..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam hoþtur, ölüm rahat ve huzurludur. Zor olan geçiþtir. -Asimov
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Aysun Güven




13 Aralýk 2012
Zeus'un Kýzý; Bir Kadýnýn Vasiyetnamesi  
Aysun Güven
-Bu satýrlarý okuyorsanýz, ve tanýþmamýþsak, benimle tanýþma þansýný kaçýrmýþsýnýz demektir. Ýnþallah buraya geldiðinizde artýk; demem de hoþ kaçar mý bilmiyorum. Beni görmek deðil de, hissetmek için ruh çaðýrmanýz gerekebilir. - Acýlar yalnýz olduðunuzda çýkan hayaletler gibidir. Asla yalnýz býrakmayýn onu.AG


:ABAE:
Bu satýrlarý okuyorsanýz, ve tanýþmamýþsak, benimle tanýþma þansýný kaçýrmýþsýnýz demektir. Ýnþallah buraya geldiðinizde artýk; demem de hoþ kaçar mý bilmiyorum. Beni görmek deðil de, hissetmek için ruh çaðýrmanýz gerekebilir. Küçük bir vasiyetname ile benden sonraki hayatýn en azýndan ben varmýþým gibi devam etmesine yardýmcý olmak istiyorum. Ne de olsa hayat devam ediyor.
Çocuklarýmýn sevdiði yemekleri sýk sýk yapmanýzý arzu ediyorum. Ýlk göz aðrý olan, lahmacuna bayýlýr. Ben de onlara fýndýk lahmacun yaptýrýyorum ki daha çok kýyma yesinler. Terbiyeli köfteye ise ikisi de biter. Özellikle içine küp küp patates ve havuç koyarsanýz parmaklarýný da yerler. Mantý olmazsa olmazlarý olsun lütfen. Yalnýz yoðurtsuz ! Ha bir de bol bol balýk ve fýrýnda soðan.
Geceleri, büyük kýz babasýyla, ufaklýk benimle yatardý. Onunla beraber yatma þerefine ererseniz, hazýrlýklý olun uyuyuncaya kadar size “çeni çeviyorum ve iyi çeçeler” diyecektir. Ona sýkýlmadan aynýsýný tekrarlayýn, bazen yüzlerce kez söylüyor çünkü. Yanýnýza mutlaka pelüþ zuzu’yu alýn. Onu uyutuyormuþ gibi yaparsanýz, uykuya dalma süresi, biraz kýsalabilir þanslýysanýz. Yoksa ondan önce siz, uykunun geniþ kanatlarýna düþebilirsiniz. Büyük kýza gelince, mutlaka kýsa kol tercih edin yatarken kendinize pijama olarak. Yoksa kolunu, kolunuzdan sokacaðýndan, kazaðýnýzýn kolunu geniþletebilir.
Sýk sýk geniz akýntýlarý olur o yüzden, kýþýn bol bol deniz suyu spreyini ihmal etmeyin.
Birbirlerine kýzmalarýna izin verin, ama asla küs durmalarýna müsaade etmeyin. Küslük, süt gibidir. Bir kesildi mi; daha ne yoðurt olur ondan, ne de muhallebi. Anýlarýný saklamayý öðretin. Onlarý, hayat telaþý içinde biriktirmeleri, aslýnda zamanýn ne kadar çabuk aktýðýný hissetmelerine yardýmcý olacaktýr. Bol bol resim çeksinler. Cansýz hatýralar, zamanýn en kuvvetli düþmanlarýdýrlar. Her ikisi de saatini tam öðlen on ikiye kursun ki, her çaldýðýnda onlara birbirlerini ve günün yarýya indiðini hatýrlatsýn. Aslýnda ömrün.
Her sabah, mutlaka kimseler uyanmadan erken saatlerde yürüyüþe çýksýnlar. Dünyanýn kendileri için döndüðünü, bu yüzden onu doyasýya yaþamaya, mecbur olduklarýný hissetsinler. En çok sevdikleri parça ile ilk adýmlarýný atsýnlar güneþ doðarken. Yavaþ yavaþ aydýnlanan gökyüzünü seyrederken, yeniden doðsunlar küçük bir bebek gibi. Ondan sonra küçük bir bebek olmamanýn, ama genç bir kalbe sahip olmanýn tüm nimetlerinden yararlansýnlar.
Günlük tutsunlar, sevdiklerini de sevmediklerini de yazsýnlar, ama saklamasýnlar ya da kilitlemesinler, kitaplýkta dursun, herhangi bir kitap gibi. Bir de not defterleri olsun, yanlarýnda taþýdýklarý, her yýla ait. Geri dönüp üç yüz altmýþ beþ gün mü yoksa ü ç y ü z a l t m ý þ b e þ gün mü ? Yaptýklarýna bakarak deðerlendirebilsinler.
Her an müzik dinlesinler, kulaklarý hep çýnlasýn müzik, dünyadýr.
Yapacaklarý iþi mutlaka sevsinler. Belki iþ arkadaþlarýný sevmeyebilirler, ama bu iþi ve iþyerini sevmemek için bahane olmamalý. Siz, onlarý hayatýnýza kötü olarak dahil etmek istemezseniz, size kanserli hücreleri bulaþtýramazlar. Etraflarý bunlarla dolu olabilir. Derin nefesler alarak onlarý kafalarýndan uzaklaþtýrsýnlar. Ama onlarý, sinirlendirmelerine asla müsaade etmesinler. Taþýdýklarý makineyi, vücutlarýný yýpratmasýnlar. Ona çok iyi baksýnlar. Elde dikilmiþ, has ipek bir elbise gibi. Asla onu gücendirmesinler, güzel þeylerle doyursunlar karnýný. Bol bol balýk ve sebze yesinler. Hiç tatmadýklarý tatlarý, tatsýnlar sýk sýk . Uzak ülkeleri müsaitlerse, bol bol gezsinler, gezemeseler de onlarýn kültürlerini, dillerini öðrensinler. Arkadaþ olsunlar onlarla. Dünyanýn ne kadar kalabalýk ve çeþitli olduðunu görebilsinler ki, ufuklarý hiç ulaþamayacaklarý yerde olsun. Etraflarýnda, genelde hep onlardan, daha kültürlü, yetenekli insanlar olsun ki hiç kendilerine yetemesinler, hep üstüne ekleme ihtiyacý duysunlar.
Babanýza gelince. Onu çok sevdiðimi söylemek þu an için gereksiz. Bence sevgi yaþarken gösterilmeli, aksi takdirde ne anlamý var ki. Mutlaka, hayatýna baþka birinin girmesini saðlayýn. Acýlar yalnýz olduðunuzda çýkan hayaletler gibidir. Asla yalnýz býrakmayýn onu.
Ha birde mücevher kutusunun altýnda dört tane büyük altýn var. Unutmasýnlar. Dar gün için mutlaka bir yerde para biriktirsinler. Ama kimse bilmesin. Onlardan baþka.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Zeuskýz; Yalan
Zeus'u Kýzý.; Mini Boþluða Karþý
Zeus'u Kýzý.; Gençlik Baþýmda Duman
Zeus'un Kýzý; Ýsmin E Hali,kadýnýn Sonsuz Hali
Zeus'un Kýzý; Bir Kadýnýn Vasiyetnamesi
Zeus'un Kýzý; Tik Tak Tik Tak Bayram
Zeus'un Kýzý; 2213
Zeus'un Kýzý; Sittin Sene
Zeus'un Kýzý; Bir Kadýnýn Vasiyetnamesi
Zeus'un Kýzý; Bir Kadýnýn Vasiyetnamesi

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
2020 Bit Artýk
Zeuskýz; Metaverse Dönüþüm Dontlookup
Zeuskýz; Prada Gýrgýr'a Karþý
Zeuskýz; Metaverse Dönüþüm Dontlookup
Zeuskýz; Çaðrýþýmsal Eþik
Iðdýr Harward Arasý Kaç Km?
Ertelenen Ýþlere Gün Doðdu
Zeuskýz; Sizi Dinlesinler
Ego Bitti Þarj Etmek Lazým
Zeus'un Kýzý; Sevgili Virüs

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kara Mizah [Þiir]
Irmak [Þiir]
Bütün Yolculuk Boyunca Hasret Ayrýlmadý Benden - Bir Ucu Bir Kuyuda Kaybolan Rüzgarlý Bir Þosede [Þiir]
Ýnsana Dair [Þiir]
Bir Dolu Bir Boþ [Þiir]
2011 Yeni Doðan [Þiir]
Doðum Günüm [Þiir]
Doðum Günüm [Þiir]
Derdim Bu Olsun [Þiir]
Ne Diyeceðimi Bilemedim [Þiir]


Aysun Güven kimdir?

hayatýn içine sýðamayanlar kitaplarýn içine sýðabilir.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Aysun Güven, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.