..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevmek bir baþkasýnýn yaþamýný yaþamaktýr. -Balzac
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yazarlar ve Þairler > süha özmen




22 Mart 2012
Yazarlýða ve Kültüre Bakýþ  
süha özmen
Süha Özmen 1969 yýlýnda Ankara'da doðdu.Ortaöðrenimimi babasýnýn asker olmasý nedeniyle Anadolu ve Trakya'da çeþitli okullarda tamamladý. 1988 yýlýnda bir daha taþýnmamak üzere Ýstanbul'a yerleþti .Ýstanbul Üniversitesi Ýktisat Fakültesi mezunu. Özel Þirketlerde orta düzey yöneticilik görevlerinde bulundu.Edebiyat ve Tarih, özellikle de ekonomi ve siyaset konularýna ilgisi yüksek düzeyde.


:AEJF:
Yaradýlýþ itibariyle sinirlendiðim zamanlar içime atar ve kýzgýnlýk duygularýmý içimde saklarým,tepkim yüz hatlarýmdan belli olur ve davranýþlarým bununla sýnýrlý kalýr.Kimileriyse kýzgýnlýk anýnda çevresine zarar verir baðýrýr çaðýrýr fiziksel þiddet uygular benimse bu durum kendime zarar vermemle sonuçlanýr.Yýllardýr bu böyle gelip geçmiþtir.Haliyle yaþ kemale ermeye baþlayýnca bu duygularýmýn dýþa vurulmamasýyla kendime zarar verme derecem de artmaya baþladý.Saðlýk elden gideceði zaman baþka önlemler alma yolunu seçmem lazýmdý. Bu yaþtan sonra da anlattýðým diðer kiþilikte insanlar gibi dýþa zarar vermeye baþlamamda mümkün olmadýðýndan günlerce düþünüp taþýndým ve yaþadýðým olaylarý oturup yazmaya,sinirimin geçmesine yardýmcý olacaðýna ve bunu okuduktan sonra daha saðlýklý karar verebileceðim sonucuna vardým.Ýyi sonuçlar alacýðýmý düþünerek neler yazacaðýmý düþündüm.Belediye otobüsüne binerken inerken,veya bir lokantada yemek yerken karþýlaþtýðým ama yüzüm tutupta tepki gösteremediðim anlarda bu yazý yazmak bana çok rahatlatýcý gelmeye baþlamýþtý.Birgün sahilde oturup biraz kafamý dinlemeyi tercih etmiþtim.Birden eski bir arkadaþýmý gördüðümde merhaba, nasýlsýn faslýndan sonra o can alýcý soru geldi hemen;

-E neler yapýyorsun? Emekli de oldun artýk deðil mi ? Nasýl geçiriyorsun zamanlarýný?

-Ne yapayým baþýmdan geçen olaylarý bir öykü ya da roman þeklinde anlatarak zamanýmý geçiriyorum.

-Ha hahaha Süha güldürme beni. Dalga mý geçiyorsun ?

Tepki gösterme özürlü olduðumu yukarda anlattýðým için Arkadaþým olmasýna raðmen o bayan Kahkaya oturaklý bir cevap veremeyeceðimi artýk sizde biliyorsunuz? O Gülmelerin ve kümseyici tavýrlarýn peþinden Bayan Kahkaha tekrar lafa baþlayýp;

-Hahaha Ýllahi Süha gel biraz yürüyelim o arada da sana yeni aldýðým arabayý göstereyim.

Der demez kolumdan çekeleyerek beni arabasýna doðru götürmeye baþladý.Sözü edilen montaj harikasý ve yabancý ülkeye para kazandýrdýðýmýz o güzelim siyah renkteki arabanýn yanýna geldik.O arabasýný anlatmaya devam ederken ben de içimden

-Ya karþýlaþmasaydýk da yazmaya devam ettiðim romanýmý ya da hikayelerimi gözden geçirmeye vakit harcasaydým diye düþünmeye baþladým.Siyah arabanýn özellikleri bitmek bilmiyordu.Bense hiç bunlarla ilgilenmezdim.Nasýl kurtulayým diye düþünmeye baþladým.Ben soru sormayýnca o da bir müddet sonra anlatmaktan vazgeçti, ilgilenmediðimi anlamýþ olacaktý.Vedalaþtýk o arabasýyla haným arkadaþlarýný geziye götürmeye gitti, ben de o gittikten sonra derin bir nefes alarak sahil kenarýna gittim.Orda bir bankýn üzerine oturdum.Derin bir nefes aldým ki cep telefonum çaldý eski bir dost daha;

-Alo Süha nasýlsýn? Nerelerdesin?

-AAA Okan sen misin? Ne yapayým biliyorsun geçen yýl emekli olmuþtum.Boþ vakitlerimde yazýlar yazýyorum.Çok seviyorum bu iþi emeklilik te rahat oluyor.Sen ne yapýyorsun?

-Ya býrak dostum ya emekli oldun maaþýn da azdýr senin. Hadi benim dükkana gel bir iþ fikri var kafamda acayip para kazanacaðýz.Sen de bana yardým edersin.Hemen atla gel dükkana.

-Ama Okan ben böyle daha mutluyum ben ticaret yapamam ki.

-Süha bak Öyle kitap mitap karýn doyurmaz.Bu devirde para lazým insana kültür mültür ne getirir ki sana .Oðlum çok kazanýcaz çok kazanýcaz çookkkkkkkkkkkkkkkkk....

-Yok .Okan ben böyle daha huzurluyum.Beni lütfen daha fazla sýkma.Sen çok eski bir arkadaþýmsýn.

-Tamam be ne halin varsa gör.Þunu bil ki sen nesli tükenen bir tipsin artýk senin gibiler kalmadý bunu bil hadi eyvallah.

Çat telefon kapanýr kafama vursa daha ince bir davranýþ sayardým gerçekten.

Ya arkadaþ sonradan kafama dank etti ben yýllardýr neden böyle kitaplarla kültürle ,bilgiyle uðraþan insanlardan arkadaþ edinmemiþtim de gözü hep para ,mal ve mülkle boyanmýþ dostlar biriktimiþim.Yoksa hata benim deðil de ülkenin genel durumu mu böyleydi?Hala bunu çözmeye çalýþýyorum.Siz de bana yardýmcý olabilirsin.Ha pardon Falanca haným siz ev bakmaya ordan da lüks bir restorantta yemek yedikten sonra Vakko maðazasýndan elbise almaya gideceksiniz,Filanca bey de sayýsal loto ve iddia kuyruðundan sonra kahvede okey oynamaya mý gideceksiniz?Özür dilerim.Kendinize iyi bakýn ben sizi meþgul etmeyim!

Süha Özmen

Ýktisatçý



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýþletme Fakültelerine Yeni Ders Konulma Tavsiyesi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Çanakkale"de Þehit Oldu Ýzmirli Mehmet [Þiir]
Korsan Maðazada Hýrsýzlýk Önlemi [Öykü]


süha özmen kimdir?




yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © süha özmen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.