..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yüz kiþinin içinde aþýk, gökte yýldýzlar arasýnda parýldayan ay gibi belli olur. -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Toplumcu > Þenol Durmuþ




19 Kasým 2012
Eleman Aranýyor  
Þenol Durmuþ
“Efendim ben bir parti üyesiyim. Partimin en alt kademesinden en üst kademesine kadar büyük bir sadakatle hizmet ettim. Partimin verdiði her görevi layýkýyla yaparým. Liderime taparým. Mitinglerde halký coþtururum. Tüm gücümle alkýþlarým, slogan atarým. Meydanlarý inletirim. Yaðlarým, yýkarým gerekirse sabunlarým.


:ADAG:
-Her meslekten her branþtan deneyimli, eðitimli insanlar eðitilmek için aranýyor. Ücret dolgundur.-

Büyük bir kalabalýðýn elinde bu iþ ilaný vardý. Sekreter içeri girdiðinde sakallarýný kaþýyan adam ayaða kalktý. Elindeki listeyi yetkili adama uzatýrken heyecan içerisinde konuþuyordu:

“Efendim içerisi aðzýna kadar doldu taþtý. Bir o kadarý da dýþarýda kuyrukta bekliyor. Mülakata aldýklarýmýn arasýnda ön plana çýkanlarýn sýralandýðý liste buyurun”

Adam listeyi dikkatli bir þekilde incelerken sekreter kapýyý açmýþtý. Ön sýrada bekleyen bir adam hýzlý adýmlarla içeri girdi. Gülümseyerek kendisini tanýttý:

“Efendim ben bir parti üyesiyim. Partimin en alt kademesinden en üst kademesine kadar büyük bir sadakatle hizmet ettim. Partimin verdiði her görevi layýkýyla yaparým. Liderime taparým. Mitinglerde halký coþtururum. Tüm gücümle alkýþlarým, slogan atarým. Meydanlarý inletirim. Yaðlarým, yýkarým gerekirse sabunlarým. Dava adamýyýmdýr. Baþarýlarým tescillenmiþtir. ”Bu ülke seninle gurur duyuyor”- En büyük baþkan bizim baþkan” slagonlarýnýn patenti bana aittir. Size de ayný þekilde hizmete hazýrým. Yeter ki bana bir görev verin.”

Konuþan adamý merakla dinleyen yetkili adam sakallarýný yeniden kaþýrken masasýna oturdu. Konuþmasý biten adamý sekreter dýþarý çýkarýrken ikinci adam içeri girdi. O da kendisini tanýtýyordu:

“Ben bir din adamýyým. Aylardýr iþsizim. Eski patronum Tanrýdýr. Onun görüþü doðrultusunda çalýþýrým. Üstelik gece gündüz, aralýksýz hiç durmadan çalýþýrým. Ýnsanlarý cennete haliyle durumuna göre de cehenneme hazýrlarým. Öldüklerinde en yakýn dostlarý olarak tabutlarýnýn baþýnda aðlarým. Sadece ölümlerde deðil bayramlarda, seyranlarda, nikahlarda yanlarýnda olurum. Ýnanýn bu iþe çok ihtiyacým var. Sizi þu anda yeni bir Mesih olarak görüyorum. Ne olur Allah rýzasý için bana bir iþ verin”

Masada oturan adam þaþkýnlýkla gözlüklerini silerken sekreter bir diðerini içeri soktu .Ýçeri giren adam sert bir yüz ifadesiyle, sert bir ses tonu ile kendisini anlatýyordu:

“Ben üniformalý, rütbeli bir memurum. Emir adamýyým. Emirler doðrultusunda insanlarý hizaya getiririm. Çok çalýþýrým. Birinci vazifem üstte hizmettir. Varlýðýmý üstlerime borçluyumdur. Her yerde çalýþýrým. Daðda, þehirde, kýþlada, karakolda, hapishanede hemen her yerde varým. Yeter ki temsil ettiðim bir flama ya da bir bayrak olsun. Rengi fark etmez. Bende iþsizim. Ýþ arýyorum. Emir ve görüþlerinize hazýrým”

Sekreter baþka birini içeri alýrken masada oturan yetkili adam kravatýný çözüyordu. Ýçeri giren yeni adamý görünce ayaða fýrladý. Ýyice þaþýrmýþtý. Ona hayretle bakýyordu. Üstü baþý periþan olan adam içeriye oynayarak adeta dans ederek girmiþti. Gelen adamýn yüz ifadesi saniyeler içerisinde deðiþiyordu. Bazen aðlar gibi görünürken bir anda gülümsüyordu. Bakýþlarýný gelen adamdan çevirip sekretere döndü. Sordu:

“Yanlýþlýk olmasýn? Bu da kim? ”

“Benim efendim ben…Yüce efendim bana köylü derler. Ben bir köylüyüm. Çok çalýþkanýmdýr. Yeter ki bir tarlam baþýmý sokacak bir delik olsun. Yað satarým, bal satarým. Ekerim, biçerim sonra yerim. Sonrada hani az öce içeri girenler var ya onlara da yediririm. Yeter ki bana deðmesinler. Allah büyüktür. Kaderime razýyýmdýr. Hiç þikayetim yoktur. Bende diðerleri gibi boþtayým. Bana bir iþ verin yeter ki. Sizi hiç de mahcup etmem. Ne olur…”

Büronun içerisinde hýzlý adýmlarla ileri geri yürüyen yetkili adam köylünün lafýný yarýda kesti:

“Tamam yeter tamam anladým. Çýk dýþarý”

Sekreter kapýyý kapattýðýnda adam yeniden masasýna oturmuþtu. Sekretere sordu:

“Bu adamlar kim. Nereden çýktý, geldi? Ýnanamýyorum. Bunlarý kim eðitmiþ? Deneylerim, çabalarým bunlar yüzünden boþa çýkabilir. Diðer eðittiklerimin durumu ne olacak. Bu adamlar yüzünden hayatýmý adadýðým bu çalýþmalarýmýn tümü fiyaskoyla sonuçlanabilir.”

Bir koltuða oturan sekreter konuþurken gülümsüyordu:

“Bay Pavlov* bana kalýrsa bu adamlarý hemen iþe alýn. Önünüze büyük bir fýrsat çýktý diye düþünüyorum. Bilim dünyasýnda bir devrim yapabilirsiniz. Bunlar ortadoðuda, batýya yakýn bir ülkeden geldiler. Bu fýrsatý kaçýrmayýn derim. Eminim deneylerinize çok büyük katkýlarý olacaktýr. Laboratuvarda, kafeslerin yanýndaki küçük odayý boþaltýp bunlara verelim. Ne dersiniz? ”


Pavlov*--Ývan Pavlov







Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplumcu kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kurtarýn Beni
Sarýgöl Roman Mahallesi 2
Pavyon Sokaklarý
Gel Abi...
Ýblis Yeryüzünde
Çöp Kamyonu
Ýsyankar Ruhlar
Toplum Düþmaný
Genelev
Midyeci Raci

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hýrsýzlar Kralý
Güzel Ýstanbul
Ýdam Ýsteriz
Dilenciler Köyü
Emret Baþkaným
Cafer Kalfanýn Ýsyaný 2
Düttürü Düüüttt
Þairler Çýkmazý Sokaðý
Ayþe Aþk Arýyor
Köpekler Sokaðý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kurtlar Sürüsü [Þiir]
Ego - [Þiir]
Çingeneler Zamaný [Þiir]
Açým Ben [Þiir]
Olmalý [Þiir]
Zaman Geçsin [Þiir]
Hani [Þiir]
Konstantin Aðlýyor... [Þiir]
Kuyu [Þiir]
Sen Gidersen [Þiir]


Þenol Durmuþ kimdir?



Etkilendiði Yazarlar:
CERVANTES


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Þenol Durmuþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.