..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Kirazlar ve dutlarýn tadýný çocuklar ve serçelerden sor." -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Alp Þahin




31 Temmuz 2012
Ýki Farklý Yol  
Alp Þahin
Hayatta hepimizin bir rolü vardýr fakat sonunu nasýl getireceðimiz bize kalmýþtýr


:AFIB:
Durmadan çalan telefonlar, bitmek bilmeyen e-mail trafiði ve kaþla göz arasý birikmiþ iþler. Evet! Klasik bir pazartesi sabahý ve yine yapmam gereken tonca þey var. Yorgunum, isteksizim ve ne þaþýrtýcýdýr ki mutsuzum. Kravatým bile cuma gelse de bende askýda bir güzel uyusam diye düþünüyor.
Aslýnda cumanýn gelip de haftaya son vermesi acýmasýz olabilir. Ne de olsa benim gibi sabah 8 akþam 6 yaþam tarzý dýþýnda þu anda yunuslarla yüzen tatlý insanlar, lüks otellerde kalýp kahkaha atan kötü kalpli iþ adamlarý ve her þeyi bir kenara býrakmýþ dünya turu yapan bilgin gezginler var. Kýsacasý Dünya'da yapýlacak çok þey var ama benim elim kolu baðlý. Ne kadar acýmasýz. Dünya'ya bir kere geliyorum ama sýrf temel ihtiyaçlarýmý karþýlamak adýna bütün gün bir yerlerde çalýþýyor ve beni ''ben'' yapan deðerleri para karþýlýðý firmama aktarýyorum. Bu ilginç felsefik düþüncenin ardýndan bir þeyler yapmam gerek diye hissettim. Bu ani bir çýðlýk atmak, bilgisayara bir iki tane patlatmak olmamalýydý. Daha büyük, daha emin bir adým olmalýydý. Bu yüzden yavaþ yavaþ istifa etmem gerektiðini düþünmeye baþladým. Þuraya bakýn yaþ 45 ama yapmak istediklerimdeki yaþ taþ çatlasa 25. Krize mi giriyordum bilmiyorum ama yýllarýmý artýk bencilce kendime harcamak istediðime adým gibi emindim. Bu yüzden patronla kýsa bir görüþmenin ardýndan ve de iþ arkadaþlarýmla vedalaþtýktan sonra yola koyuldum. Heyecanlý heyecanlý otomobilime bindim. Eþimi arayacaktým ama telefonu camdan aþaðý atmanýn daha mantýklý olacaðýna karar verdim. Artýk beni baðlayan ne yasal kurallar vardý ne de hesap vermem gereken kiþiler. Ýþte buydum ben. Kirli kýrmýzý bir sedan otomobil, sonunda pantolon dýþýna çýkabilmiþ bir gömlek ve aptalca sýrýtan bir yüz. Kýsaca; Özgürdüm...

Ýlk iþ olarak güneye gitmeliydim. Bodrum - Fethiye- Antalya. Herhangi bir yer, fark etmezdi. Yeter ki buralardan uzak olsun. Hayatýmda çok ama çok uzun bir zaman sonra ilk kez mutluydum ve koca yazý tatil yerlerinde geçirdim. Ayrýca yýllarca kazandýklarýmý gönül ferahlýðýyla rahat rahat istediðim þeylere istediðim þekilde harcadým. Ardýndan en çok yapmak istediðim þeyi yani dünya turunu yapmak istedim ve iyi bir turla anlaþtým. Gezmediðim yer, tanýmadýðým insanlar ve yaþamadýðým hazlar kalmadý. Hayat buydu iþte. Ne gelenek ne görenek ne de basit uyulmasý gereken kurallar vardý. Sadece yapmak istediklerim ve ben.

Yýllar geçtikçe yaþým ilerliyor,yapmak istediklerime saðlýðým yetmiyor ve bankadaki paramda git gide azalýyordu. Bu yüzden 15 gibi küçük bir senenin ardýndan evime yani eþime uðramak istedim. Fakat komþulardan öldüðünü ve binbir zorluklarla aldýðýmýz eve de haciz geldiðini öðrendim. Nasýl gelmesin ki? 15 sene boyunca ne aradým ne sordum. Sadece yaþadým. Hiç onu umursamadan hiç onu düþünmeden. Onca kiþi tanýmýþtým, onca düþünce tarzý, akýmý, dini öðrenmiþtim, onca yer gezmiþtim ama o tahminimce sadece yoksulluðu öðrenmiþti. Gerçi yoksulluðu bende yavaþ yavaþ öðrenecektim. Param bitmiþ, bankaya ödemem gereken borçlar kendini aþmýþ ve kalmam gereken hiçbir yer yoktu.

Artýk parklar evim olmaya baþlamýþtý. Sokakta hor görüp iðrendiðim o ayyaþlar gibi saçým sakalým karýþmýþ,beynim uyuþmuþ, üstüm baþým ise mahvolmuþtu. Akþamlarý ya aðlýyordum ya da benim gibilerle sohbet edip bir nebze de olsa mutlu olmaya çalýþýyordum. Tam hayattan koptuðum ve intiharý düþündüðüm zamanlarda bir sokak köpeði peþime takýlýr olmuþtu. Yaþlý bir sibirya kurduydu. Bir gözü de kördü ama hala güzeldi. Sahip - köle iliþkisinden ziyade iyi arkadaþ olmuþtuk. Artýk sokaklarda onunla geziyor, onunla konuþuyor ve onunla yemek yiyordum. Ölümse bir türlü gelmiyordu. Ne soðuk kýþ gecelerinde, ne de bir damla su bile bulamadýðým o sýcak yaz günlerinde.

Þimdi... Büyük Doðu Tapýnaðýndaki bilgenin dediði gibi gelelim sadede. Son satýrlarýmý yazarken nasýl bitireceðim? Bu satýrlarý 2 TL'sini bile zar zor ödeyeceðim bir internet kafeden piþmanlýklar içinde yazdýðýmý mý söyleyeceðim yoksa artýk saçmalamayý býrakýp iþime odaklanmalý mýyým diye son vereceðim. Hangisi gerçek ya da hangisi gerçek olmalýydý yazmak istemiyorum ama seçim sizin... Gerçi seçim her zaman sizin, çoðunuz sadece farkýnda deðil.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gece Gündüz
Prometheus
Bir Carrefour Akþamý
Sorarlar Ademoðlu’na
Ýki Biradan Çok Daha Fazlasý
Akýl Oyunlarý
Bir Sivilin Gözünden Savaþ
Meczup
Gazete Gibidir Kadýn
Dinsiz Bir Dunya

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Uðruna Nefes Alýp Verdiðim
Çekilememek
Son Ýsyan
Amin Diyelim
Ýyi Biri
Ne Yapacaðýz Bu Ýnsanlýkla?
Hayýrlý Ramazanlar
Derya
Ahu Gözlü
Hakk ve Hak

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Vatan [Þiir]
Öngörü [Þiir]
Üç Ýlahi Din [Þiir]
Müslüman [Þiir]
Seçim [Þiir]
Sümükdaroðlu [Þiir]
Dedekuþ [Þiir]
Yansýma [Þiir]
Oysa Yozlasir Herkes [Öykü]
Karmaya Daha Var [Öykü]


Alp Þahin kimdir?

Deneme ve elestiri agirlikli yazmayi seviyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Machiavelli, Nietzsche


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Alp Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.