..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir kimse, neden oltasýný, içinde tek bir balýk olmadýðýný bildiði bir göle sarkýtýr? -Adalet Aðaoðlu
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Ahmet GÜNAY




16 Temmuz 2012
Duyarsýz Olmak Erdem Oldu...  
Rahat Yaþamak Ýçin Duyarsýz Olmak Þart..

Ahmet GÜNAY


Rahat Sýhhatli Yaþamak Ýstiyorsan Duyarsýz Olacaksýn.. O zaman Ne kâlp ne de beyin hastalýðýn olur.. Vurdum duymaz ol.Rahat Yaþa.. Buda yeni slogan olsun... Nasýl çok ta uydu..


:BJJD:
RAHAT HUZUR DOLU SIHHATLÝ YAÞAMAK ÝSTÝYORSAN DUYARSIZ OLACAKSIN KARDEÞÝM..
Dünyada rahat ve huzur içinde yaþamak istiyorsan duyarsýz olacaksýn kardeþim.. Þair O.Veli' nin dediði gibi '' Ne atom bombasý, Ne Londra konferansý.. Bir elinde cýmbýz, Bir elinde ayna; Umurunda mý dünya...'' Ne güzel söylemiþ..
Bir güzel okul müdürü okulun bahçesini aðaçlandýrmýþ. Ne güzel çam aðaçlarý dikmiþ ve yetiþmiþler.. En az o çamlar 30-40 senelik.. Ben 15-20 senesini biliyorum okul karþýmda olduðu için bazý okul müdürleri yaz sýcaklarýnda sulatýrlardý aðaçlarý.. Ama demekki þimdiki müdür aðaçlarla pek ilgisi yok. Okulda devamlý duran bekçininde o iþlerle pek ilgisi yok okulun altý serin iki kapýda açýlýnca iyide rüzgar esiyor. Ne lüzum var bir hortum takýp aðaç sulamaya okulda tatil zaten ceryanlý ocakta çay demleyip serin zemin katta içmek varken þimdi hortum takýp aðaç sulamak ta ne ..
EE bizde iþte bu iþlere kafa yoran biri olduðumuzdan telefon elde okulu ara operatöre baðlan cevap yok... Valilik akla gelir bir kaç aramadan sonra nihayet valilik santralý telefonu düþer . Telefona çýkana kendini tanýtýrsýn ..Bir yetkili istersin .. Konu ne? diye sorar .. Sende kýsaca falan okulun bahçesindeki aðaçlarýn susuzluktan kuruyacaðýný bunun için hiç bir yere ulaþamadýný o yüzden bir yetkili ye bildireceðini söylersin .. Tamam baðlayým der. Ve baðlar.. telefon çalar çalar .. sonra kendiliðinden kapanýr.. Ayný okul bahçesinde yürüyüþ parkuru yaptý yine eski güzel müdürlerden biri.. Þimdi okul bahçesinde koca adamlar ellerinde bir suratýndan adam korkan köpeklerden ipini çözüp okul bahçesine salýyorlar. geçen de küçük bir kýz çocuðunun elinde acaip suratsýz koca bir köpek ipini salmýþ .. yürüyüþ yapanlar korkup yollarýný deðiþtiriyorlar.. Ne yapsýnlar '' ite dalanacaðýna, bükü dolanacaksýn'' sözüne uyuyorlar.. O köpek onu oralarda dolandýraný hastanelik etse sevinirim býrakýn üzülmeyi.. Ama baþka bir þahýsa saldýrýrsa iþte ona çok yanarým.. Ama it bu kime ne zaman ne yapacaðýna pek akýl ermez deðil mi?
Hasýlý muhterem okuyucular siz siz olun duyarsýz olun... Siz sakýn kanmayýn ''Duyarsýz olmayýn, Kurallara uyalým, Uymayanlarý uyaralým'' diyenlere.. Onlar dese bile kendileri hiç uymazlar...
Duyarsýz olursan dünyada rahat yaþarsýn... Kilo alýrsýn.. Sýhhatin bozulmaz.. Ne kalp bilirsin nede beyin kanamasý.. Yani nerolojik bir rahatsýzlýðýnda olmaz... Sana ne aðaçlarýn susuzluktan kuruyacaðý, sana ne kurallara uymayanlar varmýþ, sana ne itin ipini salýpta o it insanlara saldýracakmýþ sana ne? Hasýlý duyarsýz olmak daima faydalý deðil mi? Belki bu yazýyý okuyup ta hamaset örneði sergileyeceklerde çýkacaktýr ama bence BOÞ turlar ... Onlar ya bir yetki sahibidirler kesin .. yada Eshâb-ý kehf te yaþamýþ olanlardýr..Birde obezlerdir... Kalýn saðlýcakla...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kutlu Doðum Haftasý Münasebetiyle Veda Hutbesi
Türk Þenayýðý

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnþaatta Kaba Ýnþaatýn Önemi
Kabak Aþýlý Karpuza Dikkat
Ýnsan Denen Mahluk
Gül'mü Lâle'mi ve Ýslâm'ýn Sembolü
Deprem Gerçeði
Para - Para - Para
Oku Bak Kendini Bulacaksýn!
Politika mý? Siyaset mi?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ormanda Büyüyen Adam Azgýný - - Ne Utanmaz Köpekleriz. [Þiir]
Emir Sultan ve Pir Mehmet'ten [Þiir]
31 - Mart Vakasýnda Koca Sultan Abdülhamid Han [Þiir]
Sür Eþeði Nýðde'ye [Þiir]
12/05/1959 Tarihli Hüradam Gazetesinden [Þiir]
Osmanlý'da Gül Mü? Lale mi? [Deneme]
Nefis Nedir? Nefisin Kademeleri Nedir? [Bilimsel]


Ahmet GÜNAY kimdir?

1980 yýlý Adana Müh. Bil. Fak. Akþ. Ýnþ. Müh. Böl. Mezunu.

Etkilendiði Yazarlar:
Babam Burhaneddin Günay,Gazeteci Turhan Dilligil,Prof.Dr. Necmeddin Erbakan,Ahmed Hulusi ve ......


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ahmet GÜNAY, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.