOÇ

Bir kültür, sanat ve tarih kenti olan Trabzon; her dönemde sahip olduðu önemi korumuþ, geçmiþten bugüne kadar hep gözde kalmayý sürdürmüþtür. Bu þehrin adý hep sanatla birlikte anýlagelmiþtir. Bu kent üzerine þiirler, öykü ve romanlar yazýlmýþ, türküler söylenmiþ, filmler çekilmiþtir. Bundan sonra da bu etkinlikler artarak devam edecektir. Bunun bir delili de son zamanlarda Trabzon’da çekimleri yapýlmakta olan “Öyle Sevdim ki Seni” filmidir.

Yapýmcýlýðýný Nurdan Tümbek Tekeoðlu’nun, yönetmenliðini Orhan Tekeoðlu’nun yaptýðý ‘Öyle Sevdim ki Seni’ filminin çekimleri 15 Mayýs’ta Trabzon’da baþladý. Senaryosu Trabzon’da yaþanmýþ bir olaydan alýnan bu filmin ana sponsorluðunu Herry ve Makyol, kurumsal sponsorluðunu TAV üstleniyor. Senaryoyu, filmin yönetmenliðini de yapan ve kadýnlarýnýn doðaya karþý verdikleri mücadeleyi anlatan Ýfakat belgeseliyle tanýdýðýmýz Orhan Tekeoðlu ustaca kaleme almýþ. Film Uluslararasý Göç Örgütü, Trabzon Belediyesi, Arsin Belediyesi ve Trabzon Sanayi ve Ticaret Odasý tarafýndan da destekleniyor.

Çekimlerine baþlanan “Öyle Sevdim ki Seni” Orhan Tekeoðlu’nun ilk uzun metrajlý filmi olarak sinema seyircisinin beðenisine sunulacak. Bu film Nurdan Tümbek Tekeoðlu’nun da ilk film yapýmý olacak. Bu yüzden ikisi de çok heyecanlý ve istekli olarak çekimlere devam ediyor. Çekimler Ortahisar’da, Ganita’da, çarþýda, Bedesten’de, þehir içindeki birçok dükkânda, Boztepe’de, limanda, Santa’da gerçekleþtiriliyor. Bugünlerde Trabzon Merkezde devam eden çekimlerin Haziran ayýnýn ilk haftasýnda Gümüþhane’deki Santa Harabelerinde tamamlanmasý planlanýyor. Filmin müzikleri Selim Bölükbaþý tarafýndan yapýlýyor. Filmin görüntü yönetmeni ise bu sahadaki deneyimli isimlerden Ercan Yýlmaz… Öte yandan Taylan Demir filmin yürütücü yapýmcýlýðýný, Erdem Özçelik ise sanat yönetmenliðini üstleniyor.

Bu filmle ilgili bir röportaj için kendisiyle görüþtüðümüz ‘Öyle Sevdim ki Seni’ filminin yapýmcýsý Nurdan Tümbek Tekeoðlu, çekmekte olduklarý filmin oyuncularýyla ilgili þöyle bir deðerlendirme yaptý bize: “Filmin baþrolünde oynayan Alma Terzic, Angelie Jolie’nin “Kan ve Bal” isimli filminde oynamýþ olan ve dünyada takdir edilmeye baþlanmýþ yükselen bir yýldýz. Türk seyircisi onu ‘Veda’ dizisinden tanýyor. Dedesi Türkiye’den Bosna’ya göç etmiþ bir Boþnak. Kadýnýn sorunlarýna duyarlý ve önyargýlardan nefret ediyor. Kendisi de ‘Veda’ dizisini Ýstanbul’da çevirirken insanlarýn kendisine önyargýlý bakýþlarýný hissetmiþ ve rahatsýz olmuþ. Oktay Gürsoy, Trabzonlulara benziyor ve o da bu rolü çok isteyerek, hevesle, heyecanla kabul etti. Ayþe’yi canlandýran Duygu Yýldýz’ýn babasý Rizeli ve yöreye yabancý deðil. Kayhan Yýldýzoðlu filmde bilge bir insaný temsil ediyor ve zaten kendisi de bizzat bilge bir kiþi, 170’den fazla filmde oynamýþ bir usta. Tevfik Erman, Trabzon Devlet Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Fatih Dokgöz, Ukrayna’da dizilerle yeni parlamaya baþlayan Alina Golovenko da filmde rol alan diðer baþarýlý oyuncular….”

“Öyle Sevdim ki Seni” filmi bir piyasa filmi deðil. Öncekiler gibi giþe yapmak için bölgenin deðerlerini aþýndýrmýyor, insaî deðerleri ön plana çýkarýyor. Film bu yönleriyle seyirci tarafýndan daha çok sevilecek, tutulacak ve seyredilecek. Bu filmin vizyona girdiðinde “Babam ve Oðlum” filmi gibi çok büyük bir seyirciyi kendisine çekeceðini düþünüyoruz. Çünkü konularý farklý olsa da yaklaþým açýsýndan benzerlikler taþýyor. Sonbaharda iddialý bir yapým olarak vizyona girecek olan bu film için www.oylesevdimkiseni.com uzantýlý özel olarak bir de site kurulmuþ. Bu sitede filmle ilgili bilgilere ulaþýlabiliyor. Sitede filmin hikâyesi þöyle anlatýlýyor: “Öyle Sevdim ki Seni’, kýrýk bir aþk öyküsünü anlatýyor. 1906 yýlýnda taþ ustasý olarak Santa’dan Yalta’ya giden Mustafa Usta’nýn torunu Olga, Sovyetler Birliði’nin daðýlmasýyla iþsiz kalýr ve Sarp Sýnýr kapýsý açýlýnca Trabzon’a çalýþmaya gelir. Olga, herkesin ‘Nataþa’ olarak algýlandýðý bir dönemde Cemal’in karþýsýna çýkar. Göç, parçalanan aileler, önyargýlar filmin ana konularýný oluþturuyor.”

Daha þimdiden herkesin, vizyona gireceði günü iple çektiði “Öyle Sevdim ki Seni” filminin biri Trabzon’da, biri de Ýstanbul’da olmak üzere iki gala gösterimi yapýlacak. Türk sinemasýna böyle özgün bir film kazandýrdýklarý için filmin yönetmeni Orhan Tekeoðlu’na ve yapýmcýsý Nurdan Tümbek Tekeoðlu’na bu þehrin insanlarý olarak çok teþekkür ediyoruz.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sinema ve televizyon kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Nurdan Tümbek Tekeoðlu"yla "Öyle Sevdim ki Seni" Filmi Üzerine…
Trabzon Devlet Tiyatrosu 20 Yaþýnda...

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tevfik Serdar Anadolu Lisesi"nin Semender Dergisi
Hocalarýn Hocasý: Ahmet Hilmi Ýmamoðlu
Cemil Meriç"in Akýl Defteri
Trabzon"un Ýkinci Özel Hastanesi: Ýmperial
Köprübaþý - Beþköy Dostluðu ve Kardeþliði
Mersin Yenice 4. Barýþ ve Kültür Festivali
Gerçek Hayaller Dükkâný
M. Nihat Malkoç Kerbela Þiir Yarýþmasýnda Türkiye Birincisi Oldu
Zigana'nýn Gür Sesi: Herfene Dergisi
"Güneþli Bayýr" ve Serkan Türk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Neslin Hamurkârý [Þiir]
Muhsin Baþkan [Þiir]
Önce Ahlâk, Maneviyat [Þiir]
Tutumlu Ol Çocuðum [Þiir]
Ân Bu Ân, Vakit Þimdi [Þiir]
Babamýn Dönüþü [Þiir]
Yerli Malý Kullanýn [Þiir]
Ýfrit Ýle Karýnca (Manzum Masal) [Þiir]
Çanakkale Geçilmez [Þiir]
Halep'e Kelepçe [Þiir]


M.NÝHAT MALKOÇ kimdir?

NÝHAT MALKOÇ’UN BÝYOGRAFÝSÝ Beþ çocuklu bir ailenin en küçük ferdi olarak 1970 senesinin 1 Haziran’ýnda Trabzon’un Köprübaþý ilçesine baðlý Gündoðan Köyü’nde hayata “Merhaba” dedi. Ýlkokulu komþu köy olan Güneþli Köyü’nde okudu. Orta ve lise öðrenimini Köprübaþý Lisesi’nde tamamladý. En büyük emeli iyi bir hukukçu olmaktý. Lise son sýnýfta girdiði üniversite imtihanýnda KTÜ/Fatih Eðitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatý Öðretmenliði Bölümü’nü kazandý. Dersaneye gitme imkâný ve zaman kaybýna tahammülü olmadýðý için kazandýðý fakülteyle yetindi. 1992 yýlýnda okulu bitirdi. Ýlk göz aðrýsý olarak nitelediði Gümüþhane’de beþ yýla yakýn öðretmenlik yaptý. Her geçen gün öðretmenliði daha çok sevdi. Artýk öðretmenliði bir tutku olarak görüyor. Vatan borcunu Ýstanbul’da Kara Kuvvetleri Lisan Okulu’nda Yedek Subay Öðretmen olarak onurla yerine getirdi. Bu peygamber ocaðýnda yüzlerce yabancý subaya güzel Türkçe’mizi öðretti. Ankara’da girdiði sýnavý kazanarak Akçaabat Anadolu Ýmam-Hatip Lisesi’ne Türk Dili ve Edebiyatý Öðretmeni olarak atandý. Burada iki yýl görev yaptý. Daha sonra girdiði yazýlý ve sözlü imtihaný kazanarak Türkî Cumhuriyetlerden Türkmenistan’ýn baþkenti Aþkabat’a,üç yýl görev yapmak üzere, öðretmen olarak gönderildi. Burada Mahdumkulu Türkmen Devlet Üniversitesi Ýlâhiyat Fakültesi’nde ve Ýlâhiyat Lisesi’nde Türk Dili öðretmeni olarak çalýþtý. Yine Aþkabat’ta Türkçe Öðretim Merkezi’nde(TÖMER) bir yýl boyunca deðiþik milletlerden kiþilere Türkçe’yi sevdirerek öðretti. Þu anda Akçaabat’a baðlý Derecik Ýlköðretim Okulu’nda görev yapmaktadýr. Bugüne kadar,en büyüðünden en küçüðüne kadar onlarca dergi ve gazetede fikrî,edebî,felsefî ve kültürel konularda yüzlerce yazý ve þiir yazdý. Bu yayýn organlarýndan Türk Edebiyatý,Türk Dili,Bizim Çocuk,Çýnar,Bizim Azerbaycan,Anadolunun Sesi,Üniversitelinin Sesi,Türkiye,Bizim Okul,Þenliðin Sesi,Ýnsanlýða Çaðrý,Yeni Sesleniþ,Gençliðin Sesi gibi dergilerde;Türksesi,Demokrat Gümüþhane,Kuþakkaya,Ortadoðu,Yeni Mesaj,Hergün,Candaþ,Edebiyat,Bolu Üçtepe,Akçaabat Yeni Haber,Karadeniz Olay,Hizmet gibi gazetelerde yýllardan beri deneme,makale,fýkra ve þiirler yazmaktadýr. “Bizim Okul” isimli kültür,sanat ve edebiyat dergisinin Yazý Ýþleri Müdürlüðü’nü yaptý. Kültürel organizasyonlarýn çoðunda aktif olarak görev aldý. Sevgi,Dostluk ve Kardeþlik konulu þiir yarýþmasýnda birincilik,Trabzon Belediyesi’nin düzenlediði Çevre ile ilgili yarýþmada birincilik,yine ayný belediyenin düzenlediði “Ýki binli Yýllara Doðru Trabzon” konulu makale yarýþmasýnda mansiyon,Akçaabat Belediyesi’nin deðiþik zamanlarda organize ettiði þiir yarýþmalarýnda birincilik,ikincilik,üçüncülük ödülleri kazandý. Karadeniz Yazarlar Birliði kurucularýndandýr. Halen bu birliðin üyesidir. Bunlarýn yanýnda elinin altýndaki öðrencilere rehberlik ederek ve bizzat örnek olarak,onlarýn da pek çok kültürel yarýþmada ödüller almasýna zemin hazýrlamýþtýr. Ýkisi kýz,biri erkek olmak üzere üç çocuk babasýdýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Necip Fazýl Kýsakürek,Mehmet Akif Ersoy,Yahya Kemal Beyatlý


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © M.NÝHAT MALKOÇ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.