..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ben bir dünya yurttaþýyým. -Sokrates
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Sinem Hazal Gün




1 Ocak 2012
"Seni Kýskanmak"  
Sinem Hazal Gün
O an þeytan týrnaklar yüreðimizi...


:AGAD:
Bir parça ekmeði, bir yudum suyu daðýtýrýz cümle âleme, son kuruþumuza kadar verebiliriz tüm paramýzý pulumuzu, her þeyi gözümüzü kýrpmadan paylaþýrýz da bir sevdiðimizi, paylaþamayýz.

Amatör bir kýskanýþ deðil bu. O an þeytan týrnaklar yüreðimizi, engerekler yalar içimizi, yer çekimini inkâr eden bu hal, yýldýrým çekimine aþina . Bir ressamýn tablosunu kýskanmak gibi deðil, bir yazarýn en meþhur mýsralarýný kýskanmak gibi hiç deðil, ya da ünlü bir bilim adamýnýn icadýný…

Bencil bir deliye dönüþürüz. Þehir delileri olur hani, kendiyle konuþan iþte onlarla bir olmak gibi. Habire mýrýl mýrýl, beynimizin içini kemirir ucube kemirgenler. Hani görürsünüz ya bir kâbus, uyanmak istersiniz, ama bir türlü uyanamazsýnýz öyle bir kâbusa demir atarýz.O an sonsuza dek koþarak kaçmak isteriz ama hiçbir yere eriþemeyiz.

Kulaklarýmýz uðuldar, ne diyeceðimizi, nasýl davranacaðýmýzý bilemeyiz. Burun üstü düþeriz yersiz yurtsuz, püskürme arifesindeki bir yanardaða. Ölümcül bir sahiplenme hastalýðý teþhisini koyar bize, psikanaliz. Ýncecik bir zehir tadý duyarýz sanki dilimizde, önlemeye çalýþýrýz önce, olmaz, olamaz. Ýkinci bir hamleyle kontrol etmeye çalýþýrýz, o da baþarýsýzlýkla sonuçlanýr. Damarlarýmýzda ateþ gibi, hýzla yayýlmaya baþlar bu siyanürden bozma his, engelleyemeyiz.

Bir yerde okumuþtum. Kýskançlýk ve nazar arasýnda benzer bir kimya varmýþ. Ýkisi de negatif iyonlar saçarmýþ çevreye, tek farkla ama birincisi sahibine, ikincisi yöneltildiði kiþiye zarar verirmiþ.

Zarar vermek… Reddediyorum! O küçük zarar kelimesini! Küçücük, anlamsýz, beyhude, yetersiz ve sýð kalýyor, onun bizde verdiði yýkýmý anlatmak için. Bizi baþtan aþaðý yýkar, darmaduman eder “kýskanmak”.

Ýstemsiz bir þekilde aklýma kediler ve onlarýn kýskandýklarýnda nasýl da huzursuz ve asabi olduklarý geliyor. Ýþte; öyle çaresiz, öyle saçma sapan, öyle ölçüsüz bir kýskanýþ bu… Derin, depderin… Bir çukuru boylayýp, etrafýnda çýt diye bir sessizliðin olmasýna benziyor. Baðýrýyorsun, son sesinle, ama “çýt”… Sesinin yankýsý bile yok, kendine dahi kayýpsýn o çukurda. Ya da gökten iri taþ yaðmuruna yakalanmýþ, bir þaþkýn oluruz, o bütün taþlar bir bir üzerimize yaðarken, incinmedik bir tek yerimizi býrakmaz.

Kendi halinde, sulh içinde bir devletken… Birden güm diye ansýz bir savaþýn içine düþürür bizi “kýskanmak”. Tüm cepheler þimal. Kan revan top tüfek nasýl da kýrmýzý nasýl da gürültülü bir harp. Vurur bizi o his tam göðsümüzden, ýskasýz, milim hatasýz. Bedenimiz hafifliyor o sýrada, ama içimiz aðýrlaþýyor, içimize kan birikiyor.

Ýnsan ölmeden önce gülmeli son kez deriz ama olmaz. Akýl gülünecek her þeyi yakar. Bir tek kýskanýrýz o an, amansýz, dur duraksýz!

Sanki… Evren birleþir bize karþý, tüm evrenden “onu” kýskanýrýz. Ýns/ cins ne varsa akitleþir bize karþý, tüm gözlerden “onu” kýskanýrýz.

Güneþin, Ayýn ýþýðýndan ve rüzgârýn esiþinden tenini.
Bakýp, gördüðü her manzaradan, gözlerini…

Öyle böyle deðil, öyle böyle deðil. Yediði çataldan, içtiði bardaktan dudaðýný… Parlaklýðýna hayretle baktýðý yýldýzdan imreniþini, bir baþkasýna söylenmiþ her sözden dolayý sesini. Uyuduðu yastýktan baþýný, birinin tokalaþmak için uzattýðý ele karþýlýk, uzattýðý elden, elini…

Ve düþerse saçlarýna bir gün aklar…
Biliriz ki siyahýný beyazýndan, beyazýný da siyahýndan kýskanacaðýz her daim...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Þah Damarý - Günce
Öyle Diyorlar
Zaman Yýrtýðý
Ateþbâz


Sinem Hazal Gün kimdir?

Avuçlarýmda kýz çocuðu hayallerim, dudaðýmda dünde kalmýþ þarkýlar. Harfler, kelimeler bir aðaçkurdu gibi oydu yaþamýmý ve içimin boþalan yanýnda bir ses yankýlandý "yaz" diye. Yazarlýk ise kendi seçtiðiniz bir yalnýzlýða adaylýkmýþ. Ve okundukça, içinizin yalnýzlýðý dirhem dirhem hayata döndü yönünü.

Etkilendiði Yazarlar:
Can Yücel, Nazým Hikmet, Orhan Pamuk, Ayþe Kulin, Nurullah Ataç ve daha niceleri...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Sinem Hazal Gün, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.