..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevmek bir baþkasýnýn yaþamýný yaþamaktýr. -Balzac
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Unutulamayan Dönemler > Tayyibe Atay




5 Kasým 2002
Zor Yýlar -16-  
Tayyibe Atay
Þimdinin mega marketlerini hayal edememiþ olmaktan dolayý akýlsýz sayarým kendimi...


:BCDI:
A!..Evet önlük!..Beþ yýl boyunca þekilden þekle giren, yamalarý yýldýz olan kýrcýllý önlük!..Onu beþinci sýnýfýn sonunda diploma alabilmemiz için yapýlan sýnavlara kadar taþýdým sýrtýmda. Sýnavlar sýrasýnda ise, Ýstanbul’da okuyan halamýn kýzýnýn kýzý olan, hala ablam kadar sevdiðim birinin önlüðünü giydim. Kol düðmeleri vardý o önlüðün, plileri ütülüydü. Çok hoþ olmuþtum onu giydiðim zaman.Tam bir þehir kýzý gibiydim. Demek ki þehirli olmak için onlar gibi giyinmek yeterliydi. Ýnsaný köylü-kentli yapan þey kýyafetiydi sadece. Köy çocuðuydum ama, ta küçük yaþlardan beri beni çeken bir yaný vardý þehrin!..Þimdiki þehir deðildi ama özlediðim. Geniþ caddeleri pýrýl pýrýl; insanla arabalarýn omuz omuzluðu bitmiþ; sýrt sýrta binalardan arýnmýþ; balkon ve kapý önleri çiçeklerle dolu; her semtinde üç-beþ park bulunan; insanlarý susuzluk,ý þýksýzlýk, yokluk nedir bilmeyen; varoþlarý olmayan; baþýný karanlýktan çýkarmýþ hoþ giyimli insanlarla dolu, cývýl cývýl bir þehirdi özlediðim...Kardeþlerimle bostandaki kabak, mýsýr, fasulye, domates gibi bitkileri çapalayýp yorulduðumuzda, bostanýn ortasýnda bulunan elma aðacýnýn gölgesine oturur, þehri hayal ederdik. Ben aklýmdan geçenleri sýralar, kardeþlerim de “ah bir þehirde yaþasak” derlerdi. Çocuk aklýmýzdan geçenler ise hiçbir zaman göremeyeceðimiz panayýr yeri ve içi ilgimizi çeken yiyeceklerle dolu bakkallardý tabii!..Þimdinin mega marketlerini hayal edememiþ olmaktan dolayý akýlsýz sayarým kendimi.

Gene daðýldým gittim.Galiba beni toplayacak biri lazým. Aklýmdan geçirdiklerim baþka, yazdýklarým baþka, hayal ettiklerim baþka..Gerçeklerim ise bambaþka!..Dört köþeli bir oyun vardýr hani: KÖÞE KAPMACA! Ortada biri ebe olur, diðer dört kiþi yer deðiþtirirdi ebenin görmez yanýndan. Ne hoþ oyundu o! Uyanýk olmayý, zaman kollamayý, yerimizi terk etmek yada etmemek yönünde karar vermeyi, koþmayý o oyunla öðrenmiþtik hani!.Ýþte o oyunu oynayan çocuk gibiyim þimdi. Ebe olmamak için direniyorum ama, gelen giden yerimi kapýyor genedeJ) Bir de virgülü yerinde kullanabilsem keþke!..Bir yazar arkadaþým E-MAÝL’ime mesaj yazýp ‘AMA’ lardan sonra virgül kullanýlýr mý, kullanýlmaz mý, demiþ. Aslýnda ‘ama’ sözcüðünden sonra biraz duraksadýðýmýz için kullanýlmasý doðru deðil. Fakat ben iki katý duraksadýðým için virgülle bunu pekiþtiriyorum. Okuyanlar hýzlý okumasýn istiyorum daJ)))DA eklerini dersen öyle çok kullanýyorum ki, KARADENÝZLÝ dostlarým bana kýzýp nerdeyse DA larý bir daha söylemeyecekler artýk...

Neyse DA:))

( devam edecek)




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn unutulamayan dönemler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Zor Yýllar -1-
Zor Yýllar -2-
Zor Yýllar -4-
Zor Yýllar -8-
Zor Yýllar -14-
Zor Yýllar -20-
Zor Yýllar -24-
Zor Yýllar -17-
Zor Yýllar -13-
Zor Yýllar -19-

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýmam Olacaðým
Maldivler
Emekli Meselesi
Türlü Yaptým Türlü
Acý Tatlý
Portakal
Nüfus Artýþý
Baðýrdaklý Bebekler
Çatýlar
Hey Kadýnlar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Semazen [Þiir]
Damlacýklar 3 [Þiir]
Çulluk [Þiir]
Kundak [Þiir]
Damlacýklar 2 [Þiir]
Aylan’a [Þiir]
Damlacýklar 1 2 3 4 5 [Þiir]
Yalana Bak Hele [Þiir]
Ýntihar [Þiir]
Damlacýk 11 - 12 - 13 - 14 - 15 [Þiir]


Tayyibe Atay kimdir?

Yeni þiirin,uzun yýllar yazmama raðmen yeni þairiyim. Ýnternet ortamý sayesinde okuyucu önüne çýktým henüz. Ne kadar þair olduðumun yanýtýný ise okuyucuya býrakýyorum. Bayan yazarlarýn çok az olduðu bir ülkede,duygu ve düþüncelerimi,þiirin ruhu okþayan ,elleyen tarafýyla anlatmaya çalýþýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Ahmet Arif,Behçet Necatigil,Nihat Behram...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Tayyibe Atay, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.