..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Umutlar, tersine çevrilmiþ anýlardýr. -Anonim
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Gülsüme Kaldýroðlu




27 Þubat 2013
Mezar Taþýnda Adýn Yazýlý  
Gülsüme Kaldýroðlu
Bana ilk anne diyen sendin yavrum... Bu benim duyduðum en güzel söz oldu. Sesini hatýrlamaya çalýþýyorum ama sanki zamanýn bir yerinde kaybettim...


:AEIC:
Küçük bir kýz çoçuðuyken oyuncak bir bebeðim vardý.Dýþardan bakýldýðýnda bir özelliði olmayan sýradan plastik bir bebek...Ama benim tek oyuncak bebeðim oydu.Yýllarca onunla avunduðum, evcilik oyunlarýmdaki hem kýzým hem de iki kiþilik oyunumun küçük arkadaþý. Kaybettiðimde üzülüp hasta bile olmuþtum ve yerine baþka oyuncak bebeðim olmadý.

Kelimeler anne olmanýn güzelliðini anlatmaya kafi gelmez. Daha çok küçükken zihninize oyuncak bebeklerle kazýlý olan anneliðin gerçeðini yaþarsýnýz. Ýlk anne olacaðýnýzý öðrendiðinizde baþlayan heyecan bebeðinizi kucaðýnýza aldýðýnýz güne dek her gün artarak devam eder.Ben de seni o kadar büyük bir sevgiyi heyacanýmla harmanlayarak bekledim ki.

Dokuz ay hemen geçsin bir an önce yavrumu görebileyim derken bir taraftan da büyük bir merak vardýr aslýnda. Yüzü nasýl olacak, kime benzeyecek, burnu nasýl, gözleri ne renk gibi bir çok ayrýntýyý düþünürsünüz. Ben de seni iþte öylesine merak ediyordum.Anneler öylesine güzel þeyler hayal ederler ki yavrularý için kötü hiç bir þeyin yeri yoktur o hayallerde.

Seni ilk gördüðüm an kalbimin içinde bir yerlerde öyle þeyler oldu ki ben yaratýlýrken sevgin içimdeydi de haberim yokmuþ gibi.Sen hep benim bir parçamdýn da þimdi farkettim gibi.Sen hep benimdin ve ben hep sen var olasýn diye bu dünyaya gelmiþim gibi.Sensiz hiç olmamýþým ya da seninle tam olmuþým gibi.Sensiz bir daha hiç olamam gibi...

Seninle konuþmadan da anlaþabiliyorduk.Hatta sen konuþmayý öðreninceye kadar bakýþarak anlaþýrdýk. o kadar ki þimdi kelimeler gözünde gördüklerimi ve sana bakarken anlatabildiklerime karþýlýk gelmiyor.Sana dokunurken hissettiðimi ise yeryüzünde yazýlý hiç bir metin anlatamýyor.Ses de kelime de aciz...

Ýlk gülüþün, ilk sözün ve ardýndan gelen ilklerin hepsini hatýrlýyorum.Biliyor musun hani hep yanýmda taþýdýðým doðduktan altý gün sonra düþen göbek parçan vardý ya onu sonunda gömebildim. Hiç bir yeri ona layýk bulamadýðým için yanýmda cüzdanýmda taþýrdým.

Bana ilk anne diyen sendin yavrum... Bu benim duyduðum en güzel söz oldu. Sesini hatýrlamaya çalýþýyorum ama sanki zamanýn bir yerinde kaybettim.Yine duyacaðým o güne kadar saklý gibi.Ýlk etek giydirdiðimde yürüyemiyordun bile. Sonra ilk ayakkabýlarýn.Yürüyüþün...Kreþin camýnda beni bekleyiþin gördüðünde gülüþün...Özür dilerim hatýrlamaya bile dayanamadýðým için bunlarý hiç dile getrmeyiþim unuttuðumdan deðil inan bana seni çok özlediðimden, aradýðýmdan ve bulamamaktan korkumdan.

Özür dilerim yavrum .Beni affet. Dokuz yýl oldu ve ben senin kabrine gelemedim.Ýlk mezar taþýna adýný yazdýrdýðým o günden beri hiç bir mezara bakamýyorum Beni affet gelemiyorum.Mezarlýðýn bahçe kapýsýna kadar gelsem de içeri bakamýyorum.

Anne olacaðýmda da anne olduðumda da hayallerimde seninle o kadar güzel þeyler yaþardým ki. Adýný koyarken de hiç onu bir mezar taþýnda okuyacaðýmý düþünmedim bile. Onun için sadece adýný yazamadým ''Cennet gülü yavrum''...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Salonumuzdaki Tabloda Hayatýn Sýrrý Yazýlýymýþ
Mümkün Mü Sil Baþtan Yaþayabilmek?
Gül Aðacý Deðilim
Cami Avlusu
Nasýl Yaþamalý
Camdan Bakarken
Var Olaný Deðiþtirmek
Öteki
Ýnsan ve Zaman Yolculuðu

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Duygularýn Rengi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Gönül Diyor ki [Þiir]
Fark Etmeli Ýnsan [Þiir]
Kehribar Tesbihte Yüreðim Saklý Kaldý [Öykü]
Senden Sonra Ben [Öykü]


Gülsüme Kaldýroðlu kimdir?

Yazmak kendimi ifade etmekte kullandýðým en güzel metod

Etkilendiði Yazarlar:
Amýn Maalouf


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Gülsüme Kaldýroðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.