..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bazen evrende yalnýz olduðumuzu düþünürüm, bazen de olmadýðmýzý. Her iki durumda da bu düþünce beni afallatýr. -Arthur C. Clarke
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aný > Emilio Santos




16 Mart 2012
Sigara Yanýðý  
Emilio Santos
Ci'nin çirkin bir kadýn olduðunu söylesem kötülük etmiþ sayýlmam. Bunun için adeta uðraþmýþ gibiydi çünkü. Salaþ giyim, kötü makyaj, kötü ve yamuk bir saç kesimi. Üstelik erkeksi tavýrlarý vardý.


:AEBB:
Sabah öksürükler içinde uyandýðýmda sigaraya bir kez daha lanet etmiþtim. Söz verdiðim üzere býrakmam gerekiyordu. Kendim için ve elbette sözüm için. Yine de bu býrakma meselesi beni boðuyor, ertelememe sebep oluyordu. En azýndan bir süredir, uzunca süre yaptýðým gibi, henüz yataktan çýkmadan yakmýyordum. Kendimi mi kandýrýyordum, bilmiyorum. Lakin iþe yarýyordu.

Akþamdan kalma da deðildim. Çünkü bir süredir içki de içmiyordum. Son zamanlarda iþ arkadaþlarýmýn yoðun ýsrarý ile iki kez dýþarý çýkmýþ ve her seferinde iki bira ile kapamýþtým geceyi. Dýþarý çýkmaktan da, içki içmekten de hoþlanmýyordum bir süredir.

Öksürüðün kesileceði yoktu. Bu, sigara yakmam gerektiði anlamýna geliyordu. Bazýlarý yadýrgayabilir, ancak öksürük bünyenin sigara isteðinin bir parçasýdýr. Bir süredir sarma sigara içiyordum. Bir tane sarýlmýþ her zaman hazýr bulunurdu.

O sigarayý yaktýðým anda yine O geldi aklýma. Hayatýmýn kadýný. Asla ulaþamadýðým, benim olmayan kadýn... Ve böylece bütün bir gün onu düþündüm. Nedenler üzerine uzun zaman kafa yormuþtum zaten. Artýk sadece düþünüyordum, düþlüyordum. Ötesinin olmasýnýn imkansýzlýðýný kabullenmiþtim çünkü.

Bütün gün kah asýk suratým, kah gülümseyiþim ile karþýlaþmýþ mesai arkadaþým "sende bugün bi tuhaflýk var" demesi üzerine, "yok, aslýnda yavaþ yavaþ normale döndüðümü bile söyleyebilirim" demiþtim.

Akþam olmuþtu. Mesaimin bitmesine çok az zaman kalmýþtý. Bitirecektim, bu akþam bitecekti...

Tam ben ne yazacaðýmý düþünürken, güzel gözlümden bir mesaj geldi. "Akþam B...'da olacaðýz bir arkadaþým ile. Bize katýlýrsan sevinirim" diyordu. Uðrak yerim olan mekandan bahsediyordu ancak ben bir süredir o mekana gitmiyordum. Soðumuþtum ortamdan. Zaten hiç keyfim de yoktu. Kibarca reddetmem gerekiyordu bu daveti.

Güzel gözlüm ile baþarýsýz bir iliþki denemesinden sonra iyi bir arkadaþlýk yakalamýþtýk. Her þeyimi anlatabildiðim biriydi. Çok da kahrýmý çekmiþliði vardý. Dizine yatýp aðlayabildiðim ender kadýnlardan biriydi.

Bir süredir hayatý yolunda gitmiyordu. Alkol sorunu baþlamýþtý. Az da içse daðýtmaya baþlýyordu. Bu yüzden çok kez yanýnda olmam gerekti. Bu akþam bir arkadaþý ile dýþarý çýkacak olmasý bir nebze içimi rahatlatsa da, orada olmam gerektiðine inandým.

Güzel gözlümün arkadaþý 30'lu yaþlarda, aþýrý zayýf, uzun boylu bir kadýndý. Ona Ci diye hitap ediyordu güzel gözlüm. Muhtemelen gerçek adý g ile baþlýyordu. Duygu Asena'nýn kadýnýn adý yok mu, öyle bir kitabýný okumuþtum. Orada da cici vardý. G.G. Yani. Güzel gözlüme "cici" diyebilirdim pek ala.

Ci'nin çirkin bir kadýn olduðunu söylesem kötülük etmiþ sayýlmam. Bunun için adeta uðraþmýþ gibiydi çünkü. Salaþ giyim, kötü makyaj, kötü ve yamuk bir saç kesimi. Üstelik erkeksi tavýrlarý vardý. Güzel gözlümün kadýnlardan hoþlandýðýný düþünmüyordum ama þüpheye düþmedim de diyemem.

Kadýnýn erkekler ile de bir derdi vardý zaten. Daha tanýþmamýzýn üzerinden on dakika geçmeden konuyu cinsel organlara getirip, kadýnýn estetiðine, erkeklerin öküzlüðüne, kabalýðýmýzýn hormonlarýmýz ile alakasýna kýsa kýsa deðinmiþti bile. Kadýn benim üzerimden bütün erkekleri linç etme gayretindeydi. Güzel gözlüm ise bol kahkaha atmasýna raðmen, tedirgin görünüyordu. Üniversiteden bir arkadaþý ile yýllar sonra tekrar buluþmuþtu ama aradan geçen zamanýn insanda büyük deðiþimler yaratabileceðini þaþkýnlýkla keþfeder gibiydi.

Bir ara telefonuma gelen bir mesaj ile sohbetten kaçma fýrsatý buldum. Beklediðim kiþiden, kýsa ve "sen de uzatma" manasýna gelebilecek bir mesajdý. Anlýyordum, uzak durma isteði hala ayný yerde duruyordu. Arada sohbeti bölen mesajlaþma durumunu sürdürdüm.

Bunun neticesinde suratým asýlmýþtý. Ci'nin söylediklerini anlamýyordum artýk. "Ýþte, erkeðin bir tartýþmada varabileceði tek son. Cevap bile veremez oldu bu kýzým" dedi ve peþine bir kahkaha ekledi. Güzel gözlüm ise bir þeylerin ters gittiðini anlamýþtý. Bana doðru yaklaþmak üzere sandalyesini çektiðinde Ci'nin elinin güzel gözlümün bacaðýnda olduðunu fark ettim.

"Bir sorun var" dedi. "Yok bir sorun. Ben yavaþtan kaçayým. Yorgunum biraz" desem de inanmayan gözleri "otur" diyordu. Oysa artýk gitmem gerekiyordu.

"Söylesene Ci, o adam sana ne yaptý?"

...

"Bak, senin bir hemcinsin ile sorunum var ve ben onu incitmemek için alkol aldýðým akþamlar telefonumu kapatýyorum. Sýrf arayýp rahatsýz etmeyeyim diye. Bir iki sefer bu iþe yaramadý. Þu an benden tam 1.289 km uzakta ve muhtemelen beni aklýndan çýkaracak uðraþlar peþinde. Ben ise burada durmuþ, çaresizliðimin içinde bir de senin arkadaþýma asýlmaný, ona büyük görünmek için saçmalamaný izlemek zorundayým. Biliyor musun, hepimiz aþk acýsý çektik, çekiyoruz. Bunu bu kadar büyütme"

Kýsa bir þaþkýnlýk ve sessizliðin ardýndan "ukala ya!" diyebildi. O sýrada ben telefonumu kapatýyordum. Aksi halde arayýp, evlenme teklifi edebilirdim...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kürtaj
Buzlu Cam
Atýn Cenazesi


Emilio Santos kimdir?

Sokak Köpeði


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Emilio Santos, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.