..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir önyargýyý yok etmek, atomu parçalamaktan daha zordur. -Einstein
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bilim Kurgu > mehmet burak yüksel




4 Eylül 2012
Çöküþ  
mehmet burak yüksel
Ýnsan hatalarýný hep baþýna bir þey gelince anlar


:AGJF:
ÇÖKÜÞ

Her yaným kasýlmýþ ve sancýlar bedenimi ansýzýn ele geçiriyor. Sonra belli belirsiz bedenim gevþeyerek rahatlýyor. Susuzluktan mý, yoksa boðulmak üzere olmamdan mý, bilmiyorum. Ancak fazla vaktimizin kalmadýðý da gün gibi aþikar.
Baþkanýmýz çoktan öldü. Deli herif ! Keþke gebermeden önce bizi ne hallere düþürdüðünü görebilseydi. Son saldýrýda bomba saklandýðý sýðýnaðýnýn tam üstüne düþmüþtü. Her halde o an ölmüþtür. Keþke biraz daha yaþasaydý da hýrsýmýzýn bize nelere mal olduðunu anlaya bilseydi.
Güç bela, ayaða kalkarak, cam balkonumdan þehre bakýyorum. 35 milyonluk þehirde çýt çýkmýyor. Herhalde benim gibi boðulmakla ya da susuzluktan ölmekle meþguller. Baþýmý göðe kaldýrdýðýmda onu görüyorum. Tarihimizin baþladýðý gezegeni. Büyükbabam eskiden Dünyanýn, mavi denizlere sahip olduðunu söylerdi. Benim bu güzelliði görmek için hiç fýrsatým olmadý. Ben doðduðumda, bu büyük gezegen çoktan yok edilmiþti.
Anlatýlanlara göre her þey Dünya daki insan nüfus unun, doðal kaynaklarla orantýsýz olarak çoðalmasý ile baþlamýþ. Ýlk olarak benim gezegenim olan Ay a koloniler kurularak , Dünya nüfusu ’nun , çeyreði bu gezegene gönderilmiþ. Tabii o zamanlar þimdiki gibi yapay yer çekimi yaratacak bir teknoloji olmadýðý için, Dünya dan altý kat az yer çekimine sahip olan Ay gezegeninde, herkes 6 kilo aðýrlýðýnda botlar giyermiþ. Yapýlan her binanýn su ihtiyacý büyük santraller ile Ayýn yüzeyinde ki buzullarýn eritilmesi ile karþýlanýr , elde edilen suyun yarýsý da neredeyse, gezegenin yarýsýný kaplayan devasa seralara gönderilirdi. Seralar bizim için çok önemliydi çünkü binalara gelen oksijen seralar dan karþýlanýrdý.
Zamanla Ay gezegeni Dünya için önemli bir ticaret merkezi haline gelmiþti. Atmosferi olmadýðý için güneþ panelleri ile elde edilen enerjiyi elektriðe çevirip Dünya ya satmaya baþlamýþtýk. Ayrýca Güneþ patlamalarý nedeni ile oluþan ve Ay topraðýnda bol bol bulunan pek çok maden, Dünya gezegenin de yakýt olarak kullanýlmaktaydý. Kýsa zamanla Ay gezegeni Dünya için vazgeçilmez bir pazar merkezi haline gelmiþ, yapay yerçekimi teknolojisinin bulunmasý, ve þehirleri örtecek devasa cam kubbelerin inþasý ile insanlar, Ayda Dünya daki gibi, herhangi bir uzay elbisesi takmadan dolaþmaya baþlamýþtý.
Ama hala bir soruumuz vardý.Ürüyorduk. Hem de bu defa yalnýzca Dünya deðil , nüfusu bir milyarý geçen Ay gezegeni de sera larýndaki meyvalarý ve oksijeni insanlarýna yetiþtiremez olmuþtu.
Gözlerimiz hemen Mars a yöneldi. Ayný tekniklerle Mars da çok daha büyük þehirler ve ekonomik fýrsatlar yarattýk. Mars ta oluþturduðumuz sera lar yalnýzca o kýzýl gezegene deðil , bize de, Dünya ya da rahatça yetiyordu. Üreme sorunumuz da fakirlik kavramýmýzda ortadan kalkmýþtý.
Yýldýzý Mars taki Arkonil þehrinde parlayan Hümorin adlý o politikacý baþa geçene kadar, barýþ içinde yaþadýk. Hümorin Dünya gezegeni ni bizi sömürmekle suçluyor, ayrýca Ay gezegeninin ve Mars ýn Dünyaya karþý acilen silahlanmasý gerektiðini savunuyordu. Tarihçilerin anlattýðýna göre, hepimiz bu karizmatik güçlü politikacaya inanmýþ ve kesinlikle kendisinin sömürgesi olmamýzda ýsrar eden Dünya ya savaþ açmýþýz. Dünya bizden çok daha güçlü olmasýna karþýn; bizim þehirlerimizin üstünü sardýðýmýz, camdan yapay atmosfer kabuðu gibi bir yapý olmadýðýndan, insanlar doðal gök yüzü ile temasta olduðun dan , atmosferlerine gönderdiðimiz kitlesel zehirler ve denizlerine gönderdiðimiz öldürücü bakteriler ile bir yýl içinde tüm gezegen halký ve hayvanlar yok olmuþlar. Mavi gezegen birkaç yýl içinde þimdiki kahverengi ye çalan rengini almýþ.
Dünya yok olduðu yýllarda doðmuþum ben. O uygarlýðý hiç görmedim. Ama küçüklüðüm de o gezegenle ilgili pek çok masallar dinlerdim. Dünya nýn bizlere etkisi yalnýzca masallar deðildi tabi ki. Yok olan bir gezegen yanýnda pek çok kaynaðýmýzý ve sanayi ihtiyacýmýzý da götürdü.
Yeni seralar ve yeni hammade üretimi yapýlacak bir gezegene ihtiyacýmýz vardý. Güneþ sisteminde, yeni bir uygarlýk kurabileceðimiz tek gezegen, Jupiter in uydusu Titan dý. Tek sorunise bu gezegenin Mars ve Ay a ayný anda yetmeyecek kadar dar kaynaklara sahip olmasý idi. Üstelik Titan ýn yüzeyinde bulunan, sývý haldeki metana sahip olan uygarlýk, diðer gezegenin karþýsýnda büyük bir güç elde edebilirdi.
Tahmin ettiðiniz gibi Mars ve Ay bu soðuk gezegen için savaþa girdi. Birbirimizin su santrallerine, ulaþýmýmýzý engellemek için hava yollarýna ve sera larýmýza saldýrdýk. Yol açtýðýmýz hasarýn telafisinin, mümkün olmadýðýný anladýðýmýzda zaten iþ iþten geçmiþti. Su kaynaklarýmýz, Sera larýmýz doðal gezegenimiz olan Dünya ve uzaya çýkacak araçlarýmýz artýk yok olmuþtu. Susuzluk ve havasýzlýk tan ölmek üzereyken deliliðimizin geçmiþ olmasý ve ilk defa mantýklý düþünmemiz ne kadar ilginç deðilmi.
Yaþamak için o kadar zahmete girmek yerine yanlýzca içimizi deðiþtirmemizin yeterli olacaðýný, yok olurken, uygarlýðýmýz çökerken anlaya bildik. Þimdi anlýyorum ki içimizde varlýðýný sürdüren bu hýrsý yenemediðimiz her an, bu evren de mutlu olmak için bir þansýmýz hiç olmamýþ. Kainat ýn tarihine kendini yok eden tek akýllý canlý olarak geçeceðimizi bilerek ölmek bana acý deðil þaþkýnlýk yaþatýyor.
Baþým dönmeye baþladý. Yere uzanýyorum.Elveda


MEHMET BURAK YÜKSEL



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bilim kurgu kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýstila

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Adý Ayrýlýk
Kör Talih
Karanlýk Köle
Atletik Vücutlu Sarýþýn Bayan
Avelon Krallýðý : Son Savaþ (Bölüm 4)
... Ölüm...
Dolunay
Ýhanet
... Ayna...
Karanlýkta Yalnýzým

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýlk Öpücük [Roman]
Ýstila [Roman]
Yaþ 38 [Deneme]
Para Para Para [Deneme]
Çoban [Deneme]
Efsane Olmak [Deneme]


mehmet burak yüksel kimdir?

fantastik roman türü yazarýyým ayrýca korku ve bilimkurgu romanlarýda yazarým

Etkilendiði Yazarlar:
adam fewer, ken grimwood,chuck hogan


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © mehmet burak yüksel, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.