..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sanatçý, toplumda uzun çalýþma ve çabalardan sonra alnýnda ýþýðý ilk duyan insandýr. -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Hulki Can Duru




16 Kasým 2012
Ordo Ab Chaos Stratejisi  
Hulki Can Duru
Günümüzde terör ve saldýrganlýðýn güçlenmesinin temel nedeni etnik bölücülüðün demokratik ve kültürel haklar, yerel yönetimler, özgürlükler gibi gerekçelerle koruma kalkanlarý altýna alýnarak ileri demokrasi adý altýnda tamamen baþýboþ býrakýlmasýdýr. Bir ülkede etnik terör devam ederken, o etnik grubun siyasal ve kültürel ögelerini bir takým sözde reformlarla kaþýmaya kalkýþýrsanýz - ki aslýnda bunlar reform deðil sadece bölünmeyi ve parçalanmayý hýzlandýrýcý etmenlerdir- yapýlan tüm o sözde reformlar, siz aðzýnýzla kuþ tutsanýz bile, terör örgütünün hanesine artý puan olarak yazýlýr, örgütün baþarýsý olarak yorumlanýr.


:AGJG:

Ordo Ab Chaos

Küresel egemenlerin dünyaya dayattýðý “ORDO AB CHAOS” (kaostan kaynaklanan düzen) stratejisi gereði, ezilen kesimler arasýndaki çeliþkileri kýþkýrtarak dinsel, mezhepsel, etnik, ýrkçý kurgularla yöresel, bölgesel, ulusal ve uluslararasý bir kaos ortamý yaratýp, dünya halklarý üzerinde sözde liberal-demokrat, özde oligarþik-faþist bir yapý oluþturmayý hedefleyen bir strateji, psikolojik savaþ ve eylemsel sürecin hedef tahtasý halindeyiz. Hedef Yugoslovya veya Irak örneðinde olduðu gibi Türkiye’yi federasyon, iç savaþ, dýþ savaþ veya herhangi bir bahaneyle un ufak etmektir. Küresel egemenlerin ve onlarýn iþbirlikçilerinin bu yolda yürümelerinden asla vazgeçmeyecekleri açýktýr.

Ekonomik ve siyasal çýkarlarý söz konusu olduðunda gözleri hiçbir þey görmeyen Avrupa ülkeleri ve ABD bir takým etnik aþiretleri güya ulus yapma çabalarýna kalkýþmýþ, uyduruk bir tarih, çakma kahramanlar, yapay bir edebiyat, düzmece bir alfabe ile derleme bir dil ve bir millet oluþturulmaya giriþilmiþtir.

Dünyanýn daha çok ahlaksýzlaþmasý ve bozulmasýndan baþka hiç bir iþe yaramamýþ olan "Yeni Dünya Düzeni", tüm insancýl ve etik deðerlerde oluþturduðu tahribat ve aþýnmanýn yaný sýra, bir çok meslek ve uzmanlýk alanýnýn kamuoyu nezdindeki saygýnlýðýný yitirmesine de yol açmýþ, bir çok bilim insaný, profesör, doktor, hukukçu, yazar, gazeteci ve sanatçý küresel düzenin paralý köleleri durumuna gelmiþ, onursal, sanatsal, bilimsel saygýnlýk ve özgürlüklerini kaybetmiþlerdir.

Küresel egemenlerin peþinden sürüklenmek, baþka bir çok olumsuz sonuçlara neden olmuþ, ülkemizin sivil ve askeri yapýsý, siyasal partiler, devlet kurumlarý yabancýlar tarafýndan tepeden týrnaða kolayca manipüle edilebilir bir hale gelmiþ, ülkemiz dýþ politika, diplomasi ve tarih bilgisi olmayan, beceriksiz, teslimiyetçi, görgüsüz ve arabesk ellerde, týpký Osmanlýnýn son dönemlerinde olduðu gibi, bir yaðma, yýkým ve iç savaþ tehdidi sürecine girmiþtir.

Ülkemizde yýllardýr sürmekte olan bu baþýbozuk gidiþata karþý çýkýp eleþtiri ve düþüncelerini içtenlikle ve özgürce açýklamaktan baþka hiçbir amacý olmayan, kalemi ve kitabýndan baþka hiçbir silahý olmayan öðrencilerin, aydýnlarýn, yazarlarýn, sanatçýlarýn, bilim insanlarýnýn saygýnlýk, onuru ve yaþama haklarý ile oynanmasýnýn, tehdit edilmelerinin, Silivri Temerküz Kampýna týkýlmalarýnýn neden bir türlü önlenemediðini, muhalefetin neden bu kadar aciz olduðunu ulus olarak artýk çok iyi anlamýþ olmalýyýz. Bunun altýnda yatan gizli emeller, gelecek kuþaklarý aðýr þekilde beyinsel yýkýma uðramýþ, ülke sorunlarýna duyarsýz ümmetçi bir gençlik, bir torba kömüre muhtaç ezik insanlar oluþturmak, küresel düzenin çýkarlarýna hizmet edecek ödünlerin ve politikalarýn önünü açmaktýr.

Günümüzde terör ve saldýrganlýðýn güçlenmesinin temel nedeni etnik bölücülüðün demokratik ve kültürel haklar, yerel yönetimler, özgürlükler gibi gerekçelerle koruma kalkanlarý altýna alýnarak ileri demokrasi adý altýnda tamamen baþýboþ býrakýlmasýdýr. Bir ülkede etnik terör devam ederken, o etnik grubun siyasal ve kültürel ögelerini bir takým sözde reformlarla kaþýmaya kalkýþýrsanýz - ki aslýnda bunlar reform deðil sadece bölünmeyi ve parçalanmayý hýzlandýrýcý etmenlerdir- yapýlan tüm o sözde reformlar, siz aðzýnýzla kuþ tutsanýz bile, terör örgütünün hanesine artý puan olarak yazýlýr, örgütün baþarýsý olarak yorumlanýr.

19 Mayýs 1919, iþgal güçlerine karþý Türk halkýnýn baþkaldýrýþ, direniþ ve devrimi baþlattýðý tarihin en önemli nirengi noktalarýndan biridir. O günkü koþullar ile bugünkü koþullar arasýnda, de facto, hiç bir fark yoktur. Ülke bu kez "görünmez" bir istila altýnda haraç mezat satýlmakta, postmodern yeni iþbirlikçiler ülkeyi adým adým küresel iþgalcilere teslim etmektedirler. Dün olduðu gibi bugün de iç ve dýþ düþmanlar vardýr, fakat bunlar çok daha ustaca ve büyük maharetle "aziz vatanýn bütün kalelerini zaptetmiþ ve memleketin her köþesini bilfiil iþgal etmiþlerdir.

Ancak, bilinmelidir ki her çöküþ ve yýkým yeni bir toplumsal deðiþim ve dönüþümün potansiyel dinamiklerini de kendi içinde taþýr. Çöküþ ve yýkým belirtileri ayný zamanda çok büyük bir tarihsel deðiþimin habercileridir. Bu tarihsel deðiþimin bir baþka yeni devrime yol açmasý kaçýnýlmazdýr. Türkiye bu geliþmelerin sonucunda, Atatürk devrimlerinden sonra, ikinci bir devrim sürecinin içine girerek tüm bu aymazlýðý temizleyecek ve ezilen uluslara yeniden örnek ve önder bir ülke konumuna gelecektir. Umudumuz odur ki, tarih bilgimiz ve bilincimiz olduðu sürece hiç bir güç ülkemizi küresel egemenlerin taþeronu, uyruðu, payandasý haline getirmeyi baþaramayacak ve halkýmýz bu tür politikalara destek vermeyecektir.






.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Gürcan Bey
Gönderen: Hulki Can Duru / , Türkiye
29 Kasým 2012
Teþekkürler. Uyuyan dev uyandý da eli kolu baðlý sanýrým. Kýpýrdamasý ve eyleme geçmesi biraz zor olacak :)

:: Tarih
Gönderen: Gürcan Erbaþ / /Türkiye
20 Kasým 2012
Tarihten ders almayanlarýn Sultasý kaç yýl sürerki! Müjdeler olsun ! Uyuyan Dev'in uyanmasý yakýndýr. Sonrasý Köroðlunun dediði gibi: Meydan gümbür gümbür gümbürdenir ! Saygýlarýmla Hulki bey,

:: Yorumlara teþekkürler
Gönderen: Hulki Can Duru / , Türkiye
19 Kasým 2012
Evet, gerçekten yanýlmayý çok isterim. Yanýlmayý ve yanlýþ yorumlarýmdan dolayý özür dilemeyi isterdim. Ama bakýn iþte Irak'tan sonra Suriye'nin kuzeyinde de kukla bir etnik devletle yakýnda komþu olacaðýz ve bu gidiþle çapulcu baþý da barýþ havarisi olarak serbest býrakýlacak.

:: Komþu, komþunun ülkesidir
Gönderen: Mehmet Ali Özler / ,
19 Kasým 2012
Bu gidiþle komþular dahi ayrý bir ýrk, ayrý bir ülke olacak. Artýk misafirliðe giderken bile vize almamýz gerekecek. Zaten bütün hedef insanlarý bir birinden ayýrýp daha kolay yönetmeyi saðlamaktýr. Eski dere beylerine, paþalara ve tek krallýða az kaldý. "Yazýnýzý kutluyorum". Sevgiyle kalýn.

:: Saygýlar üstadým
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
17 Kasým 2012
Keþke söylediklerinizde (son paragraf hariç) yanýlmýþ olsanýz. Ama sanýrým maalesef çok hýzlý bir çöküþ/parçalanma sürecine girmiþ bulunuyoruz. Ýþin tuhafý hepimiz bunu sadece seyrediyoruz. Elinde güç olup da bu süreci engellemeyenler yarýn çok piþman olacaklar, ama tabii atý alan da Üsküdar'ý geçmiþ olacak... Gerçekçi bir tahlil yapmýþsýnýz, kutluyorum... Selam ve sevgiler....




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Genelkurmay Baþkaný Orgeneral Ýlker Baþbuð'un 14 Nisan 2009 Tarihli Deðerlendirme Konuþmasýnýn Eleþtirisi (I)
Genelkurmay Baþkaný Orgeneral Ýlker Baþbuð'un 14 Nisan 2009 Tarihli Deðerlendirme Konuþmasýnýn Eleþtirisi (Iý)
Koçan Devrimi (!) ve Postmodern Saksofon Demokrasisi
Cahil, Kara Cahil, Zýrcahil…
"The Economist" Dergisine Mektup
Israel Delenda Est?
2012 Nobel Barýþ Ödülü Avrupa Birliðine Verildi!
Tarihin Çarklarýný Geriye Çevirmek
G… Kýlý ve Siber Teröristler!
Terörü Çözme Süreci mi Dediniz?

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Paganlýktan Gelme Bir Tapýnma Þekli: Namaz (2)
Mevlana'nýn Kimyasý
Cinsel Saldýrý Suçu ile Tecavüzden Yargýlananlarýn Hadým Edilmesi Yasa Tasarýsý
Paganlýktan Gelme Bir Tapýnma Þekli: Namaz
Köpekliðin Aþký ve Varoþ Kültürü
Çaðdaþ Gericilik: Postmodernizm
Mevlana ve Ýslam
Dinin Ahlaksýzlýðý, Yahut, Ahlaksýzlýðýn Dini
Ka, Kar ve Kars
Haksýzlýða Kesinlikle Karþýyým

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Elsa'nýn Gözleri [Þiir]
Albatros [Þiir]
Kraliçe ve Bahçývan - II [Þiir]
Yeryüzü Rüzgarlarý [Þiir]
Kraliçe ve Bahçývan [Þiir]
Op. 11 Piyano Ezgileri, Arnold Schönberg [Þiir]
Malta Þahinlerine [Þiir]
Uçan Ayakkabý [Þiir]
Havanýn Ölümü [Þiir]
Her Ocak Hiddetle Tütüyor… [Þiir]


Hulki Can Duru kimdir?

Baþlýca yapýtlarý: Eski Kule Müziði (þiir) Geometrik Aydýnlýk (þiir) Havanýn Fen Noktasý (þiir) Tartaros Paradigmasý (eleþtiri) Teslis Sendromu (eleþtiri) Nano Kutsallýk (eleþtiri) Sevgili Kutlu Yaþam (öykü) Kuþku Bilinci ve Eleþtiri (eleþtiri)

Etkilendiði Yazarlar:
Montaigne, Descartes, Russell, Tolstoy, N. Hikmet, Dostoyevski, Nietzsche, Freud, Darwin, Marx, Engels, Lenin, Bakunin, Kropotkin, Voltaire, Diderot


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hulki Can Duru, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.