..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Pek çok doktorun yardýmý ile ölüyorum. -Büyük Ýskender
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar > Mehmet SALÝH




13 Þubat 2012
Seninle Gurur Duyuyorum, Kýzým... 2  
Mehmet SALÝH
Üniversiteyi kazanýp Denizli'ye gittiðinde evimizde inanýlmaz bir boþluk oldu. Hergün defalarca telefonla görüþmemize karþýn onun canlýlýðýný ,moral verici konuþmalarýný çok aradým. Ama ,onun iyi olduðunu bilmem ve iyi bir eðitim ve meslek için Denizli'de olduðunu bildiðimden mümkün olduðunca eksikliðinin bizi ne kadar etkilediðinden hiç bahsetmedim.


:AHEI:
Seninle Gurur Duyuyorum, kýzým...2


Kýzým, geçen yaz YGS den 500 puan aldýðýnda hiç þaþýrmadým. Beni küçüklüðünden beri hiç yanýltmadý ve öyle devam ediyor.

Gittiði dersanelere hep tam burslu gitti ve bana lise 4. sýnýftayken gittiði yýl hariç hiç dersane parasý ödettirmedi. Onda da bursluluk sýnavýný kaçýrmýþtý, yinede geçmiþ puanlarýný inceleyip ciddi bir indirim yaptýlar.

Her zaman çok olgun davrandý en parasýz olduðum, iþsiz olduðum dönemler dahil, bir gün ben þunu, þu markayý isterim gibi bir tavrý olmadý. Hiç bir zaman bir sýfýr cep telefonu olmadý, olamadý. Ýlk defa, üniversiteyi kazama hediyesi olarak bu sene bir telefon alabildim, ona. Baba, bu çok pahalý diye almak istemedi, dinlemedim.Ve bu kez zorda olsa aldým ve hediyesini verdim. Ben bu durumda ondan çok daha fazla mutlu oldum. Bir þey alacaðý zaman hep annesinin bana verdiði tüyolarla ve ikimizin ýsrarý ile aldý. Sanki, hiç çocuk olmadan direk 35-40 yaþýnda birisinin olgunluðu vardý. Ama, bu söylediklerim sadece anlayýþý ve olgunluðu içindi. Yoksa, neþesi , esprileri, canlýlýðý ile en kötü günlerimiz de bile bize moral kaynaðý, yaþam sevincimiz oldu.

Üniversiteyi kazanýp Denizli'ye gittiðinde evimizde inanýlmaz bir boþluk oldu. Hergün defalarca telefonla görüþmemize karþýn onun canlýlýðýný ,moral verici konuþmalarýný çok aradým. Ama ,onun iyi olduðunu bilmem ve iyi bir eðitim ve meslek için Denizli'de olduðunu bildiðimden mümkün olduðunca eksikliðinin bizi ne kadar etkilediðinden hiç bahsetmedim.

Bir gün bana telefonda ''baba, inanmýyacaksýn ben okulda bir afiþ gördüm.YGA diye bir liderlik akademisi var, oraya müracaat ettim'' dedi. Hemen eve gidince YGA'yý araþtýrdým. Arkasýndai Türkiye'nin en büyük þirket ve kurumlarýnýn olduðunu görünce katýlmasýný onayladým. Bir kaç gün sonra tekrar görüþtüðümüzde '' ilk elemeyi geçerek baþvuran 20000 öðrenciden 2000 kiþi içine girmeyi baþardým'', dedi. ''KIzým , mükemmelsin caným benim '' diye cevap verdim. Ve devam ettim. ''Yalnýz, anlattýðýna göre iki eleme daha varmýþ ve sadece 100 öðrenci seçilebilecekmiþ. Senin buralara gelmen bile süper bir olay. Gönül ister ki son 100'e kalasýn ama bu çok zor bir olay ve bunu baþaramazsan sakýn üzülme'' dedim. Derken, bir hafta sonu Ýstanbul'a YGS 2. etapýna gitti. Ve inanamadým ama benim kýzým son 400'e de seçildi .Bu sefer çok korkmaya baþladým ya 100'e kalamazda çok büyük bir hayal kýrýklýðý yaþarsa ve bu þoku atlatamaz, okulu etkilenir diye, her gün onu telkin ettim. Bu kez kazanmasýnýn daha da zor olduðunu ve üzülmemesini söyledim. Bir kaç hafta sonra tam semestre tatili için Gaziantep'e gelmezden 3 gün önce bana son mülakat için Ýzmir'e gideceðini ve kendisine dua etmemi söyledi, ben yine ayný telkinlerimi sürdürdüm.
Ve kýzým ,göz nurum Gaziantep'e geldi.Onu otogarda karþýlayýp, kucaklaþtýk. Tabii ki yanýmda diðer canlarým oðlum ve eþim de vardý. Bu arada vizelerde sadece kendi bölümüde deðil tüm hazýrlýklarda 1. olduðunu söyledi. Tabii ki inanýlmaz sevindim, çok mutlu oldum. Amai hiç þaþýrmadým. Çünkü,her zaman bambaþka bir çocuktu .Her zaman baþarýya odaklanan, ama ayný zamanda çok mütevazi, baþarýlarýnýn paylaþýlmasýný, konuþulmasýný hiç istemeyen bir çocuktu. Yine, YGA elemeleri ve hazýrlýk sýnav 1.liði için kimseye bahsetmememiz için bizi sýký sýký tembihledi. Bende zaten YGA için kimseye bir þey söylemek istemedim. Çünkü ,bu kez son 100'e kalabileceðine ben de inanmýyordum. Ama, yinede böylesine büyük bir deneyimin kendisine çok þey kazandýracaðýndan emindim. Ve gidebildiði kadar gitsin diye düþünüyor, tabii ki yine kazanamasý durumunda üzülmemesi için telkinlerimi arttýrarak sürdürüyordum.

Geldiðinden üç gün sonra ben hastanede mesaideyken kýzým telefonla aradý ve bana bir müjdesi olduðunu söyledi. Benim aklýma YGA gelmedi. Ben, okulda bir sýnavdan yine iyi bir sonuç aldýðýný düþünüyordum. Ama, o baþarmýþtý.YGA'da 20000 baþvurudan üç aþamayý da geçip son yüze seçilmiþti. O benim caným, biricik kýzým ,aslýnda beni benim bile inanamýyacaðým bir þekilde yine beni yanýltmamýþtý.:)

Onun baþarýlarýný hem tüm dünyaya haykýrarak duyurmak istiyorum. Hem de ona bir nazar deðecek diye çok korkuyorum. ''Allah seni özellikle nazar olmak üzere tüm kötülüklerden korusun'' diye sürekli dua ediyorum. Yalnýz anlamadýðým bir þey var. Ne ben nede annesi öyle süper baþarýlý deðildik. Ben, hele iþ hayatýnda kýsa süreli yükseliþlerden sonra alt üst oldum. Ve kendimi dünyanýn en baþarýsýz, beceriksiz kiþilerinden birisi olarak düþünüyorum. Peki , kýzým bu büyük özgüveni nasýl kazandý, bu parasýzlýk, sýkýntýlar içinde nasýl bu kadar çalýþkan oldu??? Ve biz bu durumda bu kýzý, çok þükür ki nasýl böyle iyi yetiþtirmiþiz? Ona, yine onun yolunda giden oðluma sadece her türlü parasal sýkýntýlara karþýn, dünyanýn en iyi eþi olan eþimle, sadece ve yine de ''huzurlu,mutlu'' bir yuva verebildik. Ne dersiniz, bütün keramet sadece bunda mý?:))



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýtiraflar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Allah'ým Ben Ne Kadar Þanslýyým!..
Özgürlüðümün Ýlk Adýmýna...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Nice Yýllara Gülüm!..
Elliyi Devirmek
Bir Tebessümle Baþlar Her Þey!..
Neþem Hep Beþ Dakika
Uyan ve Gülümse!
Çeyrek Kalayý Hissetmek...
Sevgi Üstüne Düþünceler...
Hatýrlýyorum...
Her Þey Neden Yavaþ Geliþiyor? Bir Kendinle Yüzleþme Yazýsý…
Yürüyüþ

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Mor Menekþe [Öykü]
Ne Kadar Ekmek, O Kadar Köfte! [Öykü]
Oyun Bitince 1 - 2 - 3. 4. Bölüm [Öykü]
Kýr Kahvesinde [Öykü]
Saat 03. 00. Aþkým!.. [Öykü]
Arabamý Verin Kardeþim!.. [Öykü]
Umutlar Yeþerirken [Öykü]
Çuvalý Çýkartmak... [Eleþtiri]
Þehit Ailelerinin Tepkisi Artarken... [Eleþtiri]
Avrupa Türkleri Neden Sevmez [Eleþtiri]


Mehmet SALÝH kimdir?

Yazabilmek özgürce,limitsiz. . Ama,kýrmadan sadece sevgiyle. Art niyetsiz,kavgasýz bir yaþam dileðiyle

Etkilendiði Yazarlar:
Kamuran Esen, Uður Ýzzet Karakoç,Funda Bilgili ve tüm izedebiyat ailesi


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mehmet SALÝH, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.