..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bir kitabýn kaderi okuyanýn zekasýna baðlýdýr." -Latin Atasözü
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Ýronik > Þefika Ünal




9 Mart 2012
Hamam Böcekleri  
Þefika Ünal
Taþrada çalýþýrken Ýstanbul’a tayinleri çýktý. Bunca sene taþrada çalýþtýktan sonra Ýstanbul’da görevlendirilmek hem mutlu etmiþti aileyi, hem de biraz korkutmuþtu. “Ýþimize yakýn bir yerden ev tutalým da ulaþýma para harcamayalým, ulaþým çok para tutuyormuþ Ýstanbul’da.” diye karar aldýlar.


:BBIE:
Taþrada çalýþýrken Ýstanbul’a tayinleri çýktý. Bunca sene taþrada çalýþtýktan sonra Ýstanbul’da görevlendirilmek hem mutlu etmiþti aileyi, hem de biraz korkutmuþtu. “Ýþimize yakýn bir yerden ev tutalým da ulaþýma para harcamayalým, ulaþým çok para tutuyormuþ Ýstanbul’da.” diye karar aldýlar. Koca Ýstanbul, nihayet iþ yerlerine yakýn bir mekanda ev buldular. Ev çok kötü durumdaydý ve çok ama çok pisti, hamamböcekleri výzýr výzýr dolaþýyordu. Ancak kirasý uygundu. Üstelik iþ yerlerine de yakýndý.

Ev sahibine hissettirmeden, evin bir köþesinde “Biraz boyaya, tadilata para ayýrýrsak adam ederiz. Bir de adam akýllý temizledik mi çiçek gibi olur burasý” diye konuþtular. Sonra ev sahibine “Tutuyoruz.” diyerek azýmsanmayacak bir de kapora verdiler. Ev sahibi sözleþme imzalanýrken kaporayý teminat olarak alýkoydu.

Evi boyadýlar, gerekli tüm tamiratlarý yaptýrdýlar, bir de hamam böceklerinin kökünü kuruttular. Ev çok güzel olmuþtu. Ýçlerine sinmiþti. Ev sahibini, kirayý almak için her geldiðinde, buyur edip kahve ikram ettiler. Ev sahibi de evin bu yeni halini gördükçe “Bu evi de çok ucuza vermiþim, ne güzelmiþ” diye hayýflanmaya baþladý. Bir yýl tahammül etti ev sahibi. Bir yýl sonra, yeni kira döneminde, kirayý ciddi miktarda artýrmak istedi. Kiracý “Bir iki sene daha oturalým, sonra istediðiniz miktarda artýrýrýz.” dedi. Ev sahibi ise “Bakýn þu evin güzelliðine, ben bu evi size çok ucuza vermiþim zaten." diyordu. Kiracý “Biz memur kiþileriz, üç çocuðumuz da okuyor.” dedi ise de ev
sahibi ikna olmuyordu. Kiracý “Biz o zaman evinizi boþaltalým.” dedi.

Ayný mahallede bir ev buldular, en kýsa sürede o eve taþýndýlar. Ev sahibi teminatý vermem diye tutturdu. Kiracý “Neden? Bakýn evinizi tertemiz boyattýk, tadilatýný yaptýrdýk, sizin bize para vermeniz gerekirken teminatý nasýl iade etmezsiniz?” dedi. Ev sahibi “Hamam böceklerimi öldürmüþsünüz, yok etmiþsiniz.” “Tamam.” dedi kiracý “Hayret bir þey. Ondan kolay ne var biz size hamam böcekleriniz ile teslim ederiz evinizi, merak etmeyin.” dedi sinirlenerek.

Hamam böcekleri bir iki haftada içinde türedi ve kiracý ev sahibini çaðýrdý. “Buyurun kýymetli hamam böcekleriniz ile evinizi teslim ediyoruz.” diyerek anahtarý ev sahibinin avucuna býraktý. “Lütfen artýk teminatýmýzý iade edin.” dedi ev sahibine. Ev sahibi “Farkýnda mýsýnýz? Evimi 15 gün fazladan iþgal ettiniz 15 günlük kiranýzý kesiyorum. O da teminata denk geliyor.”



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Altýn Nine
Padiþah ile Kör Dilencinin Hikayesi
Ölümsüz Köy Arayýþý
Þeytana Pabucu Nasýl Ters Giydirilir?
Ýki Papaðanýn Hikayesi
Son Av
Arýlar
Tilki ile Kirpinin Hikayesi
Sen Ýçeriden, Ben Dýþarýdan
Sihirli Pabuçlar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ah Þu Gençlik [Þiir]
Çakýr Gözlüm [Þiir]
Yavrum [Þiir]
Torunum [Þiir]
Ne de Güzel Ýlkbahar [Þiir]
Annem Neredesin? [Þiir]
Þu Daðýn Arkasýndan [Þiir]
Doða Yenileyici [Þiir]
Her Þey Doðada Gizlidir [Þiir]
Beddua [Þiir]


Þefika Ünal kimdir?

Sizden Biriyim. Doðayý, hayvanlarý ve yaratýlaný çok seviyorum. . . .

Etkilendiði Yazarlar:
Halkýmýz çünkü ben Halk Öykülerini yazýyorum.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Þefika Ünal, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.