..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Hayranlýðý o dereceye vardý ki; yere düþtü ve kendinden geçti." -Fuzuli (Leyla ile Mecnun)
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Gülmece (Mizah) > Gökhan Duranal




28 Mayýs 2012
N'aber? - 2  
Ormanda on kaplan gücünde

Gökhan Duranal


Ormanda on kaplan gücünde.


:AEEE:
*Selam sabah.

*Facebook'ta bazý fotoðraflarýn altýnda "eee kim çekti ;)", "çeken de güzel çekmiþ hani ;)" gibi yorumlarý görülen kýz, profesyonel fotoðrafçý olmuþ, geçenlerde denk geldim. Ön planda çay ve simit, arka planda boðazýn olduðu fotoðraflar ya da martýlara simit parçasý, ufak ekmek, arada kandýrmak için sigara izmariti falan atýp bunlarýn fotoðraflarýný çekiyordu.

*Bu arada Nikon fotoðraf makinelerinin yüzde otuz üçünün bir grup cývýk ergenin eline geçmesi nedeniyle þirket kapanma noktasýna gelmiþ.

*Gaydýrý gubbak Cemileeem, nasýl nasýl edelim de biz bu iþi. Nikahýmýzý kýysýýýýn tümdengelim hoooca Memiþee.

*Kýrk yýlda bir espri tutturup da gaza gelen adam da düþman baþýna. Espriye gülündükçe bu tekrar tekrar söyler, açýklar falan. Daha da fenasý "Ulan durduk yerde bi espri yapýyorum var ya" falan diye kendini över. Offf. Ben utanýyorum onun yerine. Bu adam için gerçekten hepinizden özür dilerim. Ben utanýyorum o utanmýyor. Espriyi yaptýn, tadýnda býrak, zirvede býrak bu iþi. Uzatýp da niye kendinden iðrendiriyorsun? Yine de bundan daha kötü bir tip var ki, o da "pasif espritiüel". Mesela kalabalýk bir ortamda sen alçak sesle bir espri yaparsýn, etrafýndaki 2-3 kiþi duyar, güler, ama bu 2-3 kiþiden biri pasif espritiüelse o hemen senin esprini yüksek sesle yapar. Sonra herkes gülmeye baþlar falan. Utanmaz herif. Madem espriyi çalýyorsun, kaynak belirterek al, izinsiz kopyalayýp çoðaltma. Sonra bu herif espriyi yaptýktan sonra çýkýp "Yaa o benim esprimdi" falan da diyemiyorsun ki.

*Bir konu hakkýnda uyarýp, "demedi demeyin" diyen adam, senin amacýn uyarýp yardým etmek, uyardýðýn kiþinin önlem almasýný saðlayýp zarar görmesini engellemek falan deðil, senin tek amacýn uyardýðýný millete gösterip kendini kurtarmak, seni bencil seni ya. Amacýn uyarmaksa sadece uyar, niye "demedi deme" deyip de uyarý yaptýðýný kayýtlara geçiriyorsun? Bir insan "demedi" diyecekler diye bu kadar korkar mý? Hepimiz "dedi" deyip de seni rahatlatalým mý istiyorsun sen ne istiyorsun? Yoo dostum, her þey o kadar basit deðil.

*Bazý dizilerde "Tekrarý Yok" diye yazýyorlar ya, övünür gibi, aslýnda o kötü bir þey deðil mi? Benim yaptýðým dizinin tekrarý olmasa ben þahsen üzülürdüm. Bir kere zor izleniyor falan diye düþünürdüm.

*Ya gelmeseydin, yetiþemeseydin, beni bulamasaydýn, leopaaardýýýýýmm... Yarým kalýr dümbelek...

*Aziz Nesin'in iddiasý doðru mu deðil mi onu bilmiyorum ama halkýmýzýn %50si falan uyuz bakýþlý. Durakta falan beklerken gelen otobüse gözün bir takýlsýn, mesela baktýðýn yerde de bir teyze oturuyor ya, niye uyuz uyuz bakýyor ki o? Böyle ters ters. Altý üstü bir göz göze geldik, niye sanki cüzdanýna göz dikmiþim gibi bakýyorsun? Tamam þefkat göster, gözlerinin içi gülsün, beni nüfusuna al falan demiyorum tabii ki, ama normal bak. Uyuz bakma sadece. Çünkü gerçekten istemiyorum o cüzdaný. Bir de farklý versiyonu var bunun, mesela kaldýrýmda önümde biri var ve yanýndan geçip gidemiyorum, o kadar yer yok ve ben onun arkasýndan yavaþ yavaþ yürüyorum. Hemen bir dönüp dönüp arkaya bakmalar, kontrol etmeler falan. Genelde önündeki genç kýz falansa oluyor bu. Daha 1-2 ay önce yaþadým. Ulan geçecek yer yok kenarda, ve saat gündüzün üçü, ben ne yapacaðým sana þehrin ortasýnda? Bir de böyle kontrol etti, etti, en sonunda resmen arkasýna dönüp ters bir bakýþ attý kýz. Artýk "Ulan 'kapkaççý vaar!' diye baðýracak herhalde" diye korkup paldýr küldür geçtim artýk yanýndan hýzla. Manyak mý ne.

*Küçükken beraber futbol oynadýðýmýz birkaç arkadaþým vardý. Bunlardan biri de benden 2 yaþ falan büyüktü. Benden büyük diye bu ne derse ben doðru kabul ediyordum. Bir gün önümüzde futbol topu, futbol oynadýðýmýz yerin kenarýnda oturuyoruz, bu o günlerde oynanmýþ olan bir maçtan bahsetmeye baþladý. Tam neler dediðini hatýrlamýyorum ama o maçtaki bir pozisyondan söz ederken arada þunu söylediðini çok net hatýrlýyorum: "Adamý düþürürsen faul, acýdýysa penaltýýý!" Bir de elleriyle hareket yapýyor, böyle sol eli yumruk þeklinde, sað eliyle de sol yumruðunu tokatlýyor. "Acýdýysa penaltý." Ben kafadan 1 yýl falan bunu gerçek sandým. Hatta düþünüyordum, "Ulan oyuncuya ne diyor hakem, 'acýdý mý' diye mi soruyor? Peki adam acýmadýðý halde acýdý derse ne olacak?" falan diye. Hiç sorgulamaz mý bir insan ya. Sýrf benden büyük diye, yanlýþ bilgisi olacaðý bile aklýma gelmemiþ. Çocuk kafasý. Yine ayný çocuk bana ofsayt konusunda da sýkýntý yaþatmýþtý. "Ýki kiþi bir adama dalýnmaz oðlum, ofsayt oluyor öyle." demiþti. Vay anasýný ya. Maç izlerken hep bir adama giren iki kiþi oluyor mu diye incelediðimi hatýrlýyorum. Sonradan futboldan soðuyup basketbola yönelmeme neden olan yoksa bu çocuk muydu? Bence yüksek bir ihtimal.

*Kendine iyi bak, selam söyle.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gülmece (mizah) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
N'aber?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Süt ve Simit [Öykü]


Gökhan Duranal kimdir?

1991'de doðdu. Henüz ölmedi.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Gökhan Duranal, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.