..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Öyle yaþamalýsýn ki ölünce mezarcý bile üzülsün. -Mark Twain
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Savaþ ve Afetler > Mustafa Kemal Ýzgi




2 Temmuz 2012
Ayrýk Otu ve Dünya Düzeni  
Bitkilerin Sessizliði

Mustafa Kemal Ýzgi


Türlü aldatmacalarla örülü bir çaðda yaþamaktayýz. Bu çaða altýn çað demek, ya da o çaðý övmek de bir aldatmaca niteliði taþýyor. Tabi, biz canýmýzý sýkmayalým, iyiliklere, hayatlarýmýzdaki sevinçlerimize bakalým ama, duyarlý bir insan olarak bu oyunlara seyirci kalmak pek doðru deðil gibi geliyor. Ayrýk otu, ne yazýk ki diðer bitkilerin köklerine dolaþýp, onlarý kurutmaya devam ediyor. Onlardan Kurtuluþ, hakikatin ilmine eriþmemize baðlý ve onlara karþý susmamaya, bilgi sahibi olmamýza baðlý... Ýnþallah iyilikler kazanýr, hakký olanlar, kalbi kýrýklar daha fazla acý çekmezler... Gönülden herkese, Gönülden ve Sonsuz sevgi ve Saygýlarýmla...


:AECA:
Kavramlar arasýnda koþuyordum, tarihe yön verecek bir farklýlýk arýyordum, oysa farklýlýklar sarmýþtý dört bir yaný, herkes birbirlerini farklýlýklarýndan ötürü sevmiyor, ötekileþtiriyordu. Oysa, bütün bunlarýn sebebi insanlarýn birbirlerinin deðerlerine saygý duymayýþýydý... Ancak birileri burada bir açýk yakalamýþtý... Büyük bir senaryonun külleriydi bu oyun, ülkelere daðýtýlan bir zehir gibi büyüyordu, ''ayrýk otu gibiydiler''... (bu benzetmeyi ve hikayesini alýntý olarak kullanýyorum, kaynaðý bende kalsýn. Hikayesi: Yüce Allah, bütün çiçeklere ve bitkilere kök vermiþtir, her birinin ayrý ayrý kökleri varmýþ, birbirlerinin ayaklarýna dolanmýyorlarmýþ, sadece ayrýk otunun bir kökü yokmuþ, büyüyemiyormuþ ve çoðalamýyormuþ. Allah, bütün çiçeklere çoðalma ve büyüme hakký vermiþ, ama ayrýk otuna þans tanýmamýþ. Ayrýk otu, diðer çiçeklere, bitkilere yalvarmýþ: ''Ne olur, bana köklerinizden bir dal verin, ben de büyüyeyim...'' demiþ. Bitkiler ayrýk otunun hüznüne dayanamamýþlar, Allah'a sormuþlar: ''Allah'ým ayrýk otu çok yalnýz, bizden kök istiyor, ne yapalým, verelim mi?'' Allah cevap veriyor: ''Ben onlara bunu helal kýlmadým, ancak siz bilirsiniz, karar sizindir.'' Bitkiler köklerinden ayrýk otuna da veriyor ve ayrýk otu bütün bitkilerin köklerini sararak, onlarý kurutuyor...)

''Yeni bir Dünya kuruyorlarmýþ...'' bunun bir þarkýsý da var üstelik, tüm hayallerin, güzelliklerin her birinin þarkýlarý olduðu için, buradan bir açýk daha yakalamýþlar. Tapýnaklar arasýnda suni aydýnlýklar arayan, tarihi kökleriyle saran, kurutan, aldatan bir düzen. Hoþgörü, anlayýþ, barýþ, diyalog, ittifak kavramlarýnýn sömürülmesi ve insanlýðý derin bir bataklýða çekmesi gerçekten çok üzücü. Çiçekler farkýnda deðiller yanýltýcý gerçeklerin, biz nasýl olsa çiçeðiz diyorlar, biz nasýl olsa biriz, Aþk ile yaþýyoruz diyorlar ve ne yazýk ki yalanlara kanýyorlar, inanýyorlar. Ýnsanlarýn uydurduðu dinlerin ibadetleri ile kendilerini avutup, Ýslam'a karþý yabancý kalýyorlar. Uzaylýlarla iletiþim kurduðunu sanýyorlar. Kötü niyetli üç harflileri üfüren üfürükçü karanlýk güçler, büyük bir sistemle dünyayý yönetmeye çalýþýyorlar. Bir yandan da türlü göz boyamalarla, iyi niyetli gibi gözüken toplumsal projelerle, din adamlarýyla göz boyuyorlar. Ýslam'ý kötü gösteren zihniyetler, þimdi Ýslam'ý kendilerine göre yorumluyorlar ve tahrife yelteniyorlar. Ýmparatorluk sistemi ile, yer altýndaki bir krala hizmet ediyorlar (Maalesef).

Osmanlý'nýn içerisine de yayýlmýþ olan, Ýslam'ý çürüten zihniyetler Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmasý ile adeta bozguna uðratýlýyor. Türkiye'nin baðýmsýz ruhu, mücadeleci ve halkçý yapýsý, bütün dünya insanlýðýna ders verir nitelikte. Kurtuluþ'un ruhu, insanlýðýn içerisindeki kudret, hakkýn, hakikatin peþinde olma bilinci ve çalýþma azmi, özveri ile bütünleþince Türk'ün Medeniyeti, Milleti (Çiçekleri), ''ayrýk otlarý''ndan temizlendi. Atatürk'ün ölümüyle, tekrar ülkemizin köklerine dolanan, inancýmýza ve milli düþüncemize ince ayar çekmeye kalkan ''ayrýkçýlar'', ne yazýk ki, bugüne dek çeþitli oluþumlarla da birleþerek varlýklarýný sürdürmeye devam ettiler. Bilinçler altýnda yirmi bin fersah filmleriyle insanlara hem korku vermek, hem de insanlarý istedikleri þekilde deðiþime, kültürel tsunamiye uðratmak için, uyutarak kendi amaçlarýný uygulamaya devam ediyorlar, (yine ne yazýk ki)... Ýþte Atatürk'e baktýðýmýzda, bu yüzdendir ki daima bir kilit noktasý görmeliyiz. Bu kilit noktasý, emperyalizme karþý kazanýlan zaferdir. Yeniden baþarmamýz için, Nutuk'u ve çeþitli pusula, daha doðrusu kilidi açacak anahtar niteliðindeki sözlerini býrakmýþtýr bizlere.

Ýþte gönlümüzden yükselecek bu hakiki anahtarý asla kaybetmeyelim, hakiki ilimleri araþtýrmaya çalýþalým. Ýnsaný, bir Tanrý gibi gösteren zihniyetlere, mistik felsefelere, yeni çað inanýþlarýna inanmayalým. Biz vatanýmýzý, milletimizi, baðýmsýzlýðýmýzý yazalým tarihe, bunun için çalýþalým. Her milletten iyi niyetli, saygýlý her insaný sevdiðimiz için ve tabi ki Milletimizi korumak için Milliyetçi olalým. Gün gelir, öteki diye ayrýþtýrmamýz gereken tek zihniyet (rahmani olmayan zihniyet), dinimize ve dilimize zarar vermek isteyenler ya yok olurlar, ya da hakikati bulurlar. Ýnþallah her güzellik, rahmani hakikatler Ýslam'ý, Türklüðü daha derinden anlar. Safsatacý, anlam saptýrýcý, yalancý, kötüyü iyiyle süsleyip sunan kiþiler, bu davranýþlarýndan vazgeçerler veya yok olurlar. Biz hayallerimizin, inançlarýmýzýn, iyi niyetin, hakikatin ve hakiki duygularýn peþinde olalým. Þüphesiz ki; dua edersek, Allah bize yardým edecektir.

Nacizane bir insan, Allah'ýn bir kulu olarak, sözlerimi hiçbir çýkarla, menfaatle kirletmeden, Ýslam'ý kötüye kullanmadan
sizlere gönülden yazýyorum, sadece HAKÝKAT için. Düþlerin ötesinden duyulur sesi, çiçeklerin kokusu, yemyeþil çimenlerin doðasý, nehirler ve mavilerin cenneti... Kültürümüzün, milletimizin derinlerindeki hakikati, iyilikleri, ahlaký, sanatý, cevheri, kahramanlýklarý, cengaverlikleri, ''Türk Kültür ve Sanat Medeniyeti''ni hatýrlayalým, kötülüklere taviz vermeyen, Allah dostu bir milletin içindeki sevgiyi duyalým. Sözlerimde çýkar yok, menfaat yok. Sadece, hakikati araþtýrýn. Her þeyin aslý Kur'an'da... Dileriz, bütün kötü niyetli oluþumlar, insanlar, planlar çöküntüye uðrar, sadece haklý olan insanlar kazanýr. Ýnþallah, iyi insanlar, kalbi kýrýk insanlar artýk daha fazla acý çekmezler. Türk Milleti, Türkiye'de Atatürk'ten sonra gün yüzü görmedi, belki sadece Kuzey Kýbrýs'ý kurtarýþýmýz vardý... Sonrasýnda, genellikle iç iþlerimiz dýþardan yönetildi.

Kötü niyetli oluþumlarýn, Dünyamýzýn yakasýný býrakmasý için, Türkiyemizin baðýmsýzlýðý için, içimizdeki rahmani cevhere inanalým, birlikte özümüzün, aslýnýn gürültüsünü onlara duyuralým, özgürce akýl ve gönül ile ilme ve irfana yönelelim. Türk gençliðinin yegane görevini unutmayalým, hakikati arayalým ve hakikat için yaþayalým. Düþlerimizden ötelerde, bu dünyadaki vatanýmýzý koruyalým, düþlerimizde ise cennetimizi arýyalým. Hem vatanýmýz için, hem de cennetimiz için durmadan çalýþalým. Hep Hakikat'in peþinde olalým. Kavramlar arasýnda koþalým, tarihe yön verecek hakikati bulalým. Hakiki Barýþ, insanlarýn birbirlerinin deðerlerine saygý duymasýna ve ilahi hakikate, Allah'ýn hakikatine baðlýdýr. Ýdeolojiler de bu temel doðrular çerçevesinde birleþmelidir. Allahu Teala bitkileri, ayrýk otlarýndan korusun inþallah.

Sadece Hakikat Ýçin...
Mustafa Kemal Ýzgi
2 Temmuz Pzt 00:30



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Iþýltýlar Arasýnda [Þiir]
Sevinçlerin Çaðrýsý [Þiir]
Nergisin Kokusu [Þiir]
Çocuk Kapli Büyükler [Þiir]
Günýþýðýnýn Ýlhamý [Þiir]
Sonu Olmayan Bir Filmin, Sonu Olmayan Þiiri... [Þiir]
Her Þey An'da [Þiir]
... Okuduk... [Þiir]
Yeni Çað'a Serzeniþ [Þiir]
Rahmani Varlýklara [Þiir]


Mustafa Kemal Ýzgi kimdir?

Ayný sevgiden ayný sevgiye bir bað aramýzdaki, Düþler ötesinden seslenen gönüllerin sahnesi.

Etkilendiði Yazarlar:
Barýþ Manço, Timur Selçuk, Elif Þafak


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mustafa Kemal Ýzgi, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.