..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kurguyla gerçek arasýndaki ayrým, kurgunun mantýklý olmak zorunda olmasý. -Tom Clancy
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > sirin aydin




25 Aralýk 2012
Guzel Aldirmazlik  
sirin aydin
Direnmemenin oduluydu direnis.


:AEDA:
Kadin 'þu olunca, bunu hissedecegim' dedigi hicbir seyi hissetmemisti. Tahminlerinde yanilmamisti aslinda, yani dusundugu gibi sekilleniyordu olaylar ancak yanildigi bir konu vardi, belki de en yanilmamasi gereken konuydu o; kendini taniyor olmaliydi, "olaylara verecegi tepki" yi kestirebilmeliydi. Neyse deyip kosedeki koltugun uzerine ativerdi saskinligini. Hem nasilsa bir zarari yoktu tahminlerinde yanilmasinin. Darmadagin olmayi beklemese de bir sarsinti bir parca altustluk, olmasi gerekendi. Evet bekledigi buydu, bir parca altust olmak. Olmadi. Olgunluk muydu bu, yorgunluk mu? Belki azalmislikti, bilmiyordu kadin ama iyi birsey olmaliydi bu, cunku uzun zamandir hissettiginden daha guzel hissediyordu kendisini. Bu duruma kendisi de sasirdi, ne zaman bu kadar cok degismisti, insan kendinden habersiz degisebilir miydi ki? Bilmiyordu. Gerci bilmek de pek umrunda degildi, uzerinde dusunulecek birsey yoktu, hayat devam ediyordu. Yoksa 'guzel aldirmazlik' dedikleri sey bu muydu? Suan bunu dusunmeye de enerjisi yoktu, oyle cok yorgundu ki kalan enerjisini, bu gece guzel ruyalar gormek icin yastiginin altina saklayiverdi. Sadece uykusu vardi suan ve kendiliginden kapiniveriyordu gozleri. Oykumu bitirseydim diye gecirirken aklindan, pervasizca uykuya cekildigini hissediyordu, bilinci coktan devre disiydi, oyle alismisti ki yasamaya oyle guzel kendilestirmisti ki yasami, kendiliginden yasiyordu, hersey kendiliginden oluveriyordu, hersey kendiliginden.. Cumlemin sonunu getirebilseydim derken, zaten karsi koymayi aklindan gecirmedigi uykunun cazibesine coktan kapilmisti bile. Ruyasinda tamamlandi oykusu; yarim birakmayi sevmeyen bilincine, bir kiyak gecmisti bilincalti.. Hadi sana degisiminin hediyesi, direnmemeyi sectigin icin sana sundugum bir armagan; son kez yardimci oluyorum sana diyordu bir ses; direnisi hediye ediyorum sana, kendin kalmayi yani aslinda. Kafan karisti, anlamadin biliyorum, uykuya dalarkenki o guzel tebessumunun yerini, birseyi anlamaya calisirken cativeren kaþlarin aldi. Uykunda seni rahatsiz etmesine izin vermeyecegim kendimin, evet rahatsizlik veriyorum, ben basit cumleler kurdukca, yeniden gulumsuyorsun. Anliyorum sen artik bunu istiyorsun, degisime cabaliyorsun, anlamadan da yasayabilirimi ispatlamaya calisiyorsun kendine, ya da ispatlamis olmalisin ki bunu; ben yavas yavas son veriyorum cumlelerime.. Ne istedigini anliyorum, sadece yasamak; kendiliginden.. Kafani karistirmayacagim, simdi bosver bunlari, uyu sadece, evet ozgur birak kelimeleri, tam olarak bugun yaptigin gbi.. Senin kelimelerinse ve senin yasaminsa, bir yolunu bulur "sen" kalir onlar ve huzurla daldigin uykunun sabahinda, uyanip bir de bakmissindir ki, tamamdir hersey, hem de o kadar cok tamam ki, sanki......
(Ses birden kesilir, kesilmediyse bile duymuyordur artik kadin, baska bir ruyadadir simdi, yuzunde kocaman bir tebessum....)



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýcimde Ölen Birsey

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kendine Hapsolmak
Yasak Mýydý Sahiden?
Gidenin Ardýndan
Kayboluþ
Duygunun Cozulen Dili
Ben Karmaþasý
Çok Sesin Konuþan Teki
Degisen Dunya
Ýki Kelime
Kendi Kalarak Deðiþim

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Varlýðýný Hissetmek [Þiir]
Bir Bakterinin Güncesi [Þiir]
Mutluluk [Þiir]
Öylesine [Þiir]
Hayatý [Þiir]
Öyle Böyle [Þiir]
Gitmek [Þiir]
Noktalar [Þiir]
Görmek Ýçin [Þiir]
Yine Yine [Þiir]


sirin aydin kimdir?

Duygularýný, düþüncelerini, hissettiklerini paylaþmazsa yaþayamayacaðýna inandýðý zamanlarda yazan, sýradan bir ölümlü.

Etkilendiði Yazarlar:
Ýhsan Oktay Anar (Puslu Kitalar Atlasi, Amat, Suskunlar), Wladimir Bartol (Alamut), Noah Gordon (Hekim), Amin Maalouf, Gabriel Garcia Marquez, Aziz Nesin, Sabahattin Ali, Engin Geçtan


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © sirin aydin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.