..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sorularla dolu bir kitap... hiçbir zaman eksiksiz olamaz. -Robert Hamilton
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Nail Varal




6 Temmuz 2012
Ebruli / Sevmiyor Ressamlar Seni  
Ben yok olursam seni kim anlatýr Ebruli. Söyle kim anlatýr seni Aþk''ým dünyaya?

Nail Varal


Gizli bir bahçe gibi varlýðýn. Yaratýlmýþ ve hemen ardýndan kilitlenmiþsin hayata. Süleyman''ýn Belkýs için yaptýrdýðý o cennet senin güzelliðinin zekâtý deðil Ebruli. Karun görseydi seni, unutur yalancý cennetini, gayretlerinden boþanýr, utanýrdý Ebruli.


:AGFA:
Haziran akþamlarýnýn sýcaðýný kalbimin soðuk mevsimlerine sürüp bakarken sana, gülüþünün cenderesine sýkýþýp kalýyorum her akþam. Senin için oturduðum sayfa baþlarý sonunu getiremediðim uzun bir tren seferine dönüþüyor istasyonlarda. Ne ben seni yaza yaza bitirebiliyorum, nede sen kendini yazdýra yazdýra tüketiyorsun Ebruli.

Bu kaçýncý kalemim kýrýp attýðým, bu kaçýncý sayfam çaresizce yýrttýðým, ateþlere tuttuðum. Olmuyor; olmuyor, ey içimin kütüphanelerini kelimeleriyle dolduran marifet yüklü beyaz bulutum. Okuyor okuyor bitiremiyor, yazýyor yazýyor anlatamýyor, çiziyor çiziyor resmedemiyorum ben seni. Hep eksik kalýyor bir yaný çalýþmalarýmýn. Hep yetim býrakýyorum yazýlarýmý þiirlerimi hayallerimi… Güya þiirlere sýðdýrmaya çalýþýyorum gözlerinin rengini, almýyor, alamýyor þiirler. Hikâyelere konu ediniyorum seni, sesini, nefesini. Süslemek istiyorum sözlerimi seninle beceremiyor baþaramýyorum Ebruli.

Seni þekillendirecek elden, renklendirecek boyadan, hareketlendirecek rüyadan öyle uzaðým, öyle bizarým ki bir bilsen.

Susup tabiatla dertleþeyim diyorum. Beni deli eden bu güzelliði yerle gökle tavaf etmek için dilimin kapýsýna kilitler vurup önce bulutlara düþürüyorum güzelliðinin resmini. Bulutlar kaynaþýyor, bulutlar aðlaþýyor, bulutlar yeryüzüne yaklaþýyor sevgili. Sulara döküyorum gözyaþlarýmla þeklini, ýrmaklarla büyüyüp denizlere gidiyor, dalga dalga, seni denizyýldýzlarýnýn gözlerine, sahillere vuruyor.

Hangi kurak topraklara sürsem beyaz teninin bereket kokan sýcaklýðýný bahar mevsimi kesiliyor coðrafyalar. Hangi yýldýza anlatsam dalgalý saçlarýnýn bayraklý yanlarýný, gece gündüz oluyor ýþýktan çaðlar yürüyor yerkürenin üstüne. Kutuplara taþýyýp buzdan daðlara veririm de sesini, okyanuslar su sesinle boðulur.

Periler kendini unutuyor benden seni duyunca, çocuklar seni görüyor uykuya uzanýnca, melekler dualara duruyor ahlakýný görünce. Ah hangi uyuyan güzelin kulaðýna fýsýldasam ben seni, yüz yýllýk uykusundan uyanýp divanýna duruyor.

Her seferinde hiç görülmemiþ bir bahçeye ilk defa bakar gibi bakýyorum ben sana. Her seferinde güzelliðinin tüllenen okyanuslarýnda yitiyor, ziyan oluyor, deliriyorum.

Seni seyretmek Kâbe''yi seyretmektir sevgili. Sana dokunmak Kâbe''ye dokunmaktýr. Sana sokulmak kutsal bir mabede secdelerle sokulmanýn diðer adýdýr. Dokunmak sana, bir ezana dokunmak gibidir billahi. Sayfalarca ayeti bir solukta ezberlemek gibidir seni ezberlemek Ebruli.

Kýskanýyorum çoðu kez.

Ýç çýrpýnýþlarýn kýskacýnda kývranýyorum aslýnda. “Sadece kalbime saklayayým" diyorum gülüþlerini, yapamýyorum. Anlatmak istiyorum bana yansýyan güzelliðinin ilahi cephesini. Öyle þeyler biliyorum ki güzelliðine dair, dehþete düþüyorum çoðu kez, anlatsam mezardakilere kalkýp yürüyeceklerinden korkuyorum.

Güzelliðinin göz deðmemiþ yönlerini sularýn akan maviliklerinde saklýyorum her akþam. Her sabah kalkar kalkmaz güneþin çehresine gözlerinin ýþýðýný çalýp öyle “bismillah" diyorum hayata. Lefranc serisinin yüz on dokuz rengini de kullanýyorum seni çizmek için, yetmiyor eksik kalýyor bir yanýn hep. Tuvaller seni sevmiyor, tablolar sevmiyor, sevmiyor ressamlar seni, çizemiyor Ebruli.

Biliyorum, güzelliðini beþeri etkilerle kelimelerimle anlatamam ben senin. Irmaða bakýp berrak su damlasýnýn utangaç ve titrek gözleriyle anlatýrým sadece. Yaðan karýn elif gülüþüyle tanýmlayabilirim masum bakýþýnýn kar beyaz türküsünü. Yeni doðan bebeðin ilk bakýþý, ilk gülüþü, ilk anne dokunuþu, ilk kokusunu içine çekiþiyle anlatýrým Ebruli.

Gizli bir bahçe gibi varlýðýn. Yaratýlmýþ ve hemen ardýndan kilitlenmiþsin hayata. Süleyman''ýn Belkýs için yaptýrdýðý o cennet senin güzelliðinin zekâtý deðil Ebruli. Karun görseydi seni, unutur yalancý cennetini, gayretlerinden boþanýr, utanýrdý Ebruli.

Sen, senin “ben" dediðin “sen" deðildin Ebruli. Sen beni sen, seni ben yapan Aþk''týn. Bu yüzden tarifini yapamadým, çizemedim ben seni. Sen kendini bana çarpýp kaçan asi bir gezegen, ben kendimi ardýna býrakan deli bir yýldýzým sadece. Sana kaçmak bana kovalamak, sana bakmamak bana aðlamak, sana gitmek bana “kal" demek, sana yok olmak bana var olmak yakýþýr Ebruli.

Ben yok olursam seni kim anlatýr Ebruli. Söyle kim anlatýr seni Aþk''ým dünyaya?

26 Haziran 00.03



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Deðmesin Gözlerine Ayazlar
Ebruli / Arsýz Bir Nefesleniþ
Görkemli Bir Saltanat Gözlerin
Kirpik Uçlarýmla Dokundum Sana
Gülüþlerinin Ýntiharýnda Büyüttüm Seni Ben
Ebruli / …ve Sen Gittin
O Evrensel Bir Anlamdýr
Arþýn Altýnda Yýkadýk Tenlerimizi
Neydi Sevmek?
Ýnþirah Suresinin Serinliðiyle Sar Beni


Nail Varal kimdir?

Her yazým, karbeyaz gülüþe sahip olanýn ardýndan ona dair esintiler sunmaya onu resmetmeye çalýþmaktadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Kendi Hayatým


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Nail Varal, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.