..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýste, sana verilecektir; Ara, bulacaksýndýr; Çal ve kapý sana açýlacaktýr -Ýncil
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Çocuk > mehmet avcý




3 Nisan 2012
Sebastian,maria ve Pembe Köþk  
mehmet avcý
maria ve sebastian yýllar sonra büyük bir tesadüf sonucu karþýlaþtýlar.Ve bir daha ayrýlmamak üzere birleþtiler.


:BCDA:
SEBASTÝAN,MARÝA VE PEMBE KÖÞK

Mehmet AVCI

Ýngilterenin Londra þehrinin küçük bir kasabasýnda yaþayan Sebastian ve Maria adýnda iki ilkokul arkadaþý vardý.Ayný sýnýf ve ayný sýrada olmalarý onlarý zamanla birlikte hayal kurup yine birlikte ortak düþünmeye sevk ediyordu.

Zaman zaman öðretmen ders anlatýrken,pencere kenarýna oturmalarý hasebiyle sýk sýk okulun karþýsýnda,etrafý yeþilliklerle çevrili olan pespembe bir eve bakarak ona pembe köþk ismini vermiþlerdi.Arada bir evin sahipleri olan karý kocanýn köpeklerini bahçede gezdirdiklerini görüyor ve bazende güzel havalarda birlikte kahvaltýlarýna tanýk oluyorlardý.

Bu seyirler neticesinde hayal güçlerini kullanýp ilerde beraberce böyle bir evde yaþama hayalini kuruyorlardý.Sebastian için okulda mariadan baþka kimse yok gibiydi.Ayný düþünce maria içinde geçerliydi.Herþey yolunda giderken birgün maria okula geldiðinde Sebastianý okula göremedi.Neden okula gelmediðini düþünürken öðretmenin açýklamasýyla þoke oluyordu.Öðretmenleri Sebastianýn babasýnýn iþinden dolayý Londraya taþýndýklarýný söylediði an Marianýn yýkýldýðý andý.

Aradan yýllar geçmiþ Maria çocukluk hayali olan öðretmenliðe ilk adýmýný atmýþtý.Ýlk görev yeride Londra merkezine çok yakýn bir köydü.Sebastiana yaklaþma hayaliyle birazda sevinerek okuluna varmýþ ve göreve baþlamýþtý.Aradan geçen bir kaçgün onun ciddi derecede hasta olmasýna yetmiþti.Hava deðiþimine baðlanýlan hastalýk ciddi bir beyin travmasý'na dönüþmüþtü.

Tavsiyelerle Londra merkezde çok ünlü bir beyin cerrahi doktoru kendisine önerilmiþti.Baþýndaki derin aðrýlara daha fazla dayanamayan Maria verilen adresteki doktorun kapýsýna sýra beklemek için otururken içerden çýkan hastalarýn,doktoru öven sözlerine tanýklýk etmesi ilgisini çekmiþti.Ayrýca tavsiye edilen doktorun isminin Sebastian olmasý onu yýllar önceki çocukluk arkadaþýnýn özlemiyle buluþturuyordu.Kafasýnda küçük bir olasýlýkta olsa bu doktor benim arkadaþým sebastian olabilirmi düþüncesi vardý.Tam bu düþüncelerle yoðrulurken içerden Maria ismi okunmuþ ve sýranýn kendisine geldiðini fark etmiþti.

Açýlan ikinci kapýdan doktorun yanýna girdiðinde karþýsýnda yýllar önce kaybettiði arkadaþýnýn yanaðýnda bulunan yara izini görünce þok olmuþtu.Bir anda ikiside donmuþ ve birbirini izlemeye baþlamýþlardý.Tam bu sýrada Maria o olduðunu anlayýnca ona sarýlmak için ani bir refleksle hareket edince yanda bulunan dolap ayaðýnýn üzerine düþtü.Hemen telaþ içine giren Sebastian onu kucaðýna alarak acil servise koþtu.Yýllar sonra kavuþmanýn ilk bedeli bu olmalýydý.Ayaðý alçýya alýnan Maria yý evine misafir etmek için Sebastiana fýrsat doðmuþtu.Eve vardýklarýnda annesi ve babasý Maria'yý çok sevdiler ve aradýklarý gelini bulduklarýný söylediler....

NOT:

Bu yazý oðlum Bahadýr'la ortak yazýmýzdýr.Kendisi çok aceleci olduðundan bu öyküyü kýsa kesmek zorunda kaldýk..Bu onun ilk tecrübesi.Eminim bu aceleciliði zamanla yazarak son bulacak...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Düþünüyorum…
Çocukluk Anýlarým
Küçük Bir Aný...
Dedemin Hayatý...
Geçmiþ, Bende Hiç Geçmemiþ
Beyaz Türkler
Aldatanlar ve Aldatýlanlar
Bir Aný
Ýmam Hatip Nesli
Ahde Vefa Bekleyen Katýr

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
80’lerde Çocuk Olmak... [Þiir]
Bir Umut [Þiir]
Gidiþ - Dönüþ [Þiir]
Ey Yâr [Þiir]
Yürümek... [Þiir]
Siyasi ve Fikirsel Evrilmeler [Þiir]
Eski Günler [Þiir]
Ölüm Bizi Eþitledi [Þiir]
Sen Olmayýnca [Þiir]
Mücahid ve Mücahideler.! [Þiir]


mehmet avcý kimdir?

yüreðimden kopanlarý cümle olarak yazýya aktarmak istiyorum. . . Güzel olmasý için özel bir gayret sarfetmekten uzaðým. . . Hayat nasýl spontane olaylarý bize yaþatýyorsa bende o an içimden geçenleri yazmaya çalýþýyorum. .

Etkilendiði Yazarlar:
herkesten alýnacak birþey vardýr


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © mehmet avcý, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.