..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýyi bir aþk mektubu yazmak için, neler yazacaðýný bilmeden oturman, kalktýðýnda da ne yazdýðýný bilmemen gerekir. -Rouesseua
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > Alp Þahin




29 Ocak 2012
Kamuflaj  
Alp Þahin
Ya hayatýný biraz da olsa sorgulayanlardansýndýr ya da sahteliklere kamufle edenlerden...


:BAFA:
Gözlerimi açýyor ve tavanla 26 senelik klasik bakýþmamýzdan sonra kalp atýþlarýný duyuyorum...Yavaþ ve rahatlatýcý. Sonra göðsümde baþýný kýpýrdatmaný hissediyorum. Sabah hiç baþlamasýn istiyorum. O büyüleyici kokunla biraz daha sersemleþmek ve seni iyice sararak uykuma devam etmek istiyorum. Ýçim geçiyor. Halimden son derece mutluyum.

Ne yazýk ki kalkmam gerek. Çünkü biliyorum yaþamak için yapmam gereken bazý þeyler var. Bunlarýn baþýnda da iþ geliyor. Yanaðýna öpücük kondurduktan sonra kalkýyorum. Sonrasý malum. El yüz yýkama ve giyinme faslý. Bunlarý da gerçekleþtirdikten sonra atlýyorum arabama ve basýyorum gaza. Sabahýn yedisinde yine Ýstanbul trafiði. Gerçekten de ''The city never sleeps''. Çeþitli söylenmelerle ve manevralarla iþyerine varýyorum. Ýþyeri dediðime bakmayýn bir alýþveriþ merkezinde saat satýcýsýyým. Bu iþi bile torpille buldum o ayrý. Nedendir bilinmez hangi iþe baþlasam belirli bir süre sonra sýkýlýyor ve hiçbir þey yapmak istemiyorum. Çünkü biliyorum ne yaparsam yapayým mutlu olamayacaðým. Çevremdeki herkesin beyni yýkanmýþ sanki. En basitinden yanýmda çalýþan Yelda adlý kýz. Sanki ülkede baþka hiçbir þey olmamýþ gibi her seferinde salý günkü diziyi izledin mi diye bana sorabilmekte. Ya hayýr kelimesinin anlamýný bilmiyor ya da süzme salak. Yan tarafýmdaki giyim maðazasýnda çalýþan Erhan da o kafadan. Bu ülkede niye bu kadar zam var, niye özgür konuþamýyorum veya rahatlýkla geçinemiyorum diye sormuyor , her seferinde ligin durumunu benle canla baþla tartýþýyor. Yahu sana ne be adam? Sanki hissen var Beþiktaþ'ta. Bir de müþteriler var. Benim tabirimle hiçbir þeyden haberleri olmayan gariban kurbanlar. Sene olmuþ 2012; hala dünyanýn parasýný altý üstü zamaný gösteren bir makineye harcayanlar var. Gerçi iþime yarýyor, satýþ yaptým diye ben kazanýyorum ama ne bileyim bir þey yanlýþsa da yanlýþtýr diyenlerdenimdir.

Bazý anlar vardýr. Doyduðunu hissedersin. Yaþayacaðýný yaþamýþ artýk her þeyi geride býrakýp sevdiðinle yeni bir hayata yelken açmak istersin. Ýþte þu an o ruh halindeyim. Fakat biliyorum ki bu asla olmayacak. Lanet olsun ki 70lik rakýnýn 43.50 TL olduðu bir memlekette ne ben huzur bulabilirim ne de sevdiðim. Elektrik,doðalgaz ve suya olan vergilerden bahsetmiyorum bile. Dolayýsýyla böyle bir sistemde ve de böyle bir çevrede kamufle olmak dýþýnda hiçbir çarem yok. Belirli bir hayat, belirli bir gelir ve de belirli bir mutluluk dýþýnda daha fazlasý olmayacak gibi. Belirli bir düþünceyi de unutmamak lazým ne de olsa beyin bedava!

Her þey bir yana bazý þeyleri satýrlara dökmem iþ saatimin çabucak bitmesini saðladý. Gerçi ne kadar biraz sonra sevdiðimi görmenin düþüncesi içimi ýsýtsa da þöyle bir durum var; bugünün yarýný ve de ondan sonraki günleri var. Yazýmý yabancý filmlere yapýlan meþhur dublaj cümlesiyle son vermek istiyorum. ''Lanet olsun.''



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Son Ýsyan
Hayýrlý Ramazanlar
Ne Yapacaðýz Bu Ýnsanlýkla?
Ýyilerin Gaddarlýðý
Kadersel Realite
Azmi Karamahmutoðlu
Kýble
Bir Jandarma Sosyal Tesisleri Hatýrasý
Ne Zaman Doðruyu Buluruz?
Bana Göre

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Uðruna Nefes Alýp Verdiðim
Amin Diyelim
Çekilememek
Gece Gündüz
Erdemlik
Ýyi Biri
Derya
Ahu Gözlü
Hakk ve Hak
Kum Saati 02: 00

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Vatan [Þiir]
Seçim [Þiir]
Öngörü [Þiir]
Üç Ýlahi Din [Þiir]
Müslüman [Þiir]
Sümükdaroðlu [Þiir]
Dedekuþ [Þiir]
Yansýma [Þiir]
Oysa Yozlasir Herkes [Öykü]
Karmaya Daha Var [Öykü]


Alp Þahin kimdir?

Deneme ve elestiri agirlikli yazmayi seviyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Machiavelli, Nietzsche


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Alp Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.