..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Deðiþim dýþýnda hiçbir þey sürekli deðildir. -Heraklitos
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Ülkenur Kaynar




31 Ekim 2011
Çerden Çöpten  
Ülkenur Kaynar
Ýstanbul'u dinliyorum...


:AHIA:


Çerden Çöpten

Ayýp deðil ya ayakkabýlarý çok severim. Çocukluðumda o kadar azdý ki...Çok sevinirdik yenisi alýndýðýnda. Baþucumuza koyardýk 23 Nisan müsameresi veya þeker bayramý ayakkabýlarýný.Tesadüf mü bilmem ama ayakkabýyla ilgili çok ta aným var.Örneðin lisede yatýlý okulda bir arkadaþýmýz okuldan kaçmýþ, yakalanmýþtý.Ayaðýnda benim kiremit rengi ayakkabýlarým vardý. ne kadar kýzmýþ, ne kadar üzülmüþtüm....( Arkadaþýma deðil ayakkabýlarýma) Yine çocukluðumda sanýrm 4 veya 5. sýnýfta,1 Temmuz deniz bayramýnda kordon boyunda, kalabalýkta denize düþmüþtüm, çok aðlamýþtým tabii yeni ayakkabýlarýma, rengarenk çizgi çizgi bez ayakkabýlardý.

Sonra yatýlý okulun Sümerbank ayakkabýlarý. Çabucak küçük kalýrlar, ayaðýmýzý vururlardý.Yine de biz onlarý çok severdik.Bugün ayaklarýmdaki ( parmak ve týrnaklarýmdaki) arýzalar hep o günlere dayanýr.Nasýl unutabilirim.

Ayakkabý delisiyim kýsaca.Dayanamam alýveririm sevdiðim bir þey olunca.
Ayakkabý görgüsüzüyüm yani. Kimselere de vermem ayakkabýlarýmý.

----------------------------

Kanserli bir arkadaþýmý gördüm bugün, peruk takmýþtý.Böyle absürd iþte yaþam.Saçlarýna üzüldüm.
----------------------------

Pekmez çok yararlý biliyorsunuz. Ben soðuk günlerde içerim.Geçenlerde adada arkadaþlar yapýyordu. Bir toprak ile birlikte kaynatýlmasý dikkatimi çekti. Pekmez topraðý deniyor.Kireçli bir toprak..Bu topraðý þýranýn içerisine koymanýn amacý, pekmezin berraklýðýný saðlamak. Þýranýn içerisinde bulunan renk ve çeþitli depo maddeleri pekmez topraðý yardýmýyla kabýn dibine çöküyor ve böylece duru bir pekmez elde ediliyormuþ. Þýranýn ekþiliðini de azaltýyormuþ.

Çocukluðumda anneannemler de pekmez yapardý. Mermer gibi beyaz oyuk bir taþ vardý avluda.Üzümleri bu taþýn içinde ayaklarýyla çiðnerlerdi (eskiden þarap ta böyle yapýlýrdý) taþýn deliðinden suyu akardý, sonra kazanlarda kaynatýlýr, güneþte bekletilirdi.Bize de, çocuklara, pestil yapýverirlerdi.Aman ne çok severdik.

-----------------------------------

Depremin birinci haftasý bitti.Moraller çok bozuk. Olduk olmadýk herþeye aðlýyorum günlerdir.Gözlerim doluveriyor.Televizyon programlarý yavaþ yavaþ normale dönmeye baþladý. Bayram yaklaþýyor. Bu defa da kurbanlýklar canýmý sýkýyor. 'O Ses' adýnda bir yarýþma programý var, izleniyor .Güzel birþeylere hasret kaldýk. NTV Spordan canlý yayýnlanan tenis turnuvasý iyi geldi... Keþke Ýstanbul 'da olsam .... Bir keresinde Orhan Veli'nin Ýstanbul'u Dinliyorum'unu Müþfik Kenter 'in bir Alman ile ( sanýrým o da bir tiyatrocu idi) okuduðu bir Okuma Akþamýna katýlmýþtým Almanya 'da. O zaman anladým ki Ýstanbul uzaklardan da dinlenebiliyor.Kuþlarýn çýðlýklarý, bir kadýnýn suya deðen ayaðý, dinmiþ lodoslarýn uðultularý...
Hepsini duyabiliyorsunuz....

Ülkenur



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Geçmiþ Zaman Olur ki Hayali Cihan Deðer
Bir Damla Daha Eylül
Kýþ Geceleri
Guguk Kuþu 2
Eylül
Kadýna Þiddet
Kar da Ayný Aþk Gibi
Eski Sene Biterken
Guguk Kuþu 1
Sonbahar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hercai Menekþe [Þiir]
Sevgiliye Naðme [Þiir]
Sana Bir Aðaç Armaðan Ediyorum [Þiir]
Topraða Dair [Þiir]
Sarýlmak [Þiir]
Evet - Sen [Þiir]
En Zor Yollar [Þiir]
Nedir Bu? [Þiir]
Sen Aðacýmsýn [Þiir]
Canýmýn Ýçi 1 [Þiir]


Ülkenur Kaynar kimdir?

Çevirilemezliðin çevirilebilirliði ile uðraþmayý hobi edinen bir çeviri sever. . . Þiirleri çok seviyor. Arada bir yazdýðý da oluyor.

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum, yaþadýðým her þey.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ülkenur Kaynar, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.