..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Anlamak beðenmenin baþlangýcýdýr. -Spinoza
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel > Baki Demirtaþ




15 Nisan 2013
Eþikteki Sakin  
Baki Demirtaþ
Henüz bir çocukken, akþamlarý yataðýma yattýðýmda gözlerimi odanýn kapýsýndan alamaz, uyuyana kadar devamlý kapýya bakardým. Nedense bana hep sanki orada, kapýnýn eþiðinde bir þey varmýþ ya da oradan bir þey çýkacakmýþ gibi gelirdi.


:ADEA:
Henüz bir çocukken, akþamlarý yataðýma yattýðýmda gözlerimi odanýn kapýsýndan alamaz, uyuyana kadar devamlý kapýya bakardým. Nedense bana hep sanki orada, kapýnýn eþiðinde bir þey varmýþ ya da oradan bir þey çýkacakmýþ gibi gelirdi. O beni devamlý gördüðü halde ben onu göremez, fakat onun orada olduðunu hissederdim. Akþam uyku vakti gelip, herkes odasýna çekildiðinde ýþýklar kapanýr ve o hemen karanlýkta benim odamýn kapýsý eþiðinde belirirdi. Neden hep benim odamýn kapýsýný seçerdi onu da bilmezdim. Neden anne babamýn ya da abimin odasý deðil de benimki? Bu yüzden yalnýz uyumaktan hep korkmuþumdur. Hatta geceleri tuvalete ya da su içmeye bile gidememiþimdir hiçbir zaman.
Her gece annem yatmadan önce yanýma gelir, beni öper ve “Gözlerini kapatýp, yorganý da baþýna çektin mi hiçbir þey olmaz” derdi. Ben de onu dinler, gözlerimi kapatýr ve yorganý da alnýma kadar çekerdim. Ama ne gözlerimi kapatmam, ne de yorgan iþe yarardý. Çünkü görmesem de kapýnýn orada olduðunu bilirdim, dolayýsýyla onun da.
Doðrusunu söylemek gerekirse, O’nun eþiði geçip içeri girdiðini hiç görmemiþtim. Ama dýþarý da çýkmazdý. Hep orada kapýnýn eþiðinde dururdu. Tüm dünyasý orayla sýnýrlýydý sanýrým. Orayý geçti mi tüm büyüsü bozuluyordu. Orada ne kadar durduðunu da bilmezdim. Tüm gece mi? Yoksa ben uyuyana kadar mý? Belki de amacý bana zarar vermek deðil, tam tersine ben uyurken beni korumaktý. Bu nedenle hep kapýdaydý. Belki de tanrý tarafýndan uyuyan küçük çocuklarý korumakla görevlendirilmiþ bir melekti ya da þeytan tarafýndan korkutmakla görevlendirilmiþ bir zebani. Ya da gerçekten o kapý eþiði baþka bir dünyaydý. Gece yarýsýndan sonra açýlýyordu da, eþikteki sakin de oraya herkesin girmesini engelliyordu.
Ne olursa olsun bildiðim, emin olduðum tek þey ýþýk yandýðý zaman veya gündüz olduðunda ortadan kaybolduðuydu. Sabah olduðunda kapýnýn her yerine bakar, fakat onu bulamazdým. Iþýk bir silgi gibi onu yok ederdi, silerdi oradan. Benim korkumda bir daha ki akþama kadar geçerdi.
Tüm bunlar uzun zaman önce daha çocukken yaþadýðým þeylerdi. Þimdi akþamlarý uyumak için yataða yattýðýmda gözlerimi kapayýp bunlarý düþünüyorum. Çocuk aklýmla kurduðum bu masallara gülüp geçiyorum. Tüm korkularýmý kapýnýn eþiðine nöbetçi dikmem artýk beni korkutmuyor. Çünkü biliyorum ki bunlar benim beynimin ürünü. Ama yine de içim rahat deðil. Çünkü artýk çocukluðum geride kalmasýna raðmen, bazý akþamlar yataðýma yatýnca gözlerimi kapýya çevirip, bakýyorum ve orada, kapýnýn eþiðine yýðýlýp kalmýþ sakinin cansýz bedenini görüyorum.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Karanlýðýn Resmi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Alýþamamaktýr Hayat [Þiir]
Yeni Hayat [Roman]
Doðadan Kopuþumuzun Dayanýlmazlýðý [Deneme]
Eþitlikçi Ýlkel Topluluk/katmanlý Uygar Toplum - I [Deneme]
Hayatýn Tadý [Deneme]


Baki Demirtaþ kimdir?

Yazmanýn bir çeþit lanet olduðuna inanýrým. Bununla lanetlenen insanlar içlerinde büyüyen dalga ne olursa olsun onu yazmadan duramazlar. Ve lanetten kurtulmak için, yazar dururlar. Ben de onlardan biriyim. Ama henüz yazarak bu lanetten kurtulmuþ birini ne tanýdým ne de duydum.

Etkilendiði Yazarlar:
Tarz olarak Borges, Kafka, Poe, Lovecraft'ýn eserlerinden oldukça esinlenmekle birlikte varoluþçu yazarlar da vazgeçilmezimdir.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Baki Demirtaþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.