..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Moda denilen þey o kadar çirkindir ki onu her altý ayda bir deðiþtirirler." -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Nail Varal




7 Aðustos 2012
Kirpik Uçlarýmla Dokundum Sana  
Her sabah bir hatýra hayallerini bölüyor kör testerelerle, her sabah geleceðini geçmiþinin mezarlarýndan çýkarýp atamamanýn acýlarýyla kývranýyorsun ölümlü yârim.

Nail Varal


Sonsuza kadar senin gözlerin serin kalsýn, senin sözlerin ýrmak. Senin gözlerin bana yüzyýllarca uzak bir deniz gibi yaþasýn. Olsun... Ben saçýnýn her teline bin defa ölür aðrýlý kalp çarpýntýlarý arasýnda Yusuf'un kanlý gömleðini giyerek yeniden dirilirim.


:AFIF:
Ey geceleri yeryüzüne düþen Ay'ýn güvercin kanatlý gök çýkarmasý! Ey kapalý kapýlar ardýnda konuþulan sýrlarýn mahrem dokunuþlarýný gösteren gökkuþaðý aynasý.

Keskin bir býçaðýn geceyi doðramasý gibi zaman ötesi âlemlerden geldim yanýna. Beyaz toynaklý taylarýn yellerinde savurdum acýlarýmýn mecruh küllerini. Nil'de Fýrat'ta yýkadým bereket kokan umutlarýmýn kýraðý yemiþ düþlerini. Sözlerimi koca bilgelerin kitaplarýnda deðil, rüyalarýnda sakladým bakýþlarý öldürmeye ayarlý manastýr kýzlarýnýn. Ýnmemiþ ayetlerin, doðmamýþ Peygamberlerin alýn yazýsýna kazýdým sevdamýzýn eflatun hikâyesini.

Ümitsizliðe kurþun sýktým göðsümün daðlarýnda, býçaklarla parçaladým baðrýný yalnýzlýðýn. Yokluðunun kara delikleri ile savaþtým evrenin boþluðunda. Gezegenleri birbirine çarparak çoðalttým sevdamýzýn parçalanmýþ gök kýzýlý ufkunu. Sana zarar verecek ölümlülere karþý milyonlarca ölümsüz asker yetiþtirdim kolonilerde. Sözlerini keskin bir býçak, yakýcý bir kurþun gibi kullanýp tarumar ettim daðý taþý her gece. Tanrýça duruþunu kesme taþ saraylarýn avlularýna dikip bir anýt gibi, hiç hayal edilmemiþ düþlerin salýncaklarýnda uyuttum bebeksi gözlerinin yorgun akþamlarýný.

Her þeye raðmen günah iþlemeye devam ediyorsun Leylim!

Et... Arsýz ve umarsýz davran, inkâr et sevdiðini, üzülmem. Mahþere kadar sus. Hiç kimseye söyleme adýmýn nasýl bir yakýcý kurþun, yýkýcý darbe oluþunu. Ýçinin denizlerini kuþatan koyuluklarda gizle gözlerimin savaþ sonrasýndan kalma soluklanýþlarýný. Bu aþk'a yangýn olma kýyamam. Hüzünbaz rüzgârlar sararda kalbinin gül fýrtýnasýna tutulmuþ daðlarýný, incinirsin. Sen mutlu bir geleceðin düþlerini görerek büyümeye devam o sýcak yataðýnda.

Ben senin içinde yanar boðarým kendimi acýlar denizinde . Yetmiþ bin kanadýmla kaplar Sema'yý, sevdamýzýn renkleri ile doldururum her yeri. Mecnun'lar la iki kiþilik sevdanýn bir yürekte taþýnan çaðlar üstü destanýný yazarým kirpik uçlarýmla gözbebeklerine. Varsýn beni anlamasýn kalabalýklar, ben seni varlýðýmýn cennetleri ile yaþatmaya yemin etmiþim. Yemin ettim seni ölümlülerin arasýnda ölümsüz kýlmaya sevdiðim.

Ey daðlarý taþlarý yýkmaya niyetlenmiþ bakýþlar! Ey asi dað çiçeklerini hýçkýrýklarý ile koparýp içime seren kuþlar!

Gökyüzünü parça parça kesip saçlarýmýn teliyle yýrtýlan aþkýný yamýyorum þimdi. Þimdi karanlýklarda kalmayasýn diye Tibetli rahiplerle bedenimi ateþe verip alev alev gökyüzüne yaðýyorum her sabah.

Masallarý andýran hayatlarýn kristal renkleriyle örüyorum seni ben. Denizkýzlarýnýn okþanmamýþ duygularýna döküyor, firari rüyalarýn göðüs boþluklarýna saplýyorum hançer bakýþlarýnýn lacivert mýzraklarýný. Bilemezsin ah sana nasýl bir gelecek büyütüyorum saklý kentlerin pencere önlerinde. Kestane gözlerini yalazlanmýþ ateþlere sürüp zehirli sarmaþýklarla kuþatýyorum kalbimin çýldýran kanatlarýný. Artýk kitabeler almýyor leylim, Ýpek böceklerinin kozalarýnda þiirler yazýyorum sana burada. Yakamozlarýn ýþýltýlarýnda besteleyip gözlerinin Hicaz türkülerini, yýldýzlara öðretiyorum soylu kavgalarýný.

Ruhumun devimini tamamladým bu mevsim.

Yüzeye vuran düþüncelerimin tortularýný gözlerinin pýnarlarýnda yýkadým. Ak tenini güneþlere serip tebessümünü sahillere döktüm her sabah. Her sabah güne O'nun adýyla baþlayan derviþlerin sofralarýna býraktým sözlerinin elif yaðmurlarýný. Ben; sözlerime, düþlerime, umutlarýma deðil secdelerime sarmalayarak büyüttüm seni Leylim. Ateþimin nasýl bir kutup soðukluðunda yangýn olduðunu görmen için uzaktan bakman yeter bana, sokulma. Savrulan yelelerimin kývýlcýmlarýnda tutuþursun kýyamam. Sen yanma sen aðlama sakýn, ben ikimizin yerine de tutuþur ormanlar gibi cayýr cayýr yanar yakarým karalarý.

Biliyorum bunlar sana o kadar uzak ki þimdi. Tebessümle yad ettiðin kýrýk bir hatýradan bahsediyorum lodosa kaptýrdýðýn. Sen aþký çoktan kaybettin Leylim! Duyamazsýn beni þimdi. Sýrtýný dikenli geçmiþinin daðlarýna yaslayýp öyle dinliyorsun, umursamazsýn... Öksüz cümleler geziyor içinin labirentlerinde derbeder, kör topal, hercai... Farkýnda olmasan da kaybediyorsun her gün. Her sabah kalktýðýnda bir ceylan ölüyor içinde, kefenleniyor palazlanmýþ sancýlarýn mezatlarýnda. Her sabah bir hatýra hayallerini bölüyor kör testerelerle, her sabah geleceðini geçmiþinin mezarlarýndan çýkarýp atamamanýn acýlarýyla kývranýyorsun ölümlü yârim.

Sonsuza kadar senin gözlerin serin kalsýn, senin sözlerin ýrmak. Senin gözlerin bana yüzyýllarca uzak bir deniz gibi yaþasýn. Olsun... Ben saçýnýn her teline bin defa ölür aðrýlý kalp çarpýntýlarý arasýnda Yusuf'un kanlý gömleðini giyerek yeniden dirilirim.

Dirilir seni bir kere daha severim sevgili.

06 Aðustos 2012 - 00.46



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ebruli / Sevmiyor Ressamlar Seni
Deðmesin Gözlerine Ayazlar
Ebruli / Arsýz Bir Nefesleniþ
Görkemli Bir Saltanat Gözlerin
Gülüþlerinin Ýntiharýnda Büyüttüm Seni Ben
Ebruli / …ve Sen Gittin
O Evrensel Bir Anlamdýr
Arþýn Altýnda Yýkadýk Tenlerimizi
Neydi Sevmek?
Ýnþirah Suresinin Serinliðiyle Sar Beni


Nail Varal kimdir?

Her yazým, karbeyaz gülüþe sahip olanýn ardýndan ona dair esintiler sunmaya onu resmetmeye çalýþmaktadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Kendi Hayatým


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Nail Varal, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.