..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
En büyük mutluluk ve en büyük sýkýntý anlarýnda sanatçýya gereksinme duyarýz. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Fantastik > mehmet burak yüksel




27 Nisan 2013
Avelon Krallýðý Esfalt Kalesi (Bölüm 2)  
mehmet burak yüksel
Derlerki Avelon diyarýnda Esfalt kalesi bir ýþýktýr.Binlerce yýldýr düþmana geçit vermeyen bu kale ne kuþatýlabildi , nede düþmanlarýnýn yüreðine de kazandýðý korkunun aðýrlýðý biraz olsun dindi.


:AEGH:
AVELON KRALLIÐI
BÖLÜM 2
ESFALT KALESÝ

Derlerki Avelon diyarýnda Esfalt kalesi bir ýþýktýr.Binlerce yýldýr düþmana geçit vermeyen bu kale ne kuþatýlabildi , nede düþmanlarýnýn yüreðine de kazandýðý korkunun aðýrlýðý biraz olsun dindi.
Ýþte kuþattýðý her kaleyi ele geçirmeyi baþarmýþ yenilmez savaþçý Lord Horus kuþatýlmaz denilen kaleye doðru ilerlerken bunlarý düþünüyordu. Zaten içi büyücüler ile kaynayan Esfalt kalesi , Loncanýn da yýkýlmasý ile kaleye kaçan büyücülerin de katýlýmýyla daha da güçlenmiþti.
“Ne olursa olsun büyücülerin kalesi düþecek,” diye iç geçirerek yanýnda duran yaþlý büyücü Lord Fergile baktý. Kendisi de bir büyücü olmasýna raðmen tüm dünyasýný satan bu yaþlý büyücünün dedikleri doðru ise kale bir anda düþebilirdi.
Esfalt kalesinin kuzey cephesinde talimlerine devam eden Seres “Artýk kolumu oynatacak halim kalmadý” diyerek iç geçirdi. Genç büyücünün, aklýndan geçenleri hisseden Lord Reard önce tombul göbeðini kaþýyýp daha sonra beyaz sakalýný tutarak “Hala çok yavaþsýn,” diyerek Seres e seslendi. Seres iki elini kaldýrýp , avuç içini tahta hedefe doðrultarak oluþturduðu ince bir alev hortumu ile tahtayý paramparça etti.
Yaptýðý güç vuruþundan dolayý kendini ne kadar takdir ettiðini saklama gereði duymadan “Bence söz konusu büyü ise hýz önemsiz .Bu güç vuruþu bir yaban domuzunu bile parçalar,” diyerek gülümsedi.
Lord Reard tam ukala öðrencisine yanýt verecekken , tüm elementleri hareket ettirebilen, efsanevi büyücü Lord Vidov un elini omzuna atmasý ile sustu. Lord Vidov kendin den emin bir þekilde “Madem bu vuruþa kimsenin dayanamýyacaðýný iddia ediyorsun, o halde düþüncelerinin doðruluðuna bizi inandýr.” Diyerek elini havaya kaldýrýp cephaneliðin yanýnda duran bir askere gelmesini iþaret etti. Seres, kendilerine doðru yaklaþtýkça hatlarý belirginleþen askerin kendi yaþlarýnda çekiçi genç bir bayana ait olduðunu görünce þaþkýnlýðýný gizleyemedi. Seres in neredeyse beþ karýþ açýlan aðýzý kendisine doðru yaklaþan güzel askerin gülümsemesine neden oldu. Lord Reard muzur bir çocuk edasýyla Lord Vidov a baktýktan sonra Seres e “Seni güzel okçularýmýzdan Merilla ilke tanýþtýrayým” diyerek gülümsedi.
Seres itiraz edercesine “Ama Lord larým , arkadaþýmýz bir bayan.Büyü gücüde yok.Olasý bir düelloda önümde pek varlýk gösteremez” diyerek itiraz etti. Siyah kýsa saçlarý, yeþil gözleri ve küçük burnu ile oldukça narin ve kýrýlgan görünen Merilla, yerden sakince eline küçük bir sopa alarak “O halde beni yere çabuk yýkacaksýn” diyerek Seres se gülümsedi.
Lord Vidov eliyle düellonun baþlamasýný iþaret eder etmez , Seres ellerini Merilla ya doðru kaldýrarak ,ince bir alev hortumu oluþturmaya baþladý. Baþýna ansýzýn saplanan aðrý ile yere düþen genç büyücü kararan gözlerine görüntü yeniden geldiðinde Merilla nýn elindeki sopayý baþýna fýrlattýðýný anladý.
Lord Reard gülerken Lord Vidov parmaðýný Seres se doðrultarak “Eðer güç vuruþlarýn hýzlý olmazsa ,bir sopa bile seni yere yýkabilir” diyerek gülümsedi.
Ýki büyü ustasý nýn gülerek gitmesini izleyen Seres yeniden doðrularak kendisine acýrmýþ gibi bakan Merilla nýn yanýna yaklaþtý. “Büyü yeteneði olmayan bir asker için bugün yeterince þanslýydýn. Seni fazla küçümsemeseydim üstüme görünmez bir kalkan oluþturabilirdim. Tabii o zaman karþýmda pek þansýn olmazdý” Merilla gülerek elini Seres in omzuna koydu.
“Bak haným evladý .Eðer kalkan oluþturmak gibi bir yeteneðin varsa , bir daha ben seni pataklamadan o kalkaný oluþtursan iyi olur” diyerek kalenin batý kanadýnda yer alan cephaneliðe doðru yürümeye baþladý.
Seres uzaklaþan genç askerin atletik vücudunu hayranlýkla izlemeye baþladý. Merilla ise kendisini izlediðinden emin olduðu genç büyücüyü düþünerek gülümsedi. “Tüm büyücüler gibi burjuva bir haným evladý olmasý çok üzücü. Yoksa hiç de fena sayýlmaz hani.”
Ertesi sabah gün yeni doðmuþtu ki kale surlarýnýn üstünde, geceden beri uyumayý bekleyerek dolaþan nöbetçi, yalnýzca tehlike anýnda kullanýlan borazana var gücüyle yüklendi. Daha dün kendisini tahta bir sopa ile maðlup eden güzel askeri düþünen Seres kalenin doðu tarafýnda yer alan yatakhanedeki yataðýndan korku ile sýçradý. Lonca yýkýlmadan önce son sýnýf öðrencilerinin giydiði cübbesini giyerek kalenin ortasýndaki avluya koþtu. Tüm okçularýn avluda toplanarak oklarýnýn ucunu göðe doðru kaldýrdýðýný gören genç büyücü , kendisini izleyen Merilla ile göz göze gelince utanarak surlara doðru baþýný çevirdi.
Lord Vidov,Lord Reard ve tüm usta , öðrenci büyücülerin surlarýn üstünde toplandýðýný gördü. Koþarak arkadaþlarýnýn yanýna çýktýðýnda kalenin önünde Lord Horus ve ordusunu görünce istemeden de olsa “Eyvahlar olsun” diye hayýflandý.
Usta Mage Lord Reard , Yüce Lord Vidov va dönerek þimdi ne yapacaklarýný soracaktýki , Yüce Lord büyücülere doðru dönerek “Bu kale Avelon diyarýnda, büyücülerin Kralýn haksýz monarþisinin önünde hala bir iradesinin olduðunu gösteren tek simge. Eðer Esfalt kalesi düþerse herkes kralýn kazandýðýný düþünür. Bu yüzden savaþacaðýz. Yalnýzca kazanmak için deðil yüreðimizde hissettiðimiz tüm doðrular için” diyerek baðýrdý. Daha sonra okçulara dönüp eliyle saldýrý emri vererek Lord Horus ve ordusunu bir an için hazýrlýksýz yakaladý ve oklarýn yýkýcý gücüne maruz kalan ordunun bir parçasýnýn daðýlmasýna neden oldu.
Lord Horus çýðlýklar atarak panik içinde baðrýþan askerleri yeniden bir arada durdurmaya uðraþýrken Esfalt kalesi surlarýnda duran büyücülerin daðýlmakta olan ordusuna alev toplarý,yýldýrýmlar,su hortumlarý gibi çeþitli güç vuruþlarý ile saldýrmaya baþladýðýný gördü.
Deneyimli asker derhal bir þeyler yapmazsa ordusunun çok geçmeden hezimete uðrayacaðýnýn farkýndaydý. Eli ile taburlarýnýn arkasýnda konumlanmýþ olan devasa mancýnýklara, surlara ateþ etmelerini emretti. Zaferin çok yakýn olduðuna inanarak karaliyet askerlerine þevkle güç vuruþlarý gönderen büyücüler mancýnýklardan çýkarak kendilerine doðru gelen devasa kayalarý gördüklerinde panikle kaçmaya çalýþtýlar. Seres tüm gücünü üstüne oluþturduðu görünmez kalkana verdiði anda büyük bir patlama sesi ile içindeki büyü gücünün bir anda yitip gittiðini hissetti.
Gözlerini açtýðýnda kalenin avlusunda yatmakta olduðunu anladý.Güçlükle baþýný kaldýrdýðýnda , Mage olmadýðý için güç kalkaný oluþturamayan pek çok büyücünün cansýz bedenlerinin çevresinde yatmakta olduðunu gördü. Büyücülerin cansýz bedenleri arasýnda zar zor Merilla nýn yerde yattýðýný gören Seres ,hýzla koþarak genç kýzýn baþýný ellerinin içine aldý.
-Merilla iyimisin ?
Seres in kendisi ile ilgilenmesinden hoþnut görünen Merilla elini Seres in göðsüne yaslayarak “Lord Vidov ve Usta Reard ýn sana ihtiyaçlarý olmalý” diyerek gülümsedi. Seres ayaðý kalktýðýnda iki usta büyücü ve Mancýnýklarýn taþ yaðmurundan kurtulan üç yüz kadar büyücünün laðým çukurunun içine girmeye çalýþtýklarýný gördü.
Koþarak Lord Vidov un yanýna gelen genç büyücü “Neler oluyor” diye baðýrdý. Lord Reard baþýný Seres se çevirerek “Kraliyet askerleri laðým çukuruna bomba döþüyorlar. Eðer yer altýnda þiddetli bir patlama olursa surlar yýkýlýr” diye cevap verdi. Seres Esfalt kalesinin laðým çukurunun nerede olduðunu kraliyet askerlerinin nasýl bilebileceðini soracakken , aklýna gelen isimle yumruklarýný sýktý. “Lord Fergil . Gambazcý hain. Seni geberteceðim”.
Kraliyet askerleri tarafýndan, laðýma döþenen bombanýn patlamasýna ramak kala tüm büyücüler gizli geçitten kaçmaya baþlamýþlardý. Daha askerler ve büyücülerin yarýsý kale içindeydi ki büyük bir patlama sesi ile surlar bir anda yýkýldý. Yýkýlan surlardan Lord Fergil in baþý çektiði elli kadar öncü asker ansýzýn kalenin içine girdi.
Lord Vidov “On büyücü geçitden geçenler için koruma ateþi açsýn” diye baðýrdý. Seres in de aralarýnda olduðu on büyücü gizili kaçýþ kapýsýnýn önünde hilal ay pozisyonu alarak askerlere güç vuruþlarý göndermeye baþladýlar.
Seres önüne çýkan tüm askerleri ,yaydýðý güç vuruþlarý ile küle çeviren Lord Fergil in cephaneliðe doðru yürüdüðünü gördü. Ýçinde bulunan tüm yað ve barutlar ile Esfalt kalesini bir anda yerle bir edecek cephanelik çelik, kalýn bir kapý ile korunuyordu. Seres cephaneliðe ilerleyen düþmaný gibi güçlü bir Mage in ,çelik bir kapýyý sorun bile etmeyeceðini çok iyi biliyordu. Hýzla koþarak kendisinden fersah fersah güçlü olduðunu bildiði Lord Fergil in karþýsýna dikildi.
-Bunu yapmanýza izin veremem Lord Fergil
Lord Fergil “Yazýk en güçsüz ve yeteneksiz büyücüler bile bu kalede söz sahibi olmuþ” diyerek güldü. Seres hýzlý bir þekilde oluþturduðu alev toplarýný Lord Fergile gönderdi. Lord Fergil avuç içini kaldýrma gereði bile duymadan, kendisine doðru gelen alev parçacýklarýný bakýþlarý ile yok etti. Seres yeni öðrendiði ve elindeki en güçlü vuruþ olan alev hortumu büyüsünü yapmak için avuç içini Lord Fergile doðru çevirdi. Ýnce, hýzlý, kendi etrafýnda hýzla dönen, kusursuz bir alev hortumunu Lord Fergile gönderdi. Hortum yaþlý ustaya çarpmak üzereydi ki birden yönünü deðiþtirerek Seres se yöneldi.
Seres in tüm gücünü vererek yaptýðý alev topu , Lord Fergil in bir parmak hareketi ile yine Serese doðru yön deðiþtirmiþti. Genç büyücü çevresine görünmez bir enerji kalkaný oluþturmak için tüm gücünü harcamasýna raðmen , alev hortumunun darbesi ile kendini bulunduðu yerden üç metre geride yatarken buldu.
Seres hemen hemen tüm büyücü ve kendilerine baðlý askerlerin geçitten kaçtýðýný gördüðünde , tamamen Lord Fergil in eline kaldýðýný anladý. Kendisine yalnýzca bir metre kadar uzakta duran Lord Fergil “Gerçek bir büyücünün gücüne tanýk ol” diyerek ellerini havaya kaldýrdý. Ellerinden çýkan alev,yýldýrým ve yoðun ýþýk patlamalarýyla karýþmýþ muazzam bir karadelik oluþturan yüce Lord yanýnda durduðu cephaneliðinde yardýmý ile yalnýzca Seres deðil tüm kaleyi yok edecek bir patlama oluþturarak tarihe geçmek istiyordu.
Baþýna gelecekleri hisseden Seres ,ölmeden önce Merilla yý düþünmek için gözlerini yumdu. Ýlk karþýlaþmalarýný , Merilla nýn kendisini bir sopa ile nasýl yere serdiðini hatýrlayarak güldü. Birden gözlerini açarak “Tabi ya” diyerek baðýrdý. Yerden aldýðý büyükçe bir taþý Lord Fergile doðru fýrlattý.
Baþýna aldýðý taþ darbesi ile þaþkýnlýkla yere yýkýlan Mage ustasýnýn yanýna gelen Seres yüce Lord Vidov un sesini taklit edip “Hýzlý büyü yapmaz isen basit bir nesne ile altedilebilirsin.” Diyerek Usta Fergilin göðsüne ayaðý ile bastý.
Usta Fergil gülerek “Lonca da kýz arkadaþýný bile koruyamadýn. Kuyruðunu kýstýrýp kaçtýn” diye cevap verdi. Bir anda Loncanýn yýkýlýþý,öldürülen , iþkence gören ve en önemlisi Lydia nýn kütüphanedeki cansýz bedenini hatýrlayan genç büyücü yakýn mesafeden gönderdiði alev topu ile Lord Fergili in baþýný bir anda paramparça etti.
Gizli geçit in kapýsýna doðru koþacaktý ki, Merilla nýn yaralanmýþ halde yattýðýný hatýrladý.
-Merilla !
Merilla “Lord Fergil i iyi hakladýn. Benden bir þeyler öðrenmiþsin” diyerek gülümsedi. Seres genç kýzý kaldýrmaya çalýþtýysa da Merilla nýn hareket edemeyecek kadar yaralý olduðunu anlayýp durdu. Merilla surlarýn yýkýlmýþ tarafýndan , Lord Horus un ordusunun hýzla içeri girdiðini gördüðünde Seres in fazla zamanýnýn kalmadýðýný anladý. Bu kaleden genç büyücünün kendisi ile çýkamayacaðýný gayet iyi biliyordu.
-Bak Seres yaþamamý istiyormusun
Öfkesini gizleyemeyen genç büyücü “Bu ne saçma bir soru böyle” diye baðýrdý. Seres in yanaðýný öpen genç kýz, kýsa zaman önce tanýþtýðý genç büyücünün, direk olarak gözlerinin içine bakarak “Eðer yaþamam gerekiyorsa þimdi kaçmalýsýn.” Seres daha itiraz bile edemeden “Bak haným evladý sana inanýyorum. Beni bulacaksýn” diyerek tartýþmayý bitirmek istediðini belirtti.
Aðlamamak için kendini zorlayan genç büyücü Merilla nýn saçlarýný okþayarak “Seninle iþimiz daha bitmedi. Ne olursa olsun seni bulacaðým” diyerek ayaða kalktý. Koþarak önündeki gizli geçide girmeyi baþardý.
Tünel boyunca hiç koþmadýðý kadar aralýksýz ve hýzlý koþuyordu. “Önce Lydia þimdi Merilla” diyerek baðýrdý. Bir þekilde sevdiði tüm insanlarý ölüme terk edip, kedi gibi kaçtýðýný düþündü.Lakin içinden güçlü bir ses acýsýný bastýrdý. Lord Fergili maðlup etmeyi baþarmýþtý. Lord Fergil in kaderini bir ismin daha paylaþmasýný istiyordu. “Lord Horus” diyerek inledi. Aðzýndan çýkan bu son isim Seres için kutsal bir yemin haline gelmiþti.

MEHMET BURAK YÜKSEL



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn fantastik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Karanlýk Köle
Avelon Krallýðý : Son Savaþ (Bölüm 4)
Karanlýkta Yalnýzým
Susuzluk
... Hain...
Avelon Krallýðý: Kara Miras Bölüm 3
Avelon Krallýðý Loncanýn Yýkýlýþý (Bölüm1)

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Adý Ayrýlýk
Kör Talih
Atletik Vücutlu Sarýþýn Bayan
... Ölüm...
Dolunay
Ýhanet
... Ayna...
Ýstila
Ofis Bölüm 1
Çöküþ

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýlk Öpücük [Roman]
Ýstila [Roman]
Yaþ 38 [Deneme]
Para Para Para [Deneme]
Çoban [Deneme]
Efsane Olmak [Deneme]


mehmet burak yüksel kimdir?

fantastik roman türü yazarýyým ayrýca korku ve bilimkurgu romanlarýda yazarým

Etkilendiði Yazarlar:
adam fewer, ken grimwood,chuck hogan


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © mehmet burak yüksel, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.