..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilmek kadar kuþku duymaktan da zevk alýyorum. -Dante
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Fantastik > Cumhur Çýrnaz




8 Ocak 2013
Algý Dairesi (Bölüm 8)  
Cumhur Çýrnaz
Algýlarýmýz otoriteye tehlikeli gelipte bir algý dairesi kurup algý mükellefi olacaðýmýz fantastik öykümün 8. bölümü...


:ABHJ:

Klinikten içeri girdiðinden beridir gelen kesif pudra kokusu bir firma tarafýndan sprey haline getirilmiþ ve bu sonsuz steril hava sinir bozucu hale gelmiþ iken eski dost üzerinde takým elbise kývamýnda özgüveniyle karþýlamýþtý onu. Ýlerleyen bu zaman içerisinde giriþimciler benzin kokusu sevenler için bile oda spreyleri geliþtirmiþti. Doksanlarýn ortalarýnda metruk Çanakkale Lisesi’nde dökülen sývalarýn fark edilmesi kadar mühim adam nasýl bu hale gelmiþti? Makam odasý türlü sanat objeleriyle süslenmiþ, ceviz aðacýndan masasý üstündeki fýstýk yeþili masa lambasý ile kombin, Assos taþlarýndan yapma þömine ile taç, en az “ikiyüz yaþýmdayým” diyen vitrinde süslü barutlu tabancalarla süs, giriþteki duvarýn sað köþesinde duran baþarý belgeleri ile buram buram kusursuzluk eðilimine gark haliyle gireni etkilemekteydi. Derken mikrodalga fýrýn aldanýþýndaki sýcak karþýlama sohbete dökülüverdi.
Dr.Sakin “Ne içersin ? Çok güzel Kazdaðlarý’ndan kalma kekik çayý var saklanmýþ hem de 2015 içer miyiz? Dediðinde evvelinde açgözlü altýn arayýcýlarýnýn dümdüz ettiði Kuzey Ege’nin akciðeri Kazdaðlarý artýk çoktan yok olmuþtu bile. Kalan izler aklý kurnazlýk sanan ölü soyucularca mahzenlere atýlmýþ þaraplar misali saklanmýþtý. Paraya dönüþtürülebilen tüm nostaljik objeler misali bu çaylar parayý bulan yeni oligarka pazarlanmýþtý. Derken çamurlarla güreþen adam:
“Yok ben almýyayým ama su varsa eðer alýrým eee neydi þu ilaç markasý lütfen ondan olsun”
“Tabi hay hay” dedi ve “zihninden baðlantý kurduðu istakoz sekretere buyruk verdi “Kýzým bize iki Dolkan su bir tanede Old Ýda Çay”. Genelde patron milleti anlaþýlmaz þekilde sekreteri kendiyle yaþýt dahi olsa kýzým derdi.
“Çok zaman oldu deðil mi görüþmeyeli? Sen en son çamur mamur bir þeyler yapýyordun ne oldu devam mý?” dediðinde kentin en tepesinde olan hava radar gibi yukarlarda bir tonlama ile bu görgüsüz kudrete sýðýnan oda adeta inledi.
-Devam iþte öyle, yoðuruyoruz…
-Zor bir askerlik yapmýþsýn aldým haberlerini, eee tabi memleket meselesi, olucak deðil mi?
-Aslýnda zorluk yoktu öyle insanlar vardý sadece yaptýk geldik biliyorsun gereklilik.
-Bilmem mi ? bende savunma bakanlýðýndaydým, Algý Müsteþarlýðýnda bir takým deneyler yaptým malum ordu bizim gibileri çalýþtýryor orda. Neyse ki çalýþmalarým sonuç buldu ve bu kliniði açtým devam ediyoruz iþte.
-Duydum tabi hatta þaþýrdým senin gibi sakin bir adamý seçtiklerine…
Demesiyle birlikte ikinci kanaldan savaþ baþlamýþtý bile. Aslýnda bazý savaþlar gebeliði geçin dokuz aylýk hamile bir kadýnýn uygun kýyafetlerle kendini saklamasý gibi kamufle olgunlaþýr durur ya görmezden geliriz, belliydi zaten kýpýrtýdan tatsýzlýk çýkacaðý.
-Sende zengin olmuþsun, tonlaman deðiþmiþ yüzüne gözüne renk gelmiþ.
-Eee tabi yüzü gözü çamurlumu kalaydým, bak þimdi algýnda, zihninde arat beni bir sürü çalýþmam algý dairesince onaylý, insanlar beni takip ediyorlar, þimdi sen eski zamanlardaki anarþist adamsýn hala ama korkma klinikte algý filtresi hükümetçe bana verildi, istediðini söyle gitmez yasaklý olarak güvenli bölge burasý hahahahahaha!
-Hala o eski adamým!
-Zeynep’le evlenmiþsiniz Allah mutlu etsin, nasýl geçiniyorsunuz kira mira ?
Ýþte bu cümle eski zamanlarda savaþ meydanlarýnda onurlu sultanlar ve krallar arasýnda ki diyalogtan ýrak, her þeyiyle insanýn en vahþi tabiatýný uyarmaya yakýn olarak yýlda bir kez kente uðrayan heybetli yýldýrýmlar gibi vurmuþtu. Oysa savaþ kimine göre onurluda yapýlabilirken bu çirkef tarz kýþkýrtýcý bir þekilde geliþivermiþti.
-Geçimden ziyade seçime odaklandýk biz, iyiyiz böyle öznel gidiyoruz.
-Amma yaptýn ha , þimdi çocuðunuz olacak çamur yapýp , satýp mý geçineceksiniz?
-Yok Zeynep ve ben çamur olmayalým diyoruz hayatta…
Þimdi karþý saldýrý sýrasý çamur üstadý kahramanýmýza gelmiþti. Nitekim onurlu adamlar kötüler karþýsýnda aslen pek güçlüydüler de tarih hep eli maþalýyý yazmasýndan ibaret olduðu için gölge misali devam ederlerdi serinlik katýp hayata.
-Temiziz diyorsun yani
-Erdem budalasý olmadýk, güçten de erdem almýyoruz diyeyim
-De tabi ne iyi etitin de geldin sana bir fotoðraf göstereyim þimdi, iyi bak!
Dedi, aniden duvar bir anda dijital bir form alýp, alýmlý odanýn sol köþe duvarýnda siyah beyaz fotoðraf belirdi ve odanýn Iþýklarý otomatik olarak resmi en gösteriþli hale dönüþtürüverdi. Resimde subay üniformalý gençten bir adam durmakta ve sinir bozucu bir gülüþ ile odadaki pudra spreyini yenmekteydi.
-Dr. Josef Mengele tanýmamýþsýndýr belki ama uðraþa geldiðim çalýþmalarýmýn babasý, genetik biliminin aðasý, geçtiðimiz yüzyýlda “ölüm meleði” derler fakat bugün insan vücudunda ihtiyaç duyulan tüm organlarý üretebiliyorsak onun sayesinde ve ben aldýðým destekle yeni nörolojiyi þekillendiriyorum, yaratacaðým bir kýsým nesil beni kötü bilse de bilim geliþmede hep beni anacak. Barýþ söylevleri hep olacak ama biliyor musun acýmadan yoksun bir nesil için müsteþarlýktan tam yetki aldým?
Derken istakoz kýlýklý sekreter heybetli oda kapsýna yaklaþmýþ ve bu savaþa geçici son veren topuklu ayakkabýlarýyla ikramlarý taksim etmeye baþlamýþtý bile.
-Çok anlamlý duruyor, þimdi biliyorsun bir söz var “alýþmadýk götte don durmazmýþ” bana onu çaðrýþtýrdý, neyse kalkayým ben öyle yýllar sonra uðramak istedim yanýna, buradan kordona yürüyeceðim nefes almak lazým bu arada algý filtresi için teþekkürler çünkü baya bir küfür ettim içimden…(DEVAM EDECEK) Cumhur Ç.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn fantastik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Algý Dairesi
None Kör Kedi Zifir'den Arta Kalan
Algý Dairesi (Bölüm 2)
Algý Dairesi (Bölüm 9)
Algý Dairesi (Bölüm 3)
Algý Dairesi Bölüm 7 (Hassas Adamlar Kulübü - Küskünler
Algý Dairesi (Bölüm 5)
Algý Dairesi (Bölüm 4)
Algý Dairesi Bölüm 6 (Geçmiþe Dönüþ) Hassas Adamlar Kulübü

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Gulyabani Hikayesi
Vahþi Kent Soylu Kadýn ve Taþralý Kibar Erkeðin Karþýlaþmalarý
Ýþ Görüþmesi
Kýz Ýsteme
Derya Kuzusu
Baðlantý Kurulamýyor
Yamalý Yaman
Örtüþme

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Mektup [Þiir]
Pazar Konseri [Þiir]
Hüzünbaz [Þiir]
Ahþap Dümen [Þiir]
Kuþbakýþý Sahili Ýnsanlarý [Þiir]
Ýskeleti Kýlçýktan Adam [Þiir]
Tarla Kuþu [Þiir]
Balkondan Adam [Þiir]
Martý Zeki [Þiir]
Geliyorum Desen [Þiir]


Cumhur Çýrnaz kimdir?

1977 DOÐUMLU SARDALYA KALPLÝ, KILÇIKTAN ÝSKELETLÝ, KALAMAR YÜREKLÝ, AHTAPOT AKILLI. . .

Etkilendiði Yazarlar:
SAYMAKLA BÝTMEZ...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Cumhur Çýrnaz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.