..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bulanmadan ve donmadan akmak ne hoþtur. -Mevlânâ
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Modernizm ve Post-Modernizm > mehmet avcý




21 Mayýs 2012
Söylem Dindarlýðýndan Eylem Dindarlýðýna  
mehmet avcý
Son zamanlarda toplumumuzda yeni hastalýklar meydana gelmekte ve bu hastalýklar tedavisi mümkün olmamakla beraber,milletin kahýr rekseriyetine sirayet etmekte tabiri caizse bir aids virüsü gibi


:BJFI:
SÖYLEM DÝNDARLIÐINDAN EYLEM DÝNDARLIÐINA



Son zamanlarda toplumumuzda yeni hastalýklar meydana gelmekte ve bu hastalýklar tedavisi mümkün olmamakla beraber,milletin kahir ekseriyetine sirayet etmekte tabiri caizse bir aids virüsü gibi genele yayýlma yolunda ilerlemektedÝr.

Ýnsanlar,fýtratlarý gereði iþledikleri günahlarýn peþinden hemen bir sevap iþlemek isterler.Vicdanlarý dindar olanlar bu þekilde davranmakla iþledikleri günahlardan kurtulduðunu sanarlar.Oysa ki,sevabý günaha mukayese ederek dinimizde olmayan ''bir doðru,bir yanlýþ'' anlayýþýndan hareket ettiklerinden sonu þirke kadar uzanan bir yanlýþýn içine girerler.Bu meyanda,mafya,gariban halk iliþkilerine bakacak olursak ayný tabloyla karþýlaþýrýz.Mafya,zenginden alýr fakire verir mantýðý halk bazýnda yaygýn olan bir bakýþ açýsýdýr.Oysaki mafya,hakký ve yetkisi olmadýðý halde kendini gariban babasý rolüne sokarak zengin insanlardan haldýklarý haraçlarla çok rahat bir burjuva hayatý yaþarlar.Herþeyi bu esnada mübah görürler ve çeþitli iþkencelerde bulunurlar.Gece uykuya daldýklarýnda vicdanlarý onlara sürekli telkinlerde bulunur,ve kalktýklarýnda hemen bir kamyon gýda almalarý ve onlarý taþrada yaþayan garibanlra daðýtýlmasý emrini verirler.Böylece hem kendi vicdanlarýný rahatlatmýþ ve hem de gariban halkýn babasý haline gelmiþ olurlar.

Günümüzde özellikle muhafazakar camiada bu tür insanlar türedi ve sayýlarý gün geçtikçe artmaktadýr.Maalesef bu insanlar çok yakýnlarýmýzda dolaþmakta çok önemli siyasi ve birokrasi koltuklarýný iþgal etmekle birlikte o mevkilere kimseyide yanaþtýrmamaktadýrlar.Yine bu kiþiler dün imam hatip okullarýna çocuklarýný yazdýrmak için torpil tutarken bugün çocuklarýný batýnýn çaðdaþ anlayýþýyla,geçmiþte eleþtirdiði hatta aleyhte propagandasýný yaptýðý bu kolejlerin kapýlarýnda kayýt sýrasý beklemektedirler.Diyeceðim þudur ki ta tepeden baþlayan bu deðiþim aþaðýya doðru hýzlý bir þekilde sirayet etmektedir.Ayný muhafazakar insan kitlesi,kendi camiasýndan olan insanlarýn düðün törenlerine çelenk gönderirken sosyete kesimin niþan merasimlerine gönüllü nikah þahitliði yapmaktadýrlar.

Dünün eylem dindarlarý bugünün söylem dindarý haline gelmiþse yarýn neleri mübah görebileceklerini görmeden,þimdiden kestirmek sanýrým müneccim olmayý gerektirmez.Kaldi ki bir kaç yýl evvel bu insanlar faiz müessesesi diye bankalarýn kapýlarýndan geçmezken,bugün,ikinci eþlerine ikinci ev ve ikinci araba almak için kredi kuyruklarýnda sýra beklemekte geçmiþte haram saydýðýný zamanla kanýksayarak vicdanýna helal diye sunmaktadýr.Yaþadýklarý modern hayatlarýn girdabýna kapýlanlar asla gerçekleri göremeyeceklerdir.....Ýþte tehlikenin büyüðüde buradadýr..

Mehmet AVCI.....21 05 2012

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: tþkkr
Gönderen: mehmet avcý / , Türkiye
22 Mayýs 2012
gerçek aðýtlarla tiyatral aðýtlar,gerçek gözyaþlarýyla,timsah gözyaþlarý birbirinden ayrýlmalý artýk

:: ::
Gönderen: Vildan Sevil / , Türkiye
22 Mayýs 2012
Gerçek dindarlarýn, din tacirleriyle hesaplaþmaya baþladýðýný iþaretleyen yazýnýzý kutlarým.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
28 Þubat
Elimden Tutup Baðrýna Bassýn Beni Hayat
Mutsuz Ýnsan

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
80’lerde Çocuk Olmak... [Þiir]
Bir Umut [Þiir]
Gidiþ - Dönüþ [Þiir]
Ey Yâr [Þiir]
Yürümek... [Þiir]
Siyasi ve Fikirsel Evrilmeler [Þiir]
Eski Günler [Þiir]
Ölüm Bizi Eþitledi [Þiir]
Sen Olmayýnca [Þiir]
Mücahid ve Mücahideler.! [Þiir]


mehmet avcý kimdir?

yüreðimden kopanlarý cümle olarak yazýya aktarmak istiyorum. . . Güzel olmasý için özel bir gayret sarfetmekten uzaðým. . . Hayat nasýl spontane olaylarý bize yaþatýyorsa bende o an içimden geçenleri yazmaya çalýþýyorum. .

Etkilendiði Yazarlar:
herkesten alýnacak birþey vardýr


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © mehmet avcý, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.