..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kötü insan korkuya itaat eder, iyi insan sevgiye. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Fantastik > Cumhur Çýrnaz




18 Ocak 2013
Algý Dairesi (Bölüm 9)  
Cumhur Çýrnaz
Algýlarýmýz otoriteye tehlikeli gelipte bir algý dairesi kurup algý mükellefi olacaðýmýz fantastik öykümün 9. bölümü...


:ADJC:
“Aðustos böceði ve karýnca” hikayesi masumiyetinden uyanýlaberidir zamanlar akmakta ve bazen ayýklanmýþ sardalyelerin iki gün sýcakta beklemiþ iç organlarýnýn verdiði kesif dayanýlmaz koku gibi olmuþ yaþam sürüp gitmekteydi. Çanakkale kordon boyunda ne zamandýr yunuslar hoplamaz olmuþtu. Gelibolu’da yasalara uygun inþa edilmiþ Ortadoðu’nun en büyük tersanesinden yayýlan kir çocukken içinde yüzdükleri bu güzel boðazý tecavüz müptezeli yapmýþ ve fakat gönüllerin yasasý denen kamu vicdanýnda derin bir yara açmýþtý bile. Tecavüz demiþken T.C. algý müsteþarlýðýnca hükümete önerilen kaba tabirle “Tecavüz eden vatandaþ bir yýl süreyle türlü kabus programlarýna gark olsun” kanunu çoktan geçmiþ meclisten ve bunda tecavüze uðrayan bir bakanýn kýzý etkin rol oynamýþtý. Hüküm giyen kiþi suçu sabitlenmesinden sonra bir yýl boyunca uyutulup Levent’te konuþlu yaratýcý reklamcýlarýn öngörüsü ile düzenlenmiþ türlü türlü kabus hikayeleri zihnine uykuda zerk edilmek suretiyle cezalandýrýlmaktaydý. Bu programlarda hükümlünün en az beþ kez tacavüze uðramasý öngörülmüþ, saðlýk bakanlýðýna baðlý bir gurup psikologda denetçi kabul edilmiþ, nörologlarsa kiþinin uykusunda çektiði acýyý ölçer hale gelmiþlerdi. “Uyanýþ sonrasý hadým” denilen uygulamaysa kiþinin cinsel haz bölgesinde oluþan her hararette ona acý olarak dönmekteydi.
Kabulleniþ ve akabinde bu topraklara has uyum sadece birkaç kahvede tavla atýlan masalarda algý ölçeði içerisinde dem dem konuþulurdu. Kazdaðý’ndan çýkarýlan altýn sonucu kentin akciðeri bitmiþ, kimi zamanlar övünç kaynaðý olan lodos tüm tozu, pisliði kente bezemiþ, nefret edilir hale gelmiþti bile.
Dr. Sakin ile olan sohbet sonrasý kordonda yürürken bir kentin çöplüðünde vahþileþmiþ, kimi zaman evlerin çöplerine dadanacak cesareti gösteren o ilk gençliðindeki masum martýlar aklýna düþmüþtü bile. Eski moda diye eleþtirilen LCD ekran televizyonunu açtý. Öyle bir gelecek zamandý ki kimsenin evinde yoktu bunlardan týpký orta yaþýnda evlerde yadýrganan radyolar gibi. Ýstese tek hareketi ile beyninde yüklü çiple devlet televizyonuna baðlanabilecekken nostaljik tutkusu onu býrakmýyordu. Haber bülteninde Libya’da uzun süredir konuþlu ordu birliklerinden ve çarpýþmalardan, petrol havzasý içerisindeki baþarýlardan bahsediyordu. Yýllar sonra Libya’dan gelen haberler ülkenin coðrafyasýna resmi olarak katýlmasýndan beridir can sýkýcýydý. Öyle ki yan komþunun oðlu Berkecan döneli iki ay olmuþ sað ayaðý ve sol kolu ordu rehabilitasyon birimince kopyaya verilmiþ nakil beklemekteydi. Eskisinden farký derseniz geçmiþ savaþ anýlarý algý dairesince silinmiþ yani kýsaca yaþamýnýn bir yýlýný anlatamaz hale gelmiþti bile bu genç adam.
Eve varalý bir elmayý bitiriþ zamanýydý ki derken Zeynep girdi içeri, sarý boynundan omzuna süzülen terler ve yaydýðý güzel koku ile birlikte elinde tarihi Nar Simit Fýrýný’ndan aldýðý simitler ve imitasyon Ezine Peyniri kardeþ ile sordu neþeli ve zeka kokan bir tonla :
-Nabýyon bakim burada?
Yerel aksanla konuþmalarý bir çeþit filörtöz sözsel seviþmeymiþçesine ki neþeli zamanlarýnda sarýlýrlardý bu yerel aksana
-Nabiiim? Dedi
-Sakin vardý bizim liseden bildin mi?
-Bilmem mi altýn beþlinin yirmidört ayar çocuðu, içine kapanýk ?
-Ýþte onun yanýndaydým, kabak çiçeði gibi açmýþ hatta dolmasýný yap ye o biçim olmuþ…
-Pek öfkeli gördüm seni severdiniz birbirinizi hayýrdýr? O halk çocuðu kardeþliðinize zeval mi geldi? Dedi alaycý bir gülümsemeyle. Güzel ve bir o kadar akýllý kadýnlarýn erkekler karþýsýndaki ezici baskýnlýðý iktidar olup.
Gizliden ne yaptýðý bilinmez insanlarca eve býrakýlan algý kýrýcý cihaza kirlenmiþ sað elinin baþ parmaðýyla dokundu seninki, köhnemiþ koltuðundan, tanýmadýðý bu insanlarýn telkin dolu mektuplarýna güvenip ki güven fakirlik olmuþtu, o an zihnindeki titreþimi hissedip ilk sýcaklar bastýðýnda Saroz Körfezi’nden denize atlamanýn ferahlýðý gibi bir hisle rahatça konuþmaya baþladý, özgür, korkusuzca zira cihaz algý merkezinin beyne yerleþtirilen çipini bloke etmekte ve merkez beklenir vatandaþ düþüncelerini yollayarak kullanýcýyý koruma altýna almaktaydý.
- Güce satmýþ ruhunu, çok zengin olmuþ hatta bildiðin göt olmuþ. Yok yani artýk davamýz onla ve tüm satýlmýþlarla!!! (DEVAM EDECEK) Cumhur Ç.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn fantastik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Algý Dairesi
None Kör Kedi Zifir'den Arta Kalan
Algý Dairesi (Bölüm 2)
Algý Dairesi (Bölüm 3)
Algý Dairesi (Bölüm 8)
Algý Dairesi Bölüm 7 (Hassas Adamlar Kulübü - Küskünler
Algý Dairesi (Bölüm 5)
Algý Dairesi (Bölüm 4)
Algý Dairesi Bölüm 6 (Geçmiþe Dönüþ) Hassas Adamlar Kulübü

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Gulyabani Hikayesi
Vahþi Kent Soylu Kadýn ve Taþralý Kibar Erkeðin Karþýlaþmalarý
Ýþ Görüþmesi
Kýz Ýsteme
Derya Kuzusu
Baðlantý Kurulamýyor
Yamalý Yaman
Örtüþme

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Mektup [Þiir]
Pazar Konseri [Þiir]
Hüzünbaz [Þiir]
Ahþap Dümen [Þiir]
Kuþbakýþý Sahili Ýnsanlarý [Þiir]
Ýskeleti Kýlçýktan Adam [Þiir]
Tarla Kuþu [Þiir]
Balkondan Adam [Þiir]
Martý Zeki [Þiir]
Geliyorum Desen [Þiir]


Cumhur Çýrnaz kimdir?

1977 DOÐUMLU SARDALYA KALPLÝ, KILÇIKTAN ÝSKELETLÝ, KALAMAR YÜREKLÝ, AHTAPOT AKILLI. . .

Etkilendiði Yazarlar:
SAYMAKLA BÝTMEZ...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Cumhur Çýrnaz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.