..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hayaller olmasaydý, umutlar dünde kalýrdý. - Dolmuþ atasözü
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > umut




7 Haziran 2012
Özgürlüðün Ülkesi  
kandýrmayalým kendimizi

umut


yalan dünya bizi dert sahibi yapmaktan baþka baþka bir iþe yaramýyor. keþke deðerlerimizin farkýnda olsak da huzurlu dünyayý kendi ellerimizle kurabilsek yok etceðimize


:AEHG:
ÖZGÜRLÜÐÜN ÜLKESÝ
Hayattan býkmýþ bir haldeyim. Sýkýcý dünya beni dert sahibi yapmaktan baþka birþeye yaramýyor artýk düþünüyorum yapmak istediðim onca þey varken düzene niye boyun eðiyorum. Ya da yaptýðým þeylerden niye hep sorgulanýyorum diye ,evet bu düþüncelerle yattým yattaða ve bir rüya gördüm…
Bir ülkedeyim tepeden baktým yemyeþil dört tarafý denizlerle çevrili bir ada niteliðinde ama sadece o var sanki dünyada tek baþýna bir dünya gibi , þimdi sokaklarýndayým o ülkenin ,evlere bakýyorum 2, 3 katlý evler bir köy havasý var ama modern gözüne hiçbir çarpýklýk iliþmiyor. Yürüdüm önüme koskocaman bir bina çýktý kat olarak deðil geniþlik açýsýndan . Ayaklarýmýn beni oraya götürdü girdim içeri bir kültür evi niteliðinde önce gözüme koskocaman bir kütüphane iliþti sonra tiyatro salonu müzik salonu ve birçok þey ,bir ses duydum hoþgeldiniz dedi. Merhaba dedim . neresi burasý ? bende onun için burdayým dedi. Baþladý anlatmaya burasý özlemini çektiðiniz ama anca rüyanýzda görebileceðiniz bir ülke dedi .
Siz ülkenizde eðitim onca para harcarsýnýz dedi. Eðitim sýkýntýlýdýr dedi. Ama bizim ülkemizde özel okul, dershane falan yoktur.okuma yazma bilmeyen yoktur burada. Okuma yazma bilmek zorunludur çocuklar doðarlar belli bir yaþa gelince ne olmak istediklerine karar verirler hiçbir baský altýnda kalmadan yetenekleri doðrultusunda yetiþtirilirler. Her mesleðin eðitimi mevcuttur. Tek bir okulumuz vardýr ve çocuklar eðitimine burda baþlar ve burda bitirirler. fýrsat eþiliði esastýr.
Sizin dünyada para kazanmak uðruna birbirinizi yer bitirirsiniz savaþlar eder para uðruna onca masum cana bir çýrpýda kýyabilirsiniz. Bizim ülkemizde para yoktur.para niteliði taþýyan bir kart vardýr. Bu karta puan yüklenir ve buna göre harcama yapýlýr. Herkesin sevdiði iþi yaptýðý bir ülke olduðundan dolayý herkese verilen puanda aynýdýr. Özel sektör yoktur. Market, alýþveriþ ve benzeri ihtiyaçlar devlet kontrolündedir. Vatandaþýn yaptýðý bu harcamalar su ve elektrik olarak geri dönmektedir, suya elektriðe para vermeyiz. Herkesin kazandýðý birinin kazanýrken birinin kaybetmek zorunda olmadýðý bir ülkedir bizimkisi.
Siz teknolojiyi her türlü kötülük için kullanýrsýnýz savaþmak için, dedikodu yapmak ,yalan yanlýþ bir çok þeyde teknolojiyi alet edersiniz. Bizde teknolojinin bütün olanaklarý mevcuttur ama yalnýz yararýmýza olan bizi geliþtiren eðiten yönünü alýrýz. Biz teknolojinin sýnýrýný biliriz.
Siyasetimiz yoktur aslýnda siyaset yapacak ortam yoktur. Doðduðunda liderlik vasfý olanlarý genetiðine göre belirler ve o þekilde eðitiriz. Liderimiz sadece denetler düzeni saðlar kendi çýkarýný düþünmez çünkü. Yalan, kavga olmaz bizim siyasetimizde.
Hukuk vardýr bizde ama kendi içimizde saðlarýz önce hukuku. Adelete inanýrýz . suç iþleyen fazla olmaz ama olursa onlarý içimizde barýndýramayýz. Direk atarýz ülkemizden onlarda sizin kirli dünyaya giderler yabancýlýk çekmezler. Ama biz haklý olaný suçlamayýz ,düþüncelerinden dolayý atmayýz .ülkemizden gidenler hýrsýzdýr, kalleþtir, güvenilmezdir, yalancýdýr, ondan giderler.
Bizde sanata ve spora büyük önem verilir hobi olarak yapýlýr ama zorunludur . herkes sanatçýdýr ,sporcudur . sanatý ve sporu birlik bütünlük ve huzur için yaparýz . herkes sanatla uðraþýnca sanatýn deðerini daha iyi anlarýz. Sporla uðraþýnca saðlýðýn kýymetini biliriz.

Saðlýk diyince bizde hastalýk olmaz, tüm insanlarýmýz saðlýklýdýr. Kýymetini bilirler. Çünkü biz birbirimize deðer veririz ve kendi kendimizi hasta edecek faaliyetlerde bulunmaktanda çekiniriz.
Siz orda özgürlük için uðraþ verirken ve bu uðraþ uðruna hapishanelerde sürünürken yalancýlarý kalpazanlarý kendinize lider yapýp kendinizi sömürtürken ,bizde özgürlük önemli bir kavramdýr. Biz insanlarýn düþüncelerine önem veririz kimin ne düþündüðü bizim için deðerleridir. kimseyi düþüncelerinden dolayý dýþlamaz, suçlamaz, yargýlamayýz. bizde düþünen ve düþündüklerini korkmaktan söyleyebilmek esastýr. Bizde din vicdan özgürlüðü vardýr. Kimseyi seçimlerinden ötürü ayýrmayýz ayrýmcýlýk yapmayýz. Kalýplaþmýþ yargýlardan uzak durur yeniyi daha yeniyi ararýz.
Bizim insanýmýz özgürdür. Bizim insanýmýz insaný sever. Bizim insanýmýz bir aðaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeþçe yaþamayý bilir. Bizim insanýmýz hoþgörülüdür. Bizim insanýmýz adelet sahibidir. Bizim insanýmýz egodan arýnmýþtýr.bizim insanýmýzýn amacý huzurlu yaþamaktýr. Evet huzurlu yaþarýz suçsuz yaþarýz kardeþçe yaþarýz o yüzden bizim ülkede ölüm diye biþey yoktur .
Nasýl oluþtu bu ülke dedim niye bilmiyoruz? yýllar önce düþüncelerinden dolayý hapis yatan ve idam edilen, öldürülen aydýnlar kurdu dedi. Ülkelerinde yapamadýklarýný, yapmak isteyip hayal edipte canlarýndan olduklarý þeyleri yapabilmeleri adýna hediye edildi. Ve fýrsat verildiðinde insanlarýn biraz olsun eðitilip doðrunun yanlýþýn farkýnda olup nasýl güzel bir dünya kurabileceklerini gösterdiler. Ýnsanlarýn çýkarlarýndan vazgeçipte huzur içinde yaþayabileceklerini gösterdiler.
Peki dedim ben niye burdayým. Þuan rüya görüyosun dedi. Bu ülkeyi gör istedik çünkü böyle bir dünyada yaþamana izin vermezler. Siz kendi kendinizi sýkýntý içine sokmaya alýþmýþsýnýz kaderinizi kendiniz belirlemiz ve buna boyun eðmiþsiniz. Ýnsanca yaþamayý öðrenmemiþ kendi sonunuzu kendiniz belirlemiþsiniz. Demem o ki istediðin dünya istediðin ülke hiçbir zaman olmayacak cehalet yenilmeyecek bencillikten vazgeçilmeyecek ve bu uðurda hayal kurmaktan , rüya görmekten öteye geçilmeyecek ÖZGÜRLÜÐÜN ÜLKESÝ gerçekleþmeyecek ….
Evet farkýndayým uyandým ve yalan dünyaya gözümü yeniden açtým
UMUT ERDEM



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Umutsuz Sabah
Yaradan Bir

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Meleksiz Sokak [Þiir]
Veda Mektubu [Þiir]
Sensizlik [Þiir]
Yýldýzlý ve Yaðmurlu [Þiir]
Ustaya [Þiir]


umut kimdir?

18 yaþýnda aklý baþýnda sizlere duygularýný aktarmanýn peþinde bir gencim.

Etkilendiði Yazarlar:
atilla ilhan


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © umut, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.