..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bu kitap çok gerekli bir açýðý dolduruyor. -Moses Hadas
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > Özcan Nevres




19 Eylül 2001
Hayalimdeki Sevgiliye  
Özcan Nevres
Ben yeþil gözlü bir bilinmezin esiriydim. Hayallerimde bulmuþtum onu


:BBCD:
     Hayalimdeki meçhul sevgilim, sen benim tanýmadýðým, belki de hiç tanýyamayacaðým vefasýz sevgilimsin. Bilir misin seni nerelerde aradýðýmý? Sen bazen gönlümde sým sýcak bir sevgi, bazen sým sýcak göz yaþý seli, bazen kalbimi burkan, acýtan bir sýzý. Bazen de arzu, kin, ihtiras ve intikamsýn.
     Seni gecenin bir yarýsýnda, ýp ýssýz ve karanlýk yollarda, bazen de kumsalý döven hýrçýn dalgalarýn serinliðinde ve gecenin bilmem kaçýncý saatinde, denizdeki yakamozlarda arýyorum.
     Ýþte yine gecenin epeyce ilerlemiþ saati. Her taraf derin bir uykuda. Bense tüm varlýðým ve düþüncelerimi sana mal etmiþ, kendime ait olmayan bir dünyada, yakamozlarda þekillenen hayalini seyrediyorum. Koyu deniz yeþili gözlerini halelendiren kirpiklerini kýrparak, gel diyorsun. Koþup gelmek istiyorum sana. Bir anda uzaklara kaçýyor, þen, þakrak kahkahalar atarak aþkýmla alay ediyorsun. Seni yakalayamamanýn ezikliðiyle, gözlerimde yaþ, kalbimde acý veren bir burukluk, kararsýz ve uyuþuk adýmlarla sahili terkediyorum.
     Koyu çam aðaçlarýnýn gölgelediði bir gazinonun, köpüklü dalgalarýn hýrsla dövdüðü sahilinde, tek baþýmý bir masaya oturmuþ, önümde meze ve kadeh, çevremde bir çok masa ve masalara yerleþmiþ insanlar. Gülüyorlar, konuþuyorlar, bazen de coþup oynuyorlar. Bense seni karamsar düþüncelerimden alýp, bir an için olsun mutluluðuma ýþýk yapmak istiyorum. Bana destek olan tek dostumsa kadehimdeki içkim. Seni yakalamak ister gibi, hýrsla sarýlýyorum kadehime. Bir nefeste içiyorum tümünü. Boðazýmda dayanýlmaz bir yanma. Düþüncelerimin karanlýðýndan güçlükle çýkara bildiðim hayalin, yine tüm vefasýzlýðýnla terkediyor beni. Hýrsla yere çarpýyorum kadehimi. Mezelere dokunulmamýþ, þiþem neredeyse dolu. Umutsuzluðun çökerttiði omuzlarým düþük, baþým önüme eyik, dayanýlmaz acýlarýmla terkediyorum gazinoyu.
Bazen bir konserin melodileriyle, karamsarlýktan sýyrýlýp kurtarmak istiyorum kendimi. Tam senin vefasýzlýðýnca. Vefasýzlýk mý? Ben sen miyim ki. Sazda sen, þantözde sen ve her yerde yine sen. Tüm konser boyunca seni düþünüyorum. Seni seyrediyorum ve senle yaþýyorum.
     Bazen hýrçýnlaþýyorum. Seni gerçeklerin katýlýðýnda param parça etmek istiyorum. Ve parçalýyorum da. Dayanýlmaz bir boþlukta buluyorum kendimi. Tüm yakýnlarýný kaybetmiþ, bastonu elinden alýnmýþ köre dönüyorum. Umutsuz ve çaresiz. Oyuncaðý elinden alýnmýþ bir çocuk gibi, hýçkýra hýçkýra aðlýyorum. Parçaladýklarýmý tekrar bir araya topluyorum. Yine bir bütün oluyorsun. Yine tüm umutlarým sen. Arzularým, ihtiraslarým ve yaþama gücüm sen. Kendimi bildim bileli, senle baþladý yaþamým. Sana kavuþma umudundan aldým yaþama gücümü.
     Sen hayallerimin kadýný olarak kalacaksýn hep. Zaten sen hiç olmadýn ki. Seni ben yarattým hayallerimde. Seni bulupta ne yapacaðým. Mutlu edebilecek misin beni. Kýskançlýklar, kavgalar ve küskünlükler. Böyle kurulmuþ bu dünyanýn düzeni. Ýyi baþlar beraberlikler. Sonu ise genellikle kötü biter. Ben seni kaybetmek istemiyorum. Hep böyle hayallerimde, göz bebeklerimde kal.
     Seni kaybetmektense, bulamamak ve seni teretemiz duygularýmda kalmaný istiyorum. Ben sana hep böyle sitem dolu mektuplar yazacaðým. Ve sana yalvaracaðým. Gel göz bebeklerime yerleþ diye. Sen olarak görmeliyim her þeyi ve sadece senle yaþamalýyým. Þimdilik hoþça kal sevgilim.
                         ***
                    
     Ben yeþil gözlü, bir bilinmezin esiriydim. Hayallerimde bulmuþtum onu. Ne yazýk ki bir gün onun gerçeðiyle karþýlaþtým. Bir sinemada antrakta gelmiþtik göz göze. Ýri, yeþil gözlerini çivilemiþti gözlerime. Uzun uzun bakýþtýk. Dilim tutulmuþtu, heyecandan titriyordum. Bir dergi uzattý okur musun diye. Dergiyi aldým. Teþekkür etmek istemiþtim ama, edemedim. Koyu yeþil gözlerine takýlmýþtý gözlerim. Sým sýcak duygular, umutlar kaplamýþtý içimi. Yýllardýr aradýðým sevgilimi bulmuþtum sonunda.
Hep sana koþuyordum. Arzu dolu, umut dolu. Neden sonra bir dilsizin sessizliðiyle, gözlerimizle anlaþý vermiþtik. Bir sinemanýn locasýnda uzanmýþtý dudaklarým dudaklarýna. Küçük ellerinle yüzünü kapatmýþtýn. Utanýyordun. Sanki yaptýklarýmýz ayýpmýþ gibi. Doðanýn insanlara kazandýrdýðý en büyük ve en güzel duygu, sevmek ve sevilmek. Biz de seviyorduk biribirimizi. Hem de delicesine. Günler, haftalar ve aylar, ne de çabuk geçiyordu. Bir yuva kurmanýn özlemiyle yanýp tutuþuyorduk. El ele tutuþur gözden ýrak yerlere giderdik. Özlemle sarýlýrdýk biri birimize. Böylesine güzel geçen günlerimizin hiç bitmeyeceðini sanýrdýk. Aldanmýþýz. Umut dolu günlerimiz tez bitti. Ailelerimiz kopardý bizi biribirimizden.
Keþke seni hiç tanýmasaydým. Sen el oldun artýk bana. Gönülsüz de olsa evlendiðin kiþi ile belki mutlusundur da. Her karþýlaþtýðýmýzda, baþýný öne eðerek göz göze gelmemizden kaçýyorsun. Ýnan bana sevgilim, mutlu olman en büyük dileðim. Sen bana bakma, ben sana hep böyle yazacaðým. Sanma ki yazdýklarýmý sana göndereceðim. Yazdýklarým her zaman bende kalacak ve hep baþ ucumda duracak. Geçmiþteki güzel günlerimi her anýmsayýþýmda, tekrar tekrar okuyacaðým yazdýklarýmý. Her okuyuþumda göz yaþlarýmla ýslatacaðým onlarý. Gün gelecek ýslanmaktan sararýp solacaklar. Týpký solan yok olan umutlarým gibi. Biliyorum, ben de solan, yok olan umutlarým gibi sararýp solacaðým ve eriyip yok olacaðým günün birinde. Öldüðüme üzülme sakýn. Sensiz yaþamaktansa, ölmek benim kurtuluþumdur. Acýlarým bitecek ölümümle. Elveda sevgilim, elveda.
                    ***
     Uzaklardan bir þarkýnýn naðmeleri, dalga dalga geliyor kulaklarýma, artýk bu solan bahçemde bülbüllere yer yok. Kendi radyoma uzanýyorum, þarkýyý daha net dinleyeyim diye. Þarký anýlarýmýn içine gömüyor beni. Aðlamak istiyorum, aðlayamýyorum. Yýllarca durmadan akan göz yaþlarým artýk akmaz oldu. Yalnýzlýðýma, çaresizliðime ve hastalýðýma kahroluyorum. Yataðýmdan çýkýp, beynime kazýdýðým o en güzel günlerimi yaþadýðým sahile, kuytularara gitmek istiyorum. Gecenin karanlýk örtüsüne bürünüp, yakamozlarý, revnaklarý usumce þekillendirmek istiyorum. Belki o güzel hayalini yine gözlerime çivileyip, seninle doyasýya beraber olabilmeyý baþara bilirim. Heyhat, ne yataðýmdan kalkacak, ne de ilerlemiþ hastalýðýmýn acýsýna dayanacak gücüm kalmamýþ. Ben sensizliðimle her gün öldüm, öldüm ve dirildim. Oysa hastalýðým bir kez öldürecek beni. Ölümü kucaklamak istiyorum sana kavuþmak istercesine. Belki mezarlarýmýz yan yana düþer diye. Son kez elveda sevgilime, elveda tüm umutlarýma ve yaþama sevincime. Elveda, elveda
                              

                                   Özcan NEVRES                                   






Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Onu Ölesiye Sevmiþti
Severek Ayrılalım
Neden Terk Ettin
Güz Gülleri Gibi
O Yalancının Biriydi
Aþk Bu Mudur
Ölümüne Aşk
Aðlatan Anýlar
Unutulmayan acý
Aþk Nedir

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Muhabbet Kuþlarý Nasýl Üretilir
Mutluluðu Ölümü Ararken Buldu
Mustafa Efe
Bir Zamanlar Ben De Politikacýydým
Baðýmsýz Aday Deli Osman
Tarýmda Neden Ýlerliyemiyoruz
Bebek Can
Giritli Nevres Cafer Aða
Çýldýrtan Aþk
Yasak Aþk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Acýlarla Yaþamak [Þiir]
Özleyiþ [Þiir]
[Þiir]
Bir Dosta Mektuplar 1 - 12 [Þiir]
Sevgiliye [Þiir]
Seni Düþündüm Yine [Þiir]
Alýn Götürün Beni Dalgalar [Þiir]
Ah Bu Sensizlik Yok Mu [Þiir]
Bir Rüzgardýr Yaþamak [Þiir]
Uyan Be Memet [Þiir]


Özcan Nevres kimdir?

1958 de gazetecilige basladim. O zamandan beri yazmaktayim.

Etkilendiði Yazarlar:
Yaþar Kemal, Ümit Yaþar Oðuzcan Fazýl hüsnü Daðlarca


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Özcan Nevres, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.