..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Mutlu insanlar tatlý þeylerden söz ederler. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Nail Varal




16 Haziran 2012
Gülüþlerinin Ýntiharýnda Büyüttüm Seni Ben  
Nail Varal
Ruhumun kalelerini bir bir teslim etmiþken sana, sen hala baþka krallýklar mý arýyorsun sultaným vefasýz þehirlerin küf kokan zamanlarýnda? Ordularýmla isteyerek boyun eðip teslim olmuþken kudretine, görmüyorsun. Tüm hazinelerimi ayaklarýna yýðmýþ geçeceðin yollara þeffaf cam parçacýklarýndan kaldýrýmlar örmüþken bakmýyorsun önüne.


:AGAJ:
Hatýrlýyorum da, bensizliðin hicranýyla daralan kalbini kalbimin üzerine kor öyle nefes alýrdýn. Sarýldýðýnda dokunmak için deðil içime girmek için sarýlýr ruhunla ruhuma özlemler damýtýrdýn. Sanki az daha zorlasan gözlerimden içeriye akacakmýþ gibi erir, incelir seyyaleþirdin. Yaralar almýþ gibiydi baþýn, gücü elinden alýnmýþ yorgun bir savaþçý gibi dururdun. Sanki bir kýyamet sarsýntýsýndan yeni çýkmýþ gibi gelirdin. Elif elif tüten gözlerini gözlerimin üstüne yatýrýr göðsümün daðlarýna çadýr kurar uzanýrdýn usulca. Duyardým içinden ýlýk ýlýk akan ýrmaklarýn sesini...

Ebruli bir yangýn adýný koymadýðýn uðultulu bir þiir bestelerdi devamlý, kýtalarý hep eksik kalýr adýmla tamamlardýn sonunu. Geceler gibi türkü yakardýn utangaç yanaklarýnýn zemheri soðuðunda. Barakalarda yaþayan çocuklar gibi kimsesizliðini içine yýðar dumanlý ve çaresiz bir pencereden bakardýn hayata. Devamlý fýrtýnalýydý sesin, bulutluydu birazda.

Hüzün yüklüydü yüreðin. Gelecek kaygýsý olmayan bir derviþ gibi baðdaþ kurmuþ içine, oturmuþ, endiþeler solurdu derin derin. Sürekli eski hamur yapraklý kitaplarýn sayfalarýný karýþtýrýrdý zihnin. Hep bir ýþýk bir aydýnlýk arar çok uzaklarda gördüðü sönük bir yýldýza bakarak sevinçten sokaklara fýrlardý gençliðin. Ümit etmek senin en büyük azýðýn umutsuzluk açlýðýndý. Kaygýlý kalbinin çarpýntýlarýný iyi duyardým, çünkü sen kalbini kalbime yaslayarak aðlardýn.

Hiç unutmadým ekin tarlalarý gibi bir o yana bir bu yana dalgalanan saçlarýnýn karanlýk yanlarýný. Soðuk düþüncelerinin kaygýlý tarafýna gizlediðin hançerlerinin parýltýsýný görüyordum susarken. Kanlý gömleðim astýðýn darðaçlarýnda yalnýz kalsada anlardým bir gün ipimi senin çekeceðini.

Ey dört büyük kapý gibi dört ayrý bilgi þehrinin dört harfli gizli bilmecesi. Ey gönlümün yengeç taraflarýný besleyen dört harfli gizli cenneti.

Nedir bu yaþadýklarýmýz?

Bir rüyamýdýr sabah kalktýðýmýzda kendimize geleceðimiz, kýsa zamanlý bir rüya? Bir kýrlangýcýn acý bekleyiþimi ayrýlýðýmýz yoksa, yuvasýna dönünce “acý” tebessüme dönecek ve sýcak tüylü ikizine sarýlýp uyuyunca her þeyi unutacak? Sarsýntýlarýnýn ardý arkasý bir türlü kesilmeyen þiddetli bir deprem mi yaþadýðýmýz bu sene? Sabahý olmayacak geceye mi hapsoldu geleceðimiz, uyanamayacak mýyýz, göremeyecek miyiz ýþýðý?

Neden kristal gözlerinde büyüttüðümüz mavi düþlü yuvamýzý ateþler sardý sevdiðim?

Geçer demiþtin korkma, buda geçer sevdiðim. Hani geçerdi acýsý asit dökülünce gözlere, biterdi bir gün sancýsý. Hani alýþýrdým yokluðuna, unuturdum her þeyi uðraþlar baþlayýnca? Hani kalkacaktý üzerime binen o dað üstümden? Aylar oýldu neden görmüyor hala gözlerim sevdiðim? Neden hala o dað üzerimde duruyor, neden yakýyor asit içimin organlarýný? Neden içimin duvar diplerinde susturamadýðým o çocuk hala aðlýyor, hala yalvarýr gibi bakýyor ardýndan, neden?

Yandým,

Tek kelime ile yandým ey gökyüzü sakinlerinin gözlerinden dua çaldýðý sevgili. Ey Mekke sokaklarýnda sevgiliye koþanlarýn yüreðinden sevgi aldýðý bereket evi. Ey kapýsý açýlmamýþ mahrem mabetlerin sevmelerinden bekaret dilendiði kutsal sevgili?

Ayrýlýðýn; felç geçirmek, ayrýlýðýn bir küçük bedene denizler dolusu zehir içirmek, ayrýlýðýn daðlarý taþlarý üzerine devirmek gibi bir þey. Kurumuþ çöl gecelerinde günlerdir su içemeyen çaresiz bedevinin kum yýðýnlarýna su diye saldýrmasý gibi bilinci allak-bullak eden bir kasýrga saldýrýsý üstüme.

Sevgili, ah sevgilim.

Varlýðýn bana yetmez iken sen yokluðunu bir gece gibi üstüme çekip boðmaya çalýþýyorsun karanlýðýnda. Seninle bir gün birlikte zaman geçirmeyi dünyanýn hiçbir lezzetine deðiþmeyen bir caný harap ediyor aylardýr cehhenmelerinde yakýp kavuruyorsun.

Ruhumun kalelerini bir bir teslim etmiþken sana, sen hala baþka krallýklar mý arýyorsun sultaným vefasýz þehirlerin küf kokan zamanlarýnda? Ordularýmla isteyerek boyun eðip teslim olmuþken kudretine, görmüyorsun. Tüm hazinelerimi ayaklarýna yýðmýþ geçeceðin yollara þeffaf cam parçacýklarýndan kaldýrýmlar örmüþken bakmýyorsun önüne.

Bak artýk, ellerimi kafatasýmýn içine sokup senden baþka her þeyi çýkarýp atalý kaç sene oldu. Can iste benden istemediðin kadar verip seni cana boðayým. Kan iste, göklerden yaðmur yerine üzerine kan saðayým. “Güneþ ol” de, güneþin olup her sabah sen uyanmadan üzerine doðayým.

Yâda bir þiir iste benden, de ki “yazarsan gelirim.”

“Harfleri bir cellâdýn baltasý kadar keskin, kelimeleri gözlerim kadar arbade, cümleleri sözlerim kadar yýkýcý bir darbe olsun” de. Hadi desene “Bir þiir yaz bana ki içinde sen ben ve ikimiz olmasýn, ama baþtan sona ‘biz’ olsun.” Hele bir iste… Bir þiir yazarým ki sana anlamýnda bilincini yitirir kelimelerinde bedeninii daraðacýna götürür noktalarýyla kendini öldürürsün. Seni bir yazarým ki sana kendini kýskanmayý unutur, tükenir ziyan olursun.

Ben iyi yazarým seni. Çünkü dudaklarýnýn gölgesinin bir akþam kýzýlý gibi kýrlangýçlarýn üzerine nasýl düþtüðünü ben bilirim. Teninin beyazlýðýna sýðýnan sabah saatlerinin gölgelerle sobeleþmesini duydum ben. Aðlayan bir keman telinin titremesi gibi bakýþýnýn sarsýntýlarýyla yýrtýlan topraklarýma sýðýnan güvercinler þahidim olsun ki gülüþünü gözlerime, konuþmaný sözlerime, aðlamaný göklerime çizdim ben.

Sözlerimi Fuzuli’den Ferhat’tan almadým ben, bakýþlarýnýn deli deli akan tarafýndan getirdim. Kuyularda Yusuf’larla oturmadým bilmem güzelliðin rengini. Ben güzelliði yalýn ayak yürüdüðüm kalbinin Arafat'larýndan topladým. Ne Antik Yunan’ýn Hermes’ini bilirim nede Sokrates’ini. Ben bakýþlarýnýn Medresesinde cümleler biriktirdim toz-toprak ellerimle. Her gün içime dökülen kuyularýmý melekliðinle yýkayýp kelimelerimi gülüþlerinin intiharýndan büyüttüm.

Seni yazdým seni okudum seni ezberledim, seni hatmedim üç yüz yýl.

Ekmeði aþ’ý olsun diye kör kuyularda Yusuf’lara býraktým sesini de öyle geldim ben sana. Onu karanlýklarýndan çekip çýkaran kervancý baþý sendin kenan çölünde. Sendin Mýsýr’a gidip pazarda satýn alan Züleyha tenli melek. Sendin zindanda Yusuf’Un omuzuna konan yeþil kanatlý kelebek.

Leyla suretti sadece, sendin Kays’a çarpan o dalga. Þirin güzel deðildi seni yüzüne çalana deðin o sabah. Aslý’nýn kapanan düðmelerine kilitledim adýný. Açýldýkça kapanan, kapandýkça açýlan ama hep eksik hep yarým, hep boðuk bir nefes gibi tamamlanmadan baþlayan bir büyü gibi hayatýný kaderime baðladým.

Ey günahlarýna ölmelerimi keffaret sayacak kadar tutku ile baðlandýðým sevgili!

Aç kapýlarýný, mescidine kilit vurma vakitsiz. Günahtýr, býrakma beni namazsýn ibadetsiz. Aç, bu kaçýncý ezan okunan, dýþarlardayým. Secdelere susadým ben kýyamýna durmaya geldim bu gece.

Aç ben geldim.

16.Haziran 2012 - 03.30



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ebruli / Sevmiyor Ressamlar Seni
Deðmesin Gözlerine Ayazlar
Ebruli / Arsýz Bir Nefesleniþ
Görkemli Bir Saltanat Gözlerin
Kirpik Uçlarýmla Dokundum Sana
Ebruli / …ve Sen Gittin
O Evrensel Bir Anlamdýr
Arþýn Altýnda Yýkadýk Tenlerimizi
Neydi Sevmek?
Ýnþirah Suresinin Serinliðiyle Sar Beni


Nail Varal kimdir?

Her yazým, karbeyaz gülüþe sahip olanýn ardýndan ona dair esintiler sunmaya onu resmetmeye çalýþmaktadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Kendi Hayatým


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Nail Varal, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.