..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Zamaný gelen bir düþüncenin gücüne hiçbir ordu karþý koyamaz. -Victor Hugo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Doða ve Dünya > Mustafa Kemal Ýzgi




16 Temmuz 2012
Evrensel ve Rahmani Deðerler  
Cennetvari

Mustafa Kemal Ýzgi


Sonsuz ve evrensel doðamýzdan (Yaratýlmýþ iyiliklerle bütünlüðümüzden) tek Yaratan'a inanan bir hakikate doðru derin bir yolculuk içerisindeyiz. Bu yolculuðun dýþýnda yürüyenlerle beraber yürümek bence o kadar da doðru olmaz. Görünen ve görünmeyene ait tek hak din Ýslamiyettir. Bu yüzdendir ki, hak olan, hakikat olan deðerler en güzel þekilde sadece Kur'an-ý Kerim'de anlatýlmýþtýr ve sadece orada vardýr. Elbette iyi niyetli olan diðer kaynaklarýn yazýlarýný, düþüncelerini de takip etmeliyiz, fakat bu görüþler hakka uygun olmalýdýr. Kötü niyetli düþünceler empoze ediliyorsa ve sanki iyi gibi gösteriliyorsa, bu gibi kaynak ve düþüncelerden uzak durmalýyýz. En hakiki deðerler hakiki, ahlaklý ve diðer kiþilerinin iyi niyetli özgürlüðüne karýþmayan toplumsal ve bireysel deðerlerdir. Kötü niyetli hiçbir düþünceyi onaylamamamýz gerekir. Bu anlamda, hakikati ve diðer her milletten, saygýlý insanlara saygýyla kendi milletimden de bahsettiðim bu yazýda, bazý deðerlere saygýsýzlýk etmemeleri gerektiðini de anlatmaya çalýþtým. Milletle ilgili deðerler de önemlidir ve deðerlidir. En önemli ve en deðerli hakikatin de Kur'an Ýlmi olduðunu da belirterek, deðerlerini koruyan, saygý duyulmasýný bekleyen bir insanlýk düþledim.


:AFIJ:
Bazýlarý, inkýlaplarý anlayamasa da, Atatürk'ü sevmek ve ona deðer vermek için ilk önce, emperyalizme, siyonizme, gaflet ve delalete karþý olunmak gerektiðini bilmelidir. Çünkü, Atatürk bütün bu kötü niyetli Dünya Düzeni'ne karþýydý. Çalýþkan bir milletin, çok deðerli bir lideri. Türkiye varsa, Atatürk de var. Çünkü Atatürk Türkiye'dir. Doðruluða saygý duyan, her milletten her insana ben de saygý duyarým. Türk Milleti'nin Özü Oðuz Kaðan'a, Atatürk'e ve diðer tüm atalara baðlýdýr.

Türk Milleti'nin Ýnancý: Ýslam'dýr. Bu yüzden, Türk Milleti'ne mensup her birey, önce Allah'a, sonra Hz. Muhammed S.A.V.'e ve diðer peygamberlere, Kur'an'a, rahmani meleklere inanýr, sever ve onlara deðer verir. Ýþte, esas varlýðýn özü de Allah'a baðlýdýr. Bütün Milleti de, atalarýmýzý da Allah yaratmýþtýr. Bu yegane ve unutulmaz bir gerçektir. Burada sadece Türk Milleti ile ilgili yazdým, diðer milletlerden insanlar da kendi milletlerine deðer verebilir. Birbirlerinin vatanlarýna, milletlerine, sýnýrlarýna, ahlakýna, kültürüne, inancýna ve bunlar gibi tüm iyi niyetli deðerlerine saygý duymalarý, iyi niyet ve edep sýnýrýnda özgürlüklere müdahale edilmemelidir.

Unutmayalým ki; Evrensel hakikat, insanlarýn birey birey kendi düþünceleri, görüþleri, ya da bütün bu görüþlerin toplamý deðildir. Ancak, evrensel görüþlere, doðrulara, hakikate Allah'ýn Ýlmi ile ulaþýlabilir. Kur'an'la ve imanla, hakikat tüm iyi niyetli davranýþ, düþünce ve hareketler evrensel görüþü oluþturur. Özgürlükte de, evrensel görüþte de iyi niyetli, ahlaklý olma sýnýrý vardýr. Rahmani (Pozitif ve müspet) olan, saygýlý olan her deðerli görüþe, düþünceye, bakýþ açýsýna, toplumsal geliþme saðlayacak ilerlemelere, haklýnýn yanýnda olan doðru dürüst ve anlamlý düzene doðru, nefsi kötülüklerden kurtulmalý ve iyi niyetli sanata, hayal gücüne, üretmeye, yazmaya, paylaþmaya, deðer vermeye devam edilmelidir. Rahmani düþünce, kurtarýcýdýr ve cennetin kapýlarýný açar, maneviyatý býrakmadan, gönül denen cennetvari güzellikleri unutmadan, ayný zamanda da akýlla zeki, çevik ve çalýþkan bir insanlýk olmalýyýz. Ýlim'de gönül de akýl da yol göstericidir. Evrensel Ýlim, rahmanidir. Karanlýk olanlarý saymadýðýmýz ve onlarýn olmamasýný istediðimiz için bu böyledir. Karanlýðýn düþünceleri, bizleri ilgilendirmediði için, bu böyledir. Onlara uymak istemediðimiz için sadece rahmani (pozitif ve müspet) deðerlerin yanýndayýz.

SONSUZ SEVGÝLERÝMLE VE SONSUZ SAYGILARIMLA;
MUSTAFA KEMAL ÝZGÝ / 16 Tem Pzt 2012 / 17:30



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Göstergebilim ve Sanat
Hüzün, Heyecan ve Aþk'ýn Derinlikleri
Türk Milleti'nin Öz'ü
Kimleri Sevdin?
Ýnandým
Sonsuz Deðerler
Cennet'in Hakikati
Þiir Nedir?
Türk Kültür ve Sanat Medeniyeti
Sesleniþim Bitmedi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Iþýltýlar Arasýnda [Þiir]
Sevinçlerin Çaðrýsý [Þiir]
Nergisin Kokusu [Þiir]
Çocuk Kapli Büyükler [Þiir]
Günýþýðýnýn Ýlhamý [Þiir]
Sonu Olmayan Bir Filmin, Sonu Olmayan Þiiri... [Þiir]
Her Þey An'da [Þiir]
... Okuduk... [Þiir]
Yeni Çað'a Serzeniþ [Þiir]
Rahmani Varlýklara [Þiir]


Mustafa Kemal Ýzgi kimdir?

Ayný sevgiden ayný sevgiye bir bað aramýzdaki, Düþler ötesinden seslenen gönüllerin sahnesi.

Etkilendiði Yazarlar:
Barýþ Manço, Timur Selçuk, Elif Þafak


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mustafa Kemal Ýzgi, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.